03.08.05
15:22
Сега съм на 16г. възраст, активно се занимавам с фитнес и културизъм от 8-9 месеца ,но наскоро чух че при подрастващите като мен се прекратява ръстежа до 2-3 седмици след начало на фитнес заниманията.Искам да науча това верно ли е и ако , до каква степен... то верно е и малко индивидуално и зависи от генетиката на човека, но бих се радвал да чуя няколко мнения по темата. Бих искал да науча и всякакви възможни методи за стимулиране ръстежа и ако в момента моят е преустановен ... питам има ли начини да го възобновя отново. МОЛЯ САМО КОМПЕТЕНТНИ ХОРА ДА ИЗРАЗЯВАТ МНЕНИЯ ПО ТАЗИ ТЕМА !!! Благодаря преджарително. :D
03.08.05
15:33
[quote author=“b3y0ndG0dl1k3”]Сега съм на 16г. възраст, активно се занимавам с фитнес и културизъм от 8-9 месеца ,но наскоро чух че при подрастващите като мен се прекратява ръстежа до 2-3 седмици след начало на фитнес заниманията.Искам да науча това верно ли е и ако , до каква степен... то верно е и малко индивидуално и зависи от генетиката на човека, но бих се радвал да чуя няколко мнения по темата. Бих искал да науча и всякакви възможни методи за стимулиране ръстежа и ако в момента моят е преустановен ... питам има ли начини да го възобновя отново. МОЛЯ САМО КОМПЕТЕНТНИ ХОРА ДА ИЗРАЗЯВАТ МНЕНИЯ ПО ТАЗИ ТЕМА !!! Благодаря преджарително. :D
Аз съм 189 и почнах, когато бях по-малко. Това е личния ми пример. А по-принцип растежа е доста трудно да бъде преустановен,и най-малкото това е възможно с фитнес. А растежа той не само малко, а е строго индивидуално и е 99% генетика. С твоийте години може да очакваш още да пораснеш и бих ти препоръчал да пиеш рибено масло(15-20 дневно перлички от тези дето са по 37 мг) и спокойно да продължиш с фитнеса.
03.08.05
15:44
Ясно, мерси че откликна почти веднага. Надявам се да си прав и да порасна поне още 10 сантиметра че поне със 185 да ме замяза на човек :D
03.08.05
15:47
Аз започнах с ББ на 16 год. при ръст 175 см. Сега съм на 21 год. с ръст 176 :? Но и така съм по-висок от родителите си...
03.08.05
15:47
Но Спортекс все пак колко е възрастта ти сега и когато си започнал с културизма? все пак аз отскоро съм в побертета и ако сега секне ръстежа меко казано ще е фатално това за мен
03.08.05
16:23
[quote author=“b3y0ndG0dl1k3”]Ясно, мерси че откликна почти веднага. Надявам се да си прав и да порасна поне още 10 сантиметра че поне със 185 да ме замяза на човек :D
Ами на 17 бях 179-180 ...сега сам 19…
..но твоя ръст хич не е малко ... има хора, които просто изратват по-бързо(може да си от тях) и на 16-17 вече достигат своя максимум...
има и като мен, които малко до по-късно...
Може да прецениш ако баща ти е по-висок от тебе то със сигурност ще го минеш, но с колко вече не се знае. А ако вече си го надминал вече не се знае. Всичко е относително, но фитнеса не може да ти спре растежа!
03.08.05
16:52
Добре, мерси :D . само ще може ли да разясниш какво ще рече “бих ти препоръчал да пиеш рибено масло(15-20 дневно перлички от тези дето са по 37 мг) “. 15-20 днежно перлички по 37мг ?! Какво по дяволите :Д
Чакай малко пич 2-3 седмици няма разтеж все още за да се преустановява просто се развива нервната адаптация след което 3-6 месеца започва истинската хипертрофия
03.08.05
17:05
[quote author=“b3y0ndG0dl1k3”]Добре, мерси :D . само ще може ли да разясниш какво ще рече “бих ти препоръчал да пиеш рибено масло(15-20 дневно перлички от тези дето са по 37 мг) “. 15-20 днежно перлички по 37мг ?! Какво по дяволите :Д
Ами това масло спомага за растежа... , не че ако не го пиеш няма да пораснеш ама щом т’ва ти е целта е по-добре да пиеш. Напълно натурално е(все пак да спомена). Отиваш в някоя аптека и питаш за рибено масло на перлички, те са 200 в опаковка и струва около 2 лв. и тези 15-20 дневно ги разделяй на поне 3 приема ако можеш и на 5-6 ще е най-добре. Ако ти се дават повечко пари можеш да си взимаш и течно, аз не сам го пробвал но е по-добро.
