Щангьие

Темата е заключена.
Прескочи до:

17.09.13
14:38

17.09.13
18:33

казано от valerious на 17.09.13, 14:38:

Крака, прасец, корем

Клек на един крак:
5х8 @ 50 кг
)

(ndolars) (shake) (не мога да намеря напълно подходяща емотиконка :Д ) почти не мога да си го представя, това са ми работните кг-ми на мене (giggle)

17.09.13
19:19

Ааа, не ме хвали така публично, че ще излязат силовиците да кажат с колко са клякали : )))
Адски добре работи това упражнение за глутеус медиус, една доста слаба точка при мен, супер полезно е. Взаймствах го от Милен (Овърлорд) ииии съм доволен. Усетих напрежение на странни места, но не мисля че ще качвам работните тежести на него, защото почвам да компенсирам с здравите звена - задната верига. Препоръчвам го, както и всякакви упражнения на един крак.

17.09.13
19:34

Радвам се, че си го включил в тренировката си. :) Да, наистина не е нужно да  подхождаш силово за това упражнение.

Да уточня за хората като мен, които си помислиха, че Валери кляка в стил “Пистолет” с 50кг - точното наименование на упражнението е клек от разкрач с повдигнат заден крак или т.н. български клек (има го в сайта)

17.09.13
19:43

Да, благодаря Милене. И идеята да правиш пистолет с 50 кг не е много добра като цяло, хубаво е единия крак да стабилизира коляното. Римската тяга също е упражнение, което не съм правил от бодибилдърските ми години (преди 5 год някъде) тооо и тогава колко съм го правил....сгъвах яко за бицепс : )) Много добро е...негативната част ми взе душата, а ексцентричната беше лесна, използвах еластичността малко де...

18.09.13
17:36

Вчера след работа разцъкахме малко халф лайф и кънтър с колегите  ; ))) голям смях беше иии легнах в 4 и 30 след хапване.
Станах в 12 и в 2 бях в залата.

Рамо:
Военна преса:
3 @ 55, 2 @ 60, 1 @ 65, 1 @ 70 , 3 х 0 @ 75
Деаааа, малко ми оставаше, спрях в средата, в началото имам подем ама после няма как...държах ги 3-4 секунди.

Раменна преса с дъмбели:
4х8 @ 25

Странично разтваряне на машина:
4х8 @ 35 кг ( с 10 кг повече от предния път, явно военната преса е изострила нервната система)

Набиране (широк хват)
5 @ СТ, 3 @ СТ, 3 @ 10, 3 @ 15, 3 @ 20

Широк хват на скрипец:
8 @ 55, 8 @ 65, 6 @ 80, 5 @ 85, 4 @ 90, 3 @ 95, 2 @ 100, 1 @ 105

Успореден широк хват
Започнах да свалям като дроп серия но с успореден широк, на една странна ръкохватка
2 @ 105, 3 @ 90, 3 @ 80, 5 @ 70, 5 @ 60

Трапец с дъмбели:
4х8 на 25/30/35/40 кг

Размисли:
Набиранията са хубаво упражнение да, които не прави набирания е пендел, нооо според мен на скрипеца много по-добре мога да усетя движението, да се концентрирам върху точки и да си запазя раменете. Това висене на лоста и връщането в удобно положение после направо ме сцепва, особено след като правиш рамо, разбира се трябва да е тежък скрипеца, а не некфи слаби истории ; ))
Трапеца малко го правя защото ми е преразвит иии ми пречи на някои движения и докарва дисбаланси.
Храната:
яко пържоли, бадеми, ориз, кетчуп разбира се, пилешко и т.н. :)))

18.09.13
21:38

Бат Вики отново лайкна заради социалната активност, нали? :P

shtraknete

2007 година даге....шантава работа

Мнението беше редактирано от Valleri на 19.09.13 01:01.

19.09.13
09:26

Във връзка с тренирането на един крак T-nation.

19.09.13
17:16

Милен е много умен дейба

Гърди и ръце:
Лежанка:
2 @ 90, 1 @ 95, 1 @ 100, 3х4@90, 2х3 @ 90

Floor Flies:
4х8 @ 15 кг

Реших да разнообразя и да направя само 2 упражнения, да видим резултата какъв ще е, но лежанката пък е сравнително обемна и тежка.

Скотово с дъмбел:
4х8 @ 12.5 с лявата ръка

3х6 @ 15 кг прав с дъмбели , вече с двете ръце.

