казано от Sunny S. на 22.09.13, 21:36:
казано от Atom на 22.09.13, 21:18:
казано от Sunny S. на 22.09.13, 20:09:
Купих си сапунена база, разтопявам я и си добавям каквото ми хрумне :)
Къде се продава това нещо? Звучи удобно и спестяващо частта със содата каустик :Д
Точно содата каустик ме плашеше най-много и затова досега не бях пробвала ;)
Мен, честно казано, пропилен-гликолът не притеснява повече. :)
казано от Маргарита Манева на 23.09.13, 08:34:
казано от Sunny S. на 22.09.13, 21:36:
казано от Atom на 22.09.13, 21:18:
казано от Sunny S. на 22.09.13, 20:09:
Купих си сапунена база, разтопявам я и си добавям каквото ми хрумне :)
Къде се продава това нещо? Звучи удобно и спестяващо частта със содата каустик :Д
Точно содата каустик ме плашеше най-много и затова досега не бях пробвала ;)
Мен, честно казано, пропилен-гликолът не притеснява повече. :)
Знаех си, че ще бъде полезно да напиша състава :)
Много съм невежа по отношение на тези химии... Имах подозрения, че нещо нередно ще излезне. Проверявах ги всичките в нета, но като не разбирам... (dull)
23.09.13
15:33
Не виждам нищо сложно да си направите сапуни в домашни условия с глицерин, щом толкова ви тегли домашната козметика...;)
казано от James Hinks на 23.09.13, 15:33:
Не виждам нищо сложно да си направите сапуни в домашни условия с глицерин, щом толкова ви тегли домашната козметика...;)
Съгласна :)
Само трябва да се разровя, за да разбера как :) В интерес на истината не ми е попадала такава информация досега, но си заслужава да проверя (sun)
23.09
Тренировки:
05:40 Тренировка 1 (леко раздвижване):
8 интервала на кростренажора - 15 сек спринт (24/25 км/ч (слабичко :( )) / 45 сек бавно - на 7-ма степен
◄ Навасана
◄ Тазоотварящи от Марги и от Кино Макгрегър (този път не се правих на герой и при позите, в които не мога да сваля коляното до земята, си слагах възглавничка отдолу... Хубаво е човек да се вслушва в знаещите! :) При това положение усещах напрежението, където трябва и определено не в коленете... (sun) )
◄ Планкове - странични, предни, предни със сгъване на крак към гърдите
◄ Лицеви опори с лакти до тялото - 5 х 6
◄ Стойки на глава :)
17:45 Тренировка 2 - пак леко раздвижване да успокоя малко нервите ;)
▬ 5 пъти без почивка:
◄ клек СТ х 20
◄ чуково сгъване (2 дъмб х 7 кг) - 10,9,9,8,8
◄ пул оувър (7 кг)- 10, 10, 10, 10, 8
▬ Поздрави А - 3
▬ Поздрави Б - 3
▬ тазоотварящи Марги
▬ стойка на глава
Храна и други:
чай► йохимбе + зелен чай*
05:40 Тренировка 1
добавки► МСМ*
добавки► 500 мг Див Ям
07:50 Крем от: бадеми*, чиа*, какаови зърна*, сушени смокини*, мака*, мента*, мащерка, канела*
15:00 Сок от морски зърнастец*, малини*, мед* и пчелен прашец
17:45 Тренировка 2
18:30 спирулина*
добавки► МСМ*
добавки► 500 мг Див Ям
19:10 домати*, тиквичка*, чесън*, кокосово масло*, босилек
► тиквени семки, лешници и слънчогледови семки*
► бяло вино*
*Голямо напрежение в офиса! Ужас! Щом и до обяд не успях да стигна… Няма как да огладнее човек при толкова нерви и напрежение!
Омлетът ми ще трябва да изчака до утре да бъде изяден ;)
Мнението беше редактирано от Sunny S. на 23.09.13 20:25.
24.09
Йога:
05:35 Йога 1:
Ashtanga Primary series
*Много бавно се получи заради по-дългото наместване при лотусите и полулотусите, но по-добре така в началото. Няма да рискувам да бързам! :)
17:45 Йога 2:
◄ Поздрави А - 3
◄ Поздрави Б - 5
◄ Навасана
◄ Тазоотварящи
◄ клатушкания, наподобяващи Bhuja Pidasana ;)
◄ стойки на глава
Храна и други:
05:35 Йога 1
добавки► МСМ*
добавки► 500 мг Див Ям
08:40 Крем от: кашу*, чиа*, какаови зърна*, сушени смокини*, мака*, мента*, мащерка, канела*
13:00 - 14:00 Сок от морски зърнастец*, къпини*, джинджифил*, мед* и пчелен рашец
15:30 омлет от 2 яйца* с куркума* и босилек (вчерашния) + салата от домати* и тиквичка* с босилек
17:45 Йога 2
добавки► МСМ*
добавки► 500 мг Див Ям
19:50 домати*, тиквичка*, авокадо*, чесън*, босилек
► тиквени и слънчогледови* семки
► бяло вино*
Мнението беше редактирано от Sunny S. на 24.09.13 22:20.