03.08.05
17:06
[quote author=“djgorgio-ASTOR”]Чакай малко пич 2-3 седмици няма разтеж все още за да се преустановява просто се развива нервната адаптация след което 3-6 месеца започва истинската хипертрофия
Той пита за растеж на височина.
[quote author=“Sportex”][quote author=“djgorgio-ASTOR”]Чакай малко пич 2-3 седмици няма разтеж все още за да се преустановява просто се развива нервната адаптация след което 3-6 месеца започва истинската хипертрофия
Той пита за растеж на височина.
:idea: Ахам мерси че ме светна не прочетох съвсем внимателно поста на момчето
Ами пич виж сега има много изговорено до сега но в общи линии се стигна да заключение че няма такова нещо
16.08.05
13:13
Според мен трябва да избягваш само клека....
Тренирай си спокойно. Когато започнах на твоята възраст бях 172 см., а сега на 22 съм 176 см. Баща ми е 174, майка ми - 160 - според мен генетиката и хормоните са определящи, а спорта даже развива и не спира разтежа. Някои хора твърдят, че спортове като плуване, баскетбол и пр. развиват разтежа. Ако имаш желание и сили освен културизма, пробвай успоредно да разпускаш с гореспоменатите спортове - те са идеални за аеробика.
31.08.05
16:24
То ако майка му и баща му са нисички пак нищо не се знае! :roll:
На 18г. съм, тренирам от 2 години, висок 1.66, 62кг (тежах 52-53 когато започнах да тренирам, вис. 1.57). Изпълнявал съм доста различни програми (предимно за качване на маса, тренировки 3 или 4 пъти седми4но), като взимах и гейнър, но макар и да качих маса, предимно се орелефих. Четох доста за Heavy Duty и съм решил да тренирам по този метод, но се притеснявам, 4е по-големите тежести и особено клековете с щанга ще имат негативен ефект върху височината ми. В стремежа си да порасна отскоро започнах да ходя и на плуване, като гледам то да се пада максимално раздале4ено между две тренировки, така 4е да имам време за отмора. Въпросът ми е дали клековете няма да повлияят пагубно на ръста ми и евентуално дали бих могъл да ги заменя с лег-преса и/или разгъване за квадрицепс на уред.
Естествено че клякането със щанга и вдигането на тежести прав по някакъв начин “вредят” или пречат на растежа. Да си виждал случайно от онея мъже със “скоби” ? Е те вдигат тежести от малки(клякане със щанга, мъртва тяга и каквото се сещаш от прав стоеж). Аз НЕ клякам със щанга, НЕ правя мъртва тяга...но пък правя лег преса и бицепсово сгъване от стоеж ! Мисля че растежа ми не е спрял от тея упражнения но все пак ме е страх от тях ! Особено лег пресата ! Може би като правиш упражнения с тежести прав краката ти се набиват ИЛИ просто ставите се изместват или нещо такова не мога да обясня. Но приятел на баща ми който е активен спортист 15 години ми беше забранил да ходя на фитнес ВЪОБЩЕ когато бях на 12,15 и чак на 16 почнах. И то баща ми не беше много съгласен. Но сега баща ми не спира да казва “виждам как тялото ти се промена, браво!” А сестра ми даже ме пита взимам ли някакви химии!
Та, малко се отклоних. Моето лично мнение е: пречи на растежа но не до такава степен, и ако си нисък след време НЯМА да е заради това че си почнал “от скоро” боди билдинг !
