Лординарио

Темата е заключена.
Прескочи до:

24.09.13
09:23

При положение, че пишеш в публичен форум трябва да очакваш такива неща. Все едно да говориш на някой и той ако тръгне да отговаря, да му кажеш че не те интересува. :D

P.S. Просто отбелязвам, без да се заяждам. На мен ми е интересен дневника.

24.09.13
09:50

Забавен е Ванката и почти не е много далеч от истината...ама имагинерното му самочувствие ще го погуби, той Сашо 10 пъти писа, няма много смисъл.

А аз само зачетох на Велико поста, после на Ники...не, че някой отрича тягата, просто идиотските опити за максове, с които се доказваш точно на никой, са безмислени и ненужни.

По-добре да напредваш бавно и последователно в такива движения - клек и тяга, отколкото да ти се отовори херния, дето и гъза си няма да можеш да изтриеш.

Казвма го с добро, защото аз вдигам с херния(която засега не трябва да се оперира) и тя много удря спирачката понякога, не че ми е тежко, не че не мога да тегля, просто мозъка знае и не дава.

Тягата е част от цялата картинка, не я превъзнасяйте толкова...

Тук Лординов е много прав, има лостаджии с гърбове на изроди, без да са опънали една тяга през живота си...набират си се с тежести, правят по 40+ набирания в серия и си барат мечовете...аз познавам 2-ма такива.

Подкрепям поста на Славко на 100%, но...

Няма смисъл,да даваме акъл,на човек,който не го е търсил...

(hug) (hug) (hug) (hug) (hug) (hug) (hug) (hug) (hug) (hug) (hug)

24.09.13
14:27

8-) (inlove) :* (blush) (hug) :P (h) :x (sun) (grin) (F) (tmi)

24.09.13
14:38

казано от slavko на 24.09.13, 09:50:

Забавен е Ванката и почти не е много далеч от истината...ама имагинерното му самочувствие ще го погуби, той Сашо 10 пъти писа, няма много смисъл.

А аз само зачетох на Велико поста, после на Ники...не, че някой отрича тягата, просто идиотските опити за максове, с които се доказваш точно на никой, са безмислени и ненужни.

По-добре да напредваш бавно и последователно в такива движения - клек и тяга, отколкото да ти се отовори херния, дето и гъза си няма да можеш да изтриеш.

Казвма го с добро, защото аз вдигам с херния(която засега не трябва да се оперира) и тя много удря спирачката понякога, не че ми е тежко, не че не мога да тегля, просто мозъка знае и не дава.

Тягата е част от цялата картинка, не я превъзнасяйте толкова...

И тук за кое се захвана,че трябваше да напишеш този коментар? Като ще пишеш коментар е желателно или да е с по-забавна насоченост или да е аргументиран,щото аз не виждам 20те гласчета,КОЕ реално подкрепят,като аз това го говоря от не знам кога.
Нека задам няколко въпроса.

Много далеч от истината...истина?Обяснение тук.
После.
Идиотски максове???Кой прави максове?Аз имам 2 работни серии на седмица на оптимална тежест за мен.
Бавно и последователно? Е НЕ Е ЛИ ТОВА КОЕТО АЗ ПРАВЯ,последните 3 тренировки имам 2 увеличения по 3кг.
За превъзнасянето на тягата,къде това?Къде питам аз,къде,а не някой че го разбрал така.

24.09.13
14:46

Много сте умни и знаещи,странно защо аз като си поставя цел я постигам винаги толкова успешно,и то не случайно,а всичките тея “имагинерни” (/и теоретични на скоро чух) работи, дето говоря са толкова верни и всичко се случва както е било предвидено.
Сега, на пример, ще си настигна и/или подобря постиженията от миналата зима,дето бях 20 кила по-тежък.Стойте и гледайте.А не да пишете празни приказки.

Мнението беше редактирано от lordinario на 24.09.13 14:47.

