28.08.13
11:36
Здравейте,
Наскоро започнах да консумирам повече извара, защото ми втръсна да изяждам по 500-600 гр месо на ден. И реших от нея да набавям дневния си протеин.
Това което ме притеснява, че щом спада от краве млечните продукти, има ли шанс да повлияе на естрогена? Знаете колко лошо влияе, особено с покачването на мазнини, и по трудното чистене.
Поздрави!
28.08.13
12:39
за първи път чувам млечните продукти да покачват нивата на естрогена
Покачва единствено нивата на метан в организма!
Ти си мислиш за това: http://www.bb-team.org/articles/3365_fitoestrogeni
http://www.livestrong.com/article/554285-does-milk-raise-estrogen-in-men/
According to Ganmaa Davaasambuu, a physician and scientist at the Harvard School of Public Health, dairy products account for 60 to 80 percent of the estrogen consumed in the typical American diet. Drinking large quantities of cow’s milk may significantly increase your estrogen levels. These hormones in milk have the potential to increase your risk of prostate cancer and reduce fertility, according to Davaasambuu.
Разбирате, че всички тези мъки за чистене, с нисковъглехидратни диети, не си заслужава, ако сме със завишени нива на естроген.
Говоря за консумация от 1 000 - 1200г извара на ден, така че е напълно нормално да го взема в предвид. Като се има в предвид, че изварата концентрацията би била доста по висока от обикновеното мляко.
Мнението беше редактирано от sarfios на 28.08.13 19:43.
29.08.13
22:04
Имай предвид, че 1 кило извара има 5 грама почти натрий, а 1 кило пиле, по-малко от грам. Възможно е да задържиш доста вода, а и ако си от тези дето пият по литър,два на ден...бая вода.
30.08.13
13:37
Аз приемам по над 30 гр сол на ден и задържам малко водица.
30.08.13
15:34
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/512140
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22561023
Мисля, че прекалено много задълбаваш. Иначе от изследванията по-горе излиза, че до към 10 кила извара (!!!) на ден са си ОК. Предполагам, че не ядеш по толкова. :D :D :D
30.08.13
15:54
казано от Teen Power на 30.08.13, 13:37:
Аз приемам по над 30 гр сол на ден и задържам малко водица.
Ако приемаш едно и също количество /приблизително/ натрий на ден, алдостеронът ще балансира количеството и тялото ще задържа толкова вода, колкото и ако не го приемаш това количество. Нивото на натрий в кръвта и това в урината са две различни неща /същото е и за калий/. Само при големи спадове или плюсове се задържа вода и то временно, при повишение/намаляне за постоянно време, не за 3 дни да вдигнеш, после да спреш, после да вдигнеш повече от предишният път, после пък хич да няма, така се получава сериозна водна задръжка,която се забелязва най-добре, ако си на по-ниски въглехидрати и приемеш много въглехидрати изведнъж (джънк фууд е добър пример за натрий/сол/ и много въглехидрати).
Но е факт, че дори да увеличиш натрия доста и да го държиш еднакъв, понякога си остава една водна задръжка (по-малка от началната разбира се), но остава. Затова много хора спират млечните преди състезание примерно, или напълно ги спират.
Аз като се храня с варива, зеленчуци и плодове, месо и яйца и веднъж като опукам половин кило извара (след период без прием) в 1 кисело мляко , след 12 часа (по принцип на другия ден) , съм ОЧЕВИДНО подпухнал и задържал вода, която пада след 2-3 дни. Така че и на база личен опит и на база факти е доказано , че е така.
Конкретно, човекът говори за спиране на месото и замяната му с извара,защото му е “омръзнало”, това може да доведе до споменатата водна задръжка, и от там да си помисли няколко дни след това, че нещо с естрогена има , щото видиш ли , естрогенът от своя страна също води до водна задръжка и усилена липогенеза - следва логиката - задържал вода, леко по-мазен изглежда, явно тестостерона пада, явно вдига естрогена, явно в онази статия онова е вярно, до подобен извод може да стигне необразован човек, затова го предупредих.
п.п. А пък твоята работа с 30-те грама сол на ден няма да ги коментирам..че вредно, че безмислено, че даже гадно... :D викаш ядеш 3 хранения и на трите слагаш по 1 голяма супена лъжица сол,а? :Д йхайайа
Мнението беше редактирано от lordinario на 30.08.13 15:56.
30.08.13
15:57
казано от sarfios на 28.08.13, 19:41:
http://www.livestrong.com/article/554285-does-milk-raise-estrogen-in-men/
According to Ganmaa Davaasambuu, a physician and scientist at the Harvard School of Public Health, dairy products account for 60 to 80 percent of the estrogen consumed in the typical American diet. Drinking large quantities of cow’s milk may significantly increase your estrogen levels. These hormones in milk have the potential to increase your risk of prostate cancer and reduce fertility, according to Davaasambuu.
Това е доста сериозно изкривяване на смисъла на статията - изследователката търси “correlation to that estrogen and rates of specific cancers”, после прави вторично “follow-up research on the estrogen levels themselves and determined no significant increase associated with, for example, endometrial cancer”. Тая част със млечните продукти е просто нейно предположение и не е обосновано от самото изследване.
