13.09.13
12:04
Здравейте, трябва ми вашата помощ. Какво да ям в училище за закуска? Разполагам с малък бюджет (3 лв), а с него трябва да изкарам от 7:30 до 2:30, от село съм и пътувам. Като стана в 6:40, пия протеин + креатин, после най рано в 8:15 мога да закусвам,ама нали знаете в училищата само банички, пици и разни такива боклуци. Единственото нещо което ми изглежда по приемливо е тостер с пилешко филе, кашкавал и млечна салата, без други боклуци. Обичам да ям тостер 30 мин след тренировка, много добре се наяждам, но не съм сигурен да ли е добра идея за закуска. След закуската, към 12 часа мога да хапна нещо малко, или да пия един айрян, а като се прибере в 2:30 си правя 2-рото основно?
13.09.13
12:39
Аз и ориз щях да му препоръчвам да си носи в кутия с яйцата, ама докато го напиша и той оцапал положението в темата. :D
И аз съм ученик да .. и на мен ми вкарват шегички от време на време , за това че си нося кутии с храна ама не трябва да ти пука особено ..
Попринцип се държиш като женичка в момента (giggle) ...
Варените яйца не са най-вкусното нещо,освен това доста се набиват на очи,когато ги ядеш.
По-добре един омлет на тефлонов тиган,правиш го като палачинка и си го носиш.Може да го сложиш в някаква багета да стане като сандвич.
Освен това тоя тостер,не можеш ли да си го направиш вкъщи и да си го вземеш на училище.Така можеш да си избереш какво да сложиш и по колко.
Това филе,което ти слагат на бутката сигурно с лазер са го рязали,за да е толкова тънко,ако си го правиш сам можеш да си сложиш парче каквото искаш.
Ще ти излезе доста по-евтино,а на вкус си го правиш сам.
Женичка е точната дума. Не искам да нося яйце, щот като се отвори кутия и цялата стая замерисва на яйца, а става все по студено че да ям на вънка, също така нося чанта само за тетрадки. Някакъв друг вариант от хранителния магазин?
13.09.13
13:08
200 g сурова свинска вратна пържола (т.е. едричка) в магазина струва не повече от 2 лева.
За останалото левче могат да се осигурят около 50 g сурови бадеми.
Без философии и без церемонии. Само малко мерак и малко време трябват.
P.S. Ама верно си глезльо... купи си парче кашкавал от магазина за тези пари.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 13.09.13 13:09.
13.09.13
16:01
Като добавиш две кисели млека към баничката не е толкова зле.
Сандвичите които си купуваш сигурно имат по 30 грама месо. Другото са някакви съмнителни салати и хляб. Не си струват.
Лошото на носенето на пържоли от вкъщи, е че на съучениците ти ще им потечат лиги.
13.09.13
16:07
казано от Simone на 13.09.13, 12:04:
...Разполагам с малък бюджет (3 лв)...
...пия протеин + креатин...
Само на мен ли това ми се струва глупаво? Пудрата е доста по-неизгоден източник на протеин от месото/яйцата/рибата по обясними причини. А не виждам да имаш особена нужда от него на 80 кила тегло.
Отделно лиготиите ти от сорта “не ми се носи това, не ми се яде онова, вътре мирише, а не ми се излиза навън” и т.н. ме карат да се въздържа от съвети. Достатъчно добри ти бяха дадени.
13.09.13
16:41
Носи си в кутии каквото и да е без да се притесняваш ,че ще ти се смеят.Повярвай ми един ден като видят прогреса ти,ще съжаляват ,че са ти се смеели,а ти ще се смееш на тях.
Пич изяж 10 яйца за закуска и няма да ти се налага изобщо да ядеш в училище...или ти се струват малко
14.09.13
14:18
Изпечи си нещо от яйца, овесени ядки и извара. Хранително, малко и вкусно :)
Малък бюджет, а пиеш креатин и протеин и ядеш тостери след тренировка? Както ти казаха по-горе един вид пре*бал си се с тия добавки... доза протеин за закуска....... Ама нали ее проотеин, от него се качва яко....
Носиш си в даскало яйца/месо/сурови ядки/сандвичи/ориз/картофи и т.н.
Може да се подиграват първо, после ще свикнат и няма да обръщат внимание, а ако си постоянен, след някоя друга година ще тее питат “брат кво зобиш”, “брат, добре ли е да ям мляко с мюсли за закуска и ще кача ли” :D
Няма от какво да те е срам... Аз също си нося редовно кутии с храна (11 клас съм). Можеш да си готвиш във вас и ще спестиш джобни и т.н.
15.09.13
14:45
казано от Илиян Тонев на 13.09.13, 12:42:
И аз съм ученик да .. и на мен ми вкарват шегички от време на време , за това че си нося кутии с храна ама не трябва да ти пука особено ..
Попринцип се държиш като женичка в момента (giggle) ...
Тоо пък,какви шегички е,никой не си прави майтап с мен.Ходих с 1 лаптоп в куфар, с 1 флагшип смартфон, със скъп костюм и вратовръзка,всеки ден избръснат и винаги спретнат,винаги с домашно и си носих кутия от 6-10 яйца сурови и чашка и 0,5Л минерална вода с която да приглъщам суровите яйца,кой ше ми дойде?? Пълен ненормалник ,хахахаха,толкова не ме ебе,даже имах някъде клип където правих нещо и суровите яйца стояха на масата в училище,ама трябва да го търся.
15.09.13
18:30
Само на мен ли ми е чудно как така е от село, пък се чуди какво да яде? Ти животни и градина нямаш ли си на село? Ако не - какво чакаш?