Колко пари можете да отделяте за спорт?

Прескочи до:

03.09.13
17:49

казано от Маргарита Манева на 03.09.13, 17:46:

казано от CarnalK на 03.09.13, 17:44:

Да де. То и за елекроинженер ти трябват голям набор качества, ама аз сам си връзвам лампите вкъщи.
Аз не отричам ползата от треньора. просто се съмнявам в нуждата от такъв в определени случаи.

А можеш ли да си подмениш цялата ел.инсталация на апартамента/къщата?

Ако се наложи и нямам финансовата възможност с подходящата литература вероятно ще мога. При все, че има кой да го направи от семейството.

Ако преценя, че няма да мога - ще потърся помощ. но докато ми се налага да сменям крушки и да връзвам лампи - няма да търся електротехник ;)

03.09.13
17:55

казано от CarnalK на 03.09.13, 17:49:

/quote]

Ако се наложи и нямам финансовата възможност с подходящата литература вероятно ще мога.

Аз пък няма да мога. Както и една голяма част от населението.

03.09.13
18:00

За всеки влак си има пътници.Някои караме коли с ръчни скоростни кутии,други карат автоматици.Някои ползват айфони и макове,други предпочитаме уинбоза и андро.За това всички сме различни.

03.09.13
18:11

казано от Маргарита Манева на 03.09.13, 17:46:

А можеш ли да си подмениш цялата ел.инсталация на апартамента/къщата?

Мисля, че вече започвате да се губите в метафорите си :D.
Но за да я продължа - то затова има схеми на ел. захранването на всеки апартамент/къща и човек с достатъчна обща култура може да се справи и сам. Същото важи и за изброените по-горе от теб треньорски умения. Друг е въпросът вече дали хората са готови да инвестират необходимото време и усилие в нещата. Което е и смисълът на услугите - да ти направят живота по-лесен.

Мнението беше редактирано от Петър на 03.09.13 18:13.

казано от Петър на 03.09.13, 15:38:

казано от Adriana Dacheva на 03.09.13, 15:35:

за момента отделям средно по 200-250лв на месец вкл с добавките, които пия.

Би ли направила някаква разбивка, защото ми се струва голяма сумата (от чисто любопитство)?

Добавките са CLA и рибено масло , карта за фитнес и 3-4 тренировки седмично с инструктор (те са си отделно от картата)+ 2 пъти кросфит седмично , са си към 200-250 , но не са точно месец.. месец и малко повече:) Колан, ръкавици и разни такива неща, свързани със спорта и си отиват към тази сума

Мнението беше редактирано от Графиня фон Дачева на 03.09.13 18:23.

пф.. момичетата може и да минат тънко ама при момчетата.... :D

Мнението беше редактирано от Кристиянчо на 03.09.13 18:32.

1. Къде живеете - Плаваща птица съм. Основно по летните и зимните курорти :)
2. Работещ
3. Състезателни амбиции - Не
4. Колко пари сте готови да отделяте за спорт и колко често? - Мм на месец около 100-150 лв
5. Колко бихте отделяли за тренировка с треньор в малка група - 6-8 човека? - Не
6. Колко бихте отделили за индивидуални тренировки? - Не

03.09.13
22:08

1.СЛИВЕН!
2.Работещ !
3.Може би!
4.Всичко !
5.Тренирам сам!
6.Колкото трябва!

04.09.13
05:16

1. За момента - София
2. Работеща
3. Тц
4. От началото на тази година съм в нова зала и давам по 30 лв. на месец за неограничен брой тренировки. Пари за суплементи не давам поради простата причина, че не ползвам такива и нямам желание. Нещата, които съм пробвала (като спирулина или какаови зърна) не ги числя изобщо тук. Переодично се зареждам със спортни дрехи/обувки - там вече всичко скача, различно е, не мисля, че има кой знае какво значение, по подразбиране е, че без маратонки няма как да бягаш.... (е, в залата съм виждала хора и по флип-флопс, но това е друга тема).
5. Аз гледам когато имам време все да пробвам различни неща - последно ходих на катерене, капоейра, преди това канго джъмпс.... Така че нямам против да бъда и в група, мисля, че до 10 - 12 лв. (зависи дали трябва да се плаща за екипировка) са ОК.
6. В сегашната зала да си “наемеш” треньор еднократно е 5 лв, което за мен е меко казано смешно, но и доста изгодно. Не съм пробвала, но мисля в най-скоро време да го направя, за да видя какви са им възможностите и знанията.
Иначе ми се струва, че съветите и знанията, които един можещ е в състояние да ти предаде, са безценни, т.е. имаш ли възможност да дадеш толкова, колкото треньора, който си избрал, е дал като тарифа, ги дай. Важното е да си струва и да си убеден в това.
7. За любителите ентусиасти, към групата на които се числя и аз... Хм, е да, не бих отказала някой да ме понаглежда, определено няма лошо в това! Особено в началото мисля, че е задължително.

И всъщност така и не отговорих на основния въпрос “Колко пари можете да отделяте за спорт?” - За спорта, както за здравето няма цена, колкото трябва, толкова.

