04.09.13
21:09
Здравей те на всички,ето че и аз най-сетне се реших да си направя дневник.Тренирам професионално футбол(като тренираме по 2 пъти дневно) от началото на годината почнах фитнес и цел да изкарам на яве корените мускули,но това и така и нестана какжо ли не пробвах диети ядене по малко ям по малко и горя повече ккал л-карнитин пих какво ли не и така и нестана.....Сега съм решил да се храня нормално и правилно като ще се старая да ям разделно.Ще описвам тренировки,хранителен режим,ако трябва и снимки ще кача само за да постигна това!!На 18 години съм в момента съм някъде около 75-76 кг но мисля да спадна до 73 за да ми е по леко на тренировка.След 15 септември ще почна и фитнес..който може да помага :)
днес закусвах 2 кроасана 1/2 плодово мляко
тренировка 2 часа 3х25 коремни 3х20 лицеви 1х25 гръбни
един банан след тренировка
обяд 3бр кюфтета на скара 200гр зелева салата
един банан и после около 100 гр фъстък
2х12 мин тичане с 50 процента скорост
4х25 коремни
1бр банан след тренировка за вечеря не съм гладен и мисля да хапна малко фъстъци
05.09.13
15:07
Леле, прочетох “палавия начин” и сериозно се развълнувах.
казано от Miss Fight на 05.09.13, 15:07:
Разкажи ни повече.
05.09.13
15:17
Карнале, не се спираш :D
казано от CarnalK на 05.09.13, 15:14:
Разкажи ни повече.
Определено ще е хубав завършек на работната седмица ;)
казано от Маданеца на 05.09.13, 14:50:
Финтесът ти идва като трета за деня тренироква ли?
ми когато почне училище прави ме една тренировка след 16:00(но сутрин винаги ставам на гладно и правя едно тичане 12 мин) и мисля след тренировка да ходя на фитнес но не да тренирам като някой маняк,и ако може да ми кажат упражнения за взирност :)
има и палав начин :Д
05.09.13 закуска 1 кофичка кисело мляко 2% със овесени ядки
обяд 2 картофени кюфтета и 200 снежанка салата
падна ми кръвното и изядох 2 кроасана и една кола 1/2 л.
тренировка 1:30 коремни преси 5х25(бана след тренинг)
вечеря 100гр пържени картови и руло стефани :)
06.09 закуска 1 кофичка кисело мляко и овесени ядки 1 кроасан
към 11:00 100гр крекери
обяд бъкрани яйца с 1 купучка таратор и 1 филия хляб
лек крос 40 50 мин след тренировката малко грозде
вечеря боб с 1 филия хляб
реших да се храня с този режим http://www.bb-team.org/articles/910_otslabvane-s-ravnomerno-balansirana-dieta-rbd
нуждая се от 3276 ккал ще приемам на ден по 2800ккал
трябва да приемам 170 гр белтък за деня 670 ккал за деня
1060 ккал за мазнини и въглехидрати :)
мисля че това са много ккал и мисля да ги сваля на 2500 днес изядох общо всичко 2689 и се пръснах не мога да мръдна ако са много и 2500 ще спадна още но мисля че тези ще са добре :) лека и на всички
добро утро един приятел ми разказа много неща снощи относно храненето и тренирането.да бъда по-кратък ще кажа следното не мога да изкарам плочки защото с гладуването мусткулната тъкан е по изчезнала а мазнините са останали за това трябва да качвам но аз не мога да ям така за това ще се старая да си ям но ще тренирам усърдно :) приятен ден :)
за днес днес сутринта 3 принцеси с сирене и кашкавал
обяд салата с ориз с пилешко кум 17:00 1 ябълка и 50 гр топено сиренею
тренировка на успоредка 4х10 кофички(гърди) 15х2 набирания(бицепс) 10х2(гръб) и малко корем
вечеря 2 кренвирша с 2 яйца и салата лека на всички :)
храня се правилно и всичко е окей.Излекувах се и всичко е на ред днес реших да се поглезя малко :p иначе сега ще взимам фет бърнер и ще влизам във фитнеса успех и лек ден :)
закуска 2 филии пълнозърнест хляб с 50 гр кашкавал и 1 кренвирш
обяд 200 гр картофи със сирене и 2 кюфтета :)
имах 2 ябълки преди закуска и кум 11 :)
за вечеря ще бъде нещо яйца мисля вчера така тренирах че спах 11 часа пфф и следобед 2 :///
тази седмица е очертава отново мързелива без тренировки и без футбол... :( просто няма какво да се прави ще ходя на лостове малко и така преди да почна усилено да се занимавам с тялото си ще кача снимки пред,повреме и след края да видим как се развивам
а днес като ядене почти като вчера просто съм разтроен много :( но това пък ме мотивира още повече.Чакам с нетърпение да почна да си тренирам :) лека и успешна седмица на всички.
