Харесва ли ви тренировъчната ми програма ?

Поправяйте ако някъде не ви хареса... Сам съм си я правил и затова ви питам... Не съм напълно начинаещ имам 4 месеца опит... Мисля, че е достатъчно да се запозная с упражненията... С доста четене сътворих моята тренировъчна програма... Първо да кажа, че съм на 15, висок съм 1.77 и съм 64 кила. Взимал съм креатин за около месец. Мисля да качвам без добавки, но се чудя....
Ето сплита и програмата ми ...
1.Понеделник-
-бицепс
-трицепс
-корем

2.Сряда
-Гръб
-Крака
-Корем

3.Петък
-Гърди
-Рамо
-Корем

Ето и тренировъчната ми програма: С която мисля да започна от 16 септември.
Понеделник

-Загряване 20 мин. - 10 мин колело, 3x5 лицеви опори, 3х5 набирания за бицепс, 3х5 кофи на пейка.

1.Бицепсово сгъване с щанга - 4х10
3.Бицепсово сгъване на долен скрилец - 4х10
1.Кофички на пейка. 4х10
2. френско разгъване 4х10
3. Трицепсово разгъване на машина. 4х10

Коремни преси 4х20
Предна централна опора - 4.60 секунди
Повдигане на крака - 4х5

-Мъртва тяга - с малко килограми 4х8
-Набиране с широк и раменен надхват - 4х6/7
-Гръбни преси 4х10 (Не е задължително)
-Придърпване на вертикален скрипец -4х8
-Придърпване на хоризонтален скрипец - 4х8

-Бедрено сгъване 3х8
-Бедрено разгъване 3х8
Калф машина 4х10

-Корем {Ако има време...}

Коремни преси 4х20
Повдигане на крака - 4х5

________
Петък
-Загряване 20 мин. - 10 мин колело, 3x5 лицеви опори, 3х5 набирания за бицепс, 3х5 кофи на пейка.

Повдигане на щанга от тилен лег 4х10
Повдигане на щанга от обратен наклон - 4х10
Повдигане на щанга от полулег 4х10
Пек-дек 4х10

Раменни преси с дъмбели от седеж - 3х10
Раменни преси с щанга - 3х10
Разтваряне на пек-бек машина - 4х10

Коремни преси 4х20
Повдигане на крака - 4х10

Темата беше редактирана от Богомил Хаджиев на 14.09.13 23:11.

14.09.13
23:02

много зле.
Лошо групиране, краката никакви ги няма, много упражнения за ръцете, малко за рамо.

Вземи да тренираш тежко с базови упражнения.

казано от CarnalK на 14.09.13, 23:02:

много зле.
Лошо групиране, краката никакви ги няма, много упражнения за ръцете, малко за рамо.

Вземи да тренираш тежко с базови упражнения.

Поправих я за краката...Бях забравил да добавя упражения...  Ще сложа още 1 упражнение за рамо ?
И какво е базови упражнения ?

14.09.13
23:20

Клек, тяга, военна преса, набиране, лег.
Няма смисъл да отделяш ръцете в отделен ден. Няма никаква логика да тренираш двете най-големи групи - крака и гръб в един ден. Комбинацията гърди и рамо не е удачна.
Не поправяй - сменяй!

казано от Богомил Хаджиев на 14.09.13, 23:08:

Поправих я за краката...Бях забравил да добавя упражения...  Ще сложа още 1 упражнение за рамо ? И какво е базови упражнения ?

Базови са упражненията, в които участват 2 или повече стави и се натоварват едновременно няколко групи мускули. На мен ми е интересно как съставяте тренировъчни програми, без да знаете какво е “базово упражнение”? :D

Мнението беше редактирано от Севастократор Стрез на 14.09.13 23:23.

14.09.13
23:51

И аз съм на мнение, че програмата е зле. Правилно си се ориентирал към тридневен сплит, но си объркал групите. Тренирай по една голяма и една малка мускулна група на тренировка.

15.09.13
01:15

Сплита ти е ужасен,ако може да се нарече сплит.Щом държиш на сплит нека е 1.Гръб,трапец,рамене;2.Гърди,ръце;Бедра ,задни бедра,прасци. или Гърди,бицепси;Гръб,трицепси;Рамене,крака.
Използвай тези упражнения и НАБЛЯГАЙ на тях в тренировките си - Набиране,Кофи,Лежанка,Тяга,Клек,военна преса,гребане,сгъване с щанга,френско.Не прекалявай с упражненията за ръце ,от 1-2 за бицепс/трицепс стигат.

казано от El_tiggeraso на 15.09.13, 01:15:

Сплита ти е ужасен,ако може да се нарече сплит.Щом държиш на сплит нека е 1.Гръб,трапец,рамене;2.Гърди,ръце;Бедра ,задни бедра,прасци. или Гърди,бицепси;Гръб,трицепси;Рамене,крака.
Използвай тези упражнения и НАБЛЯГАЙ на тях в тренировките си - Набиране,Кофи,Лежанка,Тяга,Клек,военна преса,гребане,сгъване с щанга,френско.Не прекалявай с упражненията за ръце ,от 1-2 за бицепс/трицепс стигат.

Мерси

Мнението беше редактирано от Богомил Хаджиев на 15.09.13 10:00.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1