15.09.13
14:40
Здравейте,
изчел съм всичко, като стари теми за ръце. Мнение за тази тренировка ми трябва? Като цяло ръцете са ми проблем и по-конкретно бицепса. Да се изказват само хора със стаж!!! 23 г, 178 см, 97 кг.
Тренировката за ръце е следната:
Трицепс:
1. Лег тесен хват - 4х 6-8 /85-90 кг. тежест/
2. Френско - 4х 10 /40-45 кг. тежест/, но имам аванс за още
3. Екстензия с правия хват или с въже - 4х 12 с 60 кг.
Бицепс:
1. Крив лост - 4х 6-8 /50 кг. тежест/ сменям хвата от време на време/
2. Скотово сгъване - 4х 10 на ръка с 22 кг./с акцент в горната част/
3. Чукове към рамената 4х 10 на ръка с 22 кг.
Основното, което трябва да правиш, за да ти растат ръцете са базовите упражнения. Наблягай на упражненията за гърди (лег, кофи) и гръб (гребане, набиране) и не пренебрегвай тренировката за крака. Като качиш килограми и мускулна маса по цялото тяло, тогава ще ти пораснат и ръцете. Иначе програмата, която си дал е супер, но ако не спазваш по-горния съвет не очаквай много от нея.
15.09.13
15:48
Предполага се ,че той го знае това,щом търси специализация за ръцете.
Програмата ти не е лоша,но 24 работни серии са много.По скоро се ориентирай към 1 загряваща и 3 работни на упражнение.
Аз личко когато тренирам ръце в 1 ден,започвам с бицепс ,за да отнема натоварването от лакътната става,когато изпълнявам упражнения за трицепс като френско и тесен хват.
Клекове = големи ръце.... пълна глупост! Какво общо имат краката с ръцете?! Щяло да се освободи огромно количество тестостерон и хормон на растежа и така всички мускули в тялото ще пораснат (facepalm) Ако искаш да ти пораснат ръцете, тренирай ръце. Най-добре е 1 упражнение в 5-6 серии
15.09.13
17:10
Клекове = големи ръце.... пълна глупост! Какво общо имат краката с ръцете?! Щяло да се освободи огромно количество тестостерон и хормон на растежа и така всички мускули в тялото ще пораснат (facepalm)
Ако това, което казваш е така, аз бих попитал следното: имаме двама души, които започват да тренират ръце едновременно; приемаме, че и двамата никога не са ги тренирали. Единият има слаби и нетренирани крака, а другия има силно развита, тренирана мускулатура на краката. Логически погледнато, на кой по-лесно и по-бързо ще му пораснат ръцете? На този с големите тренирани крака или другия с “клечките за зъби”? Говоря за общия случай.
15.09.13
20:59
До ~1 - това е и моята идея колега. Тренирам почти само основни упражнения с тежко. Не се интересувам от релеф. Имам резултати навсякъде другаде, но в ръцете не са задоволителни. Благодаря за отговорите на всички!
Мнението беше редактирано от Тонио Нунев на 15.09.13 21:06.
15.09.13
21:03
Ей така и не разбрахте че краката са най-важни
По-скоро няма маловажни мускулни групи. Всичко трябва да бъде тренирано и развивано в хармония с останалото.
Клекове = големи ръце.... пълна глупост! Какво общо имат краката с ръцете?! Щяло да се освободи огромно количество тестостерон и хормон на растежа и така всички мускули в тялото ще пораснат (facepalm)
Ако това, което казваш е така, аз бих попитал следното: имаме двама души, които започват да тренират ръце едновременно; приемаме, че и двамата никога не са ги тренирали. Единият има слаби и нетренирани крака, а другия има силно развита, тренирана мускулатура на краката. Логически погледнато, на кой по-лесно и по-бързо ще му пораснат ръцете? На този с големите тренирани крака или другия с “клечките за зъби”? Говоря за общия случай.