Тясна лежанка с дъмбели (успореден хват, близо до тялото)
4х8 @ 30 кг дъмбел
На скрипец разгъване на ръкохватка
4х8 @ 70, една от сериите беше на 80, но стана гипс малко
Разтваряне с супиниран хват (унилатерално)
4х6 @ 25 кг

Предмишница:
3х20 , 1 @ 15 сгъване с 7.5 кг дъмбел
Навиване на макара - 4 пъти

Прасец - повдигания на пръсти от платформа -  50 на всеки крак и 100 на двата крака

Гърдите, както казах, малко по-различно се натовариха този път. При ръцете много вече не ми се правеше, хвана ме мързела, предмишницата също. Но като цяло добра тренировка, ще направя 1-2 дни почивка за да се рестартирам, защото може би съм натрупал умора.
Днес повече плодове ще хапна, тия протеини ми писнаха : )) взех си и отпуска , така че ще си почина дооре

19.09.13
21:02

Мен пък ме кефи прическата :D :D Lil hard,lil sweet,and extraordinary at the same time 8-)

19.09.13
21:47

Сладък с манекенска прическа. :* :D :P

п.п. Но хомо, ор мейби литъл. (wasntme) :D

Мнението беше редактирано от Old Timer на 19.09.13 21:48.

19.09.13
21:47

йиссуз...благодаря Юлия, но всъщност не е прическа миии така си стои след кат я измия. :)

Значи взех си круши, ябълки, банани, домати иии днес ще съм вегетарианец : )) само на яйца и масло БЕЗ МЕСО! :ДД
Приятна вечер

19.09.13
21:50

казано от valerious на 19.09.13, 21:47:

йиссуз...благодаря Юлия, но всъщност не е прическа миии така си стои след кат я измия. :) ]

Още по-добре :D

Мнението беше редактирано от Juls на 19.09.13 21:50.

20.09.13
22:15

Почивка, днес и утре :) Биха ни като кучета отново на футбол, играх там 10 минс иии това ми е активността. Утре пък тийм билдинг, ще се върна в неделя иииии тогава ще почна малко по-сериозни тренировки, че последната не ми хареса. Но пък от лежанката веднага виждам разлика в гърдите.

23.09.13
09:01

Вчера спах до 4 часа ииии направих тренировка след това.
Рамо / Гръб

Раменна преса с дъмбели (успореден хват)
4х8 @ 20 кг (бавно и контролирано)

Странично разтваряне на машина:
4х8 @ 20,25,30,35

Външни раменни ротации с дъмбел
4х12 @ 3 кг

Т с дъмбели
4х7.5

Набирания подхват на скрипец (наклон на торса назад)
4х8 @ 70,80,70,70

Набирания успореден хват
4х8

Мъртва тяга:
5х5 @ 110 кг.

Прасец:
50 повдигания на крак
100 с двата крака

24.09.13
08:15

Гърди + ръце, предмишници

Лежанка с дъмбели:
10 @ 17.5, 10 @ 25, 10 @ 30, 2х6 @ 35

Горна лежанка:
3х8 @ 60

Лежанка:
3 @ 70, 80, 2 @ 90

Бицепс - 3 упражнения - скотово с дъмбел, с дъмбели прав и с прав лост

Трицепс - тясна лежанка до 2-ка на 90

Предмишница - сгъване с дъмбел, навиване на макара и задържане на диск

25.09.13
10:31

Крака, корем, прасец!

Преден клек:
5 @ 65, 5 @ 80, 5 @ 90, 2 @ 100, после дроп серия 5 @ 90, 80, 70

Корем: повдигания на краката, коремни преси с тежест, странични преси, повдигания на краката от пейка
Прасец: ПОвдигания на един крак на платформа, повдигания от земя в падьодьо за вътрешна част, повдигания от платформа с двата крака, по 30 повторения на серия.
Седнал за прасец - мн зор деа
Намалил съм малко храната, но въпреки това чувствам че раста, сега съм 86 иии има визуална промяна, краката са станали кат на слон, тряя да са успокоя

25.09.13
12:24

казано от valerious на 25.09.13, 10:31:

краката са станали кат на слон, тряя да са успокоя

Не трябва :)

25.09.13
15:10

Целогодишно с плувки ли да ходя бре :ДД просто си купувам панталони и като седна и съм като с йога-гащи...

