22.09.13
14:20
Тренирам от Декември месец, миналата година и сега отново дойде периода за покачване на маса. Ще може ли да ми препоръчате програма за качване на маса обаче без упражненията, които “спират растежа”(клек, мъртва тяга и т.н), не знам дали е мит, но не ми се рискува. И ако може да ми препоръчате някоя хубава марка мултивитамини, за протеин съм се ориентирал към Whey shake на Syntrax(добра цена и добри отзиви за качеството), ако може и вие да дадете мнение за протеина. И може да ми препоръчате още някоя хранителна добавка за моята възраст. :)
Не ти трябват добавки.. диета трябва. А без тези упражнения (клек, тяга и т.н) се откажи от залата.
22.09.13
16:00
Значи не ти се рискува с митично смъртоностни упражнения за които има редица изследвания които показват, че именно тренирането на тези упражнения води до най-голямо отделяне на количество собствен тестотерон но си склонен да приемаш суплементи за които 5думи незнаеш нито съствав, нито цел нито как тялото ти ги усвоява в кои процеси влизат кои показатели покачват, кои намаляват и т.н... странно !? :)
Мнението беше редактирано от Кристиянчо на 22.09.13 16:03.
22.09.13
18:45
Препоръчвам ти да тичаш в парка :) така няма да си спираш растежа :)
Мнението беше редактирано от Ivan Dimitrov на 22.09.13 18:45.
За тежките базови упражнения и фитнеса,че са свързани с растежа не е мит,но се разпорстранява грешно информацията.
Ще ти дам за пример мен.Преди да започна фитнеса бях 162см в момента съм висок 180см,дали фитнеса ми е спрял растежа?.
Физическите упражнения ,и като цяло спорта, могат само да ти помогнат да се развиваш и да помогнат на тялото ти да функционира по-добре,да сi по-здрав,да се разболяваш по-рядко и да имаш по=високо самочувствие : )
Спри да мислиш толкова отрицателно на нещата и започни като хората. Изчети целия сайт/форум, състави си една добра диета спрямо теб (ако ти е трудно затова е форума, да ти помогнем) и наблегни най-вече на храната. Тренировките също са от значение така че, тренирай здраво яж здраво резултатите ще дойдат сами.
Дано под ядете не наблегнеш на “дйонери” и “изклйочиш” - както се писа в една друга тема ! :D
Тичам на стадиона и храната ми е горе долу добре. Сутрин - половин кофичка кисело мляко + овесени ядки + мед / На обяд - 4 пилешки пържоли / след 3-4 часа 400-500 гр. ориз с 2 вида месо / Мляко с мед / след това отивам в залата / след залата - мед , след 20 мин - 2 пилешки пържоли и преди лягане извара. А с хранителни режими, не ми се занимава да правя и да смятам калории(избягвам тестяното, газираното и другите вредни храни). От протеина, няма да се откажа и в най-скоро време ще си го поръчам. Ако може да ми препоръчате някой тренировъчна програма която включва крака, но без клек и тяга( след 1-2 години, ще почна и тях) ще съм ви благодарен, ако не здраве да е :)
23.09.13
12:10
Протеина е хубав за цената си !
Почвай да го пиеш аз почнах зоба от 15 годишен и все още нищо ми няма ...
23.09.13
12:55
На него протеин не му трябва..като гледам как си е описал храната с по 4 пилешки пържоли + ориз + още месо + ядки протеина ще си го набавя от храна без проблем...само ще си изхарчиш парите за този протеин без да има смисъл. Затова добавки се пият от по-опитни хора, защото те си познават оргранизма и могат да направят съчетанието от хранителни добавки, храна и тренировки. По-добре си тренирай в 3-дневен сплит с тази храна която описа, и след година като се върнеш назад и се замислиш, ще разбереш, че този протеин не ти е трябвал. Ти си на 16 год. сега ще имаш най-голям растеж на тялото добавки НЕ ти трябват само ще си изхарчиш парите. По-добре черпи мацките с тез пари :)
И купувай пържоли с тия пари за протеина! :D Ама както виждам ти нужния протеин го достигаш.. само ще го хвърлиш в тоалетната тоя прахуляк :D
25.09.13
09:17
Цялата фитнесиндустрия с нейното многообразие от услуги се крепи на непрекъснатия поток от “свежи”, млади фитнесфенове като теб. Тези въпроси са толкова дискутирани, дъвкани, плюти и пак дъвкани. Дори някои от тези, които дават сега съвети, са ги задавали същите. потърси в архива на форума и изданието.
25.09.13
18:15
Тези упражнения не могат да спрат растежа ти по никакъв начин. Говорил съм и с фитнес треньор и той ми каза, че според него тези упражнения дори стимулират растежа, естествено ако не прекаляваш с килограмите.
Съставих си една програма според моя телесен тип - ектоморф. Ако има нещо грешно, може да ми дадете съвет да го коригирам.
Понеделник - Бедра и прасци
1.Бедрено разгъване - 4x3-9
2.Бедрено сгъване - 4x3-9
3.Клек( с малко килограми) - 4x3-9
4.Повдигане от стоеж с щанга на раменете - 4x3-9
Вторник - Рамене, трапец, корем
1.Раменна преса - 3x6-9
2.Разтваряне на дъмбели в страни - 3x6-9
3.Разтваряне на дъмбели в страни, с наклон за задно рамо - 3x6-9
4.За трапец, обичайното упражнение
5.За корем, обичайните упражнения
Сряда - Почивка
Четвъртък - Гръб и трицепс
1.Набирания с широк хват + тежести - 3x6-9
2.Гребане с щанга - 3x6-9
3.Гребане на скрипец - 3x6-9
4.Лег с тесен хват - 4x6-9
5.С дъмбел зад врат - 3x6-9
6.Разтваряне на въже - 2x6-9
Петък - Гърди и бицепс
1.Наклонена лежанка(наблягане на горната част на гърдите) - 4x6-9
2.Лежанка - 3x6-9
3.Флайс/Кофички(с тежести) ще редувам - 3x6-9
4.Сгъване на прав лост - 3x6-9
5.Скотово сгъване - 3x6-9
6.Набирания за бицепс или с дъмбели - 3x6-9
Събота и Неделя - почивка
Мнението беше редактирано от Toshko на 29.09.13 21:54.