Мнението беше редактирано от Membaris на 04.09.13 05:21.

04.09.13
10:48

1. Къде живеете?  Благоевград

2. Ученик/студент/работещ?  Работещ

3. Състезателни амбиции?  Не

4. Колко пари сте готови да отделяте за спорт и колко често?  Колкото е необходимо и толкова често, колкото мога да си позволявам в дългосрочен план, а не кампанийно, за кратко. 

5. Колко бихте отделяли за тренировка с треньор в малка група - 6-8 човека?  6-8 човека не са малка група за мен.  2-3—да, 5-10 лв.

6. Колко бихте отделили за индивидуални тренировки?  До 10 лв. за тренировка, 3 пъти седмично.

7. Защо смятате че средностатистическия фитнес любител няма нужда от треньор?  Имам нужда и ползвам, винаги.  Мога да чета и го правя, мога и да тренирам сама, но това, което постигам с инструктора, сама не ми се получва така добре.

04.09.13
16:31

7. Защо смятате че средностатистическия фитнес любител няма нужда от треньор?

След като е любител се предполага, че се занимава с това и има все пак някакви познания по въпроса. Поне това е моето мнение и не искам да ангажирам никого с него. Да не говорим, че за средностатистическия любител това е един прекомерен разход. Аз лично чета, гледам, питам и така се образовам по въпроса. Естествено, че ако се разболея, няма да запиша медицина, за да се лекувам.  Но не съм и записвала компютърни курсове, за да се науча да работя с компютър.:D От друга страна, за когото не е проблем да си го позволи - естествено, че е по-добре да тренира с треньор. Това би избегнало много грешки. А в спорта грешките биха могли да доведат до доста неприятни последици. Сигурно всеки е преживял някоя неприятна контузия и знае за какво иде реч.

1. Къде живеете? Враца
2. Ученик
3. Състезателни амбиции? ДА (но 1-во ми се иска да започна работа и да заделям някой друг лев и да ме забележи някой спонсор)
4. Колко пари сте готови да отделяте за спорт и колко често? Аз лично отделям почти всичките си пари (получавам наследствена пенсия (150 лева, детски - 35 лева , стипендия от училище - 40 лева) всичко това го давам за тренировки (карта за фитнес - 20 лева (не ограничени посещения , с тея пари си купувам и храната + чат пат някой креатин и бца)
5. Колко бихте отделяли за тренировка с треньор в малка група - 6-8 човека? В група няма да тренирам , персонално с треньор ДА ! може би ще се договорим с него
6. Колко бихте отделили за индивидуални тренировки? С треньор по договаряне но не повече от 10 лв
Доста е трудно да се пробие в този спорт и особено трудно за хората от провинцията като мен, просто стандарта  е в ПЪТИ по-нисък от София и ТОВА СЕ ПРАВИ УМИШЛЕНО , във Враца има 4 тежки промишлени заводи който са затворени и хиляди работни места закрити, във Враца има невероятни условия за туризъм, най-високия  непостоянно течащ водопад на балканския полуостров (141 МЕТРА) отгоре на балкана има няколко ферми за щрауси и има доста коне по балкана който си пасат свободно и е наистина много красиво. Враца има и река Лева (не е много голяма но си е наша) и има едни от най-посещаваните отвесни скали за катерене на балканския полуостров (трябва да погледна в интернет но мисля че и те са сред водещите по височина на балканския полуостров)
Враца е райско кътче както и цяла северозападна България, но северозапада умишлено не е развиван (по незнайни за мен и за другите причини)
ИИИ така стигаме до момента че майка ми работи по 10 часа на ден за минимална заплата и просто аз и да имам супер генетиката и супер желанието да тренирам опираме винаги до ПАРИ и за съжаление аз не мога да си позволя на този етап да съм състезател, но това няма да ме спре да тренирам и МЕЧТАЯ !
Прочети повече: http://www.bb-team.org/forums/viewthread/70138#ixzz2dvmAARIv

казано от CarnalK на 03.09.13, 11:51:

1. Къде живеете?
2. Ученик/студент/работещ?
3. Състезателни амбиции?
4. Колко пари сте готови да отделяте за спорт и колко често?
5. Колко бихте отделяли за тренировка с треньор в малка група - 6-8 човека?
6. Колко бихте отделили за индивидуални тренировки?

1. София
2. Работещ
3. Вече не
(състезавам се в друг спорт, но вече не на високо ниво)
4. За фитнес давам 25 лева месечно
(правя 8 силови тренировки, но се натоварвам и по друг начин, без това да е свързано с разходи)
5. Около 10 лева - цената ми се вижда разумна, стига да е от полза за мен
6. Около 10 лева (ако съм уверен, че е оправдано - и повече)

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 04.09.13 17:52.

04.09.13
20:17

1. Чужбина
2. Работещ студент
3. Не.
4. Не повече от 250лв. Включвам храна + добавки + тренировки.
5. Не повече от 3-4лв.
6. Не повече от 5-6лв.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1