25.09
Йога:
05:40 Йога 1:
Ashtanga Primary series
*Днес малко по-добре от вчера! Дали не се дължи на това, че напоследък се раздвижвам и следобед? (wasntme)
17:45 Йога 2:
◄ Поздрави А - 5
◄ Поздрави Б - 5
◄ Навасана
◄ Тазоотварящи
◄ Bhuja Pidasana
◄ стойка на глава
Храна и други:
05:40 Йога 1
добавки► МСМ*
добавки► 500 мг Див Ям
08:40 Крем от: бадеми*, чиа*, какаови зърна*, сушени смокини*, мака*, мента*, мащерка, канела*
13:00 - 13:30 Сок от морски зърнастец*, ябълка*, джинджифил*, мед*, канела и пчелен прашец (е, това беше много вкусно (inlove) Може би толкова ми се услади, защото ми беше последния зърнастец ;) )
15:30 омлет от 2 яйца* с куркума* и босилек + салата от домати* и тиквичка* с босилек
17:45 Йога 2
добавки► МСМ*
добавки► 500 мг Див Ям
20:00 домати*, краставици*, тиквичка*, авокадо*, чесън*, босилек
► тиквени семки
► бяло вино*
*А това си го повтарям цял ден! Някакси ми помага да не влагам излишни емоции, които биха навредили само и единствено на мен :)
26.09
Йога:
Ashtanga Primary series
*Пак бавничко... Имах интересна каскада при Bhuja Pidasana! Няма такова излизане от поза просто :D
17:50 Раздвижване 2
◄ Поздрави А - 5
◄ Поздрави Б - 5
◄ планкове - предни, предни със сгъване на крак към гърдите
◄ Навасана
◄ Тазоотварящи
◄ Аставакрасана (малко тромаво...)
◄ стойка на глава
Храна и други:
добавки► МСМ*
добавки► 500 мг Див Ям
08:40 Крем от: кашу*, чиа*, какаови зърна*, сушени смокини*, мака*, мента*, мащерка, канела*
13:00 - 13:30 фреш от малини*, джинджифил*, лимон*, мед*, пчелен прашец
15:30 омлет от 2 яйца* с куркума* и босилек + салата от домати* и краставици* с босилек
добавки► МСМ*
добавки► 500 мг Див Ям
20:00 домати*, пренебрежимо малка краставичка*, кокосово масло*, чесън* и босилек
► тиквени семки
► бяло вино*
*Утре след работа заминаваме командировка! (dull)
Дано в стаята ми да има достатъчно място да си правя йогата!!! Има някакъв фитнес в хотела, но сега съм на вълна да се отдам само на йога и всъщност имам сериозното желание и намерение тази вълна да си остане форевър :)
Отивам да стягам багажа, в който да намеря място за няколко плода и малко ядки за спешни случаи ;)
Завърнах се! :)
Ето какво се случи тези 2 дни:
27.09
Йога:
Ashtanga Primary series
17:30 Раздвижване 2
Поздрави, планкове, тазоотварящи... В общи линии каквото се сетих, за да тествам дали стаята в хотела е достатъчно широка за Ащангата сутринта :)
Храна и други:
добавки► МСМ*
добавки► 500 мг Див Ям
08:30 Крем от: сусамов тахан*, чиа*, какаови зърна*, мед*, канела*, мака*, мента*, мащерка
13:30 Фреш от малини*, джинджифил*, лимон*, пчелен прашец, мед*
Отпътуване от София
17:30 Раздвижване 2 (в хотела)
добавки► МСМ*
добавки► 500 мг Див Ям
От тук нататък часове не помня:
малко домати*
Ресторантска вечеря: салата маруля, домати, краставици, маслини и лук + сьомга на скара + бяло вино
**********************************************************************************************************************************************************
28.09
Йога:
07:15 Йога 1:
Ashtanga Primary series
*В хотелска стая нещо хич не ми беше уютно... (wait)
Храна и други:
07:15 Йога 1
добавки► МСМ*
добавки► 500 мг Див Ям
09:30 Грозе*, ябълка*, бадеми* (които си носех от вкъщи)
- Ресторантски обяд: салата маруля, домати, краставици, маслини + подигравателно миниатюрна порция задушени броколи, карфиол и грах, които меко казано изглеждаха ужасно. Кой знае откога са стояли замразени...
малко конопено семе* (което си носех)
няколко бадема* (които си носех)
от 17:30 до 19:00 Разходка
- Ресторантска вечеря: салата маруля, домати, краставици и лук + пъстърва на скара + бяло вино
- като се прибрах в стаята ометох едно добро количество сурови слънчогледови семки*, които си носех
*Равносметка от мероприятието:
Две нощи почти не спах заради шумове, светлина от улични лампи, против която не помагаха сложените завеси...
Бях в епицентъра на огромно напрежение!
Успях да стана жертва на 1/2 унизителни подмятания...
Успешно се почувствах като аутсайдер след като пиех само по чаша вино, лягах си рано и не излизах с групата, когато излизаха навън да пушат... Но пък честно казано това ме кара по-скоро да бъда горда със себе си :)
В общи линии съм безкрайно щастлива, че съм си вкъщи! И се надявам днес да успея да се наспя :)
Опитвам се да не се замислям, че утре е понеделник...
Днешният ден ще описвам довечера (sun)
29.09
Йога:
11:40 Йога:
Ashtanga Primary series
*Друго си е вкъщи (sun)
Храна и други:
добавки► МСМ*
добавки► 500 мг Див Ям
07:30 ябълка*
Отпътуване към София
11:40 Йога
13:15 спирулина* и ябълка*
14:30 домати* с босилек и сусамово олио* + тиквени семки и бразилски орехи*
► пак тиквени семки :)
18:45 домати*, краставици*, чесън*, босилек и кокосово масло*
► пак тиквени семки :) и слънчогледови семки*
► бяло вино*
*Като се прибрах не бях хич гладна, явно още под въздействието на разни негативни емоции. Е, сигурно и доброто зареждане с тези семки снощи е оказало влияние... Веднага се заех с йогата с надеждата малко да си избистря мозъка, но постоянно ми изникваха разни мисли за събития от предните дни...
