27.08.13
01:29
Та така, след подробно разглеждане из клипове на щангисти установих, че извеждането на коленете назад преди самото изпълнение може да бъде в полза. И за мен беше, почувствах се много по-стабилен и балансиран при поемането на тежестта. Лекото изгърбване отгоре в случая май не е нищо повече от визуален ефект от съответния ъгъл на снимане. Гръбните ми мускули(latissimus dorsi) са захванати в много долна позиция от гръбнака и при това са добре развити на широчина, т.е. може да се каже, че генетично ми вървят, дори и да звучи нескромно. Подобен визуален ефект може да се види и на клека в това видео:
Неслучайно акцентирам на клека, защото там реално няма защо да се гърбя. Първо, защото тези килограми не представляват особено затруднение за клек и второ, защото движението е изправящо, а тежестта е центрирана, за разлика от тягата, където щангата е пред тялото, което изисква противопоставяне на дърпащите сили, за да остане изправен гръбнака. Като трето може да се изтъкне и фактът, че нито на тягата, нито на клека усещам някакво прегърбване. Въпреки всичко и на клека се вижда кривина в гърба и именно това ме навежда на мисълта, че е просто визуално заблуждение. Така разсъждавам аз, а ако има по-компетентни хора, следящи дневника, ще се радвам да чуя и техните мнения.
ПП: В случая с обръщането малко се полакомих и си личи по скоростта на изпълнение, но в тази част от тренировката вече ми беше писнало с 65 кила.
27.08.13
17:09
Вторник(13:30-16:00)
Масаж цяло тяло
Вакуумки
Warrior lunge stretch
Лег(20 мин.) 5х6@85кг.
Кофички с тежест(20 мин.) 4х6@+30кг; 1х4@+30кг*
Лег с дъмбели(15 мин.) 4х6@32кг.
Хай пул(10 мин.) 2х6@70кг; 1х6@75кг*
Масаж цяло тяло
Коментар: Старата волейболна травма в рамото малко се обажда, но не е болка за умиране и с раздвижването почти отшумя. Лошото е, че на някои повторения на лега ме караше да изкривявам леко траекторията на щангата. Кофичките въобще не бяха лесни, но все пак направих 4 серии и бях започнал тъкмо 5-тата. Хронометъра обаче звънна, но продължих до отказ. Хай пулът беше къде прав, къде от земя. Мисля да мина само на повторения и само от земя, че да може да вървят килата. Особено след тази статия на Марк Риптоу вече наистина нямам мотивация да правя олимпийски движения в серии.
Храна:
16:40 2 бекона на барбекю, 3 вратни пържоли на скара; Добавки: 1гр. рибено масло и доза Adam men’s vitamins
21:15 Диня и 2 домашни праскови
22:00 Много фъстъци, свински ребра на фурна, 2 домашни ябълки
00:00 1гр. рибено масло и 400мг. магнезий
Мнението беше редактирано от Габриел Димитров на 28.08.13 00:00.
28.08.13
17:22
Сряда(12:50-16:00)
Масаж цяло тяло
Вакуумки
Warrior lunge stretch
Обръщане(10+ мин.) 8 пъти с 65кг. и 4 пъти със 75кг.
Клек(20 мин.) 4х6@125кг.
Напади(20 мин.) 1х6@80кг; 4х6@85кг.
Хип тръст(15 мин.) 5х6@207,5кг.
Масаж цяло тяло
Коментар: Бавих се между упражненията по една или друга причина. На обръщанията техниката вече е добре, но скоростта още не е, така че ме чака работа по нея. Може да се каже, че по-подробното анализиране на щангистите дава своя принос. На клека не беше никак лесно, май предстои deload. Нападите хубаво за прогреса, но нищо чудно в следващата фаза да ги махна, защото за пръв път усещам някакво лошо напрежение в коленете, които впрочем са ми най-здравите стави. Въпросът ще е с какво да ги заместя, но дотогава време има, защото вече може и да съм в София. За хип тръста ме е яд, че забравих да сложа 2,5 кила да стане 210, ама вече бях влязъл под щангата и таймера вървеше.
Храна:
16:50 5 свински ребра на фурна; Добавки: 1гр. рибено масло и доза Adam men’s vitamins
21:30 11 нектарини (devil)
22:45 5 свински ребра на фурна; Добавки: 1гр. рибено масло и 400мг. магнезий
Мнението беше редактирано от Габриел Димитров на 29.08.13 16:48.
29.08.13
23:21
Четвъртък(тренировъчен)
15:45 4 вратни пържоли с кокосово масло и маслини; Добавки: 1гр. рибено масло и доза Adam men’s vitamins
19:00 - 21:30 Тренировка
Масаж цяло тяло
Вакуумки
Пуш преса(10 мин.) 4х6@75кг.
Раменна преса(20 мин.) 5х5@57кг.
Раменни преси с дъмбели(15 мин.) 5х6@24,5кг.
