The Journey ॐ

Темата е заключена.
Прескочи до:

17.08.13
20:20

... продължение 17.08

Храна:
10:05 спирулина* + пчелен прашец*
добавки► 500 мг. Див Ям
10:45 Крем от: кашу*, сушени смокини*, джинджифил*, чиа*, сурови какаови зърна*, мака*, канела, майорана
14:00 малко грозде* + 1 сладка джанка* (просто се размотавах в двора и трябваше да ги опитам ;) )
15:00 младо кокосче* с малко от водичката*
добавки► МСМ*
16:30 домати* + авокадо* + чесън* + босилек* + сусамово олио* + маслини*
19:30 краставици* + тиквичка* + чесън* + кокосово масло*
► няколко бразилски ореха* + тиквени семки
► бяло вино*

*Доволна съм! Храненията ми бяха съобразени с това дали съм гладна, а не с това колко е часа, което ми е остонало като някакъв навик от преди... И ядох точно това, което ми се ядеше :)

*Не случайно обичам тиквените семки! Раждат ей тази красота (sun) :

18.08.13
18:51

18.08
чай► йохимбе + зелен чай

08:00 йога:
Ashtanga Primary series
*Доволна съм! Не, че успях да направя кой знае какво, но пък станах вир вода, както си му е реда! ;)

Храна:
10:05 спирулина* + пчелен прашец*
добавки► 500 мг. Див Ям
10:45 Крем от: бадеми*, сушени смокини*, джинджифил*, чиа*, сурови какаови зърна*, мака*, канела, майорана
14:00 къпини*
15:00 младо кокосче* с малко от водичката*
добавки► МСМ*
16:30 домати* + авокадо*
► конопено семе*
19:30 краставици* + тиквичка* + чесън* + кокосово масло*
► тиквени и слънчогледови* семки
► бяло вино*

;)

Мнението беше редактирано от Sunny S. на 18.08.13 22:05.

19.08.13
08:57

19.08
► йохимбе + зелен чай

05:40 тренировка: (sun)
7 интервала на кростренажора - 15 сек спринт (около 25 км/ч)/ 45 сек. бавно; степен 7 (от 10)

Без почивки от:
▬ 4 серии:
◄ БГ клек (2 дъмбела х 7кг.) х 8
◄ лицеви опори с прибрани лакти х 8
▬ 4 серии:
◄ напади назад (2 дъмбела х 7кг) х 12 (на всеки крак)
◄махове от лег за корем х 20 (гледах да се съсредоточа цялото напрежение да е в корема и да не товаря гърба..)
▬ 4 серии:
◄добро утро х 27 (мисля, че успях поне малко да стабилизирам гърба...)
◄повдигания за прасци (на стълбите) х 60
▬ 4 серии:
◄странични крънчове х 20 (вс. страна. Доста по-добре е като стегна тялото и движението е само и единствено с коремните мускули. Добре, че се снимах да видя какви ги върша, че кой знае още колко щях да се гърча с цялото тяло (wasntme) )
◄ плие с дъмбел 10 кг х 20
Общо време: около 45 мин

▬преден планк 3 х 1 минута (с по 30 сек. почивки между минутите)

стречинг
стойка на глава

*Хубав ден! (sun)

19.08.13
20:12

... продължение 19.08

Храна:
07:10 спирулина* + пчелен прашец*
07:50 Крем от: кашу*, сушени смокини*, джинджифил*, чиа*, сурови какаови зърна*, мака*, канела, майорана
добавки► 500 мг. Див Ям
12:30 къпини*
15:00 омлет от 2 яйца (керамичен тиган без мазнина) + салата от краставици*, тиквичка*, кокосово масло*
чай► хвощ*
добавки► МСМ*
19:00 домати* + краставици* + авокадо* + босилек* + чесън*

:)

Мнението беше редактирано от Sunny S. на 19.08.13 22:25.

20.08.13
19:47

20.08

*Както се казва в една реклама “Събуди се 5 мин. по-рано!” Много добре се отразява като не бързаш. 5 мин са си чист плацебо ефект, но пък върши чудесна работа :)

чай► йохимбе + зелен чай

05:30 йога
Ashtanga Primary series

“Before yoga, I was weak and insecure and unsure of myself. With yoga, the first time I was able to do a headstand, I thought, wow, if I can do this, what can’t I do?“Kino MacGregor

Много точно определение на чувството от една страхотна жена! :)

Храна:
07:10 спирулина*
07:50 Крем от: макадамия* + кокосова вода* + сушени смокини* + джинджифил* + сурови какаови зърна* + чиа* + мака* + канела* + майорана* (тежичко стана. Явно макадамията трябва да се използва по-скромно (wasntme) )
добавки► 500 мг. Див Ям
12:30 младо кокосче* с малко от водичката*
чай► хвощ*
15:15 омлет от 2 яйца* + салата от: тиквичка*, краставици*, speltgrass*, риган
добавки► МСМ*
19:30 жълти и червени домати* + краставици* + тиквичка* + кокосово масло* + чесън* + босилек* и магданоз*
► тиквени семки
► бяло вино*

*Хубава вечер! :)

Мнението беше редактирано от Sunny S. на 21.08.13 13:27.