днес стана хубава и добра тренировка преди нея изпих 1 яйце с 5-6 гроздови зърна направо беше супер няма такава енергия :)
10х4 кофички с акцент в/у гърдите
12х4 набирания с надхват
10х3 набирания с широк хват
15х4 лицеви с по-широк хват
искам да попитам ако тренирам 2 пъти на ден нали няма да претренирам смисъл да тренирам сутрин лостове и вечер нещо като всяко упражнение до отказ моля помагайте :)
закуска 2 принцеси с кашкавал
преди обяд 1 ябълка
обяд пилешко с варен картоф и 1/2 кренвирш с малко сирене
след обяд 15 зърна грозде (5 от които ги сложих в 1 сурово яйце ).Само да отбележа,че на 1 белтък се пие 1/4 жълтък поне така знам. :)
вечеря 150гр домати и 70 гр краставица със 150 гр сирене :) (не бях гладен,но след тренировка трябва да се хапне)
ето и тренировката:
10х4 кофички с акцент в/у гърдите
12х4 набирания с надхват
18 -20 х 4 лицеви с акцент върху гърдите
сега усещам лека треска в гърдите,но това е добре :)
утре съм замислил да направа малко стречинг и футболни упражнения.После здраво да напомпам корема,но до утре има много време лека на всички :)
храненето днес :
20 мин преди закуска 20 зърна грозде
закуска 3 белтъка с 1 жълтък и филия хляб(пълноз.),50 гр сирене
преди обед 1 яйце(сурово) с 5 зърна грозде
обяд картофена яхния с пилешко месо 300гр(малко повтарам яденето,но трябва да се изяде:( )
след обяд 1 грозд и 1 круша после настъпи някакъв глад
5-6 ореха 1 ч.л мед в 200 мл вода и 40гр слънчогледово семе
вечеря зеленчуци на тава с пилешко месо :) утре смятам да намаля месото че ми се събра повечко
тренировката от 10:00-11:40
футболна тренировка,спринт,стречинг и разтягане.
корем:- 20х3 вдигане на краката от вис
-50х 3 коремни преси
20х2 извивания встрани
20х2 ‘малки преси’(така им казват или кратки още)
1х28 в-преса :)
Искам да кажа,че се чуствам страхотно и се радвам на тренировките не гледам кг и такова усещам напредък и съм доволен.
казано от Simone на 25.09.13, 21:50:
3 белтъка с 1 жълтък, не разбирам защо?
ми така знам има и статии във форума на 4 белтъка се пада 1 жълтък-не е много полезен холестерол ама всеки знае и прави различно:) във форума има статия прочетия и виж ако може да разбереш защото аз не мога да ти обясна :)
20-30 зърна грозде преди закуска
20-35 след сутришния плод закуска 300 гр кисело мляко и 1 ябълка
преди обед 1 чаша от 200 мл с мляко грозде круша ябълка(парченца :)
обяд шопска салата 300 гр
1 ябълка 30 след това 2 ореха с 1 супена лъжица мед :) (преди тренировка)
вечеря 200-300 гр леща с 1 филийка хляб :)
днес цял ден работа не седнах :D
от 9 до 12:30 без спиран
тренировка трицепс :
3х15 лицеви за трицепс
3х12 кофички на пейка
25 лицеви ‘диамант’
15 кофички с акцент в/у трицепса
казано от Nacho на 25.09.13, 21:59:
ми така знам има и статии във форума на 4 белтъка се пада 1 жълтък-не е много полезен холестерол ама всеки знае и прави различно:) във форума има статия прочетия и виж ако може да разбереш защото аз не мога да ти обясна :)
Страшно се лъжеш ям по 6-7 цели яйца на ден вече от както се помня и холестерола ми е в нормата. Така че яж си спокойно цели яйца, няма нищо да ти стане, ако не вярваш потърси в търсачката, а и тук има хора дето ядат над 10 яйца.