Бицепс с дъмбел от седеж 1х6@22кг; 1х5@22кг. лява и 1х6@22кг. дясна(серия 2); 1х5@22кг; 2х6@19,5кг. в двусет с ab-wheel 5х6(20 мин*)
Масаж горна част и глутеуси
Warrior lunge stretch и др.
Коментар: Утре няма да имам възможност да тренирам, затова направих днес тази тренировка. Цял ден ще съм в София и вечерта на концерт на Роджър Уотърс. 8-) Та, така. На пуш пресата има подобрение, но понякога буквално може да се каже, че се треса, особено като съм уморен. Нещо стабилността ми не е в час. :D Друго, което не ми харесва, е, че ми се налага да довърша понякога с рамене движението. Раменната преса така се получи, че не можах да сложа по-малко, тренирах с още 4 човека. Тъкмо по-интензивно стана. Обаче на раменните преси с дъмбели да обърна внимание на моите хора, разсеях се и съм направил 15 мин. таймера и като чух сигнала, бях разглобил вече дъмбелите и подготвил за бицепс и колелце. После разбрах, че е трябвало да си го наглася на 20 мин. Затова пък правих малко повече бицепс и корем, нищо, че плажният сезон почти отминава. :D
22:30 10 праскови
23:25 Неизвестен брой свински вратни; Добавки: 1гр. рибено масло и 400мг. магнезий
Мнението беше редактирано от Габриел Димитров на 29.08.13 23:34.
30.08.13
00:39
ПП: Като стана дума за музика и концерти, се сетих да ви споделя още едно мое хоби. Тук може да чуете някои от моите записи на китара, даже има и едно соло на Пинк Флойд. :) Гледам, че са изтрили записа, който най-много си харесвам, но както и да е. Ако някой прояви интерес, може пак да го публикувам. Свирих усилено, но последната година покрай ученето, много любими неща отидоха на заден план. И сега пак съм на китарата тук-там, но по-скоро дрънкам и си пея за кеф. Преди време учих музикални теории, свирил съм по цели дни, но... Животът ми пое друга насока. Колкото и да не ми се иска да се отлепям от всяко нещо, което съм започнал, без жертви не мога да се отдам напълно на каквото и да е. Така съм се отдавал на музиката преди, така се отдавам сега на тренировки, така съм се отдавал и ще се отдавам на учене, и на всичко, което усъвършенства живота ми по някакъв начин. Правейки ги всички наведнъж означава да оставя летвата на ниско за всички наведнъж. Акцентирам на думата наведнъж, защото времето не се променя или по-скоро не се удължава, само желанията се увеличават, а с тях и задачите. Това е като да имаш много жени, но в такъв случай никоя от тях няма да се чувства най-обичана. Затова си залагам на варианта с една единствена жена. Считам го за успешния. ;) Извинявам се, че ме изби на философски размисли, но исках да излея някъде и емоцията отвътре.
Мнението беше редактирано от Габриел Димитров на 30.08.13 00:40.
31.08.13
23:55
Събота(почивен)
15:30 Свински ребра на фурна; Добавки: 1гр. рибено масло и доза Adam men’s vitamins
19:30 Масаж цяло тяло и стречинг
22:30 Омлет от яйца, сирене, кашкавал, 4 кюфтета, доста фъстъци, половин торта, диня; Добавки: 1гр. рибено масло и 400мг. магнезий
Коментар: Станах късно и ми беше убито, затова не тренирах по обед. После и вечерта някак не ми беше кеф за тренировка, пък и нямах много шанс сред навалицата от трениращи. Общо взето бях уморен от висенето в София цял ден и цяла нощ. Но пък оправихме безбройните документи и от 16-ти съм студент по медицина. От сега почвам да си мисля как ще се оправям, ще мога ли въобще да тренирам и ако да, дали ще намеря място, където мога да си тръшкам спокойно. :D Възможно е още сега да сменя режима, че да се адаптирам. Предстоят трудни моменти, свързани със заемането на ново място с нови хора, място, в което ще съм г-н Никой, а сигурно ще се наложи да сменя и много приоритети. Това, от своя страна, има и своите плюсове и ще гледам да ги използвам максимално. Между другото следващата седмица по всяка вероятност ще е делоуд, ще видя утре каква тренировка ще стане. Без това имам да изглаждам още знания.
ПП: Концертът беше извънземен! Пълен с послания, пресъздадени с помощта на върха на днешните технологии. Този човек заслужава изключително огромно уважение за неизчерпаемата енергия, особено на такава възраст.
Мнението беше редактирано от Габриел Димитров на 01.09.13 00:00.
01.09.13
18:47
Неделя(12:30-15:50)
Масаж цяло тяло
Вакуумки
Стречинг
Клек(20 мин.) 6х6@125кг.
Раменна преса* (20 мин.) 5х6@55кг; 1х4@55кг.
Мъртва тяга(20 мин.) 1х6@125кг; 1х6@135кг; 2х6@130кг.