П.С. Мъже със скоби исках да кажа краката им да са криви(навънка).
Естествено, че Клека и Тягата НЕ спират растежа! Обсъждано е сигурно хиляди пъти тука и на мен ми писна да обяснявам едно и също! Я обясни как точно клека ти набива ставите, ще да станеш по - малък?
Клека, тягата и другите тежки упражнения стимулират естественото отделяне на тестостерон и съответно от тях се расте не само на размери и сила, но е напълно възможно да стимулират и растежа на височина!
Засега няма НИКАКВИ доказателства за забавяне или спиране на растежа на височина от тренировките с тежести дори в най - ранна възраст! Веднъж цял ден търсих из Гугъл подобни изследвания, но не намерих нищо! Не знам, може би не съм търсил добре, ако някой намери такива, да ми ги покаже ;) (говоря за научни изследвания, а не за разни историйки, разказвани из залите от разни идиоти).
Затова пък намерих данни, твърдящи противното - че се стимулира растежа на височина!
Неправилно хранене и лош начин на живот (пушене, пиене, ядене на боклуци), вземането на стероиди в ранна възраст могат да забавят растежа, но не и упражненията с тежести!
Височината е 90% ген и малко външни фактори. Ако ви е закодирано да станете 175, или в тези граници (защото не е закодирана точна цифра, а само определен толеранс), бихте могли със спорт (включитено и фитнес), правилно хранене и режим да станете примерно 180, или ако се храните с боклуци или сте недохранени да не може да достигнете максималния си генетичнен потенциал и да останете 170!
Но 190 няма как да станете, дори да тренирате баскетбол, нито пък ще останете 160 ако вдигате тежести!
Затова, когато на 14 или 15 години някой реши да прави диета или да гладува, зада сваля кила (много момичета а и момчета го правят), да се замисли за по - горното. Недохранването на тази възраст, както и некачествената храна, лошите навици (пушене, пиене, наркотици и др.) наистина могат да се отразят негативно на растежа.
Но пък адски много хора почват да пушат и пият от малки - защо не се запитате как това се отразява на растежа, а сте взели да се тревожита за клека или тягата? Това как ви звучи? На 14 години да се наливаш с водка, на 15 да вземаш стероиди, но да не правиш клек и тяга “щото ти спирали растежа”?! Много хора са така, не соча никого конкретно!
Единственото, от което трябва да се притеснявате в по - ранна възраст са неукрепналите все още стави и сухожилия и съответно да се пазите от травми и да избягвате прекаленото увеличаване на тежестите или прекалено ниския брой повторения с максимални тежести. Не заради ръста, а заради травмите! И да не очаквате преди да сте завършили пубертета някакви огромни резултати по отношение на масата или силата, просто тялото не е съзряло напълно.
Естествено че ще спреш да се заяждаш.
Не си търсил добре в гугъл, а някой работи ГИ НЯМА в гугъл така че ако се крепиш единствено на ш*б*ния гугъл е жалко. И вдигането на тежко прав си пречи. Костите и кокалите докато си растът на тази възраст вместо да се издължават, те по-малко се издължават и почват да растат на ширина. Трябва ти логика а не доказателства ве човек. И явно тея хиляди теми за забавянето на растежа заради вдигане на тежко прав не са те довели до отговора :!: :!: :!:
Естествено, че Клека и Тягата НЕ спират растежа!
Ако не си обърнал внимание казах “вредят” или пречат на растежа, а не да го спират ! Другия път като ще “затапваш” се подготви по-добре.
Едно малко въпросче към всички Вас...някой да е виждал професионален баскетболист със забелижимо нисък ръст ?!
22.10.05
21:50
Ами това масло спомага за растежа... , не че ако не го пиеш няма да пораснеш ама щом т’ва ти е целта е по-добре да пиеш. Напълно натурално е(все пак да спомена). Отиваш в някоя аптека и питаш за рибено масло на перлички, те са 200 в опаковка и струва около 2 лв. и тези 15-20 дневно ги разделяй на поне 3 приема ако можеш и на 5-6 ще е най-добре. Ако ти се дават повечко пари можеш да си взимаш и течно, аз не сам го пробвал но е по-добро
найстина ли това помага за растежа и аз се чувствам нисък за мойте години
ако го пия това дали ще има ефект найстина дори минимален
[quote author=“chiochips”]Естествено че ще спреш да се заяждаш.
