18.09.13
16:34
Здравейте! :) Може да има и подобна тема, ИЗВИНЯВАМ СЕ. Момиче на 15 години и 8 месеца, 43 кг., 160 см. Някой може ли да ми помогне и да ми каже как да кача мускулна маса, за да имам големи мускули - бицепси, трицепси и т.н.
В момента коремът ми е такъв:
https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc3/1175406_433763143410728_1700974153_n.jpg
Привет :) Ако дадеш малко повече инфо как се храниш, тренираш ли, как тренираш може би ще получиш доста компетентни съвети :)
Успех !
18.09.13
16:49
Започваш:
(1) да се храниш качествено и достатъчно
(2) да тренираш качествено и достатъчно
Дневник ли ще водиш?
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 18.09.13 16:50.
18.09.13
17:03
Да ще водя дневник.
Храня се с каквото ми падне, белким кача някой друг килограм, но не става. Ходя на лостове отскоро, мисля да почна и на фитнес. На лостове правя 10х10 набирания, 5х5 кофички, набиране на 1 ръка 4х10 и се уча да правя везна. Преди тренировка пия енергийна напитка или друга тонизираща напитка. Пила съм сурово яйце :D.
18.09.13
17:08
Махни ги тия енергийни напитки.Един шоколад преди тренировка е много по-добре :)
18.09.13
17:10
След като се храниш с каквото ти падне и резултатите не ти харесват, може би не е лоша идея да обмислиш храната и да промениш поне някои неща в нея. Енергийните напитки не са особено добра идея - повечето от тях съдържат доста захар, от която нямаш нужда. Шоколадът не е по-добра идея със сигурност! Сурово яйце - недей - по хигиенни причини и заради твърде ниската им усвояемост.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 18.09.13 17:11.
18.09.13
17:18
Абе хора какво ви става днеска,в една друга тема един пише ,че прави 10 серии по 10 набирания,ок.. ама ти правиш 10 набирания с 1-на ръка и то 4 серии ,стига бе?!??!
18.09.13
17:36
Не бе, имам в предвид 4 набирания и 10 серии.
18.09.13
21:48
То да промени... Повечко мръвка да хапва, повече мазна храна. Енергийните напитки са пълни с не много хубави и полезни работи. Няма смисъл да се тровиш с буклици дето викат в последно време... Мина малко време докато ми зареди снимката и видях, че си момиче.
Пробвай с фитнес пък като разбереш, че не е за теб, цъкай си на лостовете, няма лошо. Даже по-скоро си продължавай с лостовете, че от тоя фитнес много се сковава човек...
Евала! Машинка си :-)
казано от Emil Filipov на 18.09.13, 21:48:
То да промени... Повечко мръвка да хапва, повече мазна храна. Енергийните напитки са пълни с не много хубави и полезни работи. Няма смисъл да се тровиш с буклици дето викат в последно време... Мина малко време докато ми зареди снимката и видях, че си момиче.
Пробвай с фитнес пък като разбереш, че не е за теб, цъкай си на лостовете, няма лошо. Даже по-скоро си продължавай с лостовете, че от тоя фитнес много се сковава човек...
Евала! Машинка си :-)
А оная ти работа не стана ли по-малка ?
До автора-ако искаш да качиш качествен мускул по-добри се насочи към храни като : пилешко,телешко,свинско месо , млечни продукти ,ядки , грах,боб,ориз,картофи,риба,зеленчуци и плодове. Не си прави илюзии , че мускули се правят с тъпчене , още повече пък с тъпчене с храни като шоколади,чипсове и енергиини напитки (веднъж ми се случи да пия енергиина напитка - Shark беше - еми така ми се доспа..).Тренирай ,храни се и се възстановявай качествено и резултатите ще са на лице.
Успех.
19.09.13
21:37
казано от Пенев на 19.09.13, 14:17:
казано от Emil Filipov на 18.09.13, 21:48:
Евала! Машинка си :-)А оная ти работа не стана ли по-малка ?
До автора-ако искаш да качиш качествен мускул по-добри се насочи към храни като : пилешко,телешко,свинско месо , млечни продукти ,ядки , грах,боб,ориз,картофи,риба,зеленчуци и плодове. Не си прави илюзии , че мускули се правят с тъпчене , още повече пък с тъпчене с храни като шоколади,чипсове и енергиини напитки (веднъж ми се случи да пия енергиина напитка - Shark беше - еми така ми се доспа..).Тренирай ,храни се и се възстановявай качествено и резултатите ще са на лице.
Успех.
Ти пък си много ‘убав.... Хайде да не се държим като първите простаци (по-скоро ти), а да помогнем както можем на момичето... Със заяждане до никъде няма да стигнем (по-скоро ти)...
П.С. Оная ни работа (предполагам, че и ти имаш от чисто биологична гледна точка) ще стане по-малка ако се боцкаш с хормони и др. такива сладурански “добавки”, а приятелите на оная ти работа стават на стафидки...
Мнението беше редактирано от Emil Filipov на 19.09.13 21:42.
Мне не се заяждам , просто не ми е приятно да набеждаваш нещо просто така.Това , че някои не е успял да направи нещо и е решил да се оправдае , че се бил сковал и ся не можел да бяга бързо... еми,смешно е.
