Идва училище, помогнете

13.09.13
12:04

Здравейте, трябва ми вашата помощ. Какво да ям в училище за закуска? Разполагам с малък бюджет (3 лв), а с него трябва да изкарам от 7:30 до 2:30, от село съм и пътувам. Като стана в 6:40, пия протеин + креатин, после най рано в 8:15 мога да закусвам,ама нали знаете в училищата само банички, пици и разни такива боклуци. Единственото нещо което ми изглежда по приемливо е тостер с пилешко филе, кашкавал и млечна салата, без други боклуци. Обичам да ям тостер 30 мин след тренировка, много добре се наяждам, но не съм сигурен да ли е добра идея за закуска. След закуската, към 12 часа мога да хапна нещо малко, или да пия един айрян, а като се прибере в 2:30 си правя 2-рото основно?

13.09.13
12:06

10 яйца и ще ти останат пари.

13.09.13
12:20

Написал съм какво да ям в училище, не в къщи.

13.09.13
12:24

Вариш ги, белиш ги и ги слагаш в кутия.

13.09.13
12:32

Яйца в даскало не ми се носят...

13.09.13
12:35

Стой гладен тогава или го карай на вафли и мазни банички ...

13.09.13
12:35

Като не ти се носят си яж тостерите! Аман от келешки фасони!

Аз и ориз щях да му препоръчвам да си носи в кутия с яйцата, ама докато го напиша и той оцапал положението в темата. :D

13.09.13
12:40

готов си

13.09.13
12:42

И аз съм ученик да .. и на мен ми вкарват шегички от време на време , за това че си нося кутии с храна ама не трябва да ти пука особено ..
Попринцип се държиш като женичка в момента (giggle) ...

13.09.13
13:00

Варените яйца не са най-вкусното нещо,освен това доста се набиват на очи,когато ги ядеш.
По-добре един омлет на тефлонов тиган,правиш го като палачинка и си го носиш.Може да го сложиш в някаква багета да стане като сандвич.
Освен това тоя тостер,не можеш ли да си го направиш вкъщи и да си го вземеш на училище.Така можеш да си избереш какво да сложиш и по колко.
Това филе,което ти слагат на бутката сигурно с лазер са го рязали,за да е толкова тънко,ако си го правиш сам можеш да си сложиш парче каквото искаш.
Ще ти излезе доста по-евтино,а на вкус си го правиш сам.

13.09.13
13:07

Женичка е точната дума. Не искам да нося яйце, щот като се отвори кутия и цялата стая замерисва на яйца, а става все по студено че да ям на вънка, също така нося чанта само за тетрадки. Някакъв друг вариант от хранителния магазин?

200 g сурова свинска вратна пържола (т.е. едричка) в магазина струва не повече от 2 лева.
За останалото левче могат да се осигурят около 50 g сурови бадеми.

Без философии и без церемонии. Само малко мерак и малко време трябват.

P.S. Ама верно си глезльо... купи си парче кашкавал от магазина за тези пари.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 13.09.13 13:09.

13.09.13
13:12

Ще помисля за сандвичи с паржоли, кашквал... Мерси мн

AG

13.09.13
16:01

Като добавиш две кисели млека към баничката не е толкова зле.

Сандвичите които си купуваш сигурно имат по 30 грама месо. Другото са някакви съмнителни салати и хляб. Не си струват.

Лошото на носенето на пържоли от вкъщи, е че на съучениците ти ще им потечат лиги.

13.09.13
16:07

казано от Simone на 13.09.13, 12:04:

...Разполагам с малък бюджет (3 лв)...
...пия протеин + креатин...

Само на мен ли това ми се струва глупаво? Пудрата е доста по-неизгоден източник на протеин от месото/яйцата/рибата по обясними причини. А не виждам да имаш особена нужда от него на 80 кила тегло.
Отделно лиготиите ти от сорта “не ми се носи това, не ми се яде онова, вътре мирише, а не ми се излиза навън” и т.н. ме карат да се въздържа от съвети. Достатъчно добри ти бяха дадени.

13.09.13
16:41

Носи си в кутии каквото и да е без да се притесняваш ,че ще ти се смеят.Повярвай ми един ден като видят прогреса ти,ще съжаляват ,че са ти се смеели,а ти ще се смееш на тях.

13.09.13
16:56

Пич изяж 10 яйца за закуска и няма да ти се налага изобщо да ядеш в училище...или ти се струват малко

14.09.13
14:18

Изпечи си нещо от яйца, овесени ядки и извара. Хранително, малко и вкусно :)

14.09.13
19:33

Малък бюджет, а пиеш креатин и протеин и ядеш тостери след тренировка? Както ти казаха по-горе един вид пре*бал си се с тия добавки... доза протеин за закуска....... Ама нали ее  проотеин, от него се качва яко....
Носиш си в даскало яйца/месо/сурови ядки/сандвичи/ориз/картофи и т.н.
Може да се подиграват първо, после ще свикнат и няма да обръщат внимание, а ако си постоянен, след някоя друга година ще тее питат “брат кво зобиш”, “брат, добре ли е да ям мляко с мюсли за закуска и ще кача ли” :D

15.09.13
13:42

Няма от какво да те е срам... Аз също си нося редовно кутии с храна (11 клас съм). Можеш да си готвиш във вас и ще спестиш джобни и т.н.

15.09.13
14:45

казано от Илиян Тонев на 13.09.13, 12:42:

И аз съм ученик да .. и на мен ми вкарват шегички от време на време , за това че си нося кутии с храна ама не трябва да ти пука особено ..
Попринцип се държиш като женичка в момента (giggle) ...

Тоо пък,какви шегички е,никой не си прави майтап с мен.Ходих с 1 лаптоп в куфар, с 1 флагшип смартфон, със скъп костюм и вратовръзка,всеки ден избръснат и винаги спретнат,винаги с домашно и си носих кутия от 6-10 яйца сурови и чашка и 0,5Л минерална вода с която да приглъщам суровите яйца,кой ше ми дойде?? Пълен ненормалник ,хахахаха,толкова не ме ебе,даже имах някъде клип където правих нещо и суровите яйца стояха на масата в училище,ама трябва да го търся.

Само на мен ли ми е чудно как така е от село, пък се чуди какво да яде? Ти животни и градина нямаш ли си на село? Ако не - какво чакаш?

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1