Не си търсил добре в гугъл, а някой работи ГИ НЯМА в гугъл така че ако се крепиш единствено на ш*б*ния гугъл е жалко. И вдигането на тежко прав си пречи. Костите и кокалите докато си растът на тази възраст вместо да се издължават, те по-малко се издължават и почват да растат на ширина. Трябва ти логика а не доказателства ве човек. И явно тея хиляди теми за забавянето на растежа заради вдигане на тежко прав не са те довели до отговора :!: :!: :!:
Ако не си обърнал внимание казах “вредят” или пречат на растежа, а не да го спират ! Другия път като ще “затапваш” се подготви по-добре.
Едно малко въпросче към всички Вас...някой да е виждал професионален баскетболист със забелижимо нисък ръст ?!
Логиката ти не струва - много неща на този свят изглеждат логични, но не са верни. Обясни КАК точно пречи (пречи, спира, забавя - да не се хващаме за думата - става въпрос за негативно влияние) на растежа на костите вдигането на тежести от стоеж? Дори по твоя пример горе, че ставали по - дебели (всъщност, стават по - плътни и здрави, но това е друга тема ;) ), означава, че всъщност им помага да растат, защото не виждам какво едното пречи на другото? А като вдигаш от лежанка или правиш раменни преси какво - костите на ръцете ти също ли спират да растат? :lol: По тази логика трябва да си останеш с дълги крака и къси ръце ;)
И след като не търся добре в Гугъл, потърси ти и ми покажи данни, подкрепящи тезата ти ;) Аз все попадам на противоположни на твоето мнения. Дали има всичко в Гугъл не знам, но със сигурност пише повече неща, отколкото ти или аз знаем ;)
Това за баскетболистите бях почти сигурен, че някой ще го спомене. Това, че няма професионален баскетболист с нисък ръст е естествено и нищо не доказва - за този спорт са нужни високи хора! Ниските отпадат и не стават професионалисти! Просто и ясно.
По същия начин няма да намериш щангист с ръст над 2 метра - ще му е доста по - трудно от по - ниските му колеги, а и при този ръст много вероятно да се насочи към друг спорт. Просто спецификата на съответния спорт диктува правилата.
Ако не си съгласен, трябва да ми обясниш механизма, по който баскетбола спомага растежа - с какво точно влияне на ставите и костите, че те да се издължават повече?
За щангите разбрахме - натискали те и те набивали и т.н. ;) (страхотна логика, наистина).
Както искаш де, никой не те задължава да правиш тяга или клек ;)
Мен питате ли ма. Вий и на туи се радваите. Аз сам 142см,вдигам но без клекове тяга и сякви опражнения които мисля че ме ще ме направят по нисак. Мисля че добре ям :roll: , горе долу. Нито пия нито пуша ма пак сам си най-ниския от нашия клас. Е един от най-ниските. —————————
Чудя се яко пия това масло да ли ще има някав ефект. :roll: Аз с кв’о ли не правя да порасна, калции зимам, Несклоик. :? :D .... Теи че що да не пробвам и това масло... :?:
22.10.05
23:43
С една дума най важния фактор за растежа е Гена :wink:
Аве Петко Ь, много си ограничен бе момче. Освен тоя форум и керливия гугъл да си разговарял, контактувал по някакъв начин ?! Логиката ти за баскетбола ВЪОБЩE не е вярна. Ти сам каза как тялото се нагажда по спорта който тренираш ! Баскетбола има високи играчи. Ами футбола ? Да си виждал високи играчи ? Или и там ако има високи играчи се отказват от футбола щот са високи ? Или фитнеса ? Приятел имам който е 192см И НЕ Е БАСКЕТБОЛИСТ ами идва в залата в която и аз дигам ? И що не отиде да играе баскетбол ? Елементарно Уотсън ! НЕ МУ ХАРЕСВА ! Логиката ти за баскетболистите я оправдах. А това за набиването на костите и кокалите си е вярно. Стават по-здрави масивни и както искаш там наричай, но тежестите си пречат. 99% съм сигурен за тея тежести. Познавам няколко професионални бореца които тренират от малки и краката са им скоби защото треньора ги караше да вдигат щанги още малки, те самите си го казаха. А за гугъл ти обещавам да потърся.
