06.06.13
23:46
Здравейте ! От известно време реших, за да си стегна гърдите, а и ръцете да правя упражнения с лост.Бенч пресата ми допада доста и съм доволна от ефекта.Започнах първо само с 20- килограмовия лост и после с 2х 2,5 кг. тежести, понякога правя последната серия и с 2х5 кг., но последните 3-4 повторения ми идват много трудни.:(Едно момче във фитнеса се обърна и ми каза, че това е мъжко упражнение и не било редно да го правят и момичета. (dull) Искам да Ви попитам това вярно ли е, защото доста си сконфузих като ми го каза това, а упражнението ми харесва много ? Благодаря Ви предварително.:)
Нормално е да ти е трудно. Ако се сравнява силовия потенциал на различните упражнения при мъже и жени, то най-голямата разлика ще е точно в лежанката. Анатомично жените имат по-малки и слаби гръдни мускули от мъжете.
Но пък това е допълнителен стимул да натискат клек, тяга и набирания.
07.06.13
00:29
казано от Нати на 06.06.13, 23:46:
(Едно момче във фитнеса се обърна и ми каза, че това е мъжко упражнение и не било редно да го правят и момичета. (dull)
А кое е женско упражнение?Абдуктор ? :D
казано от El_tiggeraso на 07.06.13, 00:29:
казано от Нати на 06.06.13, 23:46:
(Едно момче във фитнеса се обърна и ми каза, че това е мъжко упражнение и не било редно да го правят и момичета. (dull)
А кое е женско упражнение?Абдуктор ? :D
Аз от къде да знам, каза ми го това и си замина.И аз останах адски сконфузена и засрамена там все едно бях някаква аномалия.:D Амииии май на абдуктор машината вече ходим само момичетата.
CarnalK, благодаря ти.Няма как да не ми е трудно, защото си ми тежи доста, но лесно няма. :)
07.06.13
12:46
30 кг вдигане от лег никак не е малко за начинаещо момиче-браво! ориентирай се към не повече от 8-10 повторения с дадена тежест,слагай смело дискове и викай някой да те “пази”, за да може да покажеш силовия си потенциал. редувай упражненията с гирички и с лост за максимален ефект и не обръщай внимание на псевдоразбирачи :)
казано от Queen Kobra на 07.06.13, 12:46:
30 кг вдигане от лег никак не е малко за начинаещо момиче-браво! ориентирай се към не повече от 8-10 повторения с дадена тежест,слагай смело дискове и викай някой да те “пази”, за да може да покажеш силовия си потенциал. редувай упражненията с гирички и с лост за максимален ефект и не обръщай внимание на псевдоразбирачи :)
Хи-хи, благодаря ти.Аз първо загрявам с гиричките и тогава с лоста започвам.Винаги моля някой да ме пази, защото сама не смея особено, когато виждам, че последните повторения са ми много трудни и шансът да се затисна с тежестта клони към 100-те % :D А въпросният псевдоразбирач ме пази последния път, дори ми нареди и тежестите на лоста и не си дава вече излишно мнението. :D
10.06.13
10:09
Да идеш на фитнес и никой нищо да не ти каже граничи с невъзможното.
Хвани да правиш мъртва тяга и само гледай как ще се кръстят покрай теб чичковците.
10.06.13
10:41
казано от Angel Gyaurov на 10.06.13, 10:09:
Хвани да правиш мъртва тяга и само гледай как ще се кръстят покрай теб чичковците.
Подкрепям с две ръце! :D Мълвата се разнася невероятно бързо! :D :D :D
Мнението беше редактирано от Златина Цонева на 10.06.13 10:41.
казано от Angel Gyaurov на 10.06.13, 10:09:
Да идеш на фитнес и никой нищо да не ти каже граничи с невъзможното.
Аз се радвам на мнението на хората там, допитах се тук, защото не ми се стои редно това, което ми каза въпросното момче. ;) А за мъртвата тяга не мисля, че мога да я направя или дори и да мога няма да бъде, за да карам чичковците да се кръстят покрай мен. ;) А относно следващия коментар- не ходя в залата, за да се разнасят мълви за мен, макар че последния път ме гледаха с голям интерес докато си правех бенч пресата. ;)
10.06.13
22:21
Огромна част от тези, които посещават фитнес-залите, нямат ясна представа какво правят там всъщност. Нямат представа и от много други неща. Парадоксът е, че тези хора най-охотно раздават “мъдрост” там, включително непоискана. :) Тренирай си спокойно, няма мъжки и женски упражнения. Телата на двата пола не са функционално и структурно различни все пак...
казано от Кольо Пияндето на 10.06.13, 22:21:
Огромна част от тези, които посещават фитнес-залите, нямат ясна представа какво правят там всъщност. Нямат представа и от много други неща. Парадоксът е, че тези хора най-охотно раздават “мъдрост” там, включително непоискана. :) Тренирай си спокойно, няма мъжки и женски упражнения. Телата на двата пола не са функционално и структурно различни все пак...
Благодаря ти, успокоих се, че не съм ненормална, че правя това.:D Аз редовно си искам някакво такова, нетипично за момиче, упражнение, но съм на мнение, че като имаш желание трябва да пробваш от всичко. :)
10.06.13
23:11
казано от Нати на 10.06.13, 22:54:
Аз редовно си искам някакво такова, нетипично за момиче, упражнение, но съм на мнение, че като имаш желание трябва да пробваш от всичко. :)
Нетипично за момиче, казваш... кое е нетипично всъщност? Няма особен смисъл да се сравняваш с момичета, които смятат, че силовите тренировки и/или определени упражнения ще ги направят мега-мускулести и съответно - грозни. Както и с тези, които тичат като маратонци - убедени, че това е начинът да отслабнат и да постигнат желаната стегната визия. Зарежи кварталната митология. Тренирай ефективно.
казано от Кольо Пияндето на 10.06.13, 23:11:
Нетипично за момиче, казваш... кое е нетипично всъщност? Няма особен смисъл да се сравняваш с момичета, които смятат, че силовите тренировки и/или определени упражнения ще ги направят мега-мускулести и съответно - грозни. Както и с тези, които тичат като маратонци - убедени, че това е начинът да отслабнат и да постигнат желаната стегната визия. Зарежи кварталната митология. Тренирай ефективно.
Не робувам на никакви митологии, ако го правех никога нямаше да се докосна до лоста, нали така ? Нека не си слагаме етикети. :) На пътеката се качвам единствено за спринтове и седя на нея не повече от 20 мин. Монотонното “бягане” на нея на 6 скорост не ми е по вкуса.И не мисля, че не тренирам ефективно. ;)
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 11.06.13 13:38.
Това го правя от скоро и забелязах и аз, че ме гледат като извънземно. :D
Но пък отдавна не бях имала такава хубава мускулна треска и това определено ме радва. А откакто една девойка ми каза, че жените не трябвало да тренират сплит, просто спрях да питам каквото и да било там.