*Имам чувството, че ходя и спя едновременно! |-) Днес ще се ляга рано.
*Във връзка с гореспоменатите емоции, човек винаги трябва да намира и положителната страна на нещата :) :
Мнението беше редактирано от Sunny S. на 30.09.13 20:28.
Дойде ли ти навреме цикъла след приема на Дивия ямс? Ккак го оценяваш? Че и аз си мисля да си взема за нередовен цикъл и кисти
Дойде ли ти навреме цикъла след приема на Дивия ямс? Ккак го оценяваш? Че и аз си мисля да си взема за нередовен цикъл и кисти
казано от Do`it на 30.09.13, 08:54:
Все още нямам резултат! При мен ще трябва малко повече време, тъй като дълго време съм си обърквала хормоните по всевъзможни начини... (dull) Бая съм си постояла на принципа акъл море, глава- шамандура (fubar)
Благодаря! Нищо не пречи да опитам, няма да ми навреди. В пъти е по-добре от оргаметрил!!!
30.09
Движение:
05:55 Раздвижване 1:
Малко кростренажор, за да помогна на загряването на мускулите.
Поздрави А и Б х 3
Навасана
Тазоотварящи
Планкове - странични, предни, предни със сгъване на крак към гърдите
стойка на глава
лотуси
опит за медитация
*Снощи си легнах в 21:30, но това няма как да компенсира двете нощи недоспиване (dull) ... Затова не бях в най-добрата си форма...
17:50 Раздвижване 2:
пак опит за медитация, който беше успешно осуетен от бормашината на баща ми (giggle)
Поздрави А и Б х 3
тазоотварящи
лотуси и полулотуси
стойка на глава
Храна и други:
05:55 Раздвижване 1
добавки► МСМ*
добавки► 500 мг Див Ям
07:45 Крем от: кашу*, чиа*, какаови зърна*, сушени смокини*, мака*, мента*, мащерка, канела*
13:00 - 13:30 Фреш от ябълка*, канела*, лимон*, джинджифил*, мед* и пчелен прашец
Безкрайно дълга и напрегната оперативка
добавки► МСМ*
добавки► 500 мг Див Ям
19:30 омлет от 2 яйца* с куркума и босилек + салата от жълти и червени домати*, тиквичка* и магданоз* (това ми беше обяда, но чак сега му дойде времето) И като за вечеря добавих чесън*
► бяло вино*
*И по повод опитите за медитация (giggle) :
Мнението беше редактирано от Sunny S. на 01.10.13 14:16.
01.10
Йога:
Ashtanga Primary series
*Час и половина! Браво на мен ;) (clap)
17:45 Раздвижване 2
опит за медитация
◄ Поздрави А - 3
◄ Поздрави Б - 3
◄ наклони напред от стоеж
◄ Навасана
◄ Тазоотварящи
◄ лотуси
◄ стойка на глава
Храна и други:
добавки► МСМ*
добавки► 500 мг Див Ям
08:35 Крем от: кашу*, чиа*, какаови зърна*, фурми*, мака*, мента*, мащерка, канела*
13:30 Фреш от ябълка*, канела*, лимон*, джинджифил*, мед* и пчелен прашец
15:15 тиквички* с доматен сок* (сурови) и босилек + конопено семе*
17:45 Раздвижване 2
добавки► МСМ*
добавки► 500 мг Див Ям
19:45 домати*, авокадо*, чесън*, босилек
► бяло вино*
*Забавната страна на този студен, но красив сезон (sun) :
Мнението беше редактирано от Sunny S. на 02.10.13 20:33.
Приятна изненада за добро утро! И аз си имам значка (sun)
(sun) Хубав, усмихнат и успешен ден на всички (sun)
02.10
Йога:
Ashtanga Primary series
*Поздравите бяха доста бавнички. Имах малко мускулна треска и бях малко по-дървена от обичайното (blush) ...
18:00 Раздвижване 2
◄ Поздрави А - 3
◄ Поздрави Б - 3
◄ Навасана
◄ Тазоотварящи
◄ лотуси
◄ стойка на глава
Храна и други:
добавки► МСМ*
добавки► 500 мг Див Ям
08:40 Крем от: бадеми*, чиа*, какаови зърна*, фурми*, мака*, мента*, мащерка, канела*
14:00 - 14:30 Фреш от ябълка*, канела*, лимон*, джинджифил*, мед* и пчелен прашец
16:00 Половината от: омлет от 2 яйца* с куркума* и босилек + салата от домати* и краставици* с босилек
18:40 спирулина*
добавки► МСМ*
добавки► 500 мг Див Ям
19:50 Другата половина от следобедообяда + още домати* и краставици* и чесън*
► тиквени семки
► бяло вино*
*Така като гледам кога огладнявам, явно закуската ми е наистина доволно засищаща :) И ако трябва да съм честна за следобедообяда не бях гладна, но мисълта, че толкова време не съм яла ме стресна затова го хапнах ...