21.08.13
19:41

21.08
чай► йохимбе + зелен чай

05:35 йога:
Ashtanga Primary series
*Пропуснах само Ardha Baddha Padma Paschimottanasana, защото я забравих (wasntme) ...
*Открих начин да си лекувам страха от падане! Намерих си по-мека постелка, по-скоро е килим ;)

Храна:
07:15 спирулина* + пчелен прашец*
07:50 Крем от: бадеми*, сурови какаови зарна*, чиа*, мака*, джинджифил*, мента*, канела, майорана
добавки► 500 мг. Див Ям
13:00 грозде*
15:00 козе сирене* + салата от: жълт и червен домат*, краставици*, тиквичка*, босилек*
добавки► МСМ*
19:30 краставици* +домати* + тиквичка* + кокосово масло* + босилек* и магданоз*
► тиквени семки
*подлежи на допълване ;)

ДопълванеТО:
освен, че тиквените семки станаха подобаващо количество (типично за мен, но пък не стигнах до преяждане, така че съм хепи) :)
► малко бяло вино*

Мнението беше редактирано от Sunny S. на 22.08.13 12:35.

22.08.13
19:30

22.08
чай► йохимбе + зелен чай

Ashtanga Primary series

*Заради един гаден сън бях малко розконцентрирана в началото!
*Страшно много време се замотах с Parivrtta trikonasana към десния крак! Какво беше това чудо не знам, пълна липса на концентрация и баланс и то само на тази страна... (dull)

Храна:
07:15 спирулина*
07:50 Крем от: кашу* + чиа* + сурови какаови зърна* + мака* + мед* + джинджифил* + канела + майорана
добавки► 500 мг. Див Ям
12:30 шейк от: грозде* + сушени смокини* + пчелен прашец
14:30 домати* + авокадо* + тиквичка* + босилек* и магданоз* + маслини*
добавки► МСМ*
19:00 Огромно бъркало от: червени и жълти доматИ* + краставицИ* + кокосово масло* + чесън* + босилек
► тиквени семки + конопено семе*
► малко бяло вино*

*Хм днес без да искам съм си направила изцяло “растителен ден” (sun)

*Хубава вечер!

Мнението беше редактирано от Sunny S. на 23.08.13 10:55.

23.08.13
20:03

23.08
чай► йохимбе + зелен чай

Ashtanga Primary series
(sun)

Храна:
07:15 спирулина* + пчелен прашец*
07:50 Крем от: бадеми*, сушени смокини*, сурови какаови зарна*, чиа*, мака*, джинджифил*, мента*, канела, майорана
добавки► 500 мг. Див Ям
12:30 Нещо като пюре от: домати*, босилек*, черен пипер, хим. роз. сол (Целта на пюрето беше поглъщане на максимум домати за минимум време (giggle) , но пък дълго време ще избягвам черния пипер! Бях се оляла (dull) )
15:00 Омлет от 2 яйца* + салата от: краставици* + тиквичка* + магданоз*
чай► хвощ*
добавки► МСМ*
19:30 1 казан (wasntme) с: жълти и червени домати* и краставици* с чесън*, кокосово масло*, босилек* и магданоз*
► бяло вино*

Мнението беше редактирано от Sunny S. на 24.08.13 11:29.

24.08.13
20:03

24.08
чай► йохимбе + зелен чай

09:00 йога:
Ashtanga Primary series
*Пак се снимах и пак беше за добро... Колкото повече чета, толкова по-добре си откривам грешките във видеото... Толкова много излишни движения правя... Утре ще се опитам да ги обера (както се казва) и да стегна повече корема. Но пък успях да направя Parivrtta trikonasana значително по-стабилно без залитания, въпреки че все още съм крива. Поне съм доволна, че баланса го открих :)

Храна:
добавки► 500 мг. Див Ям
11:30 Бадемов крем
15:00 Шейк от: конопено мляко* + спирулина* + грозде* (и изненадаааа: Оказа се вкусен! ;) )
от към 16:30 до към 17:00 домати* + краставици* + авокадо* + босилек* + маслини*
добавки► МСМ*
20:00 доматИ* + тиквичка* + чесън* + сусамово олио*
► тиквени семки*
► бяло вино*

25.08.13
12:36

25.08
чай► йохимбе + зелен чай
Ashtanga Primary series (sun)

Малка ретроспекция:
Днес е шестият ден от първия непрекъснат цикъл с Ащанга. Виждам колко малко неща успявам да направя, но ми харесва това, че тук не става въпрос просто за движение, харесва ми това, че се ангажират едновременно тялото и мисълта! Харесва ми това, че подлагам на изпитание качество, което смятам, че притежавам! А именно - търпението! Харесва ми това, че мога постепенно да достигам до нови, по-дълбоки “нива” (не мога да намеря дума просто)... Дори и за тези 6 дни усетих някакво малко движение напред (дори с милиметър)! Въпреки, че смятам, че това се дължи по-скоро на факта, че се информирам повече и научавам коя е правилната техника... Пак ще благодаря и на Марги, тъй като постоянно си повтарям нейните съвети! :) Далеч съм от наистина правилната техника, но времето е пред мен! :) Затова и дневникът ми вече се казва “The journey”

► При поздравите: трябва да изправя гърба при Downward Facing Dog и да стегна корема при скока назад
► При Marichyasana (особено D) се усещам много нестабилна спрямо земята...
► От Bhujapidasana до Supta Kurmasana съм жалка гледка, особено когато съм вир вода и трябва да премина в Гарван... В общи линии съм нещо като бебе, на което му тежи памперса и пада назад :)
► Garbha Pindasana - едната ръка я изкарвам, а другата до средата на предмишницата... Тук ще трябва голамо търпение...
► И голямото ми предизвикателство, което не случайно е накрая - Стойката на глава! Когато се изправя всичко е ок, имам си баланс, но предизвикателството е да се изправя плавно и без страх... Ще стане рано или късно :) Точно затова си слагам снимка, когато съм постигнала баланса, за да си напомням, че няма нищо сташно, а пък и се гордея 8-)

*Има още милиони забележки, но просто това е, което ми остана в главата днес ;)

А сега съм изправено пред въпроса какво да правя на 7-мия ден! Нищо не е опция! Опциите са интервали на тренажора + тренировка с тежести за цялото тяло или някакви по-леки разтяжки... Днес трябва да го измисля :)

Хубав ден на всички! (sun)

Мнението беше редактирано от Sunny S. на 25.08.13 12:41.