Масаж цяло тяло
Коментар: На започване ми беше трудно, все пак карам извън график, но след загрявката страшна мотивация и енергия. Говоря основно за клека, накрая останаха още 30 сек. и можех да направя още няколко повторения в последната серия, но се сетих едва след като оставих щангата. Клека не престава да върви нагоре, обаче на лежанката забих. Направих 1 работна серия, но болката в рамото беше доста дразнеща и предпочетох да заменя лежанката с раменна преса. След края на тренировката рамото ми беше значително по-добре. В следващия период от тренировъчния план ще заложа повече на раменна преса. За мъртвата тяга мога да кажа, че вече нямам проблеми, само мазолите наболяват доста. Много болки и рани станаха, което означава, че е време за делоуд и рехабилитация. Колкото и да не ми се иска да излизам от ритъма, фактите говорят.
Храна:
16:30 4 свински ребра на фурна, 3 кюфтета; Добавки: 1гр. рибено масло и доза Adam men’s vitamins
19:30 5 ябълки
21:45 Неизвестен брой кюфтета, 1 ябълка; 1 гр. рибено масло
00:41 400мг. магнезий
Мнението беше редактирано от Габриел Димитров на 02.09.13 00:41.
03.09.13
00:53
Понеделник(deload & rehab)
16:00 3 ребра на фурна и 3 кюфтета; Добавки: 1гр. рибено масло и доза Adam men’s vitamins
19:00 Раздвижване
Масаж цяло тяло
Вакуумки
Стречинг
Доста силови обръщания - стигнах до 80кг, целта ми бе поне 90кг, но... не стана, май умора от вчера
Набирания усп. хват 5х3@+25кг в серии с външни(с 5 кг) и вътрешни(с 12 кг.) лакътни изометрии* и стречинг от най-различно естество(основно в таза)
Масаж горна част с усилен натиск върху мускулите на ротаторния маншон, масаж с усилен натиск на глутеус медиус и минимус
23:05 Свинско месо на фурна, 2 праскови; Добавки: 1гр. рибено масло и 400мг. магнезий
00:40 Бая пъпеш
Мнението беше редактирано от Габриел Димитров на 03.09.13 00:56.
03.09.13
23:02
Вторник(deload & rehab)
15:30 Свинско месо на фурна; Добавки: 1гр. рибено масло и доза Adam men’s vitamins
19:00 Раздвижване
Масаж цяло тяло
Вакуумки
Стречинг
Лицеви опори - около 65 за 1 мин. с диск отдолу. Яд ме е, че изгубих бройката, защото ставаха много бързо, оттам и концентрацията отиде на кино. Две от момчетата учат в НВУ, изпитът е 80 за 60 сек. = 100 точки. Не изглежда непостижимо, но може и да иска повече време. Утре пак ще пробвам по-организирано и ще разбера.
Лицеви на една ръка - 21 с дясна и 22 с лява. Може да се счита за рекорд, макар че след 22-рата можех още, просто спрях, защото беше достатъчно, състезавахме се.
После пак стречинг от всякакво естество, огъвкавявам се и се чувствам доста по-добре.
След това котката ми прави масаж и заспа върху мен. :D
Накрая масаж горна част, този път с по-малко натиск.
22:20 Неизвестен брой нектарини, пъпеш
23:15 Свински ребра на фурна; Добавки: 1гр. рибено масло и 400мг. магнезий
03.09.13
23:20
Здравей :) Харесва ми как тренираш и водиш дневника , но основната причина да се включа е не само спортната. Бидейки от страната на неактивните форумни участници (само си чета), просто се пречупих като чух солата ти. Невероятни са!!! На гилмор кавъра специално ме накара да настръхна. Продължавай все така, че останаха малко рицари на истинската музика :)
04.09.13
00:59
казано от Борислав Иванов на 03.09.13, 23:20:
Здравей :) Харесва ми как тренираш и водиш дневника , но основната причина да се включа е не само спортната. Бидейки от страната на неактивните форумни участници (само си чета), просто се пречупих като чух солата ти. Невероятни са!!! На гилмор кавъра специално ме накара да настръхна. Продължавай все така, че останаха малко рицари на истинската музика :)
Благодаря много за комплиментите. :) Както написах по-горе, животът ми пое друга насока на развитие, но въпреки това винаги ще се намира свободно време за хоби. Обещах да кача записа, който най-много си харесвам. Ето. В 4shared профила ми са и някои от първите записи, които съм правил, но не си струват много.
Кофти пропорции имаш моя, и ти трябва още мобилност.
За олимпийските си сложи едни подложки и тегли малко по от високо. Не можеш да влезеш и да я подемеш хубаво с гъза и малко докато си дойде на височина я теглиш с кръста.
04.09.13
11:27
Така е, усещам аз, но се боря някак. Сега всекидневно се разтягам хубаво, че до скоро бях трагедия - и пръстите не можех да си стигам. Иначе от доста време не спирам да се мачкам, но излезе, че не е достатъчно.
