24.06.04
15:27
Както знаем тренировка с тежести се смята за по добра от кардиото за топене на мазнини(е не всички смятат така)!Искам да попитам как се подбират упражненията в тази тренировка................има ли значение дали са базови,дали са изолиращи....има ли значение за коя група са???На мен логиката ми подсказва че се избират според мястото от където ще махаш мазнини.........тоест ако ще махаш от глутеуса и корема правиш за глутеус и корем???
24.06.04
18:27
Еми то идеята на кардиото като цяло не е топене на мазнини. Има куп други предимства, които са на по-предна линия. Ако искаш да топиш мазнини на точно определено място, прочети за Точковата редукция.
24.06.04
20:19
matematic, ами за какво е тогава кардиото?
lesno_nema, ами щом искаш да топиш значи ограничаваш базовите и увеличаваш орелефяващите и изолиращите. Ти ги знаеш...
24.06.04
20:34
е добре къде е логиката дали ще използвам базови или изолиращи???
И къде въобще е подбора..........не виждам връзката им с топенето на мазнини,нека некои разясни!
Сигурно иска да каже че с кардио се тренира сърцето,стимулира се метаболизмът и т.н,но както и да е аз въобще не съм засягал кардиото като тема така че нека не правим оффтопик!Пък и за точкова редукция въобще не говоря!
Това, което ще кажа, е коренно противоположно на думите на Лошото момче.
Големите пичове, с които съм говорил, казват, че по време на “орелефяващия” период наблягали на базовите упражнения. Целта е да се стимулират повече моторни единици и да се предотврати загубата на мускулна маса, за сметка на мазнините. Изолиращите упражнения хич не са “орелефяващи” (такова понятие няма!), а по-скоро оформящи - с тяхна помощ човек може да запълни някоя “дупка” във физиката си.
24.06.04
20:58
Самият процес някои ще ми разясни ли,защо въобще са нужни упражнения?А може ли да се оформи наистина нещо,защото да оформиш пак означава да качиш маса,а нали правиш релеф?
Аз съм точно в период на чистене и повече от никога ползвам базови упражнения (загърбил сам всякакви уреди) Дърпам тяга с колко мога, клек абе сичко е база бака :) И ме боли фара и се пота и си чиста :Р
А кардио е едно от самата дума става въпрос, че говориме за сърцето, докато аеробни упражнения с умерено темпо е друго и тука вече може да говориме за горене на мазнини. Ясно е че за един ектоморф му трябва малко да намали калорииките да се попоти в залата и без аеробика ще орелефи. Аз лично сега почнах да правя обаче високо интезивно кардио, което се барало също за горене на мазнини, ще го видиме. Като цяло и да се спукаш да тренираш и да тичаш ако калориите са ти в + и енергоразхода ще си останеш тлъстак ;)
25.06.04
00:47
От тея базови мускулът дръпна ли,в смисъл качи ли неколко сантиметра мускул(то верно кат чистиш трудно се забелязва)?
Я кажи мускулът твърд ли ти стана?
Свалям и качвам май помалко
От нвд неможе да си твърд ама след въглехидратния ден яко се напомпваш. Базовите упражнения не тря се махат никога. Уреди и изолиращи са за оформяне не за орелефяване. Ма кво да оформям аз още не сам 100 кила мускули :)
25.06.04
01:14
Абе кефи ма как говориш-нищо не ти разбирам!
Как сваляш и качваш по малко :shock: ?Как се напомпваш мускулът пак ли става мек?Е за ко ще оформяш чак на 100 кила бе ти сега не ползваш ли изолиращи......................немаш ли неква асиметрия,защото само от базови няма как да се постигне дори една нормална симетрия,затова аз примерно праскам много изолация че да не стана ептен грозник :lol: ?