25.08.13
20:58

И храната за 25.08:

добавки► 500 мг. Див Ям
10:30 омлет от 2 яйца + домати* с босилек* (беше ми любопитно как ще ми се отрази подобна закуска, но ще си се върна на обичайната. По- засищаща ми е :) )
14:00 Шейк от: конопено мляко* + спирулина* + грозде* + мака*
16:30 домати* + авокадо* + чесън* + босилек*
добавки► МСМ*
19:30 краставици* + домати* + сусамово олио* + чесън* + магданоз*
► тиквени и слънчогледови семки
► бяло вино*

*Продължавам да си разсъждавам за активността на 7-мия ден! Ясно ми е, че явно той трябва да е почивен, но изобщо не си падам по почивните дни! Имала съм периоди с такива и знам, че най-омразни ми бяха точно те (dull) Но пък от друга страна йогата се различава от силовите ми тренировки и имайки предвид, че нещата тук не са само на физическо ниво, може би е доста по-важно да има такъв ден... Омотах се нещо...(dull) Ще видя в какво настроение ще се събудя, пък може да ме осени някоя гениална мисъл (sun)

Мнението беше редактирано от Sunny S. на 25.08.13 21:58.

26.08.13
09:13

26.08
Добро утро (sun)
чай► йохимбе + зелен чай

05:40 тренировка: т.нар. “Почивен ден!” (giggle)
7 интервала на кростренажора - 15 сек спринт (средно 25,5 км/ч)/ 45 сек бавно

Без почивки от:
▬ 4 серии:
◄ БГ клек х 5 (2 х 10 кг. дъмбели; само първата серия беше с по 7 кг)
◄ Чуково сгъване х 5 (2 х 10 кг. дъмбели; само първата серия беше с по 7 кг)

▬ 4 серии:
◄ Напади напред х 5 (2 х 10 кг дъмб)
◄ Пулоувър х 5 (10 кг)

▬ 4 серии:
◄ Плие с дъмбел 10 кг
◄ Раменна преса х 5 (10 кг) (може да си въобразявам, но като че ли имам повече сила в раменете :) )

▬ 4 серии:
◄ повдигане на пръсти за прасец на стълбите х 60
◄ флайс х 5 (10 кг)
◄ вдигане на дъмбели от лег със завъртане в горно положение х 5 (10 кг)

▬ 4 серии:
◄ повдигане на крака от лег за корем х 20,17,17,17
◄ едностранно гребане с дъмбел 10 кг х 6

▬ 2 серии:
◄ странична преса (10 кг) х 12
◄ преден планк х 1 мин

Време: 50 мин

Стречинг
Стойка на глава (По-лесно се получава след силова, но тук нещата са по-различни... Тук по-скоро го приемам като един вид акробатика, докато в края на йогата е наистина по-различно... )

* Гледах да включа доста упражнения, за да работя върху максимално много мускулни групи, но май стана нещо като “Последния да затвори вратата” Така написани ми се струват прекалено... Въпреки че като усещане ми бяха ок!
* Някак като, че ли йогата ми пасва повече като усещане и натоварване... Не знам! Ще ескпериментирам докато си намеря мястото :) А и в крайна сметка сега ми предстои вторият шестдневен цикъл Ащанга и ще видя как ще приемам нещата след него (sun)

Хев ъ найс дей! ;)

Teddy

26.08.13
13:57

Съни, специално в твоя чест щтракнах домашните си тиквени семчици, които нетърпеливо чакам да изсъхнат. Нямаше как да не се сетя за теб просто (giggle) (wasntme)

26.08.13
19:58

Мерси, Теди! Аз съм известна с моята страст към семки и ядки! Даже се шегуват с мен, че си правя конкуренция с катеричките (понеже имаме много на нашата улица)... Най-много да си спретнем някой спаринг с тях един ден :) Сега съм се пристрастила към тиквените семки, но скоро ореха ще е готов и ще стане напечено (giggle)

26.08.13
20:01

... продължение 26.08

Храна:

07:05 пчелен прашец
07:50 Крем от: бадеми*, чиа*, сурови какаови зърна*, мед*, джинджифил*, мента*, мака*, канела, майорана
добавки► 500 мг. Див ямс
13:00 Шейк от: конопено мляко*, спирулина* и грозде*
15:00 Козе сирене* + Салата от: домати*, краставици*, магданоз*, speltgrass*
добавки► МСМ*
19:30 краставици* + тиквичка* + чесън* + кокосово масло* + магданоз*
► малко бяло вино*

*Цял ден имам усещане, че ще ми дойде МЦ (чувство, което бях забравила)... Дано! :)