*Some inspiration:
03.10
Йога:
Ashtanga Primary series
*Наистина не мога да си обясня невероятния си талант да мисля за какви ли не глупости толкова рано сутрин... (wasntme) Никаква концентрация днес! Повечето време бях по-скоро в офиса отколкото при себе си (dull)
◄ Поздрави А - 3
◄ Поздрави Б - 5
◄ Навасана
◄ Тазоотварящи
◄ лотуси
◄ Ardha Badhha Padmottanasana
◄ стойка на глава
Храна и други:
добавки► МСМ*
добавки► 500 мг Див Ям
08:40 Крем от: кашу*, чиа*, какаови зърна*, фурми*, мака*, мента*, мащерка, канела*
13:00 - 13:30 Фреш (по-скоро нектар) от ябълка*, канела*, лимон*, джинджифил*, мед* и пчелен прашец
15:30 домати*, краставици*, авокадо* и босилек
добавки► МСМ*
добавки► 500 мг Див Ям
20:00 домати*, краставици*, авокадо*, чесън*, магданоз*
► тиквени семки
► бяло вино*
*С убедителното наближаване на зимата се налага да помисля сериозно да си преместя заниманията с йога в по-отоплената част от къщата. Проблемът ми е, че там съм с ламинат и килимчето ми се пързаля... Ще трябва да разгледам за по-стабилна постелка...
Следобедното ми раздвижване беше там, за да пробвам как е... Пързалянето беше поносимо, но пък и не съм правила кой знае какво. Утре сутрин ще пробвам същинската част. (wait)
*По темата със сутрешната “концентрация” :D
Добро утро! (sun)
Така и така си споделям, та реших да споделя и горчивия си опит от миналото!
Днес разрових архивите и направо ми стана лошо като видях какви съм ги вършила и то доста дълго време (tmi) ... В общи линии съм правела всичко с изключение на това да се вслушвам в себе си... Сега вече може да разберете защо все повтарям, че съм се чувствала тежка и защо съм толкова щастлива, че се храня само тагава, когато съм гладна. Преди важното ми беше да си спазя часа и да погълна планираното... Като роботче или по-скоро като бездънен казан (fubar) ... На всичкото отгоре не успявах да кача килограми, а това ми беше важно в онзи период...
И всъщност проблемите с МЦ, които започнаха с противозачатъчните, с хормончетата на пилето и яйчицата съм си ги затвърдила добре!
Имайки предвид, че с храната си в момента се чувствам много добре... И съм сита, и ми е вкусно, и не ми е тежко, и имам енергия (sun) .... Просто се чудя защо ми е било цялото това чудо... Но пък в крайна сметка сигурно е трябвало да мина през това, за да стигна до по-прав път (wait) ...
Ето как протичаше една събота например:
07:30 150 гр Грейпфрут
канела
08:00
8 белтъка
100 гр. извара
25 гр овесени трици
60 гр. овесени ядки
Моркови
Доматен сок
преди тренировка
10:30
2 белтъка
1 жълтък
11:30 - 12:30
тренировка (с тежести (7кг. Дъмбели))
след тренировка
12:45
15 гр. Стафиди
2 белтъка
13:00
130 гр. (измерено готвено) пилешко бяло месо без кожа (на пара)
130 гр. броколи
70 гр. спелта (измерена сурова)
Чесън
джинджифил (корен)
17:00
120 гр. (измерено готвено) пилешко бяло месо без кожа (на пара)
Авокадо
джинджифил (корен)
20 гр сурови слънч семки
20 гр Сурови тиквени семки
21:30
1 белтък
200 гр. Извара
30 гр. доматен сок
Чесън
120 гр. зеле
Зехтин
40 гр. Сурови слънч семки
22:45
80 гр. Извара
5 гр. Ленено семе
:x
04.10
Йога:
05:30 Йога 1:
Ashtanga Primary series
*Реших си проблема с пързалянето! Просто използвах по-твърд килим...
*Стойката на глава винаги ми е предизвикателство на място различно от обичайното. Някак си се шашкам... Но успях да си я направя, за което съм много доволна! (sun) Имах много леко колебание, което преодолях бързо.
Храна и други:
05:30 Йога 1
добавки► МСМ*
добавки► 500 мг Див Ям
08:30 Крем от: бадеми*, чиа*, какаови зърна*, фурми*, мака*, мента*, мащерка, канела*
13:00 - 13:30 Имуностимулатор 2013 ;) : Фреш от ябълка*, канела*, лимон*, джинджифил*, мед* и пчелен прашец
15:30 омлет от 2 яйца* с куркума* и босилек + тиквички* и домати* с босилек
добавки► МСМ*
добавки► 500 мг Див Ям
19:50 домати*, краставици*, тиквичка*, кокосово масло*, босилек и чесън*
► тиквени семки
► бяло вино*
Мисли разни:
*Днес изобщо не ме свърташе в офиса. Едва дочаках да свърши денят... (dull)
*Замислих се колко много неща искам да направя, а съм затънала в рутината на ежедневието... Някак си съм прихванало от т. нар. “реализъм” на околните, а аз съм си мечтател... И вярвам, че мечтите са постижими цели и трябва да вярваш в себе си, за да откриеш правилния път да ги достигнеш! (Това го докарах малко в стил а ла Паулу Коелю (giggle), но пък за мен е самата истина).Така, че ще се взема в ръце и ще се отърся от този “реализъм”, за да си върна живеца (така да се каже) (wait)
05.10
Днес се наспах! (party)
Йога:
09:30 Йога:
Ashtanga Primary series
*Като че ли започвам да усещам тялото си, което е доста странно чувство, имайки предвид, че с него сме заедно от има-няма 29 години... (wasntme)
Храна и други:
09:30 Йога
добавки► МСМ*
добавки► 500 мг Див Ям
12:00 (nlove5) (inlove) (nlove5) Крем от: кокосов орех*, водата* от кокосовия орех, кашу*, чиа*, сурови какаови зърна*, мака*, канела
Пренасяне на мебели и чистене!