Ама какво общо имат краката с ръцете? Те и колоездачите имат силни крака ама са като глисти :)
Бая време тренирах без резултат в ръцете,докато не започнах да тренирам краката. толкова време се мъчех с тези 37 см . Почнах краката и за два месеца стигнах 39
15.09.13
21:13
Краката са мн мн важни, от опит го казвам!
Като тренираш крака е нормално да качиш килограми и в ръцете, но няма да са мускули, а просто тегло!!! Качват се килограми, но не мускулна маса, последната ще качиш само в краката, докато в останалите мускулни групи ще е просто някакво тегло, защото новите килограми ще се разпределят равномерно из тялото !!!!!!
Не съм казал, че не трябва да се тренират крака, но нямат нищо общо с мускулите на ръцете!
Мнението беше редактирано от Юли на 15.09.13 22:05.
Колкото по-големи краката толкова по-голяма опора имаш докато правиш упражнения в изправено положение(бицепсово сгъване,раменна преса,тяга и др.),следователно слагаш и повече кг на щангата без да ти треперят краката,а повече кг по-силно стимулиране на мускулите.
Мнението беше редактирано от Paco на 15.09.13 22:33.
Колкото по-големи краката толкова по-голяма опора имаш докато правиш упражнения в изправено положение(бицепсово сгъване,раменна преса,тяга и др.),следователно слагаш и повече кг на щангата без да ти треперят краката,а повече кг по-силно стимулиране на мускулите.
fuck logic
Ей тука доста хора роднини на Къци виждам обаче !
Имаш малки ръце или искаш просто повече да ги оформиш ? Колко см ти е ръката студена ?
Започвай с бицепс и добави като последно упражнение “21” с 2-3 работни серии с малко кг.
Никога не пренебрегвайте краката ! От личен опит преди доста време ги правих по 1 път месечно. След като почнах всяка седмица и наблягайки на клековете определено имаше огромна промяна във визията ми !
15.09.13
23:41
Ама какво общо имат краката с ръцете? Те и колоездачите имат силни крака ама са като глисти :)
A какво общо има колоезденето с бодибилдинга? Изглеждаш умно момче, не се опитвай да извърташ нещата. За да имаш големи ръце, трябва да имаш сериозна мускулна маса, която най-лесно се качва с клек и тяга. Освен това, ръцете растат от клек, колкото и да не ти се вярва, но ако продължавам да ти обяснявам, ще подложа сериозно интелигентността ти под съмнение, а нямам намерение да се заяждам.
Мнението беше редактирано от Севастократор Стрез на 15.09.13 23:49.
16.09.13
00:15
21 е оформящо и напомпващо упражнение. Не съм се мерил, не ме интересуват см. Темата се разводни с приказки за краката. Правете крака ако искате да сте големи. Продължаваме да натискаме, пък в залата има няколко културисти от НСА, ще говоря с тях.
Успех на всички!!!
21 е оформящо и напомпващо упражнение. Не съм се мерил, не ме интересуват см. Темата се разводни с приказки за краката. Правете крака ако искате да сте големи. Продължаваме да натискаме, пък в залата има няколко културисти от НСА, ще говоря с тях.
Успех на всички!!!
Ти какво искаш наготово и с 1 програма да гръмнеш ли ? Трябваше първо да говориш с културистите, а не да се мъчиш тук !
Тренировката която си описал - не става. Или казано по друг начин - няма нужда от нея.
Прекалено голямо внимание се обръща на тренировката за ръцете, а обикновено това не е необходимо. Написал си по 12 серии за бицепс и трицепс. Един час само ръце ли ще тренираш ? Няма смисъл от такъв вид продължително натоварване за ръцете, нито пък от 3-4 вида различни упражнения, нито е необходимо да ги тренираш по различен начин с цел акцентиране под различен ъгъл. Има и още - обикновено е безсмислено да ги тренираш самостоятелно в отделен ден.
Бих те посъветвал, тренировката ти за ръцете да е под формата на допълнителни упражнения към тренировките за големите мускулни групи. Тренирай ги кратко, високоинтензивно и тежко, като се постарай да се вместиш в рамките на няколко минути. Ръцете нямат нужда от продължителна тренировка.
Аз, например, не тренирам ръце в отделна тренировка, не ги тренирам и в отделен ден, не ги тренирам и самостоятелно. Обикновено правя по някоя серия в почивките между упражненията за останалите мускулни групи и съм предоволен от резултата, имайки предвид личното ми тегло.
Всичко е въпрос на гледна точка, но ако държиш толкова, тренирай ги по написания от теб начин и след време ще се убедиш, че това е била своеобразна загуба на време.
Като тренираш крака е нормално да качиш килограми и в ръцете, но няма да са мускули, а просто тегло!!! Качват се килограми, но не мускулна маса, последната ще качиш само в краката, докато в останалите мускулни групи ще е просто някакво тегло, защото новите килограми ще се разпределят равномерно из тялото !!!!!!
Не съм казал, че не трябва да се тренират крака, но нямат нищо общо с мускулите на ръцете!
Какво е това “просто тегло” ? За път чувам,ще ми обясниш ли :D
Или искаш да кажеш ,че като тренираш крака омазняваш цялото цяло :D
Баси какви глупости се пишат тука. (facepalm)
Първо ми обясни как тренировката за крака ще стимулира мускула на бицепса? Ако ми дадеш адекватен отговор, а не просто “клекове=>големи ръце”, няма да се обадя повече!
ПП искаш да кажеш, че веществата ще отидат само и единствено там където се тренира мускула и качените килограми няма да се разпределят равномерно?
Мнението беше редактирано от Юли на 16.09.13 18:15.
Първо ми обясни как тренировката за крака ще стимулира мускула на бицепса? Ако ми дадеш адекватен отговор, а не просто “клекове=>големи ръце”, няма да се обадя повече!
ПП искаш да кажеш, че веществата ще отидат само и единствено там където се тренира мускула и качените килограми няма да се разпределят равномерно?
Едва ли се има това в предвид ! Само не ми казвай, че си фен на снимката по-долу !
Едва ли има някой сериозно трениращ който да пропуска или пренебрегва краката. Дори хората с малка култура вече го знаят и се усещат. Незнам колко е вярно и доказано, но при тренировка за крака се отделя най-голямо количество тестостерон и по-нататък са ти ясни нещата нали ?
Мнението беше редактирано от AgBOKATA на 16.09.13 18:37.
ПП искаш да кажеш, че веществата ще отидат само и единствено там където се тренира мускула и качените килограми няма да се разпределят равномерно?Едва ли се има това в предвид ! Само не ми казвай, че си фен на снимката по-долу !
Едва ли има някой сериозно трениращ който да пропуска или пренебрегва краката. Дори хората с малка култура вече го знаят и се усещат. Незнам колко е вярно и доказано, но при тренировка за крака се отделя най-голямо количество тестостерон и по-нататък са ти ясни нещата нали ?
ииии... по нататък ръцете ти се пръскат на 55 сантима от тестостерона.. Ай стига глупости вече, ‘’не знам дали е така, ама нали знаеш, че от клековете..’’ последно знаеш или не знаеш? Никой не говори дали иска или не иска да изглежда като на снимката, но ръцете от клековете по-мускулести няма да ти станат! Иначе да, куриози сигурно има във всяка зала, аз съм виждал фрапантни такива.
ПП искаш да кажеш, че веществата ще отидат само и единствено там където се тренира мускула и качените килограми няма да се разпределят равномерно?Едва ли се има това в предвид ! Само не ми казвай, че си фен на снимката по-долу !
Самоцитирам се! “Не съм казал, че не трябва да се тренират крака, но нямат нищо общо с мускулите на ръцете!” Трябваше да ми прочетеш внимателно коментара :)
1. Защо никой не ми отговаря на въпроса-”каква е връзката на краката с мускула на бицепса/трицепса?” ?