*Понеже и тази година на баба ми доматите са в добри количества, съм се заела да замразявам тези от тях, които не успявам да изям... Силно се надявам да стават за ядене зимата! Далеч съм от мисълта, че ще имат същия вкус, а и най-вероятно ще бъдат изядени във формата на сосове, пюрета и т.н. , но пък ще са си бабините домашни домати, което ми е най-важното :)

27.08.13
19:30

27.08
чай► йохимбе + зелен чай

Ashtanga Primary series

*Имах добра мускулна треска от вчерашния “почивен ден”! Ще редуцирам нещата за следващия почивен, така че малко повече да го доближа до идеята за почивка... (още докато го пиша хич не си вярвам (wasntme) ...)
*По принцип дясната страна ми е доста скована... И оттам идва трудния баланс при Parivrtta trikonasana точно към десния крак... И днес беше зле, но пък да погледнем положително- било е и по-зле ;)

Храна:
07:20 пчелен прашец
07:50 Крем от: авокадо*, сурови какаови зърна*, чиа*, мака*, мед*, джинджифил*, канела, мента*, майорана (другият път ще добавя и ядки! Нещо “постно” ми идва... ;) )
добавки► 500 мг. Див Ям
12:30 Шейк от: конопено мляко*, спирулина* и грозде*
14:30 омлет от 2 яйца* + салата от: домати*, тиквичка*, босилек*
добавки► МСМ*
► няколко бразилски ореха*
19:20 домати*, краставици*, кокосово масло*, чесън*, магданоз* и босилек*
► тиквени семки
► малко бяло вино*

*Днес за пореден път се убедих, че вярвам в приказки, но пък се гордея с това! Напук на всички, които искат “да ме свалят на земята”! По-добре в Страната на чудесата, отколкото на Сърдитите старчета ;)

27.08.13
20:14

казано от Sunny S. на 27.08.13, 19:30:

*Имах добра мускулна треска от вчерашния “почивен ден”! Ще редуцирам нещата за следващия почивен, така че малко повече да го доближа до идеята за почивка... (още докато го пиша хич не си вярвам (wasntme) ...)
*По принцип дясната страна ми е доста скована... И оттам идва трудния баланс при Parivrtta trikonasana точно към десния крак... И днес беше зле, но пък да погледнем положително- било е и по-зле ;)

Дълго време страдах от същото - ограничено движение от дсната страна, след ходене по всякакви специалисти и терапевти спрях да товаря с тежест краката и положението се подобри. Не казвам че се е оправило напълно, защото години наред съм се постарала да си натегна някои части, и няма как за няколко месеца да възстановя на 100% обхвата на движение. :(

27.08.13
20:55

казано от Маргарита Манева на 27.08.13, 20:14:

казано от Sunny S. на 27.08.13, 19:30:

Дълго време страдах от същото - ограничено движение от дсната страна, след ходене по всякакви специалисти и терапевти спрях да товаря с тежест краката и положението се подобри. Не казвам че се е оправило напълно, защото години наред съм се постарала да си натегна някои части, и няма как за няколко месеца да възстановя на 100% обхвата на движение. :(

От доста време усещам, че правя нещо много грешно спрямо краката си, но така и не успях да оправя нещата...
Ще се вслушам в опита ти и ще опитам известно време да избягвам тежестите за краката :)

28.08.13
19:28

28.08
чай► йохимбе + зелен чай

Ashtanga Primary series

*Аз се бях събудила, но баланса ми още спеше дълбоко... Към края започна да си отваря едното око, но... “...късно е, либе, за китка...”! Е, има и такива дни! ;)
*Но пък за сметка на това, при стойката на глава най-накрая успях да усетя тежестта в гръбните и делтовидните мускули :) Сега нямам търпение да дойде утре, за да видя дали наистина съм го постигнала или е било случайност...
*А тая Мулла Бандха колко ме мъчи не е истина... Все си мисля, че нещо не съм схванала като хората...

Храна:
07:20 спирулина*
07:50 Крем от: бадеми*, сушени смокини*, чиа*, сурови какаови зърна*, джинджифил*, мента*, мака*, канела, майорана
добавки► 500 мг. Див Ям
12:30 Шейк от: къпини* и пчелен прашец
15:00 Козе сирене* + салата от: краставици*, домати*, босилек*, магданоз*
добавки► МСМ*
19:00 жълти и червени домати*, краставици*, чесън*, кокосово масло*, босилек* и магданоз*
► бразилски орехи* и тиквени семки
► малко бяло вино*

*Приятна вечер! :)

29.08.13
19:32

29.08
чай► йохимбе + зелен чай

Ashtanga Primary series

*Преди да започна да се занимавам с йогата, не бих и подозирала каква мускулна треска мога да си докарам ;) Сутринта Д-то ми се чувстваше като след тренировките с БГ клек... За да съм в тон с деловото облекло и високият ток, впрегнах всичките си сили да не ходя така, както ми идваше отвътре (giggle) ...
*Може би по-рано трябваше да се сетя за това, но започнах да започвам всички движения първо към десния крак! Някак си по-вдъхновяващо ми действа, когато след провала надясно последва “победата” наляво :)

Храна:
07:50 Крем от: конопено семе*, сурови какаови зърна*, кокосово масло*, мака*, сушени смокини*, канела, майорана, джинджифил*, мента* (вярно, че се бях престарала със съставките, но пък не повярвах колко дълго време ме държа сита това нещо :) )
добавки► 500 мг. Див Ям
14:30 омлет от 2 яйца, салата от: жълти и червени домати*, краставици*, босилек* и магданоз*
18:00 спирулина*
добавки► МСМ*
19:15 домати*, краставици*, чесън*, сусамово олио*, босилек* и магданоз*
► тиквени семки и ако си намеря чука - и лешници*
може би: малко бяло вино*