24.09.13
14:48

казано от A.W.E.I.T на 24.09.13, 14:46:

.Стойте и гледайте.

Това и правим ;)

казано от A.W.E.I.T на 24.09.13, 14:46:

А не да пишете празни приказки.

Е, а това го праивш ти ;) :D

24.09.13
14:49

Тооооооочно сега щях да пиша inb4 да цитирате последното изречение.Ама баш. :D :D ама ме изпревари

24.09.13
15:00

Остави ме безмълвен:)
Хубаво, щом мислиш, че ме интересуват лайковете, няма да коментирам повече.
Явно не си ми прочел хубаво поста...или мислиш, че знаеш как да тренираш на 100% и съвети не желаеш...или не си допускал грешки?

Къто и да е.

Стоим и гледаме.

24.09.13
15:22

Така,станал съм отдавна и още не съм закусвал,щото имах работа,ядох малко боклуци,които няма да ги впиша в режима.Ще гледам да замажа работите с една/две тренировки,които съм планирал,но по-късно,че съм яко в мускулни трески,тея бодибилдинг стъф работи,много ме удрят.Уж леко,уж бавно,но яката разкъсва мускулните влакна (малко бросайънс шит). Каквото и да си говорим силовите тренировки са много по-приятни и готини (поне за мен много по-леко ми понасят).

СК

24.09.13
15:53

силовите и на мен повече ми понасят.. направя ли 2 упражнения по 3 серии с над 5 повторения, после 3 дни няма движение:|

24.09.13
16:21

Като цяло билдинг-а с тежките форсирани,суперсериите,двойните/тройните дропове и т.н серии до як отказ и отвъд него е доста по-болезнен,от колкото да направиш 2-3 тежки репа на някаква тежест.Смисъл винаги бих избрал силовите тренировки,ако търся комфорта.Но е факт,че с тройки,четворки,физика трудно се гради,говоря за физика развита във всички аспекти,както говорите за функционални качества във всички аспекти.

24.09.13
16:59

Трябва да се отбележи,че напоследък апетита ми лека полека спада и го няма тоя ужасен глад,дори на 4-4,5к калории чиста храна + чийтване.Влизам в ритъм и стабилизирам работите.Сега усещам лек глад само 2-3 пъти през деня,преди храненията и по-силен такъв след ставане.Понякога вечер преди лягане,но го притъпявам с нещо бързичко.Това е индикатор,че метаболизмът и апетитът ми се синхронизират,не е вече апетит за 10 000 калории на ден,а нормален,за нормални 5 000 калории за качване на чиста маса.

24.09.13
22:37

Нали излезе на скоро статия за това как да се храним с 10 лева на ден. Аз давам предложение за 4 лева на ден! При това с повече макронутриенти.

500гр. кафяв ориз (крина например или кескин) - 1.04лв. (комплексни въглехидрати,малко протеин)
500гр. българска леща (крина) - 1.09лв. (много протеин,фибри и още по-комплексни въглехидрати)
10 цели яйца Л - 1.89лв. (най-добрият протеин от храна и полезни мазнини)

макрота.

510гр. въглехидрат
240гр. протеин
65гр. мазнини

3585 калории

:)

даже доста чиста маса ще се качва с това ядене,ако ви идват много фибрите и имате проблеми с много газове или храносмилането,махате 200-250гр. леща и слагате 100-200 овес (с половината яйца на закуска,например),така намаляте фибрите с 1/3,а тоталните калории стоят същите почти.

24.09.13
23:33

Според мен от овеса ще дойдат повече газове :)
и бтв мн добро предложение,верно е ,че ако го ядеш тва 2 седмици едно и също и ти писва на кура,но с подправки и леки вариации става разнообразие и 5-6 лева на ден си стигат.