04.09.13
22:46
Сряда(deload & rehab)
16:00 Свински месо на фурна; Добавки: 1гр. рибено масло и доза Adam men’s vitamins
18:30 Раздвижване
Масаж цяло тяло
Много стречинг
Вакуумки
Клек 1@135кг; 1@140кг; 1@145кг. (ЛР без колан на лично тегло 90-91кг.)
Пак стречинг
Бавно въртене на рамената - 19 пъти напред и 19 назад
Лакътни изометрии* - 4 серии
Коментар: Пак много хубаво огъвкавих таза. На клека направих няколко загряващи серии и се почна с опитите. 145 кила не ми се сториха никак трудни, затова пробвах 150, вдигнах се до паралела и натисках там до последно, но без резултат. През уикенда пак имам план да опитам. По-късно е възможно да пусна видео на 145кг, зависи кога ще ми го пратят. В края на следващата фаза целта ми е 160кг, предвид факта, че ще тренирам по-силово. Но и много промени ми предстоят, така че нищо не се знае. Иначе изометриите много добре ми се отразяват, стягат хубаво раменете и болката почти изчезва. Явно тази област ще иска повече заякване, отколкото масажи и разтягане, затова умишлено пропуснах.
22:15 9 нектарини
23:10 Свинско месо на фурна, 3 кюфтета; Добавки: 1гр. рибено масло и 400мг. магнезий
Мнението беше редактирано от Габриел Димитров на 05.09.13 00:00.
06.09.13
14:57
Четвъртък(deload & rehab)
16:00 Свинско месо на фурна; Добавки: 1гр. рибено масло и доза Adam men’s vitamins
19:00 Радвижване
Масаж цяло тяло
Много стречинг
Вакуумки
Бавно въртене на рамената
76 лицеви опори за 1 мин.
Масаж гърди
21:55 Свински вратни на скара; 1гр. рибено масло
00:45 Слънчоглед, малко бира и ракия
2:55 400мг. магнезий
Коментар: Бях с приятели на площада, затова не можах да запиша вчера деня си. Продължавам с хубавото разтягане, чувствам се доста по-гъвкав и лек от преди. Клекът и лицевите опори не е изключено пак да ги пробвам утре, днес ще видя и тягата.
Мнението беше редактирано от Габриел Димитров на 06.09.13 14:58.
07.09.13
00:44
Петък(deload & rehab)
14:00 Нектарини
15:50 Свински ребра на фурна; Добавки: 1гр. рибено масло и доза Adam men’s vitamins
19:30 Раздвижване
Масаж цяло тяло
Вакуумки
Тяга 1@170кг; 1@180кг; 1@185кг; 1@190кг.
Много стречинг
21:45 Пилешко месо, 4 кюфтета, много бадеми, много диня,някакъв кекс - пак много, вино
Коментар: Забравих да коментирам. Не, че има кой знае какво. Само да кажа за тягата - стигнах до 190 и си ги дръпнах без проблем, но при положение, че краката ми се изправиха бързо и движението в по-голямата си част стана само с гръб. Което ме отказа да слагам повече кила. Няма смисъл само да си чеша егото с лоша техника, при това с онази болка в кръста.
Мнението беше редактирано от Габриел Димитров на 07.09.13 00:54.
08.09.13
00:29
Събота(deload & rehab)
20:30 Раздвижване
Масаж цяло тяло
Интуитивна йога :D
22:10 Много домашни смокини
23:00 Миш-маш, 3 свински пържоли на фурна; Добавки: 1гр. рибено масло, 400мг. магнезий и 2 бразилски ореха
00:00 2 домашни ябълки
09.09.13
00:27
Не намирам смисъл да описвам днес по стандартния начин. Цял ден релакс общо взето.
Качих клека от сряда:
Малко лоша светлина, но с това разполагаме.
Мнението беше редактирано от Габриел Димитров на 09.09.13 00:45.
09.09.13
18:00
Понеделник(13:30 - 16:30)
Масаж цяло тяло
Вакуумки
Силово обръщане(10 мин.) 2х3@75кг; 1х3@80кг; 1@85кг(в допълнителното време)
Мъртва тяга(20 мин.) 5х3@150кг.
Гребане с щанга(20 мин.) 1х3@125кг; 1х3@121,5кг; 5х4@115кг.
Набирания усп. хват с тежест(15 мин.) 6х3@+25кг.
Масаж цяло тяло
Стречинг
Коментар: Започна се с 3-ките. Има малки промени. Например прецених, че ще е най-добре да си правя силовото обръщане. На пръв етап искам да натрупам повече сила, за да мога в последствие да работя с хубави килограми и за техника. Друго ново е гребането с щанга, уж за сила в горната част на гърба, но по всяка вероятност ще им разменя местата с набиранията или направо ще си карам по стария начин с две тяги, понеже не усетих особено натоварване, освен болката в мазолите. Иначе седмицата почивка и рехабилитация много добре ми се е отрази, особено на гъвкавостта и ставните болки. Сега на тягата вече не се чувствам като дърво. Изобщо се движа много по-леко от преди. :)
ПП: Следва луд купон в нас и осъмване, че и без това им бях обещал, ако вляза медицина да се случи нещо такова. :D
Храна:
17:00 Свинско месо на фурна; Добавки: 1гр. рибено масло и доза Adam men’s vitamins
20:30 поне до 2:00 всякакви работи; Добавки: 1гр. рибено масло
5:40 400мг. магнезий
Мнението беше редактирано от Габриел Димитров на 10.09.13 13:56.