*Все едно се гледам в огледало по време на вечеря :D

30.08.13
20:00

30.08
чай► йохимбе + зелен чай

Ashtanga Primary series

*Нещо пак се унесох с времето ... Този път знам защо! Опитвах да оправя дишането и покрай старанието си да е дълбоко, го докарах по-скоро до бавно... (dull)

Храна:
07:50 Крем от: бадеми*, кокосово мосло*, сурови какаови зърна*, мед*, мака*, канела, майорана, мента*, джинджифил*
добавки► 500 мг. Див Ям
13:00 къпини* + пчелен прашец
15:00 козе сирене* + салата от: домати*, краставици*, магданоз*, босилек*
добавки► МСМ*
19:30 домати*, краставици*, чесън*, кокосово масло*, магданоз*, риган
► лешници* и тиквени семки
► бяло вино*

*Днес имах поредното изпитание за теорията ми, че трябва да съм добра с всички! И не само, че успешно го издържах, но и продължавам да мисля по същия начин (sun)
* И честит петък!

30.08.13
21:44

казано от Sunny S. на 30.08.13, 20:00:

30.08

*Нещо пак се унесох с времето ... Този път знам защо! Опитвах да оправя дишането и покрай старанието си да е дълбоко, го докарах по-скоро до бавно...

* И честит петък!

За дишането-най-добре е то да е естествено,спокойно и в синхрон с движенията дори и да е по-плитко.За някои хора е доста по-трудно да дишат дълбоко особено за жените.Аз съм забелязала,че винаги когато се опитвам да го контролирам започвам да дишам накъсано и бързо, така че остави нещата просто да се случват, но го мисли толкова, почувствай го и с практиката всичко ще се нареди.

П.П.Следя дневника ти с интерес!Успех с Ащангата!

Мнението беше редактирано от Елизабет на 30.08.13 22:46.

30.08.13
22:32

Всъщност ако си използваш диафрагмата успешно (т.е Уджаи)е много вероятно да се получи това, което Съни е описала. Когато започна да дишам така и на мен времето ми за практика се удължава, но в пози, които са ми по-трудни умишлено задържам по-кратко, за да нямам неприятни усещания.
Но тъй като навика от заниманията ми (да показвам и да говоря) се е пренесъл и в личната практика, често се хващам, че дишам или коремно (в което няма лошо, но не е типичното за Ащанга дишане), или някак хаотично. :)

31.08.13
13:43

казано от Елизабет на 30.08.13, 21:44:

казано от Sunny S. на 30.08.13, 20:00:

30.08

*Нещо пак се унесох с времето ... Този път знам защо! Опитвах да оправя дишането и покрай старанието си да е дълбоко, го докарах по-скоро до бавно...

* И честит петък!

За дишането-най-добре е то да е естествено,спокойно и в синхрон с движенията дори и да е по-плитко.За някои хора е доста по-трудно да дишат дълбоко особено за жените.Аз съм забелязала,че винаги когато се опитвам да го контролирам започвам да дишам накъсано и бързо, така че остави нещата просто да се случват, но го мисли толкова, почувствай го и с практиката всичко ще се нареди.

П.П.Следя дневника ти с интерес!Успех с Ащангата!

Благодаря ти, Елизабет! :)
В интерес на истината се съсредоточих толкова, защото това ми позволяваше да направя по-хубави наклоните напред, тъй като задните ми бедрени мускули все още не позволяват хубав наклон! Ще вложа повече търпение :)

Всъщност ако си използваш диафрагмата успешно (т.е Уджаи)е много вероятно да се получи това, което Съни е описала. Когато започна да дишам така и на мен времето ми за практика се удължава, но в пози, които са ми по-трудни умишлено задържам по-кратко, за да нямам неприятни усещания.

Трябва и аз да започна да се съобразявам с по-трудните пози, но съм ужасно упорито магаре и като някоя поза ми е трудна, мазохистично си усложнявам живота като гледам поне 1 дишане и издишане повече да задържа в нея... (dull)

П.С: А в условията на шофиране в София се налага добре да усъвършенствам Уджаи, за да запазя добро психично състояние (giggle)

31.08.13
19:38

31.08
чай► йохимбе + зелен чай

09:00 йога:
Ashtanga Primary series

*Обичам събота, обичам да съм се наспала и да имам време! (sun) Имах един период, когато през седмицата си лягах в 21:30. Ще се опитам пак да го правя, за да може и в работните дни йогата да ми е по-пълноценна :)

Храна:
11:30 Крем от: бадеми*, фурми*, чиа*, сурови какаови зърна*, мака*, джинджифил*, мента*, канела, майорана
добавки► 500 мг. Див Ям
15:30 Крем от смлени къпини*, малини* и пчелен прашец
☼ опит за плаж или по-скоро излежаване на терасата под бели облаци :) ☼
добавки► МСМ*
18:30 спирулина*
19:30 домати*, краставици*, кокосово масло*, чесън*, магданоз* и босилек*
► тиквени семки, лешници и слънчогледови семки*
► бяло вино*

*По принцип хич не обичам да ходя на пазар за дрехи, но днес трябваше да избирам подарък и се наложи... Помислих си ”Хайде и аз ще си взема нещо, че не съм си купувала нова дреха от.... не помня и аз!” Е, главният извод от това упражнение е, че съм си много добре с тези, които си имам! Тея хора знаят ли изобщо стойността на парите? А как се изкарват? ... Работила съм в тази сфера (като дизайнер) и много добре знам каква е себестойността на тези парцалки... Няма нищо нормално в нищо и никакви обувки за 200 лв и дънки пак за толкова! Дори и да имам милиони, пак не бих го приела за нормално! По-добре да си ходя с немодерни дрехи и да си влагам парите в качествена храна! Което и правя всъщност! (sun)

Мнението беше редактирано от Sunny S. на 31.08.13 22:34.

