Програма за по-големи ръце от Бил Стар

14.09.13
12:33

Понеже не намерих такава тема, реших да се посъветвам тук.
http://www.bb-team.org/workout/4505_programa-za-po-golemi-ruce-ot-bill-starr - тази програма ще има ли ефекта, който пише, че и ръцете започват да растът от основни упражнения. В смисъл вчрно е, че ръцете растът и от тях, но без упражнения за ръце, а само от основни упражнения на големите групи мускули дали е възножно? Как мислите? :) Иначе програмата не ми се вижда лоша.

Като наблягаш на основни упражнения ще качиш по-бързо обща мускулна маса, а когато имаш необходимото тегло и ръцете растат лесно. Ако трябва да следвам старата пропорция - 3-4 кг горе-долу са равни на 1 допълнителен сантиметър на обиколката на ръката. :) Не е необходимо да правиш упражнения само за ръце, за да растат.

Noctis Caelum

14.09.13
15:01

казано от Outsider на 14.09.13, 12:33:

само от основни упражнения на големите групи мускули дали е възножно? Как мислите? :) Иначе програмата не ми се вижда лоша.

Да възможно е, даже е неизбежно, ако си в калориен излишък или по-просто казано ако качваш.

Мнението беше редактирано от Noctis Caelum на 14.09.13 15:01.

14.09.13
16:57

То, че ще качиш, ще качиш, но дали ще е мускулна маса или сланина е отделен въпрос. Нещо, което не е стимулирано да расте, няма да порасне.

14.09.13
17:01

казано от Севастократор Стрез на 14.09.13, 12:46:

Като наблягаш на основни упражнения ще качиш по-бързо обща мускулна маса, а когато имаш необходимото тегло и ръцете растат лесно. Ако трябва да следвам старата пропорция - 3-4 кг горе-долу са равни на 1 допълнителен сантиметър на обиколката на ръката. :) Не е необходимо да правиш упражнения само за ръце, за да растат.

Това с килограмите не е баш така вярно, когато започнах да тренирам имах 29-30см ръце максимум и бях много висок и тежах 55-56кг. Сега съм 75кг и има 41см. ръце, а винаги съм наблягал най-много на краката (гъза-тяги,клекове...) и горната част. Ръцете от дъжд на вятър съм ги тренирал. Ако ги тренираш със сигурност на тези кила щяха да бъдат поне 43см. А съм с дълги крайни,имам познати дето имат огромни ръце на 65кг, просто са 160-165-170см. високи и наблягат на тях.

Мнението беше редактирано от lordinario на 14.09.13 17:01.

14.09.13
22:04

След 2-3 месеца ще напиша впечатленията си от програмата. :)

казано от A.W.E.I.T на 14.09.13, 17:01:

Сега съм 75кг и има 41см. ръце, а винаги съм наблягал най-много на краката (гъза-тяги,клекове...) и горната част. Ръцете от дъжд на вятър съм ги тренирал. Ако ги тренираш със сигурност на тези кила щяха да бъдат поне 43см.

Ами да, но в момента имаш необходимото тегло и лесно можеш да ги развиеш. Трудно някой над 1.75 може да има 43 см обиколка при тегло 60кг, да речем. На мен това ми беше основната мисъл, че когато има обща мускулна маса и ръцете растат лесно; всеки решава как да ги тренира, някои правят изолиращи упражнения, които си имат своите предимства, други правят набирания, лежанка и кофички и пак имат резултати.

казано от Outsider на 14.09.13, 22:04:

Почти съм сигурен, че ще останеш приятно изненадан, ако се храниш добре, разбира се.

15.09.13
10:08

казано от Outsider на 14.09.13, 22:04:

Не пречи да включиш и по някоя асистираща за ръцете между основните упражнения.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1