27.07.12
16:18
Случайно някой да си има представа за магазини някакви дето да продават пилешко (и меса като цяло)дето да няма някви сол, Е-та , декстрози ,жилиращи агенти и не знам си още какви шитни,че направо се нервя.Усещам как все едно си давам парите почти на вятъра.
Отиваш в първия по-голям магазин, хващаш студената витрина избираш си месо опаковат ти го за вкъщи и ти си човека.
27.07.12
16:44
Струва ми се,че живея в джунгла.Де са тия студени витрини :D Тия опакованите до сега дет съм взимал всички май само с боклуци.То не променя това че има количеството протеин ама.
Би трябвало да са там до щандовете със замразени продукти. Насоки мога да ти дам само за Метро в Тракия (пловдив). Незнам къде живееш, но поогледай се няма начин да няма. Аз мойте пилешки сърца ги взимам от такива витрини- до сега нищо лошо не съм видял
27.07.12
17:22
Ами аз от дето ги вземам,води се като складове такива,продават всякакви меса риби и тн.. Всички са опаковани,пише си кво съдържа и тн. Далече ми е Пловдив,а бе далеч далеч на 100+ км.Ако беше в Америка сигурно щях без проблем да ходя до там да си вземам.
Някъде в Ст.Загора няма ли?
27.07.12
19:31
Охладено и пак има всички боклуци Е-та сол глюкоза и тн.Просто не е помпено с вода,там е разликата.
27.07.12
20:00
Освен ако не си вземеш кокошка и си я заколиш,не виждам как по друг начин ще си сигурен че няма никакви боклуци в месото,дори и тогава между другото не е сигурно,ако не си си я отгледал ти..Това е положението,в такива времена живеем :)
27.07.12
20:57
Културистите ми е чудно от де се снабдяват с месата без никакви Е-та и тн.
27.07.12
21:34
чe oт къде на къде културягите ядат някакво по-различно месо от нас. чисто месо на баба от двора. и аз ям вносно филе, уж натурално, необработвано, че и на културистите карам чат пат. То още пилците във фермите са натъпкани с какво ли не за да растат ускорено, така че...
27.07.12
21:37
Добри Делев Красимир Сарафов всички хапват чисто месо.Красимир пък в едно интервю беше писал как едно пилешко му провалило състезанието че имало боклуци вътрe,защото от там дето зареждал свършило хубавото чисто телешко. Та и от там се усетих да видя кво пише на етикетa,иначе щяха да ми продават боклук и да се кефя и на туй отгоре,че го ям :D
Вика телешкото трябва да е червено ,а тва в магазина кафяво заради боклуците :D
Мнението беше редактирано от Teen Power на 27.07.12 21:38.
27.07.12
21:48
Добри Делев в америката с готините спонсори въобще не го мисля :) а бургаския манекен от къде пък толкова чисто го взима... от цеховете преди да го нашприцват. но пак ти казвам, така се хранят пилците от които излиза месото та да растат в пъти по-бързо от нормалните в двора на баба, че малко или много си е опорочено още преди каквато и да е обработка
Намираш някой с ферма за коне, купуваш плешка или цяло конче, ръчкаш у фризера и си готов!
А за сигурни пилета - единствено от баба :)
А иначе аз утре отивам в Лидл за това филенце - последния път беше ок.
Мнението беше редактирано от Петър на 27.07.12 21:54.
27.07.12
21:56
Къде да я търся тая ферма бре :D Кви пари иначе върви и за колко кг месо говорим,ако си запознат.
казано от Teen Power на 27.07.12, 21:56:
Къде да я търся тая ферма бре :D Кви пари иначе върви и за колко кг месо говорим,ако си запознат.
Тук из форума бях срещал нещо за такава ферма, май в Рила беше...
27.07.12
22:03
Ако имам някакъв адрес приблизително поне град да знам село или квото е там и горе-долу цена :D Тва в Рила ми звучи все едно да кажеш,че някъде във Вселената има друга Земя :D Ти вземал ли си конско месо и колко го взе ?
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/58973
даже ти си писал в тая тема
а това за рила не помня каква беше дискусията. Не съм си вземал още, но мисля да пробвам есента...