15:30 кокосов орех*
Пренасяне на мебели и чистене!
17:30 ябълка*
добавки► МСМ*
добавки► 500 мг Див Ям
19:30 краставици*, зеле*, тиквичка*, кокосово масло*, чесън*, сушени листа целина
► бразилски орехи*, тиквени семки и слънчогледови семки*
► бяло вино*
*Съвсем сама си пренесох всички необходими мебели в отоплената част на къщата и съответно изнесох всички ненужни! (muscle) Стана много уютно! (sun) Зимата ще живея в 2 стаи и кухненски бокс... Направих си спалня-хол, а кухнята я освободих от всичката излишна мебел и успешно се превърна в стая за йога... В общи линии концентрирах в по-малко пространство нещата, които обичам - йога, храна и сън! (giggle)
Мнението беше редактирано от Sunny S. на 05.10.13 22:35.
06.10
Йога:
08:40 Йога:
Ashtanga Primary series
*Умишлено задържах повече в позите, за да се възползвам от това, че имам време и да усетя максимума, който мога да направя във всяка от позите!
Храна и други:
08:40 Йога
добавки► МСМ*
добавки► 500 мг Див Ям
11:30 Крем от: кокосов орех*, кашу*, чиа*, сурови какаови зърна*, мака*, канела, щипка мащерка
ББ среща :)
16:30 ябълка*
17:30 кокосов орех* (като си го гушнах и не го пуснах докато не го ометох целия (wasntme) )
добавки► МСМ*
добавки► 500 мг Див Ям
19:30 зеле*, домат*, кокосово масло*, чесън*, сушени листа целина*
► сусамов тахан*, тиквени и слънчогледови* семки
► бяло вино*
*Много съм щастлива, че успях да отида на форумната среща! (sun) С много малка част от хората успях да говоря, но всички ми изглеждат много позитивни и в общи линии хора, с които бих общувала с удоволствие :)
Най-накрая се срещнах с Марги на живо. Не успях да си задам всички въпроси, защото.... ги забравих (giggle) (а и съм малко срамежлива при първия си контакт с хората (blush) ) Другият път ;)
След разговора с нея и Иглика вече съм убедена, че ТРЯБВА да отида на следващия йога-лагер :)
За мен беше изключително приятна срещата с всички!Имайки предвид, че напоследък съм заобиколена от постоянно сърдити хора, тази среща ме зареди страхотно :)
И да не забравя - успях да закарам Марги и Слави до гарата от първия път (т.е. без да объркам пътя 8-) ). От край време обяснявам аз, че имам някакви наченки на мъжка ориентация :D
Честно казано ми беше притеснено (като за първа среща), но въпреки това се получи една чудесна неделя! (sun)
Мнението беше редактирано от Sunny S. на 06.10.13 22:15.
казано от Sunny S. на 06.10.13, 20:22:
И да не забравя - успях да закарам Марги и Слави до гарата от първия път (т.е. без да объркам пътя 8-) ).[/color]
За което сме безкрайно благодарни. Не че щяхме да разберем ако объркаш пътя - аз поне не съм много добре с ориентацията в София.
А въпросите - мпжеш по всяко време да си ги зададеш. :)
Радвам се че се запознахме. :)
Печена си много:)
И не забравяй за градинското парти във Владая...не знам колко ти голям двора, ама така както ни видя, дали може да ни събере:)))
казано от slavko на 06.10.13, 21:17:
Печена си много:)
Мерси (blush)
И не забравяй за градинското парти във Владая...не знам колко ти голям двора, ама така както ни видя, дали може да ни събере:)))
Ако ни отеснее двора, ще се възползваме от предимството да сме на село- може да си се разпищолим и по улицата, на никой няма да пречим ;)
А пък може и още зимата да организираме някоя разходка до един заслон на Витоша близо до Владая, за който само съм слушала засега... Но 100 % ще е супер един бърз преход в снега и почивка на заслона с барбекюто, на което някои от нас ще си печем само зеленцучи ;)
07.10
Раздвижване:
05:50 Раздвижване 1:
ॐ опит за медитация
ॐ поздрави А- 5
ॐ поздрави В- 5
ॐ наклони напред от стоеж (с идеята да опитам това, което Марги ми каза за пренасянето на тежестта, а именно- да стоя права без да изнасям дупето назад. Ами, меко казано, е доста трудно! Вече разбирам защо при обяснението на тези пози се повтаря, че трябва да преодолееш страха си да не паднеш напред... Голямо подпиране с ръцете падна... (wait) )
ॐ Тазоотварящи
ॐ лотуси
ॐ Bhuja Pidasana
ॐ 2 х преден планк, преден планк с коляно към гърди, преден планк с коляно към срещуположен лакът
ॐ лицеви опори с лакти до тялото - 3 х 6 (много по-изчистено и стегнато движение. Няма го това гърчене на цялото тяло при последните повторения :) )
ॐ стойки на глава + Urdhva Dandasana (тук съм сигурна, че съвсем погрешно изнасям тежестта назад, за да балансирам, върху което трябва доста да поработя...)
