02.06.12
18:57
Здравейте,
от утре(03.06.2012) съм твърдо решена да стана активна в спортуването и да се храня здравословно.От известно време се опитвам да ограничавам вредните храни,или тези които водят до покачване на теглото-хляб,сладко,газирани напитки,тестени изделия и др.; храня се основно с плодове,зеленчуци,кисели млека и пия над 2 литра вода на ден.Но това не е достатъчно за фигурата, която искам да постигна.Имам проблем с коремната област- натрупала съм мазнини там след зимата и това е основното, което се стремя да изгоря.Бедрата и дупето са по-лесната част,при физическа активност те почти веднага се повлияват.
Не съм много наясно какво точно трябва да правя или съответно не трябва да правя за да изчезнат мазнините на корема.Препоръчайте ми подходящи храни,такива които да избягвам и упражнения като добавка към всичко :)
02.06.12
19:49
Привет и честит дневник! Преди да започнеш каквото и да е било е хубаво първо да се запознаеш добре с това,което ще правиш. Бих ти препоръчала първо да си избереш хранителен режим, прочети тази статия: http://www.bb-team.org/forums/viewthread/51874 , след това си избери хранителен режим в зависимост от целите ти - http://www.bb-team.org/hranene/hranitelni-rezhimi . Аз лично спазвам дадени правила и не се ръководя от режими, но всеки човек си е различен. След като си наясно с храненето, прочети задължително това - http://www.bb-team.org/articles/1463_mini-gid-za-trenirovkite-pri-novatsi . Реши дали ще тренираш в зала, в къщи със собствено тегло, с тежести. Не забравяй кардиото. Щом искаш да намалиш мазнините около корема не си мисли,че едни коремни преси ще оправят нещата. За да имаш плосък и хубав корем, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО трябва да намалиш процента мазнини около тази област. Всеки човек има коремни мускули,т.нар. преса, но тя се крие за подкожните мазнини. Кардиото много помага за намаляването им. Водата също е много важна! По 2-3 литра през лятото. Протеини също трябва да има с всяко хранене. Храненето да е поне 4-5 пъти, така метаболизма се държи във високо ниво. Трябва да си изчислиш калориите си за деня и за отслабване трябва винаги да си в калориен дефицит http://www.bb-team.org/forums/viewthread/49744
Надявам се да не съм сбъркала с мнението си. Успех! И бъди упорита! резултатите ще дойдат сами :):)
03.06.12
14:29
Прочетох информацията, която ми препоръчахте, изчислих личния си КБ както и грамовете белтъци, въглехидрати и мазнини за всяко ядене.Съставих едно пробно меню за целия ден.Моля прегледайте го и направете нужните корекции.Благодаря :)
Закуска
Мюсли (30гр)+Кисело мляко(2%)
Крос
Банан(1бр)
Обяд
Сардини консервирани в дом.сос (100гр)+Консервирана Царевица(100гр)+Консервиран грах(100гр)
Следобедна закуска
Салата зеле и моркови(200гр)
Вечеря
1 яйце на очи+Консервирана царевица(100гр)+Домат(1бр)
Тренировка
03.06.12
14:29
Прочетох информацията, която ми препоръчахте, изчислих личния си КБ както и грамовете белтъци, въглехидрати и мазнини за всяко ядене.Съставих едно пробно меню за целия ден.Моля прегледайте го и направете нужните корекции.Благодаря :)
Закуска
Мюсли (30гр)+Кисело мляко(2%)
Крос
Банан(1бр)
Обяд
Сардини консервирани в дом.сос (100гр)+Консервирана Царевица(100гр)+Консервиран грах(100гр)
Следобедна закуска
Салата зеле и моркови(200гр)
Вечеря
1 яйце на очи+Консервирана царевица(100гр)+Домат(1бр)
Тренировка
Махни тези консерви, с нищо на никой не са полезни, идва сезона на пресните зеленчуци и плодове, той вече дойде де ;) задушавай си и си вари пресни зеленчуци.
11.09.13
23:00
Здравейте,
не бях използвала дневника си много време, но сега реших, че отново мога да пиша тук :)
Към момента начинът ми на живот е значително по-различен от преди лятото на 2012.
Занимавам се с тае-бо активно- тренирам 5,6 дни от седмицата, понякога и 7 от 7(по-рядко се случва).Запалих се и по бягането- бягам 3,4 дни по около 5 км.
За храната:храня се с повече зеленчуци,като основните които влизат в менюто ми са: домати, краставици, броколи, варена царевица,
спанак, селъри(правя го на фреш), патладжани, тиквички(по-рядко) и др.Обичам да си изтисквам пресни сокове( от моркови, от цвекло и моркови, зелени ябълки, селъри и лимон, портокал- това са тези, които най-често пия).
Почти не консумирам тестени изделия, сладкото( шоколад и сладолед например) ми е слабост, но се опитвам да преборя страстта си като я заменям с мед. Месото, което основно консумирам е пилешко, телешко и пуешко.През изминалото лято наблегнах на рибата: прясна сьомга, рибена чорба от попчета, скариди, калмари, миди.
В следващото мнение ще опиша и един примерен ден :)
11.09.13
23:06
Ето и как измина днескашния ден:
Сутрин: 1 чаша вода + бъркани яйца с пуешко филе & фреш от селъри и лимон.
бягане: около 2км и половина
обяд:Чокофредо в заведение.
следобед: сандвич от пълнозърнеста франзела с пуешко, домати, краставици, синьо сирене president
Кафе- черно, инстантно, неподсладено
тренировка по тае-бо- 1 час.
11.09.13
23:09
Целите ми са:
да отслабна цялостно: 57 км съм, висока 1.58.Отслабване до около 53 и стягане на корема.
Коремът ми е проблемната област- много лесно се трупат мазнини по него.Здрав е, понеже правя редовно коремни преси, но здравината се крие под мазнините :/
14.09.13
22:49
днес(14.09.2013) деня им протече така:
Закуска -сандвич с топено сирене, домат и краставица от пълнозърнест хляб(около 10 часа) с кафе и чаша вода
обяд - бъркани яйца (2) със задъшени пилешки гърди (13:30 часа)
следобяд- прясно изцеден сок от 2 зелени кисели ябълки (около 17:00-17:30)
Тренировка по тае-бо- продължителност 1 час
след тренировката: кофичка кисело мляко-2,9% масленост