03.09.13
22:41
Тъ...
Здравейте, колеги!
Вчера ми щукна на акъла да си направя “нова” програма и се сетих за един инструктор от Пловдив.
Това, което ми обясни той е: когато правиш кофички правиш едно повторение, “слизаш”, правиш 2 повторения, пак слизаш, правиш 3 повторения и т.н. И така докато издържиш мисля...
Това не знам как се нарича... И така тук ми е въпросителната, тъй като съм виждал хора да правят същото с лежанките, с набирания и други упражнения. Някой тренирал ли е с такъв тип програма? Ако да - бих се радвал да я споделите, ако пък не - малко помощ да си съставя такава или как оптимално да вмъкна “това” би ми била от полза!
Благодаря и лека вечер!
Темата беше редактирана от Emil Filipov на 03.09.13 22:45.
В кросфита му казват death by.. /набирания/кофи/лег и тн/ Идеята е в рамките на 60 секунди първо да направиш едно повторение, а после втората минута от 61ва до 120та секунда 2, после в рамките на следващата минута 3 и тн докато можеш да правиш повторения които се събират в рамките на 60 секунди. Иначе вероятно може и без никакви почивки. Метода е хубав.
03.09.13
23:00
Аз го разбирам като серии до отказ, така както си го обяснил, защото не редуваш упражнения, а говориш за едно и също и не говориш за определено време, а доколкото издържиш?
03.09.13
23:13
казано от Скота на 03.09.13, 22:52:
В кросфита му казват death by.. /набирания/кофи/лег и тн/ Идеята е в рамките на 60 секунди първо да направиш едно повторение, а после втората минута от 61ва до 120та секунда 2, после в рамките на следващата минута 3 и тн докато можеш да правиш повторения които се събират в рамките на 60 секунди. Иначе вероятно може и без никакви почивки. Метода е хубав.
ДА!
Точно това имах предвид... Благодаря! Сега ако се намери някой, който е тренирал с такова упражнение в програмата ще е добре...
Не че и сам не мога да си я изготвя просто ми се вижда тегаво след нормална лежанка да правя горна, долна, флайс и гладиатор и другите упражнения, които по принцип правя... Май ще трябва да изпробвам и да я си я доизпипвам сам... Опитът е най-добрият съветник както казват :-D
Идеята е с течение на времето да постигнеш повече повторения(общ обем) за едно и също време.
Можеш да потърсиш повече информация за EDT тренировки.Идеята е подобна, поне като краен резултат.
Тук има информация, която може да ти е от полза за конструирането на програма: http://www.bb-team.org/articles/3981_krosfit-za-bodibildari
Иначе можеш да пробваш и комплекса death by…но в класически сплит и приложен на всички упражнения...не те виждам.
Мнението беше редактирано от 6th на 04.09.13 00:24.
05.09.13
12:38
казано от 6th на 04.09.13, 00:20:
Идеята е с течение на времето да постигнеш повече повторения(общ обем) за едно и също време.
Можеш да потърсиш повече информация за EDT тренировки.Идеята е подобна, поне като краен резултат.Тук има информация, която може да ти е от полза за конструирането на програма: http://www.bb-team.org/articles/3981_krosfit-za-bodibildari
Иначе можеш да пробваш и комплекса death by…но в класически сплит и приложен на всички упражнения...не те виждам.
Да, може би се изразих неправилно... За големите мускулни групи си мислех да го направя и да не е всички упражнения, а едно.
Например от 3 упражнения за гърди едното го правя така, а другите две по-скоро ги правя като програма за релеф (15-20 повторения) - поне смятам, че така по-добре ще се комбинира отколкото death by и силова програма, в която правиш по 6-7 повторения максимум.
В крайна сметка целта ми е да вкарам за всяка голяма мускулна група по едно такова упражнение с такъв тип програма (клоняща по-скоро към такава за релеф), а като резултат се надявам да се развия откъм издръжливост и да се постегна :-)...
Благодаря за информацията! Като изпробвам как е ще пиша за резултатите!
05.09.13
12:44
Да правиш 15-20 повторения в серия е лишено от смисъл.
Не е това пътят към постигането на релефна визия.
Подходът Death by е практически приложим с всякакви упражнения и движения (Скота е обяснил добре какво представлява). Не съм сигурен, обаче, дали ще има съществена полза при типични бодибилдърски упражнения, особено изолиращите. По-скоро е удачно да го правиш с упражнения от типа на кофички, набирания, суингове, тръстъри и бърпита.
05.09.13
13:50
казано от Кольо Пияндето на 05.09.13, 12:44:
Да правиш 15-20 повторения в серия е лишено от смисъл.
Не е това пътят към постигането на релефна визия.Подходът Death by е практически приложим с всякакви упражнения и движения (Скота е обяснил добре какво представлява). Не съм сигурен, обаче, дали ще има съществена полза при типични бодибилдърски упражнения, особено изолиращите. По-скоро е удачно да го правиш с упражнения от типа на кофички, набирания, суингове, тръстъри и бърпита.
Ясно :-) На мен с кофички ми го показваха... Беше просто идея, която мислех да изпробвам, а ЕДТ изглежда интересно и мисля да се поразровя за него :-)