01.09.13
20:08

01.09
чай► йохимбе + зелен чай

07:30 йога:
Ashtanga Primary series (sun)

*Отделих време на трудните за мен пози, за да видя до къде мога да стигна на този етап....
○ Имах някакъв микроскопичен напредък  при Marichyasana, Bhuja Pidasana…
○ При Garbha Pindasana успях още малко да изкарам лявата ръка. Дясната минава, но лявата... (dull)
○ Успях да си хвана крачетата при
Падмасана (редактирано! Мерси, Марги :) !)! За кратко, но все от някъде трябва да се започне :)
○ Има още доста работа докато направя хубав Backbend…
*Прилагам доказателствен материал за част от твърденията ми  ;)

Храна:
добавки► 500 мг. Див Ям
10:30 Крем от: кашу*, чиа*, фурми*, какаови зърна*, кокосово масло*, мака*, джиджифил*, мента*, канела, майорана
добавки► МСМ*
по обяд: Рожден ден на брат ми: малко сьомга на скара + салата: домати с магданоз и копър (Хич не обичам храната в ресторанти... Просто не ми е вкусно!...)
добавки► МСМ*
19:30 жълти и червени домати*, краставици*, чесън*, кокосово масло*, босилек* и магданоз*
► тиквени семки и конопено семе*
► бяло вино*

Размисли разни:
*Увеличавам приема на МСМ, конопено семе и спирулина, тъй като много ми пада косата... Склонна съм да обвиня новия шампоан, който уж е био, с природни съставки и т.н., но химията все си я има... (dull)
*По повод на рождения ден на брат ми: Като съм на ресторант с хора, които обичам, много се дразня да ги гледам какви чудеса поглъщат...

Ето и гореспоменатите screenshots от тази сутрин (blush) :

Мнението беше редактирано от Sunny S. на 01.09.13 21:02.

01.09.13
20:35

Според мен Backbend-a ти е прекрасен. :) “Архитектурата” на моят гръбнак прави всички наклони назад ужасно предизвикателство. :(
На снимката си хванала крачетата в Падмасана, освен ако след това не си слязла назад до Матсясана, но това е от втора серия. :)

01.09.13
20:54

казано от Маргарита Манева на 01.09.13, 20:35:

Според мен Backbend-a ти е прекрасен. :)

Мерси (sun)

“Архитектурата” на моят гръбнак прави всички наклони назад ужасно предизвикателство. :(

Само бих казала, че отстрани не си личи да е така :) Това, което съм гледала изглежда изключително красиво :)

На снимката си хванала крачетата в Падмасана, освен ако след това не си слязла назад до Матсясана, но това е от втора серия. :)

Явно нещо съм се оплела с имената (wasntme) (blush)

Мнението беше редактирано от Sunny S. на 01.09.13 20:57.

01.09.13
21:19

казано от Sunny S. на 01.09.13, 20:54:

“Архитектурата” на моят гръбнак прави всички наклони назад ужасно предизвикателство. :(

Само бих казала, че отстрани не си личи да е така :) Това, което съм гледала изглежда изключително красиво :)

Мдааа..в момента съм на това “ugly place where learning happens and soon the impossible starts to show me how it may one day be possible”. ;)

02.09.13
19:34

02.09
чай► йохимбе + зелен чай

05:50 Т.нар. “Почивен ден” ;)
7 интервала на кростренажора: 15 сек спринт (25/26 км/ч) / 45 сек. бавно или т.нар. “кафе” ;)

Волна програма (giggle) :
◄ Навасана с различни степени на наклон, а при повдигането на ръце имах задържане максимум 2 пълни дихателни цикъла :)
◄ Предни планкове + сгъвания на крак към гърдите от преден планк
◄ Лицеви опори с лакти до тялото
◄ Странични планкове
◄ Тазоотварящи (Ето това трябва да го правя сутрин, обед и вечер.... Много съм схваната (dull) )
◄ Стойки на глава (Последният опит беше обнадеждаващ! Успях да повдигна двата крака заедно (party) Вярно сгънати, но пък заедно :)
◄ Малко упражнения за мула бандха, въпреки че не съм много сигурна, че правя това, което трябва... Но пък от друга страна, направих последната стойка на глава веднага след това и бях доста по-стегната и стабилна, така че си мисля, че може да съм налучкала нещо... :)

Храна и други:
добавки► МСМ*
07:50 Крем от: кашу*, фурми*, чиа*, какаови зърна*, мака*, джинджифил*, канела, майорана, мента*
добавки► 500 мг Див Ям
12:30 крем от къпини*, малини* и пчелен прашец
15:00 омлет от 2 яйца + салата от: жълти и червени домати*, краставици*, босилек* и магданоз*
добавки► МСМ*
19:20 домати*, краставици*, тиквичка*, кокосово масло*, босилек и магданоз*
► тиквени семки и бразилски орехи*
► бяло вино*

*Вчера се опитах да направя набиране (подхват, надхват..). Резултат - 0 бр.! Вярно, че никога не бях опитвала, но все пак... И смятам, че е чудесна причина да продължа да опитвам... :)

Мнението беше редактирано от Sunny S. на 02.09.13 22:34.