днес горе долу съм доволен от експеримента който направих :)
20 гроздови зърна преди закуска
закуска 1 пълнозърнестта филийка хляб масло и шунка
преди обяд 1 ябълка
300 гр зеле сварено и 1 филийка
преди обяд 20 гроздови зърна (оттук започва експеримента)
16:00 на 30 -40 мин по 20 30 гроздови зърна и 50 гр орехи
така до 18:30 после едно парче кекс и пица
към 19:30 принцеси с сирене и яйца 4 :(
разбрах следното метаболизма се е забързал и се по оправил смисъл такъв 20 мин след храната все едно не съм е ял(е не чак глад де :Д) но което ми подсказва че при мен ‘МИТ’ за разделното хранене важи днес не тренирах но това не значи че съм прекарал деня пред пц-то това няма как да стане :)
и се измерих днес 74,900 което е добре сега от понеделник почвам НВД да изчистя до колко преценя.Обмислям бърнер на анимал и понеделник стъпвам в залата за 1ви път от 3 месеца :)
казано от Simone на 27.09.13, 19:52:
казано от Nacho на 25.09.13, 21:59:
Страшно се лъжеш ям по 6-7 цели яйца на ден вече от както се помня и холестерола ми е в нормата. Така че яж си спокойно цели яйца, няма нищо да ти стане, ако не вярваш потърси в търсачката, а и тук има хора дето ядат над 10 яйца.
е извинявай не съм ти отговорил правилно пиша от 5 6 дни преди това имаше насищане от сорта на 5 6 яйца на ден в продължение на 45 дни и лекар ме посъветва за 10 дни да огранича приема иначе не са полезни за хора с висок холестерол :) извинявай още 1 път :)
не че имам такъв просто малко разнообразие :) иначе благодаря :)
Няма проблем.
Успех с изчистването :).
Мнението беше редактирано от Simone на 28.09.13 16:27.
за днес няма да пиша бях на рд и се поглезих но после имаше футбол :)
Утре ще се пазарува :) лека от мен
благодаря симоне :)
от днес на НВД
закуска 4 белтъка 1 жълтък
10:40 50 гр орехи
12:45 Зеленчуци с пилешко месо(50гр),3 жълтъка 2 филии хляб пълнозърнест(79 гр)
15:40 1 филия(34гр) с майонеза 30 гр
тренировка футбол
20:00 пилешко филе 50 гр зелева салата
22:00 150 гр извара с 65 гр майонеза
:)
01.10
1-во хранене:4 белтъка+1 жълтък+1 филийка хляб ВИТА(Б113+В70+М55)
2-ро хранене:50 гр пилешка пържола +зелева салата (Б58+М33)
3-то хранене:50 гр орехи(Б34+В21+М282)
4-то хранене:50 гр пилешка пържола + зелева салата +3 жълтъка(Б58+М135)
5-то хранене:2 филии ВИТА+30 гр майонеза(Б30+В133+М375)
6-то хранене:1 яйце сурово 50 гра пилешко +салата (Б70+М48)
7-мо хранене:30 гр пилешко с 1 доматче (Б34+М13)
8-мо хранене:200 гр извара+70 гр майонеза(Б142+В30+М550)
Протеин за деня 539 ккал Въглехидрати 254 ккал като цяло е добре няма да ям до точната калория.В са ми с 30 по-малко :)
Футболната тренировка днес беше между 1во и 2ро хранене
Фитнес тренировка между 5то и 6то
Програма за изпълнение в първи, трети и пети ден
Придърпване на вертикален скрипец - 3 серии 10 повторения (1+2 без почивка)* 33кг
Повдигане на щанга от лег - 3 серии по 10 повторения (1+2 без почивка)40 кг
Придърпване на хоризонтален скрипец - 3 серии 10 повторения (3 +4 без почивка)33кг
Избутване на дъмбели от полулег - 3 серии по 10 повторения (3 +4 без почивка)12кг
Раменно разтваряне встрани - 3 серии по 10 повторения (5+6 без почивка)5 кг
Повдигане на краката със свити колене от стенд - 3 серии по 20 повторения (5+6 без почивка)
Трицепсово разгъване на скрипец - 2 серии по 10 повторения (7+8 без почивка)15 кг
Бицепсово сгъване с щанга - 2 серии 10 повторения (7+8 без почивка)25кг
Бедрено разгъване - 3 серии по 15 повторения (9+10 без почивка)
Бедрено сгъване - 3 серии по 15 повторения (9+10 без почивка)
Повдигане на пръсти на калф машина - 3 серии по 15 повторения (11+12 без почивка)
Кoремни преси - 3 серии по 20 повторения (11+12 без почивка)
*(1+2 без почивка) - означава да изпълните 1 серия от първото и веднага след нея 1 серия от второто упражнение, след което да починете до 2 минути до следващия двусет