10.09.13
18:05
Вторник(14:30-17:00)
Масаж цяло тяло
Вакуумки
Пуш преса(10 мин.) 4х3@75кг.
Преса пред врат(20 мин.) 1х3@60кг; 1х3@65кг; 1х2@65кг; 3х3@62,5кг.
Преса зад врат(20 мин.) 5х3@50кг.
Едностранна преса с дъмбел(15 мин.) 1х3@27кг; 4х3@29,5кг.
Масаж цяло тяло
Коментар: Малко махмурлийска тренировка, цепеше ме главата от снощи, легнах си в 6:30. Изкарахме си страхотно. Ето ме с една част от групата. :) За тренировката само мога да кажа, че още намествам килограми и упражнения. Ще се разбере какво е “мнението” на раменете ми за пресата зад врат. Иначе, както споменах, в тази фаза само веднъж в отделен ден обмислям да тренирам лежанката и изобщо гърдите.
Храна:
17:30 Свинско месо; Добавки: 1гр. рибено масло и доза Adam men’s vitamins
21:30 Праскови, домашни ябълки, домашни смокини
23:00 Много кюфтета и малко кисело мляко; Добавки: 1гр. рибено масло и 400мг. магнезий
Мнението беше редактирано от Габриел Димитров на 10.09.13 23:34.
11.09.13
20:21
Сряда(13:30-17:00)
Масаж цяло тяло
Вакуумки
Силово обръщане(10 мин.) 2х3@75кг; 1х3@80кг; 1х2@85кг*; 1х2@80кг*
Клек(20 мин.) 2х3@130кг; 3х3@135кг.
Напади(20 мин.) 5х3@95кг.
Хип тръст(15 мин.) 4х3@220кг; 1х3@230кг; 1х10@230кг.*
Масаж цяло тяло
Стречинг
Коментар: Последните 2 серии обръщания ги правих малко след като ми изтече времето. На клека първо се наплаших и сложих 130, явно не съм загрял като хората. В последствие обаче 135кг. си бяха без грешка. Нападите реших да ги оставя, както и хип тръста, въпреки че бях споменал, че точно тази тренировка ще претърпи промени. За нападите сериозно се колебаех дали на тяхно място да не включа хакен клек, но размислих и предвид факта, че тази схема ми даде най-добрите резултати в програмата, оставих всичко непокътнато. Ако забележа някакво лошо напрежение в коленете, ще има смяна. Хип тръста исках да го сменя не за друго, а защото не е особено подходящо упражнение за малко повторения. Да, но пък е твърде ценно, особено за хора като мен(btw, много са). Трябва ми повече сила в задника. В крайна сметка винаги може да се смени нещо, така че в зависимост от резултатите и възможностите ще преценя доколко би било в полза и ще го направя. Основната дилема бе хакен клек или напади и засега предпочетох статуквото от предната фаза.
Храна:
17:30 Свински ребра на фурна; Добавки: 1гр. рибено масло и доза Adam men’s vitamins
21:30 4 праскови(1 домашна), 2 домашни ябълки, 1 домашна круша
23:15 Кюфтета, 1гр. рибено масло
01:30 400мг. магнезий
ПП: Кеф ми е да разглеждам дневници, но напоследък нямам време да го правя. И още по-натоварено ще става, защото от 16-ти септември започвам в университета. Поне да имам време да попълвам дневника, няма да е зле.
Мнението беше редактирано от Габриел Димитров на 12.09.13 01:23.
12.09.13
23:14
Четвъртък(почивен)
20:00 Раздвижване
Масаж цяло тяло и “интуитивна” йога
22:30 Свински ребра на фурна; 2гр. рибено масло
00:30 800гр. кисело мляко и праскови
2:30 400мг. магнезий
Коментар: Цял ден в София. Късметлия съм този път - добро общежитие и хубава стая, и съквартирантът е приятно момче, ще се разбираме. Общо взето си свършихме работата - подреждахме, чистехме, огледахме хубаво района и се ориентирахме в градския транспорт. Остава още веднъж да бием път до София и след това оставам там.
Мнението беше редактирано от Габриел Димитров на 13.09.13 12:43.
Вакумки, масаж, стречинг...в този ред е много добре!!!
Не клякай обаче веднага след тях, особено с 80% тежести, че и нагоре.
Разтегнал си се, намчакал си се...тук-таме нещо се е наместило, отпуснало и ти хоп...пак натягаш.