03.09.13
20:10

03.09
чай► йохимбе + зелен чай

05:30 йога:
Ashtanga Primary series

*Не случайно един от важните елементи при йогата е погледът! Започнах без да светвам лампата, така да се каже, на лунна светлина (в 5:30 с такава разполагах, слънчевата беше далече (wasntme) )! Е, нямах никакъв баланс! Щом светнах, всичко започна да се подрежда... :)

Храна и други:
добавки► МСМ*
07:50 Крем от: бадеми*, чиа*, фурми*, какаови зърна*, мака*, джинджифил*, канела, майорана, мента*
добавки► 500 мг. Див ямс
13:30 Шейк от: къпини*, малко изостанали малини* и пчелен прашец
15:00 козе сирене* + салата от: домати*, краставици*, тиквичка*
добавки► МСМ*
19:30 домати*, краставици*, пренебрежимо малко тиквичка*, кокосово масло*, чесън*, босилек* и магданоз*
► бяло вино

Хубава вечер! :)

Мнението беше редактирано от Sunny S. на 03.09.13 21:41.

03.09.13
20:28

казано от Sunny S. на 03.09.13, 20:10:

*Не случайно един от важните елементи при йогата е погледът! Започнах без да светвам лампата, така да се каже, на лунна светлина (в 5:30 с такава разполагах, слънчевата беше далече (wasntme) )! Е, нямах никакъв баланс! Щом светнах, всичко започна да се подрежда... :)

Аз пък губя баланс като ми блесне слънцето право в очите, но докато е топло няма да си правя Ащангата на закрито! (sun)

04.09.13
19:43

04.09
чай► йохимбе + зелен чай

Ashtanga Primary series

*Добрата новина е, че се бях разсънила добре! Лошата новина е, че разсънването болеше много ;) Причиних си го със смазване на малкия пръст на крака в мраморен праг... Но пък бързо ми мина! :)

Храна и други:
добавки► МСМ*
07:50 Крем от: конопено семе*, чиа*, сурови какаови зърна*, мака*, фурми*, канела, майорана, джинджифил*, мента*
добавки► 500 мг Див Ям
13:30 шейк от грозде* и пчелен прашец
15:30 омлет от 2 яйца + салата от: домати*, краставици*, тиквичка*, speltgrass*, магданоз*
добавки► МСМ*
19:30 домати*, краставици*, кокосово масло*, чесън*, магданоз* и босилек*
► тиквени семки
може би: бяло вино

(sun)

05.09.13
20:11

05.09
чай► йохимбе + зелен чай

Ashtanga Primary series

*Много тромаво
*Трябва да започна да си лягам по-рано... Нормално е да съм тромава при 4-ти ден с по 6 часа сън! Освен, докато свикна, вечер да започвам с виното от рано... (giggle) И без това 2 глъдки са ми достатъчни да се омотая... (wasntme)

Храна и други:
добавки► МСМ*
07:50 Крем от: кашу*, чиа*, сурови какаови зърна*, мака*, фурми*, канела, майорана, джинджифил*, мента*
добавки► 500 мг Див Ям
14:30 козе сирене*, домати*, тиквичка*, босилек, магданоз*
добавки► МСМ*
19:30 домати*, краставици*, магданоз*, чесън*, кокосово масло*
► тиквени семки и лешници*
► бяло вино

Разни работи:
*Нещо странично: Колкото и да се опитвам, не мога да не се ядосвам като срещам хора, които не си вършат работата! Човек трябва да получава пари според качеството на работата, която върши!!! Присъствието не е работа!
*Ура за 4-дневната работна седмица (sun)

Хубава вечер! ;)

Мнението беше редактирано от Sunny S. на 07.09.13 14:15.

06.09.13
19:31

06.09
чай► йохимбе + зелен чай

08:20 йога:
Ashtanga Primary series

*С особена упоритост на трудните пози :)

Храна и други:
добавки► МСМ*
добавки► 500 мг Див Ям
11:00 Крем от: бадеми*, чиа*, сурови какаови зърна*, мака*, фурми*, канела, майорана, джинджифил*, мента*
15:00 малини* и къпини*
(sun) припичане на тераса (sun)
► домати*, краставици*, маслини*
► домати* и орехи* (много съм горда, че се сетих да си сложа ръкавици, докато чупя орехите 8-) )
► спирулина*
добавки► МСМ*
19:30 домати*, краставици*, магданоз*, чесън*, кокосово масло*
► тиквени семки и лешници*
► бяло вино*

*Продължавам активното замразяване на зимнина! Днес: домати* и къпини* :)

07.09.13
18:55

07.09
чай► йохимбе + зелен чай

08:30 йога:
Ashtanga Primary series
(sun)

Храна и други:
добавки► МСМ*
добавки► 500 мг Див Ям
11:15 Крем от: кашу*, чиа*, сурови какаови зърна*, мака*, фурми*, пикантна канела*, майорана, джинджифил*, мента*
14:30 шейк от грозде* и пчелен прашец
16:30 домати*, тиквичка* и конопено семе*
добавки► МСМ*
19:30 домати*, червена и зелена чушки*, магданоз*, чесън*, сусамово олио*
► бяло вино*

*Явно хормоните ми започват да се подреждат... От няколко години не ми се беше случвало да се разплача и днес от една глупост като се почна..... Чак накрая ми стана смешно, все едно някой ми беше извадил запушалката на кранчето за сълзи.... (giggle) Меко казано, жените сме “интересни” създания... :D
*А ето го и първото ми собственоръчно изработено кокосово сапунче 8-)

Мнението беше редактирано от Sunny S. на 08.09.13 10:51.