30.08.13
16:01
Стига сте вярвали на статии, като търсите нещо и мислите че звучи логично и/или не сте чували подобно нещо, поне се уверете с научни изследвания,доказателства и живи примери за нещата,които се говорят. Иначе и аз мога да напиша какво ли не в някоя статия.Най-лесното е просто да кажеш - докажи го, покажи дата, дай да вида къде е доказано това и при какви условия.
30.08.13
19:43
От казеина може да си имаш ядове с щитовидната жлеза, с храносмилането. Не е добра идея да ядеш толкова много извара вместо месо.
30.08.13
20:08
Ееееее, инжинереее... Само не и ти. В изварата (поне в тази от магазина) НЯМА казеин.
Абе като цяло , не че има нещо притеснително, ама повече от 500гр извара на ден е непоносимо гадно :D
30.08.13
23:22
Аз всеки ден ям извара и не съм усетил да влияе негативно на нвд-то на което бях. Ял съм по 100г и по 1кг, и ядове не съм имал.
Преди седмица две изпратих запитване, от какво се произвежда насипната извара в Кауфланд.
Ето отговорът:
Здравейте,
Изварата ни се произвежда от суроватка, която е субпродукт след производството на кашкавал.
Съставът на изварата е следният: млечна суроватка, сол.
Хранителните стойности на изварата за 100г са следните:
Kcal / Kj – 117 / 489
Белтъчини – 14g
Мазнини – 1,8 – 2,0g
Въглехидрати – 4g
Поздрави,
Екипът на Olympus
31.08.13
10:40
Разбира се ,че млечните продукти повишават нивата на естроген.Да не говорим че след 4-тата седмица на бременност кравата има най-високи нива на естроген /по спомен ако не ме лъже акъла около 45% повече от колкото кога не е бременна/ в млякото и по закон не трябва като се издой да се дава на хората а да се унищожава .Ако дете в пубертета пие на ден по над 1 л мляко от бременна крава е възможно да ма леко нежелани последици за него.
Ето малко информация копирана от бодиконструктор >>
Дали млякото наистина съдържат активен естроген?
Както тестостеронът, естрогенът е стероиден хормон и бързо се разгражда в черния дроб, когато се приема орално. Пример за орално активни естрогени са противозачатъчните хапчета за жени и други орални форми на естроген за лечение на симптомите на менопауза. Според едно проучване, обаче, промишлените млечни продукти съдържат активни метаболити на естрогена. Това явно се дължи на хапчета или инжекции, с които се третират животните.
Естрогенът е силно канцерогенен във високи нива при мъжете и някои изследвания показват, че по-висок прием на млечни продукти могат да бъдат свързани с ракови заболявания при жените и евентуално рак на простатата, тестисите и гърдата при мъжете. През последните години количеството на естрогени в млякото се е увеличил. Забранено е да се дои мляко от крави, в късните етапи на бременността на животното, когато естрогена е най-висок в млякто, но това едва ли се спазва. Едно проучване установява, че млякото от крава в късен стадий на бременност съдържат 33 пъти повече естрон сулфат от мляко, добито от крава, която не е бременна.
Проучването анализира естрогенов метаболит съдържащ се в пълномаслено мляко, обезмаслено и мляко и мътеница с 2% мазнини. Мътеницата, пълномасленото мляко и мляко 2%, съдържат значителни нива на биологично активни метаболити на естрогена. Обезмаслено мляко съдържа най-малко, а пълномасленото прясно мляко - най-много. Изследователите също изпитват соево мляко и не откриват естрогенови метаболити.
Проучването също така посочва, че млякото съдържа прогестерон, друг вид хормон, който се стрща в по-високи концентрации при жените.
„Обречения кръг“ – краве мляко – естроген – мазнини
Нещата излизат извън контрол, защото колкото повече краве мляко консумирате, толкова повече ви се покачва естрогена. От там се вдига и процента ви подкожни мазнини, което пък от своя страна увеличава естрогеновите ви рецептори и ароматазните ензими. Има пряка връзка между естрогена и подкожните мазнини, колкото повече имате от едното, толкова повече имате и от другото. Получава се един „обречен кръг“. Трябва да следите подкожните ви мазнини да не минават над 16%, от там нагоре вашият тестостерон много по-лесно и в по-голяма степен се превръща в естроген. Този процес се нарича ароматизация и за него е виновен ензима ароматаза.
Заключението какво е?Колкото и примамливо да ви тегли черната кутия, към себе си, стойте на далеч от нея, защото тя може да ви всмукне в един обречен водовъртеж към дъното на океана от мечти за красиво и мъжествено тяло. Изплувайте смело. Отдайте се на тежък физически спорт и хапвайте повече тофу, козе, биволско и овче сирене, в тях няма ненормални количества естрогени. Все пак кравето не е единственот мляко. Опитайте се да сведете говеждите продукти до 15-20% от общия ви прием на млечни продукти. Така ще запазие мъжествеността си непокътната и здравето си на ниво.