17:50 Раздвижване 2:
ॐ опит за медитация
ॐ поздрави А- 3
ॐ поздрави В- 3
ॐ Тазоотварящи
*Беше ми изморено, не бях хич конценрирана и като цяло не се получи нищо смислено от второто раздвижване... (dull)
Храна и други:
05:50 Раздвижване 1
добавки► МСМ*
добавки► 500 мг Див Ям
08:30 ябълка*
10:00 Крем от: кокосов орех*, бадеми*, чиа*, сурови какаови зърна*, мака*, канела, щипка мащерка
14:00 - 14:30 Нектар от ябълка*, лимон*, джинджифил*, мед*, пчелен прашец, канела*
добавки► МСМ*
добавки► 500 мг Див Ям
19:30 омлет от 2 яйца* с куркума* и босилек + салата от домати* и тиквички* с босилек и чесън* (нарязах омлета на хапки и го обърках в салатата. Стана много вкусно като попи соса от зеленчуците :) )
► бяло вино*
*Някой май беше попрекалил с тахана снощи! (wasntme) Сутринта хич не бях гладна...
Мнението беше редактирано от Sunny S. на 08.10.13 08:48.
08.10
Йога:
ॐ Ashtanga Primary series
ॐ Колкото повече чета, толкова повече се връщам в първи клас! Тъкмо си помисля, че започвам да овладявам някое движение, прочитам по-задълбочено за него и се оказва, че съм отплеснала на съвсем грешна посока... (wasntme)
ॐ Днес ми се получи отново бавно, защото пак се вглъбих в дишането...
18:05 Раздвижване 2
ॐ опит за медитация
ॐ Поздрави А - 3
ॐ Поздрави Б - 5
ॐ наклони напред от стоеж
ॐ Тазоотварящи
ॐ лотуси
ॐ стойка на глава
Храна и други:
добавки► МСМ*
добавки► 500 мг Див Ям
11:00 Крем от: кокосов орех*, кокосово масло*, сурови какаови зърна*, мака*, канела*, щипка мащерка, чиа*
чай► йоги чай* (зелен, джинджифил, лимон... и още)
15:30 - 16:00 Нектар от ябълка*, лимон*, джинджифил*, мед*, пчелен прашец, канела*
добавки► МСМ*
добавки► 500 мг Див Ям
18:05 Раздвижване 2
19:00 спирулина*
19:40 домати*, тиквички*, авокадо*, чесън*, босилек
► бразилски орехи*, тиквени и слънчогледови* семки
► бяло вино*
*И храненето ми в момента е “The Journey”, докато открия как се чувствам най-добре! Днес изцяло се оставих на интуитивно хранене... Бях си взела в работата различни неща (понапълних торбата ;) ). И ядох само това, което ми се дояде.. По принцип съм забелязала, че моето време за хранене е вечер! Противно на всички препоръки за по-лека храна вечер, аз се чувствам най-добре при обилна вечеря. Дори и след всички изядени ядки и семки вечер в последно време се чувствам много добре и не ми е тежко! :) А специално тях ги ям на принципа, както се казва в рецептите за готвене, “колкото поеме”!!! :D
И както съм се убедила, за да намеря правилния път трябва да опитам различни неща... Засега ще се слушам и ще експериментирам, докато намеря варианта, при който се чувствам най- комфортно. Смея да твърдя, че днес се чувствам чудесно откъм ядене! (sun)
И нещо странично, но влияещо на здравето на човек:
*Не мога да разбера защо хората не започнат да говорят помежду си нормално без да викат и нервничат... Като има такива отношения около мен се натоварвам страшно много!
Добро утро! (sun)
За първи път видях дъга толкова рано сутрин- 7:30 :)
И като непоправим оптимист, мога да си измисля ново поверие:
”Да видиш дъга рано сутрин, е на хубаво!”
Хайде, вижте я и вие и имайте прекрасен ден! (sun)
09.10
Йога:
05:30 Йога 1:
ॐ Днес си бих рекорда по бавна практика!!! То беше наместване, то беше дишане... По едно време гледам минали 2 часа (wasntme) ...
18:10 Раздвижване 2
ॐ опит за медитация
ॐ Поздрави А - 3
ॐ Поздрави Б - 5
ॐ Тазоотварящи
ॐ Ardha Badhha Padma Pascimottasana
ॐ лотуси
ॐ преден планк, преден планк с коляно към гърди, преден планк с коляно към срещуположен лакът
ॐ стойка на глава
с виняси помежду им
Храна и други:
чай► коприва* + зелен чай*
05:30 Йога 1
добавки► МСМ*
добавки► 500 мг Див Ям
09:00 ябълка*
10:30 - 11:00 Шейк от кашу*, какаови зърна*, мед*, канела*, йохимбе
14:20 Крем от: кокосов орех*, овесени ядки*, овесени трици*, фурми*, мака*, канела*, щипка мащерка (Не бях гладна, но предстоеше поредната напрегната и дълга оперативка и реших да заредя малко, че после нямаше да има кога... (dull) )
добавки► МСМ*
добавки► 500 мг Див Ям
18:10 Раздвижване 2
19:40 домати*, авокадо*, чесън*, босилек
► конопено семе*, тиквени и слънчогледови* семки
► бяло вино*
*Нещо напоследък все повече хора ме разочароват... Много злоба, много безхаберие... :(
Имам нужда от глътка въздух!
Но както при всички останали кофти моменти в живота ми съм сигурна, че и за този си има причина и е поредния урок... А рано или късно всичко ще се подреди по най-добрия начин! (sun)
Мнението беше редактирано от Sunny S. на 09.10.13 20:25.
10.10
Йога:
ॐ Днес не се бавих излишно, но пък и не дадох всичко от себе си!