Тренираш у вас. Остави си едни 2-3 часа, да се наместят кокалята и тогава вдигай.
Казвам ти аз как правя.
Понеже още ми е рано за тежки двуразови, наобед се разтягам или леко загрявам. Вечер или ми е тежката щанга или отсечки 150-200м. на 75-80%, което си е яко бягане.
Ако имам комбинация бегови-щанга, беговите са винаги първи, вечер тежестите...свързано е пряко с отделянето на ГХ.
Давам ти тема за размисъл.
Подхода ти към тренировките и рехабилититацията става все по-добър.
13.09.13
12:39
казано от slavko на 13.09.13, 10:18:
Вакумки, масаж, стречинг...в този ред е много добре!!!
Не клякай обаче веднага след тях, особено с 80% тежести, че и нагоре.
Разтегнал си се, намчакал си се...тук-таме нещо се е наместило, отпуснало и ти хоп...пак натягаш.
Тренираш у вас. Остави си едни 2-3 часа, да се наместят кокалята и тогава вдигай.
Казвам ти аз как правя.
Понеже още ми е рано за тежки двуразови, наобед се разтягам или леко загрявам. Вечер или ми е тежката щанга или отсечки 150-200м. на 75-80%, което си е яко бягане.
Ако имам комбинация бегови-щанга, беговите са винаги първи, вечер тежестите...свързано е пряко с отделянето на ГХ.
Давам ти тема за размисъл.
Подхода ти към тренировките и рехабилититацията става все по-добър.
Всъщност разтягането преди тренировка беше за кратко, но ми идеше много и в крайна сметка го оставих само след тренировка. Някак доста омеквам след него. Иначе масажът преди тренировка си е съвсем повърхностен с фоумролера(тръба :D), колкото да увелича обхвата на движение и да “стопля” мускулите. Повече натискам след тренировка. Вакуумките открай време си ги ползвам за активация на вътрешните коремни мускули(TVA и останалите). После на движенията усещам значително по-добре включването на корема.
Правилно е да правиш първо бягане, после щанги, да. Най-простата причина е, че първото изисква доста повече отговорност откъм техника и скорост. За връзката с отделянето на хормони и по-точно растежния не знам, не съм чел по темата и не съм го изпитал на свой гръб, но не е изключено да е така както казваш.
Колкото до подхода, накрая си проличава от резултатите. Засега при мене нещата са ОК, вървят си. :) В неделя обаче се засилвам към студентски град и вече нищо няма да е същото. Ще се постарая максимално да запазя отношението си към тренировки, рехабилитация и донякъде хранене, но не зная какво ме очаква и нищо не мога да кажа повече. Ако ми остава време както за учене, така и за тези неща, супер - ще правя само тях, друго не ме интересува. При нас обаче оставало време само за учене, така съм чувал. Все пак не се наплашвам, докато не видя какво е положението. Особено като знам приоритетите на болшинството от студенти...
казано от slavko на 13.09.13, 10:34:
Къде влезе и каква спец.?
МУ София, Медицина.
Мнението беше редактирано от Габриел Димитров на 13.09.13 12:40.
Търся ти едни лекции на Селуянов по въпроса за хормона, ми не ги откривам още...от едни руски сайт за скоростно-силова издръжливост беше дееба...ще го намеря.
Успех за предстоящия академичен воаяж и адмирации за избора!
13.09.13
13:52
Поздрави машина, браво! Само да ти кажа че в студентски ще ти е малко трудно с режима :)) но това е част от нещата ..
13.09.13
18:08
казано от slavko на 13.09.13, 13:07:
Търся ти едни лекции на Селуянов по въпроса за хормона, ми не ги откривам още...от едни руски сайт за скоростно-силова издръжливост беше дееба...ще го намеря.
Ако ги намериш, давай насам, с удоволствие ще чета.
Петък(13:30-16:40)
Масаж цяло тяло
Вакуумки
Клек(20 мин.) 5х3@135кг.
Преса зад врат(20 мин.) 5х3@52,5кг.
Мъртва тяга(20 мин.) 2х3@150кг; 1х3@160кг; 1х3@170кг. и след времето пак 1х3@170кг.
Масаж цяло тяло
Стречинг
Коментар: На клека в последната серия малко изтървах времето и бях на второто повторение, докато изтече, но довърших. За следващо движение нарочно избрах пресата зад врат - първо, за да разбера по-рано ще я бъде ли или не относно раменете, и второ, защото не позволява толкова много бутане от таза и така намалява и без това голямото натоварване на кръста в тренировката. Засега упражнението се вписва добре. Колкото до тягата, отново мога да кажа, че усещам значително подобрение от преди. Пък и 3-ките ме държат доста по-свеж и мотивиран, то и мазолите не болят толкова в такъв случай.
Храна:
17:30 Свински ребра на фурна; Добавки: 1гр. рибено масло и доза Adam men’s vitamins
21:50 Праскови
22:30 Омлет с тиква и кюфтета; 1гр. рибено масло
Мнението беше редактирано от Габриел Димитров на 13.09.13 22:49.
