20.09.13
10:52
Генетично имам широк ханш , под широк казвам 178см височина 112см ханш, задника ми е плосък като дъска просто съм широк на странни, много грозна работа, бедрата са ми по 53-4см , искам да напомпя бедрата обаче , правих 1 месец пълен клек до долу, и ефект имаше но имаше само в най горната част до бедрата дето се намират тестисите , само там качвам маса, надолу по средата към коляното никакъв ефект, тренирам само клек и напади, нямам уреди за съжаление.
Мисля да пробвам само полу-клекове дали ще има ефект върхо бедрата цялостно , а не само в горната част и дупето?
20.09.13
11:09
Преден клек и спринтове вкарай. За да пребориш тази ситуация ти препоръчвам да започнеш да тренираш и горната част усилено. Колкото и да ти е широк ханша ако разтвориш раменния пояс/гърба и си на що годе нисък процент телесни мазнини няма как да изглеждаш лошо. Ревизирай храненето и действай и ще се получи. Успех ; )
ПС. Пълен клек (преден/заден) тяга спринтове и напади. Друго не ти трябва за долната част при нормални обстоятелства.
Мнението беше редактирано от Dexter Morgan на 20.09.13 11:10.
20.09.13
12:38
Благодаря пич.
20.09.13
13:37
Аз лично полуклека го усещам много повече в предните бедра и затова го предпочитам, но дълбокия клек развива доста други мускули. Определено вкарай преден клек. Храната е ключова както вече казаха.
20.09.13
14:13
Разбирам ви приятели, но аз без хляб немога, може би сладко мога и да не ям, но без хляб не мога, пробвал съм 3 дена бях зле лошо ми е нямах сила, ако не изям 3-4 фили на ядене нямам желание за живот.
Иначе сладко не ям много
не пия не пуша, газирано не приемам , плодове не ям много, някак си не обичам плодове
20.09.13
14:18
Наличието на хляб не предизвиква всички проблеми у трениращите ... отсъствието му не ги решава... яж Вита... то не че като ядеш бял хляб ще ти стане нещо лошо де ( дозата е важна ако ядеш по 2-3хляба на ден разбира се няма да последва нищо хубаво но то и 2-3кг месо да ядеш пак ще има лоши последствия ) ... все пак хляба е една малка част от общата картина... при добро хранене и трениране няма защо да се притесняваш за хляба... Както казаха ако развиеш добре гърба и раменете няма да се чувстваш визуално дискомфортно... и отностно краката.... предните клекове са добра алтернатива... нападите натоварват така наречената ‘’капка’’ на квадрицепса... разбира се това не е изолиращо упражнение така, че пак си се натоварва цялото бедро и седалище... а и си трябва и време така, че имай търпение
Мнението беше редактирано от Кристиянчо на 20.09.13 14:20.
20.09.13
14:29
Петър, темата с хляба е спорна...Не знам на колко години си, но аз до 21-вата си годишнина някъде изяждах по 2 бели хляба на ден, без да пропускам нито ден. Ядох дори и пържените картофи с хляб, като болен бях. Нямаше сума пари, която да ме откаже от хляба...или поне така си мислех...Сега изяждам между нула и 4-5 филии на ден, при това черен. Чувствам се супер - просто научих тялото си, че има и други източници на енергия от белия хляб. Затова се чувстваш зле в началото и имаш спад в тонуса. Просто устискай : )
Всичко е въпрос на воля, няма не мога има НЕ ИСКАМ :) Или си женчо и лигльо и твоите прищевки управляват ежедневието ти или си мъж на място и взимаш всичко в свои ръце. Средно положение няма. Същото важи за цигарите, сладкото и тн...дълга тема....
ПС. Поста ми е с цел да се надъхаш малко, а не да ти сипвам, само добри чувства тая :)
Мнението беше редактирано от Dexter Morgan на 20.09.13 14:30.
20.09.13
19:20
Разбирам те напълно, от доста неща съм се отказал в живота и доста неща съм направил с воля, честно казано не че не мога да спра да ям хляб, но просто ми е вкусен и ми е супер добре от него, така че ще увелича тренировките и кардиото, пък само хляб без сладко без газирано и др, не би навредил
21.10.13
18:25
Петре, не съм фен на клековете , да кажем че и аз имам малко подобен проблем като теб, и да кажем мога да ти кажа какво пробвах преди около час,
Полуклек (Със събрани крака (тазова ширина) сложих доста солидна тежест и сега в момента още усещам добро напомпване в бедрата....
Пробвай ако искаш тези полуклекове с тазова ширина и сподели, относно нападите са готино упражнение но не помагат много за масата...
Мъртвата тяга е доста добро упражнение аз лично много го харесвам пробвай и него.
Аз лично определено бях изненадан от тези полуклекове....Както петър така и аз генетично имам по широк таз, и от пълните клекове качвам мускулна маса чиста но само в горната част на бедрата и глутеус-а....Сигурно повечето хора смятат че полу-клековете вредят на колената, е уви на мен лично не ми пука особено имам 2 ри скъсан минискус от лека-атлетика и така... Успех от мен и който има мерак да пробва тези полу-клекове.
(Много хора от тук, не знаят какво е да си си роден генетично с широк таз и да искаш да носиш модерни дънки впити по теб но те да ти бъдат тесни на в глутеус-а а широки в долнта част на бедрата и прасците, това лично го казвам за мен, аз тренирам боен спорт, не ме интересуват други мускули освен бедра прасец и бързина.
Мнението беше редактирано от Иван Дошев на 21.10.13 18:27.
казано от Иван Дошев на 21.10.13, 18:25:
(Много хора от тук, не знаят какво е да си си роден генетично с широк таз и да искаш да носиш модерни дънки впити по теб но те да ти бъдат тесни на в глутеус-а а широки в долнта част на бедрата и прасците, това лично го казвам за мен, аз тренирам боен спорт, не ме интересуват други мускули освен бедра прасец и бързина.
За дънките не мога да ти съчувствам, тесните дънки ме вълнуват само ако са на женски дупета.
Но за ханша - и моят е така. И от горе на всичко имам и хиперлордоза и изглежда още по-голям.
За съжаление, и аз навремето мислех като теб - “няма да клякам, ще клякам до половината, тягата е достатъчна за краката, ще правя машинки, няма да тренирам крака” и т.н.
От това обаче ханша ми не стана по-малък. В момента се стремя да си клякам редовно (пълен клек), правя си и тяга, правя и други упражнения за крака, а ханша ми не расте. Всъщност, даже е намалял с десетина сантиметра за последните 10 години ;)
Защото много често това, което мислим за мускул са просто излишни мазнини.
Мнението беше редактирано от Петко К на 21.10.13 20:23.
21.10.13
21:55
Може и да си прав, но не-може да ме обориш , че при пълен клек с широк разкрач не ти се надуват бедрата точно до тестисите.
Аз не-знам ти какъв клек правиш, ако прави клек с събрани крака може, но от широката крачка не можеш да ми кажеш че не качваш в горната част на бедрата.
Аз просто искам моите бедра да изглеждаш по едри от дупето ми... и това и ще стане де, но съм 100% че ще се получи само при
Полу-клек с събрани крака
Тяга
напади
Мнението беше редактирано от Иван Дошев на 21.10.13 21:58.