Само където лещата не е с пълноценен аминопрофил и белтъка и е с ниска биологична стойност,по скоро брой калории от нея само. Най евтино ти е карантия,извара и яйца за протеин

А колкп щ. Е чиста масата,като анинопрофила не стаа и дига нивата на естрогена,най-вероятно. Ако беше прав на боб и лрща щяхме да сме целия форум. :)

24.09.13
23:52

казано от Велико Иванов на 24.09.13, 23:46:

Само където лещата не е с пълноценен аминопрофил и белтъка и е с ниска биологична стойност,по скоро брой калории от нея само. Най евтино ти е карантия,извара и яйца за протеин

Това не е от съществено значение,само метионинът е дефицитна аминокиселина в лещата,която я има в останалите две примерни храни,които съм дал.Докато тялото има в наличност метионин,то ще може да използва останалите аминокиселини от лещата пълноценно за целите си.

Мнението беше редактирано от lordinario на 24.09.13 23:53.

24.09.13
23:53

Добре, как ги изкара тия въглехидрати 500 гр., като готвени и лещата и ориза имат средно по 20 гр. въглена на 100 гр. продукт?

24.09.13
23:54

Сурово...о боже,още ли има хора които теглят храната в сготвено състояние,при условие че винаги тежки различно...

24.09.13
23:57

казано от Велико Иванов на 24.09.13, 23:50:

А колкп щ. Е чиста масата,като анинопрофила не стаа и дига нивата на естрогена,най-вероятно. Ако беше прав на боб и лрща щяхме да сме целия форум. :)

За аминопрофила обясних,а това с естрогена не е вярно и е прекалено спекулативно. Предостави факти и данни. На собствен гръб изпитал ли си го в дългосрочен план?

п.п И това с бобените храни и оризът го видях от Елиът Хълс (после четох в интернет различни работи и т.н.). Не съм първоизточникът аз.

25.09.13
00:00

За мен непълния аминопрофил е глупост,не че нещо...в краен случай комбинираш храни и готово..

25.09.13
00:02

Значи,вижте сега,като казвате нещо и твърдите,че е вярно,предоставяйте данни.Не говорете на изуст или просто защото така ви се струва.В противен случай са празни приказки.Ако някой се съмнява в нещата,които казвам,може да ги провери винаги. Отива в магазина,гледа цените,гледа макрота,взима калкулатор и си прави сметки,чете за различните храни,чете за complementary protein,както и за leucine thresholds to maximise protein synthesys,чете за инсулин,чете за хормони,гледа амино профили,следи кое., как действа на тялото му и т.н,това е. В края на краищата не е трудно.

Мнението беше редактирано от lordinario на 25.09.13 00:03.

25.09.13
00:04

казано от A.W.E.I.T на 24.09.13, 23:54:

Сурово...о боже,още ли има хора които теглят храната в сготвено състояние,при условие че винаги тежки различно...

Аз лично - да, тегля храната както съм я ял, защото всяка термична обработка променя теглото и състава...

25.09.13
00:07

Е,  за напред да знаеш, че тук всичко написано що е хранене е в сурово състояние (освен ако не е отбелязано специално,примерно готова храна от магазин и т.н.)

А термичните обработки при мен са винаги 2 - на тефлон без мазнина или на варене. Супер рядко на скара,грил или фурни.

Мнението беше редактирано от lordinario на 25.09.13 00:09.

казано от КОЦКО на 25.09.13, 00:04:

...всяка термична обработка променя теглото и състава...

Именно!
Ако работиш с данните за храните в суров вид няма никакво значение как се променя теглото и съставът им след готвенето. Твоят подход е несравнимо по-неточен и почти изцяло ориентировъчен.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 25.09.13 00:10.

25.09.13
00:47

Така е Коле, но можеш ли да знаеш колко вода са набили в гърдите от съседния магазин и тези които купуваш от супера.

Аз преди мерех всичко в сурово състояние, но от няколко месеца започнах да смятам различното месо само след като е преминало термичната обработка

Ванка не се сърдиш, че ти спамя лога нали

25.09.13
01:12

Сърдя са.