14.09.13
18:28
Събота(14:30-17:00)
Масаж цяло тяло
Вакуумки
Силово обръщане(10 мин.) 3х3@75кг.
Лег(20 мин.) 1х3@85кг; 1х3@90кг; 2х3@95кг*; след времето 1х3@92,5кг.
Упражнение Х* с дъмбел(20 мин.) 2х3@27кг; 2(или 3)х3@32кг.*
Сгъване за бицепс с дъмбел 2х3@24,5кг, в последствие заменено със сгъване с щанга 1х3@42,5кг; 1х3@47кг, в двусет двете с колелце 4х3(15 мин.)
Масаж горна част
Коментар Мъка беше тая тренировка. Първо започнах прекалено късно, мотах се. Гърдите ми бяха свежи и бутах лесно на лежанката, но и малко кьопаво, заради това, че почти 2 седмици не съм правил. Пък и подходих леко наплашено заради рамото. Страхът все пак ми се оправда, когато опитах кофички. Имаше лошо напрежение в рамото в долната позиция на движението и при повдигане леко прихрупваха чаркалъците там. (shake) Помислих си, нищо чудно от кофичките да е станала аварията предния път, не от лежанката. Последва известно чудене с какво да ги сменя в такъв случай и приложих малко креативност. Въпросното упражнение Х представляваше мост с подпряна глава на лежанката с 45 градусов наклон и с дъмбел в едната ръка. На 2-рата серия с 32кг. с лявата ръка направих само 2 повторения, нещо залитнах, а упражнението иска добър баланс. Ако има название това упражнение, няма да е лошо да го знам. Ако няма, ще си измисля някакво. :D После на сгъването с дъмбел пак усещах шибаната болка, която идваше от рамото и слизаше до лакътя, че и по-надолу, но в незначителна степен. Затова реших да си правя сгъването с щанга, без това и по-силово насочено. Накрая само се масажирах отгоре и това беше, защото позакъснях бая. Оставих стречинга за довечера.
Храна:
17:30 Кюфтета, праскови, малко лешници; Добавки: 1гр. рибено масло и доза Adam men’s vitamins
22:30 Омлет с тиква, малко кюфтета, бая домашни ядки(лешници и бадеми), 2 домашни ябълки, вино; 1гр. рибено масло
3:15 400мг. магнезий
Мнението беше редактирано от Габриел Димитров на 15.09.13 11:07.
16.09.13
00:53
Неделя(почивен)
Вече съм в София. Започва новият живот. :) В следващите дни предстои да разбера ще ги бъде ли тренировките или не. Днес храна няма да описвам, типичната е.
16.09.13
22:36
Да не си помислихте, че не съм тренирал днес. :) Зимният дворец ми е близо, залата я бива. Само остава да имам време. Ще описвам само тренировките си, а ако се наложи направо ще пропускам, защото тук времето минава много бързо. Днес тренировката беше колкото да видя как е положението, все пак за първи път ми се налага да се съобразявам и с други.
Ето я тренировката:
Лек динамичен стречинг
Силово обръщане(10 мин.) 2х3@80кг; 1х3@85кг; 1х3@90кг.
Мъртва тяга(20 мин.) 1х3@170кг; 1х3@155кг; 2х3@150кг.
Набирания подхват с тежест(20 мин.) 8(или 9)х3@+25кг.
Гребане с дъмбел(15 мин.) 5х3@40кг.(всеки дъмбел)
Стречинг
Коментар: Друго си е с олимпийски лост, затова на обръщането лесно работих с килограмите. Мъртвата тяга малко слабо, но все пак на 20 часа глад, често ще ми се налага такъв, ако искам да се храня добре. :) Набиранията хванах един дъмбел с 25кг. и започнах, но нямаше място за успоредни набирания и правих с подхват. В случая гребането с дъмбел беше по-практично решение от друга тяга, защото бяха заети щангите. Това е за днес, утре ще видим.
Мнението беше редактирано от Габриел Димитров на 16.09.13 22:36.
19.09.13
14:43
Тренировката вчера:
Съвсем малко стречинг
Клек(20 мин.) 5х3@130кг.
Напади(20 мин.) 5х3@100кг.
Руски суинг 4 серии по 25 с 32кг. пудовка
После вечерта преди лягане хубав стречинг.
Коментар: Отидох късно в залата, а се бях разбрал да излизам с едно момиче. Така че гледах да съм максимално бърз - тренировката беше около 60 мин. Иначе се нагледах на реални пародии снощи. Някакъв човек си сгъваше на стойката за клек и се наложи да го попитам кога приключва. После един random пич правеше четвърт клекове с 50кг. и в една от почивките си ме гледаше и ми направи забележка, че на руския суинг не трябвало така да се навеждам, защото щял съм да се контузя. Накарах го да ми покаже кое е “по-правилно” и като го видях само кимнах и отговорих “Аха, ясно”. Фактически ми показа четвърт клек с пудовка в ръце. :D Чудо и приказ.
