13.09.13
22:55
Казаха ми, че подложките щадяли колената. А аз имам проблеми там. Дотолкова, доколкото дясното ми коляно познава повече от Емо Чолаков кога ще вали. :D
Та въпроса ми е вярно ли е това?
13.09.13
23:17
Ако техниката ти е крива без подложки, слагайки такива проблема няма да се реши. Пусни едно видео да видим техниката или говори с компетентен по този въпрос човек който да я ревизира.
13.09.13
23:20
Ако единият ти глезен е по-подвижен от другия(или и двата са неподвижни, само че от едната страна има утежняващо обстоятелство - неподвижна тазобедрена става), подложките могат да решат временно проблема.
Също така, в зависимост от антропометрията ти(съотношение да дължините бедра:тор, може да се окаже, че за теб е по-добре да клякаш с по-отворени колене, а ако не можеш - да ползваш подложки временно.
Като цяло информацията е доста оскъдна и отговора е “зависи”.
Клякам до долу без подложки без проблем, д-то ми опира в прасеца /даже по скоро глезените/, но на смит-машина. Иначе не съм пробвала, освен със СТ. Тазобедрените ми стави също са доста раздвижени, още мога да си качвам крачето зад вратлето :D
Въпроса ми беше за коленете. Ако е вярно това, да слагам с превантивна цел, ако не - да си карам така?
14.09.13
00:26
Клека на смит машина не е мерило за това дали ти се движат глезените или дали клякаш дълбоко. Говоря за движението клякане, а не за упражнението. Последния път когато проверих, за да отделим коленете от глезените или ТБС, трябваше да се ползва остър нож и трион(електрически или от ония готините ножовки, които ползват ортопедите).
Моля, нахвърляй ми с 1-2 думи какво разбра от предното ми мнение, за да се опитам да разбера къде се поврежда комуникацията.
Ако първо ми обясниш разликата между движение и упражнение :D
Честно казано, нищо не разбрах, освен ако имам проблеми.
Не, нямам такива. Клякам си нормално. Още утре/май вече днес/ ще се пробвам с нови тежести.
14.09.13
18:03
Пусни клип сниман отстрани как клякаш със собственото си тегло.
Ако наистина нямаш никакви проблеми с клякането, подложките са излишни но както ти казва Цветан, редно е да пуснеш едно клипче на клека си, за да можем да ти кажем дали имаш нужда от корекции.
Да клекнеш на смит атг си е направо постижение, но доста безмислено, мисля макло ас...