Само ако обичаш не ме наричай момче и ограничен, защото най - малкото съм с 10 години по възрастен от теб и знам малко повече неща, така че обръщението ти е малко неуместно ;)
И все пак не ми отговори какво става с костите на ръцете ти, когато вдигаш на лежанка. Според логиката ти, те също стават по - дебели и им спира растежа. Да си видял някой с къси ръце, заради вдигане на лежанката от ранна възраст? Ако не, с какво клека е по - различен? Само на това ми отговори, щом нещата са толкова логични според теб и си 99% сигурен в правотата си ;)
ей спрете се бе хора отклонявате се яко тоя форум не е поприще за лична изява :roll:
тва е място къде всеки помага на другите
айде стига вече да му еба майката срещнете се некъед и се разберете кви са тия приказки тука?! :shock:
23.10.05
18:52
така и неразбрах дали действа рибеното масалце
Абе незнам какво толкова спорите за този ръст както вече няколко пъти отбелязахте това си е почти 100% (+-10%)ГЕН Аз лично тренирам 6 месеца и като почнах фитнеса израстнах с 4см дали е съвпадение или от фитнеса немога да твардя но правя и клек и тяга и лек преса всичко може да видите в 1 от темите “колко вдигате” колко вдигам и да видите че не с малко кл и пак си раста ,но предполагам че найстина всичко си е ген и фитнесе не главния фактор който оказва влияние на ръста!
edit: и аз разсъждавах като chiochips ,но като гледам сам си се опрувъргах че специално на мен неми оказва влияние!
[quote author=“chiochips”]Естествено че ще спреш да се заяждаш.
Едно малко отговорче към теб, ей лапищак това което цитираш за баскетболистите е смешно, ти май бъркаш причина и следствие, за да си баскетболист и то в НБА трябва да си висок и както за да си щангист трябва да си нисък така първо помисли ,а после пиши за да не се излагаш така!! Но ти си явно осте зелен така че ти е простено! :lol:
Kaviar със смешния си аватар ще му кажа че български отбор е побеждавал отбор в NBA ! Наще момчета случайно сичките да са над 200см ?! Има и 180 см !
А за всичките тея дето са почнали фитнес и за 3 месеца са наддали с 10 см.(примерно) ще им кажа, да се замислят ако не тренираха, щяха ли да са по-високи !? Май май...
А за рибеното масълце, щом фитнеса не вреди на растежа, значи нищо друго освен ген не може да ти помогне да растеж, това е логиката на тея дето ме нападнаха, така че “select” съжалявам, нека онея ти обяснят що рибеното масълце няма да помогне.
А Петко Ь, момче, ръцете ти като краката ли са ? Същите килограми ли вдигаш ? По същия начин ли ги вдигаш ? Ами естествено че НЕ !!! Пък и ръцете ръстат правопропорционално с краката. За това ако има забавяне на растежа с краката(а то не съществува такова просто тялото расте хармонично, и еднакво навсякъде), то ръцете и те забавят! За да има същото съотношение.
Клека с колко и с какво е по-различен-не съм доктор да ти обяснявам и да знам такива тънкости. Мога да предположа само че като клякаш ставите ти(капачките) се сгъват пред тялото, а при лежанката лактите са настрани.
[quote author=“chiochips”]Kaviar със смешния си аватар ще му кажа че български отбор е побеждавал отбор в NBA ! Наще момчета случайно сичките да са над 200см ?! Има и 180 см !
А за всичките тея дето са почнали фитнес и за 3 месеца са наддали с 10 см.(примерно) ще им кажа, да се замислят ако не тренираха, щяха ли да са по-високи !? Май май...