21.09.13
01:43
Цял ден пътуване и разни, сега съм в нас за 2 дни. Тъкмо се бях зарадвал, че сме попаднали на добри асистенти, обаче днес по 2 предмета не беше точно така. Както и да е, ще го преживеем, ако са само 2 особнячки(не е учудващо, че са в ж.р.). :D После, като се върнах, веднага на гладно(20+ часа) тренировка:
Масаж цяло тяло(!!! много ми липсваше в София, ще домъкна там някоя тръба)
Лег(20 мин.) 5х3@92,5кг.
Кофички(20 мин.) 5х3@+35кг.
Преса зад врат 4х3@50кг + Сгъване за бицепс с щанга 1х3@45кг; 1х3@50кг; 2х3@52,5кг; 1х3@50кг. + колелце 4х3 (20 мин.)
Масаж горна част
Последва изяждане на 1 маса храна. Тренировката протече по този начин по простата причина, че през седмицата пропуснах веднъж поради неблагоприятни условия и някакви други оправдания, които не обичам. Много зависи сега как ще протича учението, но към момента вече слагам него като пръв приоритет.
Мнението беше редактирано от Габриел Димитров на 21.09.13 01:44.
22.09.13
15:08
Днес:
Повърхностен масаж
Вакуумки
Клек(20 мин.) 1х3@135кг; 2х3@140кг; 1х2@140кг*
Лег(20 мин.) 1х3@92,5кг; 4х3@95кг
Тяга(20 мин.) 4х3@155кг.
Дълбок масаж
Стречинг
Коментар: Колкото и компромисно да тренирам, изглежда има някакъв напредък. На клека котката много ме ядоса - постоянно ми беше в краката и в последната серия ме изкара от нерви. :x После от лежанката останах доволен, никакви болки в рамото. Тягата беше нормално слаба след клек.
25.09.13
17:43
Тренировката снощи:
Повърхностен масаж
Мъртва тяга(20 мин.) 5х3@160кг.
Набирания подхват(20 мин.) 7х3@+35кг.
Сумо тяга(20 мин.) 1х3@120кг; 1х3@130кг; 2х3@120кг.
Коментар: На двете тяги ограничаващ фактор се оказа хвата и по-точно мазолите, които ме боляха доста. На сумо тягата пък нещо ме заболя таза вдясно и намалих килата. Безсънието общо взето оказва влияние.
Мнението беше редактирано от Габриел Димитров на 25.09.13 17:46.
28.09.13
15:47
Тренировка снощи:
Масаж цяло тяло
Вакуумки
Клек(20 мин.) 5х3@135кг.
Лег(20 мин.) 2х3@92,5; 3х3@95кг.
Тяга(20 мин.) 5х3@150кг.
Масаж цяло тяло
Стречинг
Коментар: По-малко килограми, повече техника. И без това бях пребит от път.
Тренировка днес:
Масаж цяло тяло
Вакуумки
Преса пред врат(20 мин.) 2х3@60кг; 1х3@62,5кг; 3х3@65кг.
Преса зад врат(20 мин.) 4х3@55кг; 1х6@50кг.
Трисет(20 мин.):
Лег 3х3@90кг; 1х8@90кг.
Сгъване за бицепс с щанга 3х3@45кг; 1х4@45кг.
Колелце 4х3 (вече почти постоянно го правя без да допирам колене)
Масаж цяло тяло
Коментар: Нещо много хвърчаха килограмите днес, не знам защо. Като се има предвид, че късно вечерта тренирах снощи, а днес започнах 1 час след ставане.
29.09.13
15:36
Тренировката:
Масаж цяло тяло
Вакуумки
Силово обръщане(10 мин.) 5повт. @ 80кг.
Клек(20 мин.) 2х3@135кг; 1х3@140кг; 2х3@135кг.
Напади(20 мин.) 2х3@100кг; 3х3@110кг.
Хип тръст(15 мин.) 4х6@240кг; 1х12@240кг.
Масаж цяло тяло
Стречинг
Коментар: Така не бях си сцепвал задника скоро. Във фитнеса няма как да правя хип тръст, трябва да обера де що има тежести. Но тук в нас всичко си е наред. Доволен съм от задника си и на нападите, има напредък. :D На клека се включва споменатата болка в областта на таза вдясно, която малко ме ограничава. Само обръщането беше трагично, ама тук лостът не става(то и щангистът :D).
Мнението беше редактирано от Габриел Димитров на 29.09.13 15:37.
Остави ги тия 240 и се опитай да задържаш 2-3 секунди в най-горната точка.
Друго...пробвай след тръстовете, да правиш обръщане от хенг за 3-4 бройки на 75-80% да усетиш как е скоростта ;)
Мнението беше редактирано от slavko на 29.09.13 18:16.
29.09.13
22:23
Добри идеи ми даваш, още следващия път ще опитам.