Мнението беше редактирано от Петър на 27.07.12 22:09.
27.07.12
22:15
Да бе,аз не питам пакетирано от магазина..Писах защото никога не съм ял и за това ми стана интересно за цената му.То ако е да го купувам от магазина пакетирано с Е-тата ще си взема друго месо :D
Ауу усетих май къде е тва с месото в Рила! Да живее гоогле :D “рила конско месо” и ми излезна темата :D
Пробвай в някоя месарница ... там се води, че уж се предлага само чисто месо, без Е-та и т.н. но все пак зависи от теб дали ти се рискува или не.
А колко от вас са яли,домашно бяло пилешко месо.
Това нещо няма готвене,варене,печене...Все си става на ужасна дъвка.
Вярно че на вкус от друга планета,спрямо купеното,но е едно от най-трудните неща за преглъщане.
Става така, защото го вариш прекалено малко, или ако го печеш я го пробвай на шишчета с парче месо + малко парче сланина + лук да видиш, не е ли добре :D
То така трябва да е! :) Евала, че си имал възможността да го опиташ ... каквото и да си говорим, домашното си е най-хубаво и полезно!
От “големите” вериги със сигурност не купувай от Кауфланд. Само като им видя телешкото колко е апетитно и неестествено ЧЕРВЕНО, ми става ясно с какво бухат месата. За пилешко ти препоръчвам да се разходиш до пазара за животни. Такъв пазар се прави в почти всеки по-голям град, най-често в събота. Продават зайци, пилета, кокошки, патки, яйца и всякакви гадинки. Уговори се с някой търговец да ти заколи и изчисти 2, 3 пиленца и се разберете, че ще купуваш всяка седмица или там както искаш. По магазините няма хубаво пилешко. Имам познат в пилчарския месарски бизнес и 90% от филето е манипулирано :D
Ще пробвам на шишчета следващият път.
Много е възможно моетш пилешко да е било от някоя по-стара кокошчица. :)
30.08.13
18:45
Не знам защо си мислите, че на студените витрини месото е чисто, блъскано е с химикали на макс, особено тия дето са и мариновани
Хора, какви магазини, какви витрини, вие луди ли сте?От както ям домашни кокошки и конски филета и наденици се чувствам друг човек!Хапвам 2-3 наденици за деня и в залата не мога да се спра, а когато наскоро ми се наложи да го карам на купешка храна нямам сили да пръдна.Намерете си схема от къде да си вземате месо!За Шумен мога да ви помогна, но доколкото знам по всички градове се намират подобни оферти.В залата където тренирам се комбинират и си купуват 1 кон примерно.И излиза много по-изгодно и ядеш месо!Даже днеска си мисля, ако съм ок с парите направо ще си купя един фризер и едно теле, че искам да съм във форма за лято 2014.Успехи!
Мнението беше редактирано от fe2_vanio на 26.09.13 16:12.
26.09.13
19:57
Ванка,интересно ми е на какви цени ги вземаш месата ?
А надали ако ида на пазара и искам само бутчета и гърди чисти тоя ще се съгласи да ми чисти всяка седмица само за мен.. :))
Конско месо(чисто)-5 лв./кг, конски наденици(страхотни!!!)- 7 лв/кг, консерви конско(около 900 гр. идват)-9 лв./кг.Говежда кайма(от кланица, ама проверена!!!)-7 лв/кг, телшко чисто месо-7 лв/кг, кокошки,бройлери и подобни-незнам по колко точно идват, защото давам на баща ми 100 лв. и ми пазари докато не свършат и после пак му давам.До месец ще си заредя 100-на конски наденици и мисля на лято да съм във форма... :)
29.09.13
20:39
Брех,къде ги намираш тези оферти? В Шумен викаш.. Аз тук не съм виждал някой така да продава,още повече пък толкова скъпо.. То по принцип няма дерт,ако отида на място лесно мога да се разбера с хората да ми пращат по еконт или нещо от сорта,получавал съм пратки на месо по еконт,няма да е за първи път.. :)
А това си е много на далавера наденичките говеждото ,конското ми е писнало,така че не съм вече голям почитател,но наденици вече е друга бира.