А за рибеното масълце, щом фитнеса не вреди на растежа, значи нищо друго освен ген не може да ти помогне да растеж, това е логиката на тея дето ме нападнаха, така че “select” съжалявам, нека онея ти обяснят що рибеното масълце няма да помогне.
А Петко Ь, момче, ръцете ти като краката ли са ? Същите килограми ли вдигаш ? По същия начин ли ги вдигаш ? Ами естествено че НЕ !!! Пък и ръцете ръстат правопропорционално с краката. За това ако има забавяне на растежа с краката(а то не съществува такова просто тялото расте хармонично, и еднакво навсякъде), то ръцете и те забавят! За да има същото съотношение.
Клека с колко и с какво е по-различен-не съм доктор да ти обяснявам и да знам такива тънкости. Мога да предположа само че като клякаш ставите ти(капачките) се сгъват пред тялото, а при лежанката лактите са настрани.
Мислех да не коментирам , но само ще те попитам продължаваш ли да поддържаш тезата, че баскетболистите са високи защото са станали баскетболисти , и че щангистите са ниски защото са станали щангисти, а не е обратното това е причината за техният избор? И едно обощение винаги ми е било интересно как по постингите на един човек може да се определи и приблизително и възрастта му, макар че “младостта не е порок” , перефразирам!
[quote author=“chiochips”]Kaviar със смешния си аватар ще му кажа че български отбор е побеждавал отбор в NBA ! Наще момчета случайно сичките да са над 200см ?! Има и 180 см !
Забравих, кое ми беше смешното на автара?
Ясно, с една дума, не знаеш защо и как вреди клека на растежа, но според теб вреди ;) Наистина ме обори, направо останах без доводи :)
Тея смешки за различните тежести мислех да ги оставя без коментар ама... Само едно нещо - някой на лежанка може да вдига два пъти колкото тебе на клек, така че кривата ти логика за килата не струва. И аз лично съм имал периоди, когато на лежанка съм вдигал повече, отколкото на клек ;)
И какво значение има дали килата са същите и дали ги вдигаш по същия начин, след като костите и ставите на ръцете също търпят натоварване и би трябвало от това да им се забави растежа? Може би относително по - малко, но би трябвало. Или според теб има едни кила, от които натататък започва вредата върху растежа? Така излиза според твойта логика. И колко тогава са тези кила, при които става опасно вече за растежа - 30 - 50 - 100 - 200 кг.?
А ако някой прави раменни преси с 80, а ти не можеш и да клекнеш с толкова? Значи ръцете на този някой са подложени на по - голямо натоварване от твойте крака и би трябвало растежа им да изостане повече, отколкото при теб растежа на краката (за растежа на костите на дължина си говорим).
Това за колената пред тялото и лактите встрани също е пълна глупост, понеже лактите могат също да ходят напред (ако ги държиш до тялото, когато вдигаш с тесен хват), а колената ама въобще не е задължително да ходят напред при клека ;). Може и на страни да ходят, може и прави да си стоят, зависи какъв клек практикуваш.
И няма абсолютно никаква логика в това, накъде ти ходят ставите по - някакъв начин да влияе на растежа. Също така няма никаква логика едни стави и кости да реагират по - различен начин на натоваването - тоест, не може като товариш краката да ти се спира растежа, а като товариш ръцете не. И лег пресата, дето я правиш - тя не ти ли спира растежа на краката? Айде да помислим, след като ще сравняваме величината на тежестта. Там тежестите са още по - големи от клека и ставите ти се свиват по подобен начин ;) Тоест, натоварването върху костите и ставите е още по - голямо и би трябвало да станат още по - дебели и да им спре растежа (това по твойта логика). Защо тогава правиш лег преса, зарежи я и нея? Нали краката ще ти изостанат, а от там и ръцете, за да остане тялото пропорционално :lol:
И между другото, сам си противоречиш. Как да разбирам следното:
Пък и ръцете ръстат правопропорционално с краката. За това ако има забавяне на растежа с краката(а то не съществува такова просто тялото расте хармонично, и еднакво навсякъде), то ръцете и те забавят! За да има същото съотношение.