26.09.13
01:13

Ама и ти ли си от Плевен :D :D :D

П.С...Оле ..даже сме и набори :D

26.09.13
08:19

Ем да  : ))) “Оле” го заменяй с “даге” плийз :))
Не знаех, че сме набори, криете си рожденните дати вий :)

Почивен ден вчера. Междудругото тренировктие винаги ги пиша от предния ден. Не тренирам сутрин.
Ядох много ябълки и се пристрастих май, като семки са ми вече иии пилешко, много ориз, яйца.
Водата е много зле тия дни, не мога да я пия.

26.09.13
09:04

казано от Juls на 26.09.13, 01:13:

Ама и ти ли си от Плевен :D :D :D

П.С...Оле ..даже сме и набори :D

айдеееее....отече Валерката :)

26.09.13
09:28

казано от valerious на 26.09.13, 08:19:

Ем да  : ))) “Оле” го заменяй с “даге” плийз :))
Не знаех, че сме набори, криете си рожденните дати вий :)

Почивен ден вчера. Междудругото тренировктие винаги ги пиша от предния ден. Не тренирам сутрин.
Ядох много ябълки и се пристрастих май, като семки са ми вече иии пилешко, много ориз, яйца.
Водата е много зле тия дни, не мога да я пия.

Нямаш грижи даге..:D

А и сега там ли си живуркаш :)

26.09.13
14:53

Не, ще го сменя това на Плевен/Варна ако може. Във Варна съм си, ходя на Плевен веднъж на 3-4 месеца за 2-3 дни и това е ... там се тренира найстина яко, тук не мога да се надъхам.
Днес съм планирал тренировка и довечера имаме мач срещу някви ненормалници...пак ще ни спукат. Откривам тъп дисбаланс лява дясна страна и ще се опитам да правя повече унилатерални упр.

26.09.13
15:05

казано от valerious на 26.09.13, 14:53:

Не, ще го сменя това на Плевен/Варна ако може. Във Варна съм си, ходя на Плевен веднъж на 3-4 месеца за 2-3 дни и това е ... там се тренира найстина яко, тук не мога да се надъхам.

Аз имам други впечатления ;) (И доказателствен материал имам!)

казано от valerious на 26.09.13, 14:53:

Днес съм планирал тренировка и довечера имаме мач срещу някви ненормалници...пак ще ни спукат. Откривам тъп дисбаланс лява дясна страна и ще се опитам да правя повече унилатерални упр.

Кога ще ти уври главата с тия мачове!? Григор миналата седмицата му правиха операция на менискуса... А беше в супер форма, знаеш.

26.09.13
20:07

Знам, бат Вики, но 99 % от тренировките са ми в един фитнес..докато бяхме в залата нещата бяха различни...няма какво да си говорим, нооося ми е малко сива тренировката. Груповата тренировка е 100 пъти по-ефективна, чувстваш се вдъхновен, в момента честно казано го чувствам като работа, която трябва да се свърши....дано скоро се измисли нещо, да качваме нивото. Аз толкова много упражнения намерих, само ми трябват условия :)

За футболаа знам че не трябва, нооо ние се сменяме и аз всъщност играя 10-15 минути иииинай вече ако има удар отсрещния човек страда. Само трябва да внимавам с усуквания...нооо се пазя де. Забавно е, пък и съм част от отбора иии трябва да съм на разположение, те толкова ни бият, че не мога да кажа че сме мотивирани много.

Днес направих яка тренировка:
Рамо и гръб
Успоредни раменни преси с дъмбели:
10, 10, 8 @ 25 кг
Стандартни раменни преси с дъмбел
3х 10 @ 15

ПОвдигане раменете напред с дъмбел:
3х10

Хеликоптер:
3 х 10 @ 42, 46, 50

Разтваряне на машина встрани:
3х10 @ 25

За задно рамо с дъмбел от страничен лег:
4х10 @  7.5

Машина за задно рамо (като флайс за задно рамо)
3х10

На скрипец - успореден широк хват:
4х10 @ 70

Гребане с дъмбел:
3х10 @ 35

Lateral pull-down едностранно
3х10 на ръка

едностранно гребане с лост ( лоста за мечка, но една след друга ръцете)
3х10

Фермерска разходка:
2х15 метра с 35, 2х 15 с 40 кг дъмбели
Много е малка залатас и тясно и не мога да се разходя като хората, иначе ще издържа повече

Нацепих се като фермер днес...въпреки че не използвах големи тежести. Всяка тренировка изпробвам нещо ново и засега съм доволен. След малко ще тръгвам за мача, може да посфира малко докато дойде време...храната днес не е много добра но не ми се ходи до магазина нещо, ще ям каквото има.

