08.09.13
12:09
Здравейте колеги, другари, приятели, авери и всякакви други.. Много хора ми разясняват за правилното изпълнение на упражненията и всеки ми казва различно. Да към въпроса ми дали на лостове или във фитнеса трябва ли примерно при набиране да се пуска до долу, трябва ли да бъдат изпънати ръцете. Някой казват че трябвало да се пуска до долу защото да има кръвообращение или нещо от този род, други казват че като се пуска до долу ставите се изтърквали и не е хубаво. Е чакам вашите мнения!
Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 08.09.13 14:45.
08.09.13
12:42
Аз пускам до долу и се набирам максимално високо,поне гърдите ми да докоснат лоста иначе не го броя!
Пускаш докато лактите на станат леко свити (както при флайс), набираш се докато брадичката ти стигне лоста.
Модерация: мнение без връзка с темата.
Мнението беше редактирано от Димитър Михайлов на 08.09.13 16:04.
Важното е долу да обтегнеш добре латисимусите, а горе да ги съкратиш максимално, както и да се стремиш да теглиш с тях, а не с бицепса.
Другото са подробности.
Както Петко каза, гледай да се набираш с “перките”! Ето ти едно полезно видео, ако разбираш английски.
08.09.13
23:08
До къде ще се издърпаш зависи от широчината на хвата, следователно за “чисто” набиране трябва да се съобрази и това. Петко даде възможно най-краткото и точно описание за правилното изпълнение.
09.09.13
12:09
Да значи ако пускам до долу няма да ми изтънят ставите.
09.09.13
18:05
казано от Емо Ангелов на 09.09.13, 12:09:
Да значи ако пускам до долу няма да ми изтънят ставите.
Не.Най-много да ти заякнат повече.
Що се отнася до правилното изпълнение,има движения при които не се изисква пълна амплитуда понеже наистина има напрежение в ставите,но набиранията не са от тях и аз лично залагам на пълната амплитуда ,като ги изпълнявам плавно и без да бързам.
09.09.13
22:10
http://vbox7.com/play:b39b25f101
10.09.13
13:44
казано от Петко К на 08.09.13, 15:07:
Важното е долу да обтегнеш добре латисимусите, а горе да ги съкратиш максимално, както и да се стремиш да теглиш с тях, а не с бицепса.
Другото са подробности.
А защо да не се набира с ръцете? Примерно на човек като мен, който перките му растат като гъби и са ми изключителен ген, се опитвам как ли не да изолирам задните рамене и средният трапец с широкия хват и обратно бицепсите с тесния. :D като цяло и с ръцете да се набираш, гърба пак ще се мачка, щото не може да си вдигаш собственото тегло само с ръцете, а това “правилно изпълнение” не ми звучи добре, казвайте оптимално с оглед на личната безопасност и с оглед на целите на трениращия. Аз с половинки в горната половина с тесен хват длан до длан мога да си смачкам бицепсите само с половинки, това значи ли че не мога да тренирам ръце , ако нямам щанги?
Тук ако говорим за човек, който сега се учи да се набира и едва може 5-6, да, чистите от горе до долу, и контролирано-експлозивни са най-подходящите, но за човек, който е овладял набиранията и се набира като “в безтегловност” половинките като че ли имат голямо приложение, както и други техники.
Мнението беше редактирано от lordinario на 10.09.13 13:45.