Значи все пак тялото расте пропорционално? И няма такова нещо, като забавяне на растежа на краката от упражненията?!
И след като тялото се развива хармонично (което е вярно донякъде) защо реши, че дадено упражнение може да забави растежа му, а друго не?
И защо реши, че ръцете растяли пропорционално на краката? Защо? Къде пише, че е така? Не може ли да е обратното - краката да растат според ръцете? Или според торста (което е по - логично)? Или според нещо друго?
Ако ръцете изостават на дължина (заради вдигането на тежести) не би ли било логично и цялото тяло да изостане, за да се запази пропорционалността, която ти самият твърдиш, че съществува?
И още нещо - щом в българския отбор по баскетбол има хора по 1.80, значи все пак ръста е основно генетика и баскетбола не им е помогнал много да израстнат ;) Или според теб иначе са щяли да са 1.60? :)
Такива недоказуеми теории може до утре да си развиваме. На мен лично ми писна и не мисля, че имам какво повече да казвам по темата, поне докато не приведеш някакви разумни доводи.
Опитах се да оборя някои от глупостите, дето се разпространяват за фитнеса, ама с това мислене още 100 години ще има хора, дето смятат, че тежестите ги “набиват” а от баскетбола се расте.
Лично право си е на всеки да си вярва в каквото иска ;)
Айде със здраве, че много дълго стана ;)
24.10.05
21:40
chiochips разсъждаваш доста глупаво пич :!: :!: :!:
Мисли малко преди да пишеш някакви мнения в този форум :wink:
Без коментар, оттеглям се, вие се оказахте доста по твърдоглави от мене, и съответно неразсъдливи.
П.С. По-умния отстъпва
П.П.С. Не съм ви чел постовете. :lol: :P
[quote author=“chiochips”]Без коментар, оттеглям се, вие се оказахте доста по твърдоглави от мене, и съответно неразсъдливи.
П.С. По-умния отстъпва
П.П.С. Не съм ви чел постовете. :lol: :P
ОК, щом искаш да се чувстваш по - умен, няма да ти разваляме кефа ;)
25.10.05
14:23
[quote author=“kakvo_stana…”]Според мен трябва да избягваш само клека....
ооооо боже....некои боклук ми е разбрал паролата...май се сещам кой е....ТВА НЕ СЪМ ГО ПИСАЛ АЗ...леле...естествено че клека не вреди...имало е 100000 теми за клека и разтежа....а ако разберем кой ми е влизал с аккаунта че му избием зъбите !!!!! :evil:
25.10.05
19:36
От одтавна си е доказано от лекари и специалисти че вдигането на тежести не спира растежа, а го забавя.Колкото до баскетбола...да речем че двама близнаци с еднаква генетична обремененост(така да се каже) се захванат-единя с фитнес, а другият с баскетбол.След време занимаващият се с баскетбол ще е видимо по-висок от занимаващия се с фитнес.Това обаче не се дължи на баскетбола,а на факта че при фсяка тренировка(баскетболна) се правят упражнения за разстягане.
Е...правете си изводите :wink:
Та това рибено масло някой опитвал ли го е, и има ли ефект или просто така се говори
[quote author=“madwolf”]От одтавна си е доказано от лекари и специалисти че вдигането на тежести не спира растежа, а го забавя.Колкото до баскетбола...да речем че двама близнаци с еднаква генетична обремененост(така да се каже) се захванат-единя с фитнес, а другият с баскетбол.След време занимаващият се с баскетбол ще е видимо по-висок от занимаващия се с фитнес.Това обаче не се дължи на баскетбола,а на факта че при фсяка тренировка(баскетболна) се правят упражнения за разстягане.
Е...правете си изводите :wink:
Та това рибено масло някой опитвал ли го е, и има ли ефект или просто така се говори
Би ли ми казал кой и кога го е доказал и къде могат да се прочетат изследвания на тази тема, а също така къде е проведен този експеримент с близнаците? ;)
25.10.05
22:27
chiochips много много заблудено момче ... :shock: