17.09.13
00:35
Здравейте. Нуждая се от мнението на хора , които се занимавът дълги години със този спорт.
Искам да попитам тази програма удачно ли е да се прави в рамките на 2месеца.
1-ви Ден: Гърди + Бицепс = Лег , Полулег , Кофички 3-8 Флайс 2х12: Сгъване с щанга 3х8, Чуково сгъване с дъмбели 3х8 Концентрирано 3х8
2-ри Ден: Почивка.
3-ти Ден: Гръб + трицепс=Набирания 4х5-6, Мечка,Гребане с щанга,Мъртва тяга 3х8: Лег с тесен хват 3х8 Чуково разгъване за трицепс 3х8 Скрипец 3х8
4-ти Ден Почивка
Пети Ден: Рамо + Трапец + предмишница=Военна преса 3х8 Раменни преси дъмбели 3х8 Разтваряне в страни 3х8 Избутване на пред 3х8: Повдигане с щанга за трапец 4х10
6-ти Ден Почивка:
7-ми Ден Крака + Ръце(суперсерии)= Клек преса 5х8 Повдигане на прасци 3х8 ( Сгъване с щанга с Ез-Лост + Френско 3х8) , ( разгъване на скрипец + скотово )
Общо взето тренирам по системата: 1 ходя 1 почивам.
Стажа ми е 1г и нещо. 175см съм висок 72кг.
Нямам много години опит. Само 2-3. Няколко месеца се мъчих с тридневне сплит. Гърди-бицепс/гръб-трицепс/крака-рамо, и точно като тебе тренирах през ден(понеже работата ми е през ден) Нямах почти никакъв резултат докато не разделих тялото на 2 тренировки,които въртях през ден. Така ми се падаше по по 3 дена почивка между мускулните групи.
Крака -гърди-трицепс
почивка
гръб-рамо-бицепс
почивка
Крака -гърди-трицепс
почивка
гръб-рамо-бицепс
почивка
и тн.
Резултатите не закъсняха
За какво са втори път ръце след краката? А пък и за крака само 2 упражнения ли?
Мнението беше редактирано от Ронката на 17.09.13 10:16.
казано от `~1! на 17.09.13, 10:15:
За какво са втори път ръце след краката? А пък и за крака само 2 упражнения ли?
Ами и аз точно това се чудя да ли да не ги махна и да сложа 5 упражнения за крака. А другото , което е като свърша работа ще почвам 5дневен сплит 5ходя2 почивам. За момента нямам друг избор , защото работат ми е такава от 8ч до 10;30 сам на работа вечерта :))
Иначе бях ги комбинирал по следния начин.
Гърди
Гръб трапец
Ръце
Крака + Рамо. Но доста време ръцете са заедно и искам някаква промяна да ги стресирам и да почнат да растът пак.Тази програма пак през ден я ползвах.
казано от Gergi_81 на 17.09.13, 07:01:
Нямам много години опит. Само 2-3. Няколко месеца се мъчих с тридневне сплит. Гърди-бицепс/гръб-трицепс/крака-рамо, и точно като тебе тренирах през ден(понеже работата ми е през ден) Нямах почти никакъв резултат докато не разделих тялото на 2 тренировки,които въртях през ден. Така ми се падаше по по 3 дена почивка между мускулните групи.
Крака -гърди-трицепс
почивка
гръб-рамо-бицепс
почивка
Крака -гърди-трицепс
почивка
гръб-рамо-бицепс
почивка
и тн.
Резултатите не закъсняха
Нещо така комбинирани групите не ми харесва. След крака гърди не ели малко ХАРД...
Сподели по - колко упражнения правиш и серии и какви упражнения :)
И на мен отначало ми се стори много тежко,но се свиква. Идеята ми беше да ги разделя на бутащи и дърпащи.
Крака - клек 4 серии,напъди 3, серии, прасец - 4 серии
Гърди - наклон лег - 3 серии. хоризонтален лег -3 серии , кофи - 3 серии
трицепс. лег с тесен хват-3 серии ,френско - 3 серии
гръб- набиране широк хват -4 серии. чукове с щанга-3 серии,мъртва тяга - 3 серии
рамо - воена преса -3 серии.повдигане ръце встрани -3 серии.
бицепс. Прав лост 3 серии,чукове с дъмбели 3 серии
Понякога добавям и по няколко серии ,когато се чуствам по-силен и отпочинал.
Задно рамо,флайс и тн