Прочети повече: http://www.bb-team.org/workout/1359_programa-za-obem-v-tri-dni-za-nachinaeshti#ixzz2gXYRWyaZ
Като цяло добре почнах така с по-малко кг-ми като за 1ви ден.Като цяло съм доволен от програмката ще я спазвам 5 седмици и после ще търся нова.Краката натоварих по-малко понеже всеки ден ги товаря. :).Усетих така напрежение в гърдите и съм доволен днеска имам лека треска,но това е добре,а вчера пих там едно против треска и така доволен съм от това дето става и така.Продължаваме напред :) днес в залата се измерих 77 кг
02.10.13
09:19
Nacho,
8 хранения дневно са абсурд - няма никакъв смисъл да се храниш през час-два, а има и негативи. 4-5 хранения дневно са повече от достатъчни. Ос вен това - 30-50 g месо на хранене... това шега ли е? Каква е идеята в това да се храниш с по 2 хапки храна? Майонезата няма място в нито един здравословен хранителен режим. Изял си 5 цели яйца - това е екстра, но какъв е смисълът да разделяш белтъците от жълтъците по описания от теб начин? Суровите яйца не са добра идея със сигурност.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 02.10.13 09:19.
казано от Кольо Пияндето на 02.10.13, 09:19:
Nacho,
8 хранения дневно са абсурд - няма никакъв смисъл да се храниш през час-два, а има и негативи. 4-5 хранения дневно са повече от достатъчни. Ос вен това - 30-50 g месо на хранене... това шега ли е? Каква е идеята в това да се храниш с по 2 хапки храна? Майонезата няма място в нито един здравословен хранителен режим. Изял си 5 цели яйца - това е екстра, но какъв е смисълът да разделяш белтъците от жълтъците по описания от теб начин? Суровите яйца не са добра идея със сигурност.
благодаря за насоките Кольо за майонезата питах не ми отговориха,видях на 2-3 места,че я ползват и затова я прибавих защото няма откъде да си набавям толкова мазнина,а за месото не знаех примерно по 100-150 гр на ядене ще е добре ли?А за яйцата четох ,че след сън не е добре да се приема мазнини,а в жълтъците има и за това.Ако може да ми кажеш нещо за мазнини да заместя майонезата.И за яйцата ясно,но защо да не пия сурови. Благодаря за инфото помогна ми много :)
02.10.13
11:13
Говорили сме за майонезата - продаваната в магазина със сигурност е лоша храна, достатъчно е да разгледаш етикета на опаковката. Мазнини си набавяй от краве масло, животинска сметана (заквасена или течна), всякакви сурови ядки, маслини и зехтин, тахан и други. Една нормална като размер пържолка (пилешка или свинска) тежи между 150 и 200 g. Да я дребниш на хапки - не виждам смисъл. Не мисля, че има някакъв проблем с мазнини след сън. Суровите яйца имат много по-ниска усвояемост и съществува риск от салмонелоза (и за тези неща сме говорили много пъти).
казано от Кольо Пияндето на 02.10.13, 11:13:
Говорили сме за майонезата - продаваната в магазина със сигурност е лоша храна, достатъчно е да разгледаш етикета на опаковката. Мазнини си набавяй от краве масло, животинска сметана (заквасена или течна), всякакви сурови ядки, маслини и зехтин, тахан и други. Една нормална като размер пържолка (пилешка или свинска) тежи между 150 и 200 g. Да я дребниш на хапки - не виждам смисъл. Не мисля, че има някакъв проблем с мазнини след сън. Суровите яйца имат много по-ниска усвояемост и съществува риск от салмонелоза (и за тези неща сме говорили много пъти).
:/ ми тези статии не съм ги чел.иначе като сметнах пак ще са 5-6 хранения мисля да увелича яйцата с 2 :) и за заквасената сметана се съмнявах,но...Благодаря много Кольо :) аз за тахан става въпрос за халва нали?
02.10.13
14:26
За суровите яйца сме коментирали подробно в теми, не знам дали има статии по този въпрос.
Тахан не значи тахан-халва. :) Това са съвсем различни неща.
Направи 5 хубави хранения и от там нататък ти остава да мислиш за трениране + почивка.