Мнението беше редактирано от Valleri на 26.09.13 20:20.

27.09.13
21:09

мара, петък вечер

Днес си взех към 3-4 килограма ябълки и си ям с банани, даже не ми се яде месо. Яйца си хапвам яко де : ))) Ииии утре ще направя някоя разнообразна тренка малко да счупа рутината ииии така....като цяло всичко е наред, жалко е че имам съседи иначе щях да надуя яко музиката и усилвателя : ))

28.09.13
16:23

Дъа...

Тренировка “майка знае”

Преден клек: 3 @ 90,  3 @ 100, 3 @ 105, 2х3 @ 100
Лежанка: 3 @ 85, 3 @ 90, 3 @ 90, 3 @ 95, 3 @ 95
Мъртва тяга: 3 @ 130, 3 @ 140, 3 @ 150, 3 @ 140, 3 @ 130
Тесен хват лежанка: 5х3 @ 85 кг (леки дойдоха, но не исках да ангажирам някой да ме пази всяка серия)
в супер серия с сгъване за бицепс - отново 5х3
Прасец с щанга на врата: 20 @ 60, 20 @ 70, 15 @ 90, 15 @ 90
Прасец на един крак и после с двата крака - 4 серии по 20-25 повторения

Много сила на лежанката и клека, на тягата съм вкаменил прасците и не мога да приема хубава поза за лифта, но ще го оправя това.
85 кг съм, като водата предните дни беше 2-3 литра а трябва да е 4-5.
Реших малко да вдигна силата иии да стресирам тялото след 3-4 седмици на чисто билдърски изпълнения. ДОста добре стана, даже обмислям да премахна някой упражнения иии до 90 кг да използвам по-базови. В същото време да не се стига до дисбаланси.
Храната няма да е кой знае какво, вече се чудя какво да ям, трябва рецепти да гледам. Пълен релакс до края на деня иии ако ми се доядат плодове може да отскоча до магазина.
Това е засега, айде приятен Уикенд

28.09.13
21:19

Абе пичага, ти нали беше запален щангист, техники-мехники, ала-бала... как така реши да минеш към билдерите?

28.09.13
21:53

Валката ако не беше спряк да вдига яко вече щеше да прай 300 тяга

28.09.13
23:31

Как реших или “КОГААА?!” : )))
Ами то темата е много пипкава...деба..значии въпрос на приоритети е. Сядаш и преценяваш или това или това, разбира се може във всичко по-малко - работа, щанги, учене нооооооо при мен не се получава тоя баланс, пък и нямам намерение да вдигам изцяло за кеф, просто или бих се занимавал професионално или не. Абеее каквото и да си говорим и колкото и да сме надъхани в щангите нещата стоят по един много крив начин иии е необходимо да посветя живота си за да стана най-много европейски. Просто не искам да платя цената и това е, нищо сложно. Винаги съм бил любопитен за техники, методики и т.н. и това много ми помага в момента, бих казал че щангите и трибоя правят подхода ми към бодибилдинга много по-добър от повечето стандартни програми из нета...
Попринцип човек трябва да усети че с това иска да се занимава, има хора, които се хвърлят с двата крака в трапа и поемат риска, аз не съм от тях ииии засега това ми помага по-скоро отколкото вреди :)
Да, Ники, с 300 щях да съм, но тогава влагах адски много енергия иии това ми влияеше на другите ангажименти. Тръгнах да ставам бързо як, но това в дългосрочен план щеше да има лоши последствия...просто си преценяваш. Деазнам, бодибилдинга ме кефи, карам по-умерено, получавам по-добри резултати от преди, а имам много време пред себе си иии добре се развиват нещата. Ако става въпрос за професионално занимание с спорт - Не. Аз съм твърдо против стимулантите, дори и диклак не бих пил, не ме кефи да съм контузен и така...Надявам се карайки по-умерено се добера до добри резултати ииии сякаш по-важното е социалния аспект на спорта, отколкото да стана най-добрия в Варна, България или света....там нещата изискват много труд ии целодневни занимания. :)
Иначе Джони спорт и безекипировъчните са мои : ))) давам 40 лева и съм цар. Мен ми вреди поставянето на дългосрочни цели затова не мога да кажа нищо засега.