Не се лъжете от рекламите, комерсиалните продукти дават комерсиални резултати, а съвременните тенденции към импотентност и затлъстяване, трябва да ви бъдат еталон за това, какво не трябва да допускате да се случи с вашето тяло…
31.08.13
21:41
казано от Iordan Ivanov на 31.08.13, 10:40:
Бе аз не бих черпил инфо от бодиконструктор.
Твърдения като “според едно проучване, обаче...” или “едно друго проучване...” са ми любими. Ма що няма един линк конкретно към тези проучвания? Що линковете под статията водят единствено до добре познати истини, но иначе без връзка с основната теза на статията? И малко странно ми звучи съвета им “не яжте мляко и млечни заради естрогена, сменете ги с тофу” :D и (facepalm)
А препратките от тази към други техни статии като доказателство на теза, са за вредата от казеина. В което дори и да има нещо вярно (съмнявам се) няма много общо с това, за което си говорим. Щото пак да кажа: В изварата няма, ама наистина Н-Я-А-А-А-А-А-А-А-М-А казеин.
И да, в изварата има естрогени, ма за да доближиш безопасната горна граница трябва да хапваш към 10 кила на ден. Това ти го казвам аз, а не бодиконструктора, ма поне се аргументирам с реални изследвания и линкове. Pubmed.
Стояне, ти чете ли статията от линка, който си постнал? Щото тук говорим за извара и естроген, а там пише за мляко и добавена захар...
Мнението беше редактирано от Veso Pervazov на 31.08.13 21:55.
01.09.13
10:23
казано от Veso Pervazov на 31.08.13, 21:41:
Твърдения като “според едно проучване, обаче...” или “едно друго проучване...” са ми любими. Ма що няма един линк конкретно към тези проучвания? Що линковете под статията водят единствено до добре познати истини, но иначе без връзка с основната теза на статията? И малко странно ми звучи съвета им “не яжте мляко и млечни заради естрогена, сменете ги с тофу” :D и (facepalm)
А препратките от тази към други техни статии като доказателство на теза, са за вредата от казеина. В което дори и да има нещо вярно (съмнявам се) няма много общо с това, за което си говорим. Щото пак да кажа: В изварата няма, ама наистина Н-Я-А-А-А-А-А-А-А-М-А казеин.
И да, в изварата има естрогени, ма за да доближиш безопасната горна граница трябва да хапваш към 10 кила на ден. Това ти го казвам аз, а не бодиконструктора, ма поне се аргументирам с реални изследвания и линкове. Pubmed.Стояне, ти чете ли статията от линка, който си постнал? Щото тук говорим за извара и естроген, а там пише за мляко и добавена захар...
Може и да си прав.Аз не твърдя на 1000% ,че е така чел съм го там и на още 1 място ,че млечните продукти имат влияние върху естрогена ,но не и в какви граници .
Поздрави :)
01.09.13
10:42
казано от Veso Pervazov на 31.08.13, 21:41:
Твърдения като “според едно проучване, обаче...” или “едно друго проучване...” са ми любими. Ма що няма един линк конкретно към тези проучвания?
точно. А гуруто дето ги е писал тия неща в бодиконструктор няколко години го караше без собствен тестостерон, и то не заради млякото. Та сигурно е малко предубеден.
Чета и усещам как от дланите ми започват да растат вагини от толкова много мляко и извара!!!!!!!!!!!!! http://www.youtube.com/watch?v=CjLLotW_ZIk
Благодаря много за коментарите!
Обаче сигурно ли е, че изварата извлечена от мляко с десетки пъти по високи нива на естроген не повлиява драстично и на въпросната извара?
Просто ми е изключително трудно да намеря nutrition facts за изварата защото ги бъркам с cottage cheese. Общо взето още си се придържам към месото, че не ми се рискува с такива работи.
06.11.13
20:23
от 1 година вс ден ям кисело мляко/сирене/кашкавал /извара/прясно мляко и нямам никакви проблеми. Тва са глупости според мен
Всяка храна би могла да бъде източник на естроген стимулиращи сустанции. Естествените естрогени са органични и при топлинна обработка(обикновено изварата се прави от пастьоризирано мляко) се разрушават. Така е и с другите хормони. Не е така обаче с ксеноестрогените, които могат да издържат на много големи температури. Обикновено(в случая с изварата) ги поглъщаме от пластмасата и найлона в които се опакова и съхранява продуката(месо, извара и т.н.). По принцип не ни трябва “много” за да излезем извън баланс. Затова напоследък хран индустрия взе да заменя опаковките.
Другия проблем с изварата е количеството. Тя е богата на протеин, но някой трябва да го разгради. Повишения прием повишава комбинацията - инсулин, стомашно-чревни сокове, бъркотия с чревните бактерии(някои запичат, други се разстройват) , воден и солев дисбаланс и ... накрая е нормално - тестостерона/прогестерона да се окажат подтиснати и естрогена да надделее(това не е директно от извавара , а от цялата бъркотия).
Въобще млечните трбва да се консумират циклично от възрастни индивиди.
Аз лично извара ям само в комбинация с други храни - например чийзкейк. Не е полезно, но е вкусно.