20.09.13
12:29
казано от Пенев на 20.09.13, 07:11:
Мне не се заяждам , просто не ми е приятно да набеждаваш нещо просто така.Това , че някои не е успял да направи нещо и е решил да се оправдае , че се бил сковал и ся не можел да бяга бързо... еми,смешно е.
Не точно... Пича си бяга бързо, просто се губи гъвкавостта от цялата работа. Поне така излезе като резултат... Със съквартиранта си направихме експеримент - той ходи на фитнес в продължение на 2 месеца редовно, а аз редовно правя набирания, кофички, лицеви, клекове и други упражнения с собственото си тегло... Накрая направихме по 5 опита на триъгълниците (мушиш, се скачаш кълбета, работи) и едно друго дето не знам как се казва - пак през едни летви, дъски като войниците се провираш. Общо взето правех всичко с 7-8 секунди по-бързо от него.. Да може да опира до много повече фактори от начина на тренировка - като костна структура, плътност и т.н., но не знам :-D
Набирания, кофички и клекове се правят и във фитнеса. Гъвкавоста не зависи от това дали тренираш в залата или навън.
И не разбрах какво общо има вашия експеримент с гъвкавоста? Ако искате да тествате гъвкавост, да бяхте пробвали поне един шпагат да направите.
20.09.13
12:37
казано от Emil Filipov на 20.09.13, 12:29:
...Пича си бяга бързо, просто се губи гъвкавостта от цялата работа... Да може да опира до много повече фактори от начина на тренировка - като костна структура, плътност и т.н., но не знам :-D
Костната структура не е фактор, свързан с тренировъчния план все пак... :)
Гъвкавостта се губи, защото не се тренира. Колко пъти си виждал трениращ във фитнес-зала да прави стречинг? Това, че хората са некомпетентни не значи, че си прав. Нещата наистина се свеждат до това как тренираш силово. Съвсем не е задължително да загубиш бързина и да придобиеш пластичността на Пинокио от тренировки с щанги. :)
казано от Emil Filipov на 20.09.13, 12:29:
казано от Пенев на 20.09.13, 07:11:
Не точно... Пича си бяга бързо, просто се губи гъвкавостта от цялата работа. Поне така излезе като резултат... Със съквартиранта си направихме експеримент - той ходи на фитнес в продължение на 2 месеца редовно, а аз редовно правя набирания, кофички, лицеви, клекове и други упражнения с собственото си тегло... Накрая направихме по 5 опита на триъгълниците (мушиш, се скачаш кълбета, работи) и едно друго дето не знам как се казва - пак през едни летви, дъски като войниците се провираш. Общо взето правех всичко с 7-8 секунди по-бързо от него.. Да може да опира до много повече фактори от начина на тренировка - като костна структура, плътност и т.н., но не знам :-D
Сугурно вятъра е бил по-силен при него. Нали се сещаш , че лостовете и залата имат доста различия и е доста относително сравнението между двете ?
20.09.13
15:50
Ама наистина всички са много компетентни в неконструктивната критика :-) Казвам какво сме направили, Навибрания, кофички и клекове се правели във фитнеса.... Клековете със собственото си тегло ли ще ги правиш във фитнес-а или ще сложиш и един лост на гърба с тежести?
Шпагат с 1 месец разтягане като хората и си готов... И за какво ми е? Да падне малкия ли, не мерси! Може би не се изразих правилно като казах гъвкавост - по-скоро пъргавина, може би, не знам...
Да, Пенев, как позна? Вятъра също го измерихме тогава и когато той търчеше вятъра беше със скорост 10 м/с, а при мен 9 ;-)
Точно заради различията правим сравнение между тях... Нали се сещаш, че ако бяха еднакви нямаше да има смисъл?.... Човек не може дума да каже/напише деа... Всички скачат, а не само това ами и половината дрънкат простотии вместо да... Еви го, няма смисъл.
П.С. Кольо Пияндето = Не знам за другите, но аз се разтягам всяка сутрин от главата до петите. Същото правя и преди загряващите серии в залата.
Мнението беше редактирано от Emil Filipov на 20.09.13 15:52.
Естествено, че ще си сложа лост с тежести. Сега остава да обясниш каква е разликата и защо като клякаме с щанга се вдървяваме, а като клякаме без - не. Но ме съмнява, че ще можеш.
казано от Emil Filipov на 20.09.13, 15:50:
Може би не се изразих правилно като казах гъвкавост - по-скоро пъргавина, може би, не знам...
Да, не знаеш, и бъркаш елементарни понятия, но си готов да правиш генерални заключения.
Така че, критиката си ни е съвсем конструктивна.
Мнението беше редактирано от Петко К на 20.09.13 16:00.
20.09.13
15:59
Шпагат с 1 месец разтягане като хората и си готов... И за какво ми е? Да падне малкия ли, не мерси!
Имахме тема за бисери от форума, ще я отваряме скоро пак май... посъбра се материал. (sun)
П.С. Кольо Пияндето = Не знам за другите, но аз се разтягам всяка сутрин от главата до петите.
Говорех принципно, не конкретно за теб... а и от стречинг до стречинг има разлика.
Както и да е, не това е тема на дискусията, че и на дневника изобщо...
20.09.13
19:10
бе с тези 10х10 набирания ме хвърли в оркестъра :) имаш много слаба фигура-особено краката. чудя се как имаш мускулната маса за набиране. Карфичка например се набира страхотно много но колко повече функционална маса има. Сложи снимки на мускулите които имаш в момента- гръб, ръце.