08.09.13
19:36

08.09
чай► йохимбе + зелен чай

Ashtanga Primary series

*Все се сещам за прабаба ми. Сега е на 92 да ми е жива и здрава (hug) Та тя цял живот е работила на нивата и всеки път ѝ се възхищавам какъв наклон напред има... И все още като работи в градината я гледам завистливо как си се навежда все едно бедрените ѝ мускули са ластични ;)

Храна и други:
добавки► МСМ*
добавки► 500 мг Див Ям
11:00 Крем от: бадеми*, чиа*, сурови какаови зърна*, мака*, фурми*, пикантна канела*, майорана, джинджифил*, мента*
14:30 ябълки*
15:30 спирулина*
16:20 домати*, тиквичка* и конопено семе*
добавки► МСМ*
19:30 домати*, краставици*, чесън*, магданоз*, кокосово масло*
► бяло вино*

*Вътрешна борба: Вкусовите ми рецептори много си падат по чушките, но стомаха ми не! За пореден път го установих след вчерашната вечеря (dull) ...
*Обичам всички сезони! Обичам и есента. Още не е дошла, но се усеща... Цял ден се радвам на есенното слънце, есенните птички, есенния вятър и ... есенната бормашина от ремонта, който прави баща ми ;)
*Хубава вечер от мен! :)

09.09.13
18:49

09.09
чай► йохимбе + зелен чай

05:40 Почивен ден в кавички :P
Интервали на кростренажора: 7 интервала по 15 сек спринт (25/26 км/ч)/ 45 сек бавно
◄ Навасана
◄ Предни планкове + сгъвания на крак към гърдите от преден планк
◄ Странични планкове
◄ Тазоотварящи
◄ Лицеви опори с лакти до тялото
◄ Допреди да прочета статията на Марги си мислех, че съм правила Кобра (blush) ...
◄ Стойки на глава
◄ Аставакрасана
◄ 2 хубави (доколкото може така да се нарекат на нивото, на което съм) наклона напред, благодарение на едно видео на Кино Макгрегър, което гледах снощи :)
Малко упражнения за дишането и Мула Бандха

Храна и други:
добавки► МСМ*
07:50 Крем от: авокадо*, лешници*, мед*, чиа*, какаови зърна*, канела*, мака*
добавки► 500 мг Див Ям
13:00 Шейк или фреш от: къпини*, малини*, джинджифил*, пчелен прашец (точно на време! Тъкмо ОТНОВО им беше топло в офиса и бяха отворили всички прозорци и тази сгряваща красота ме спаси :) )
15:30 омлет от 2 яйца* + салата от домати*, краставици*, босилек*
добавки► МСМ*
19:30 домати*, краставици*, чесън*, авокадо*, босилек*
► бяло вино*

*От 11.09 смятам да удвоя дозата Див Ямс. Препоръчаната доза на етикета  е 1 или 2 табл. на ден. Досега взимах по 1, ще си направя цял месец така и от 11.09 ще удвоя
*Ще опитам да намаля още вредности в ежедневието ми (wait) ... От днес започвам да изключвам компютъра най-късно 20:30, а телевизора най-късно - 21:00… В този ред на мисли, може да ми предложите интересни книги, с помощта, на които да елиминирам тотално ТВ-то... Книгите, които харесвам са такива, в които има нещо историческо, нещо истинско, вплетено в сюжета. Не си падам по фантастика... въпреки, че с кеф си прочетох Хари Потър ;) .
На 100% НЕ харесвам любовни романи! Тук съм убедена!
Друго, което ми допада са конспиративните книги (като например “Не пипай тази книга!”) ...
Или с две думи, харесвам книги, от които мога да науча нещо :)

Мнението беше редактирано от Sunny S. на 10.09.13 19:31.

09.09.13
18:55

Хари Потър е по-скоро фЕнтъзи.
Това е почти като фантастика, ама побита на пръчка с остатъци от захарен памук по нея. Специално Х.П. е деЦко. :P

ПС http://www.helikon.bg/books/62/Вихрушка;-т.1-2_65437.html
Тази е интересна в контекста на геополитическата обстановка.

Мнението беше редактирано от 6th на 09.09.13 18:57.

09.09.13
19:40

казано от 6th на 09.09.13, 18:55:

Хари Потър е по-скоро фЕнтъзи.
Това е почти като фантастика, ама побита на пръчка с остатъци от захарен памук по нея. Специално Х.П. е деЦко. :P

Така де, малко по-завоалирано си казах, че обичам приказки :)
П.С: В интерес на истината последните книги не стават много за деца. На моя племенник, който е на 7, все още не смея да му ги разказвам (wait)

ПС http://www.helikon.bg/books/62/Вихрушка;-т.1-2_65437.html
Тази е интересна в контекста на геополитическата обстановка.

Мерси :) Ще я имам предвид

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1