ॐ Повечето пъти (особено първите) в Chaturanga бях много отпусната… (dull)
ॐ опит за медитация
ॐ Поздрави А - 3
ॐ Поздрави Б - 5
ॐ Тазоотварящи
ॐ Ardha Badhha Padma Pascimottasana
ॐ лотуси
ॐ преден планк, преден планк с коляно към гърди, преден планк с коляно към срещуположен лакът
ॐ стойка на глава
с виняси помежду им
ॐ Открих как ми е най-комфортно раздвижването след работа: един дълъг горещ душ като се прибера, правя си раздвижването и след това един кратък горещ душ :)
Храна и други:
чай► чаша топла вода с лимонов сок*
добавки► МСМ*
добавки► 500 мг Див Ям
10:30 Шейк от конопено семе*, какаови зърна*, мед*, канела*, йохимбе (вдъхновен от рецептата на S&G, но просто вдъхновен тъй като нямах тези продукти (giggle) )
12:30 - 13:00 Фреш от лимон*, джинджифил* и пчелен прашец (отрази ми се много фреш ;) )
15:00 Крем от: кокосов орех*, чиа*, фурми*, мака*, канела*, щипка мащерка
добавки► МСМ*
добавки► 500 мг Див Ям
19:50 домати*, зеле*, кокосово масло*, чесън*
► бяло вино*
*Оценка на днешното ядене:
Прекалих със сладките неща. Не са ми любими и въпреки това в общи линии за целия ден си бях взела само храна със сладък вкус... Вече ще си равя само закуската сладка, всичко друго солено и мазничко (nlove5)
*Явно сутринта пак съм сътворила някоя глупост по време на йогата... Цял ден ме мъчи болка в глутеус максимусите (giggle) ;)
Знам си, че не трябва да се правя на майстор и да се насилвам излишно като не съм готова за доста от движенията, но.... (fubar)
*Лека вечер! :)
Добро утро! (sun)
Влюбена съм в йога кучето от 02:29 мин (giggle) (nlove5)
Само частта с животинчетата в клетка разваля настроението...:@
11.10
Йога:
05:35 Йога:
ॐ Много трудно събуждане... |-) По принцип в петък се будя по-лесно, тъй като съм заредена позитивно, че е последния работен ден, но днес не ми се получи...
Храна и други:
05:35 Йога
добавки► МСМ*
добавки► 500 мг Див Ям
10:30 - 11:00 Шейк от кашу*, какаови зърна*, мед*, канела*, йохимбе
13:00 - 13:30 Фреш от лимон*, джинджифил* и пчелен прашец
15:00 Крем от: домат*, конопено семе*, чиа*, роз.хим.сол*, босилек*, лимон* (като идея звучеше много добре, но като изпълнение не се беше получило... (dull) )
добавки► МСМ*
добавки► 500 мг Див Ям
19:30 домати*, чесън*, босилек, сусамов тахан*
► тиквени семки* и още и още тахан (blush)
► бяло вино*
(sun) Честит петък! (sun)
... и малко вдъхновение:
Мнението беше редактирано от Sunny S. на 12.10.13 13:08.
12.10
Станах в 09:00!!! (sun) Това не ми се беше случвало от години :) Явно съм била насъбрала умора...
ॐ Направих всичко, което ми е по силите на този етап да се концентрирам в дишането и в бандхите! Мисля, че имаше моменти, в които успявах на оцеля правилният начин, въпреки, че от бандхите съм още много далеч... (dull)
Храна и други:
добавки► МСМ*
добавки► 500 мг Див Ям
12:30 Крем от: кокосов орех*, кашу*, чиа*, сурови какаови зърна*, мака*, канела, мащерка
15:30 ябълка* (най-голямата възможна (sun) )
17:00 ябълка*
добавки► МСМ*
добавки► 500 мг Див Ям
19:00 домати*, моркови*, авокадо*, чесън*, магданоз*
► бяло вино*
*Днес обрахме ябълката и голяма част от ябълките ще трябва по-експедитивно да ги изям, че имат изгнили и червиви части... Което всъщност е моя заслуга, защото не дадох да я пръскат с каквото и да било 8-)
*Оказа се доста трудна задача да се намери някой желаещ за разходка! Сигурна съм, че ако става въпрос за висене в някое кафе, ще намеря поне 10 души, но за разходка.... Днес са 0!!! Поне за утре почти успях да навия един човек :)
*Ето и малко снимки от днешното ми размотаване из двора, докато се радвах на октомврийското слънце (sun)
Мнението беше редактирано от Sunny S. на 13.10.13 19:45.
13.10
ॐ Пак опити за правилно дишане и търсене на бандхи (giggle) Ще опитам тази седмица след работа да си отделям време за по-задълбочена практика на тези дейности...
Храна и други:
добавки► МСМ*
добавки► 500 мг Див Ям
12:30 Крем от: макадамия*, кашу*, чиа*, сурови какаови зърна*, мака*, канела, мащерка
Разходка в гората (sun)
16:30 голяма ябълка*
17:30 по-малка от голямата ябълка* ;)
добавки► МСМ*
добавки► 500 мг Див Ям
18:00 спирулина*
18:45 домати*, моркови*, авокадо*, чесън*, магданоз*
► лешници*, тиквени и слънчогледови* семки
► бяло вино*
*Най-накая си намерих компания за разходка :) Видях се с много скъпа моя приятелка, с която отдавна не се бяхме виждали. С нея сме еднакво наивни във вярата си, че светът е прекрасен и доброто дебне от всякъде, въпреки всички големи и малки трудности, които постоянно се опитват да ни пречупят (колко лирично звучи само (giggle) )... Та, бих казала, че денят беше прекрасен (sun)
И малко снимки от гората:
Мнението беше редактирано от Sunny S. на 14.10.13 12:51.