28.09.13
23:42

казано от valerious на 28.09.13, 23:31:

Как реших или “КОГААА?!” : )))

Когато се махна от Плеен дге тогава :D
Иначе евала. Кефи ме че си поставяш приоритети и разсъждаваш много умно но според мен нещата могат да се съчетаят винаги ако има достатъчно желание

29.09.13
20:15

Неделя вечер, мара

Днес е почивен ден, поиграх малко футбол с колегите в дъжда, много зареждащо ми подейства иии ям яко....тая седмица съм се амбицирал иии ще си използвам времето извън работа за тренировки, и без това ако ми остане време правя глупости, по-добре да стоя в залата :)
Ям бабани сега, варя си 10 яйца и ги почвам, пилешко ядох, ориз, ябълки (;)) иии така

29.09.13
20:18

Рано или късно всички ще сме си билдъри и ще си разцъкваме:)
Тук-таме някое кросче и лафчета кой, колко е клякал на гърди и колко е тласкал:)

29.09.13
20:27

казано от slavko на 29.09.13, 20:18:

Рано или късно всички ще сме си билдъри и ще си разцъкваме:)
Тук-таме някое кросче и лафчета кой, колко е клякал на гърди и колко е тласкал:)

Тъй, тъй. :) Някои по-рано от други. :) Важното е всички да сме живи и здрави да го дочакаме. ;)

29.09.13
21:29

Боди билдинг и корективни упражнения си е нелоша рецепта за здраве.

А и в моята представа смисловия обем на бодибилдинга надминава типично приетия сплит и 15те упражнения в него ... А, ако се добавят тук-таме гимнастически и бегови елементи, става идеално, но първия вариант е инвестицията с най-висока възвращаемост, а останалото е за максимална полза :)

Това разбира се си е мое мнение и виждане, с което не искам да предизвиквам спор, нито да омаловажавам отдадеността към спортните резултати :) Ако това е извън моментната тема, веднага си изтривам коментара.

Мнението беше редактирано от Overlord на 29.09.13 21:30.

Мисля, че сега е момента Аз, Боби и Петко да върнем Билдинг Империята към нейното величие загубено от многобройните кросфит и кондиционални възстания отслабили нейното величие. Да върнем онези дни в които велики бяха тези с големите баници а не тези с големите щанги и нека ги горим на клада и нека горят три дни и три нощи. Нека мълвата за това се носи още три дни и три нощи по ширините на целия свят и да се знае че един е Бог.. един е Арнолд!

Мнението беше редактирано от Кристиянчо на 29.09.13 21:35.

29.09.13
21:55

Тихо бе пишка.
Чакай да ги ударя на Балканското и почвам да сгъвам за бицепс:)

Засега натискай на кондиции и тежки гири, че ми омекваш нещо:)

Внимавай как ми говориш кросфитърю... Един ден може да худатайствам за теб пред сената да ти отмени смъртната присъда!
спрете ми латинския... сори за спама!

29.09.13
22:04

Да, Милене прав си попринцип. Има интересни статии в Т-нейшън за митохондриите и как чрез тренировки можем да живеем по-здрави и по-дълго и т.н.
Има едно голямо петно върху бодибилдинга.....същноста му е изкривена от родните картинки по фитнесите иии остарелите методики , най-общо синтезирани в две думи “гърди и бицепс”. Разглеждам сайтовете из чужбина ииии е доста интересно да чуеш методи от рода на смолов или 10х1 , сначове, клийн енд джърк, спринтове и т.н. в “билдърска програма”, появяват се нови хоризонти и всъщност силата, издръжливоста и куп друго качества стават елемент от бодибилдинг програмата ти, коетоте прави по-функционален, но в същото време имаш плюсовете от контролираните движения, многобройните асистиращи и корективни. Състезанията в бодибилдинга са ми доста скучни, а и в БГ е пародия...метани, стромби...направо ще сменя фитнеса скоро. Абеее яко си е, не е казано че като почнеш бодибилдин трябва да влезеш в тоя стереотип на “работещия билдър”, по-честото четене на нови идей помага да се отървеш от чувството че си част от един огромен кръг хора, които всъщност нищо не правят.
Много сектанти се навъдиха тука...единия рехабилитира, другия вика Тангра да дойде : ))) Не бе кат цяло бодибилдинга е много як, но ако не е основата от щангите и трибоя щеше да е много трудно. Баланса е важен деба...да тренираш колкото трябва, с каквито упражнения трябва, без безумици иии разни предизвикателства от рода на бърпи майл : ))) баси.. иии така имам желание следващата година да се пусна на някви състезания де....ще видим.
Кристиянчо, приемайте ме , моля ви са :ДДД прейз дъ лорд

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1