2. Преди време, точно в този прекрасен форум, някой беше публикувал някакъв експеримент с 2 групи трениращи. Едните тренираха само бицепс, а другите крака и бицепс. След известно време, когато трябваше да се сравнят резултатите, нямаше никаква разлика, => няма връзка :) Мисля че го беше публикувал небезизвестният ни съфорумник Тихомир Велев. Надявам се, че и той ни следни спора.
По-вероятно ръцете да пораснат от мъртва тяга, лег, раменна преса, защото там бицепса и трицепса участват. С клек не виждам как ръцете могат да растат като те не участват в самото движение на упражнението.
16.09.13
21:25
1. Защо никой не ми отговаря на въпроса-”каква е връзката на краката с мускула на бицепса/трицепса?” ?
2. Преди време, точно в този прекрасен форум, някой беше публикувал някакъв експеримент с 2 групи трениращи. Едните тренираха само бицепс, а другите крака и бицепс. След известно време, когато трябваше да се сравнят резултатите, нямаше никаква разлика, => няма връзка :) Мисля че го беше публикувал небезизвестният ни съфорумник Тихомир Велев. Надявам се, че и той ни следни спора.
При натурално трениращите тялото расте в пропорции. Напълно нормално и логично е, когато качиш чиста маса в най-големите мускулни групи - гърба и най-вече краката и по-малките мускули също да прогресират. Това е факт, не знам какви изследвания са ти показвали. Ако коментираме конкретно упражнението клек с щанга, не забравяй, че то натоварва освен краката именно и гърба, а дори и раменете, ръцете, коремните мускули, особено ако клякаш тежко. Разбира се, винаги може да пробваш на свой гръб - храниш се калорично, спираш да тренираш ръцете и правиш често клек. Така от първа ръка ще разбереш дали този “труден за разбиране феномен” наистина съществува. Иначе продължаваш да правиш по 25 серии концентрично и ще водим дискусията до приемането на следващата финансова рамка 2020-2027 година.
Тези, които тренират с “допълнителна помощ” успяват по-лесно да направят големи ръце и въпреки това да имат слаба долна част. При натурално трениращи също се получава, но тук влияние могат да имат и други фактори, чисто генетични или тривиални като начина на хранене, например. Все пак сме хора и всеки е различен.
16.09.13
21:47
1. Защо никой не ми отговаря на въпроса-”каква е връзката на краката с мускула на бицепса/трицепса?”
Връзката е, че мускулите на краката и мускулите на ръцете са... части на едно и съща система - едно тяло. Сега пак прочети горния ми пост, макар че отдавна загубих надежда.
Да, от едно тяло са, но бицепс и квадрицепс нямат нищо общо. То по този логика, понеже са от едно и също тяло, ако се тренира бицепса ще ти пораснат краката?!
Мнението беше редактирано от Юли на 16.09.13 22:11.
Темата беше за съвсем друго. Автора уточни, че тренира предимно с базови упражнения, включително и краката.
“Клякай за да ти пораснат ръцете” е хубава крилата фраза. По никакъв начин не отричам ползата то клякането, но не знам защо приемате тази максима толкова буквално и сте така зациклили на нея.
Мнението беше редактирано от 6th на 16.09.13 22:14.
Тука трудно се разбираме луда работа. Да колега извинявай, но понякога чета повърхностно и действам първично - ма*ка му !
Нищо лично към никого в крайна сметка :)
Връзката е, че мускулите на краката и мускулите на ръцете са... части на едно и съща система - едно тяло.
Да, част от една и съща система са, което пък значи, че ползват едни и същи ресурси, които обаче не са безкрайни. Т.е., има го и обратния вариант - ръцете да почнат да растат, като спрете да тренирате краката.
При натурално трениращите тялото расте в пропорции.
За съжаление не винаги расте в пропорции.
Напълно нормално и логично е, когато качиш чиста маса в най-големите мускулни групи - гърба и най-вече краката и по-малките мускули също да прогресират.
Ще прогресират заради индиректното и директното натоварване, което получават покрай тренировката за големите групи.
Мнението беше редактирано от Петко К на 16.09.13 23:12.