(sun)
Да разведрим малко понеделника тук :D
Не мога да спра да се смея на ентусиаст №15 :D
Мнението беше редактирано от Sunny S. на 14.10.13 15:36.
14.10
Йога:
06:00
ॐ Поздрави А и Б х 5
ॐ Позите от стоеж
ॐ Тазоотварящи
ॐ Стойка на глава + Дандасана (опити)
ॐ Полулотуси
ॐ Ще си дам време за лотусите и полулотусите. Все още нямам добра ротация на бедрото и малко или много все усуквам коляното... Ще го давам по-полека, докато не отворя таза като хората... (wait)
18:00 Следработно раздвижване:
ॐ упражняване на Уджаи и търсене на бандхи (giggle)
ॐ Поздрави А - 5
ॐ Поздрави Б - 3
ॐ тазоотварящи + виняси помежду им
ॐ Стойка на глава + Дандасана (опити)
ॐ По план трябваше само да упражня дишането, но не устоях на изкушението да го упражня в движение с поздравите и останалото дойде от само себе си (wasntme)
Храна и други:
06:00 Йога
добавки► МСМ*
добавки► 500 мг Див Ям
09:00 Крем от: бадеми*, чиа*, сурови какаови зърна*, мака*, канела, мащерка
между 13:00 и 15:00 Нектар/пюре от ябълки*, мед*, канела*, пчелен прашец
добавки► МСМ*
добавки► 500 мг Див Ям
18:00 Следработно раздвижване
19:30 омлет от 2 яйца* с куркума* + салата от домати*, моркови*, чесън*, риган
*И днешното вдъхновение (sun) :
Мнението беше редактирано от Sunny S. на 14.10.13 22:05.
казано от Sunny S. на 14.10.13, 20:13:
ॐ Ще си дам време за лотусите и полулотусите. Все още нямам добра ротация на бедрото и малко или много все усуквам коляното... Ще го давам по-полека, докато не отворя таза като хората... (wait)
Дай си време...аз още им давам време и се отнасям към тях с нужния респект, и все пак на моменти не се получава. Нервната система е голям гад...години минават докато позволи дадено движение. ;)
15.10
05:30 Йога:
ॐ Доста бавно!
ॐ Започвам малко по-обмислено да си правя практиката. Прекалено се съсредоточавах досега да направя всичко максимално с цената на известна болка и със сигурност със сериозно отклонение от правилната поза и изправения гръбнак... Затова сега ще се върна малко назад и ще се концентрирам в по-разумно боравене с тялото ми :) В този ред на мисли, коментарите ми от днес:
ॐ Вместо полулотусите просто се опитвах да завъртя бедрото, доколкото ми позволява и задържах 5 дихателни цикъла в максимума.
ॐ При Джану Ширшасана С се занимах само с обръщането на стъпалото, без да се навеждам и без да насилвам стъпалото
ॐ Много странно като застанах за стойката на глава и сякаш нещо ми натисна гърдите и някак ми блокира нормалното дишане за момент... Като изправих краката и се съсредоточих в дишането, това се оправи...
Храна и други:
05:30 Йога
добавки► МСМ*
добавки► 500 мг Див Ям
09:30 Крем от: кашу*, чиа*, сурови какаови зърна*, мака*, канела, мащерка
13:30 - 15:30 Фреш/сок от: коприва* (отвара), лимон*, джинджифил*, мед* и пчелен прашец
добавки► МСМ*
добавки► 500 мг Див Ям
18:00 спирулина*
18:30 домати*, моркови*, авокадо*, чесън*, босилек, хим. розова сол, ябълков оцет
► лешници*, тиквени и слънчогледови* семки
► бяло вино*
* Мисля за известно време да пропускам следработното раздвижване с цел да си свърша по-бързо вечерните задачки и да си лягам по-рано... Надявам се да успявам, защото мисля, че това доста ще помогне за по-добра сутрешна практика... (wait)
*А пък това сякаш е създадено за мен! Същата съм (giggle)
16.10
05:30 Йога:
ॐ Модифицирах доста неща, за да станат за начинаещ като мен... Не се насилвах или поне не толкова, колкото преди, защото понякога се изкушавам да разтегна повече въпреки болката... Някакъв странен мазохизъм ме връхлита чат пат! (wasntme)
ॐ Този път по-често забравях дишането! Усещах се като чуя, че нищо не чувам (giggle) т.е. не дишам Уджаи
Храна и други:
05:30 Йога
добавки► МСМ*
добавки► 500 мг Див Ям
10:45 Крем от: ябълки*, фурми*, чиа*, какаови зърна*, мака*, канела* (inlove)
от към 13:30 до към 15:30 Фреш/сок от: коприва* (отвара), лимон*, джинджифил*, мед* и пчелен прашец
16:30 ябълка*
добавки► МСМ*
добавки► 500 мг Див Ям
18:20 спирулина*
19:00 домати*, моркови*, авокадо*, чесън*, босилек
► тиквени и слънчогледови* семки (колкото поеме ;) )
► червено вино* (на татко производството. Всяка година става много силно и след 2 глътки съм вързала кънките (giggle))
Офисни неволи ;) :
*Имам нервна колежка, която е забранила да се яде в офиса, че ѝ пречело да се съсредоточи... Тя не е всеки ден в офиса, което е добре, но като е, гледам да си правя храната по- течна, че да мога спокойно да си “хапвам” на бюрото без да ме хване :D
Поради тази причина бях сложила повече вода в кремчето от сутринта. Пак си беше доста гъсто, но подлежеше на пиене (giggle) Само за ябълката на финала трябваше да отида в кухнята ;)