Омраза и чувство за несигурност при изпълнение на клек.

PP

06.09.13
14:10

Здравейте. Бих искал да споделя един мой проблем и да видя дали някой от вас не изпитва същото. Темата е в този раздел, защото реших, че е най-подходящ за нея. Та значи, когато стане въпрос за най-омразно упражнение, при мен това е клекът. Просто МНОГО го мразя. Когато започна да го правя, имам чувството, че още при първия няма да мога да се изправя. Но просто имам това чувство, а всъщност ще мога да направя поне 10 . И на всяко повторение спирам за 10 секунди(поне) и тогава почвам следващото. Просто когато ми дойде това чувство, всичко ми проваля и то идва винаги. Стоя по 10 сек. , за да направя следващото повторение и така до 10. А когато се изправям, имам чувството, че повече не мога и искам много да се откажа, но не го правя. Също така много се задъхвам, на клека, но не е всеки път. Пробрал съм да правя и с леки килограми и се случва същото нещо. А такова важно упражнение не искам да изпускам... А вие имате ли такъв проблем и какво мислите за този? Благодаря

06.09.13
15:58

Всичко е до психика и до нагласата, с която тръгваш да правиш нещо. Поработи върху тези неща според мен.

06.09.13
16:19

Напълно съм съгласен с Кристина, всичко е до нагласа. Аз имам същия проблем само, че с лег пресата. Като ми стане малко по-зор почвам да се нервя и ме избива на яд, което в моя случай ми дава хъс. Някой път има малко поздрави и на майка :D, ама тва е отделен въпрос.

П.П.
С това спиране за 10 сек на всяко повторение мисля, че само се затормозяваш и си удължаваш агонията, направи си ги набързо и да знаеш, че си готов

PP

06.09.13
17:13

Именно, аз всеки път се старая да си ги направя бързо, но на 3тия клек имам чувството, че ще се скърша на земята ако продължавам със същата бързина. А и клековете ги правя на смит машина. Не знам защо го казвам, просто пояснявам . :D

03.12.13
00:04

Пробвай клек от стойка (разбирай не на смит машината) и напиши как го усещаш. Аз също съм правил веднъж АТГ на смит машина и беше ужасно.

Аз го имах тоя проблем когато правех пълен клек, и от тогава си правя (полу клек) до хоризонта и се чувствам 1000пъти по добре.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1