е вие като се случи така да ядете два пъти ориз два пъти ли го варите за да видите какво е суровото състояние... неточен метод ама никой не е тръгнал на Олимпия от тука ... или леща... или каквото и да е ?!

Мнението беше редактирано от Кристиянчо на 25.09.13 06:36.

Сега както ядеш по половин кило ориз ако замениш животинския протеин с растителен,те признавам за кон :D

25.09.13
16:53

Вижте този,яде над 600гр. въглехидрат всеки божи ден,над 200гр. протеин и е чист за състезание почти. (за менс физик е готов,говоря за бодибилдинг).

И на всичкото отгоре качва супер бавно на тея въглехидрати,нещо като 3 килограма за 3 месеца,виждате ли какво е здрав метаболизъм (като моя). По 1кг на месец. То и на релеф и на килограми си съвпадаме долу/горе.Само дето аз ям малко повече и чийтвам малко повече,но съм с още по-надарен метаболизъм,слава богу.

25.09.13
16:56

казано от kristiancho на 25.09.13, 06:35:

е вие като се случи така да ядете два пъти ориз два пъти ли го варите за да видите какво е суровото състояние... неточен метод ама никой не е тръгнал на Олимпия от тука ... или леща... или каквото и да е ?!

Варя 200 грама ориз, цепя го на 2 и съм готов за деня :)

25.09.13
17:09

Ма какво значение има ,аз си варя ориз и леща за 3 дни напред... и като пиша тук 150гр. ориз , имам предвид ориентировъчно, може да е 185,може 140…важна е на седмична равносметка колко е храната,даже на 10дневна и т.н. не за 1 мийл...

25.09.13
21:56

Фейспул с въже (стриктно със задържане и бавна негативна) - целият стак + 4кг х 22
Кофички на тесни летви +50кг х 9 +55кг х 5 +50кг х 4 + дроп собствено тегло
Горен лег с дъмбели (висок) 26кг х 15 13 11
Раменни преси дъмбели 23кг х 10 9 8 + двоен дроп
Пулоувър с дъмбел 40кг х 3 45кг х 5 6, 37кг х 9 8 + двоен дроп (всяка серия тук в СС с кофички собствено тегло + последната!)
гръдни преси машина в сс с кофички + дропове и форсирани
друга машина за гръдни преси в сс с кофички + дропове и форсед
малко кофи и набирания и още малко фейспул с двойни тройни дропове и т.н куул даун

Каква е целта на фейспула?

25.09.13
22:11

big traps and rear delts

25.09.13
22:12

Няколко са.

1. Искам да си развия по-силно средните и задните рамене,тази зима,както и брахиалиса на ръката (който също се стимулира силно,заради успоредният хват,дланите ми сочат една друга като държа въжето)
2. Правя няколко пъти на седмица тежки кофи и доста други бутащи,а на този етап гребания не правя,само с дъмбел чат-пат,затова като цяло е добро за раменният пояс и го намирам за подходящо,защото съвпада с горната ми цел.
3. Усещам го много добре и имам доста за качване в тази зона,тей като гърба ми е огромен,а целя баланс,симетрия и естетика.
4. И не на последно място,защото не ме натоварва,а ме загрява много добре,особено в горната част на тялото и лактите :)

Мнението беше редактирано от lordinario на 25.09.13 22:13.

25.09.13
22:44

im on dat dere roidz

Сила,нещо раменните преси не се виждат никви,или са с женски кила,що така? Да не си травмирал рамото нещо,че не си даваш зор?

26.09.13
14:39

Аз на нищо не си давам зор в момента,неколкократно казах “раздвижвам” (не на майтап).Всичко с времето си,планирам да качвам сила половин година и после да я задържа,ако тръгна на макс от сега,ще стигна до кривата круша.Иначе контузии нямам никакви,никъде,да чукна на дърво.

Мнението беше редактирано от lordinario на 26.09.13 14:41.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1