Индустриалните млечни продукти са вече научно доказано смъртоносни.

30.09.13
20:05

Купувайте само домашно производство ако не можете да ги откажете, въпреки че няма гаранция.
Ако сте пристрастени не се притеснявайте, все от нещо трябва да се умре:)

http://dianadeleva.com/прясно-краве-мляко-и-здраве-полезно-ил/2013/09/30/

Темата беше редактирана от Еушендре на 30.09.13 20:06.

Аз лично от видеото не останах с убеждението, че са доказано смъртоносни, а че се твърди за такова нещо. Добре е информацията да се пресече от няколко други източника.

30.09.13
21:34

Ами да, наистина са смъртоносни - ядеш ги и след няма и 100 години умираш :D

30.09.13
21:39

Какви ти 100, на 80 вече трябва да се радваме заради това мляко :D Яко маргарин, че щади сърцето и 150 не ви мърдат :D

01.10.13
14:52

казано от Димитър Михайлов на 30.09.13, 21:31:

Аз лично от видеото не останах с убеждението, че са доказано смъртоносни, а че се твърди за такова нещо. Добре е информацията да се пресече от няколко други източника.

Тази информация съм я чувал от много хора които не консумират индустриално мляко и наистина изглеждат добре.
Моят опит е следния: Спрях да консумирам мляко за 3 седмици  и заприличах горе-долу на човек. Преди това лицето и корема биха нереално подути, а всъщност повече от 250гр. прясно мляко не бях взимал дневно.
Бившата ми приятелка спря всякакви млечни продукти и целулита и изчезна месец след това.
П.П.
Млякото от ориз и ядки според ме е по вкусно. Аз накисвам орехи в гореща вода за 15мин., мелям ги с банан , мед, канела, какао (супер храна каквато имам) и понякога с протеин и се получава силно наподобяващ млечен шейк, без страничните ефекти на млякото.

Мнението беше редактирано от Еушендре на 01.10.13 14:52.

01.10.13
15:36

Би ли споделил какъв протеин пиеш?

01.10.13
15:41

казано от FaceOff на 01.10.13, 15:36:

Сигурно домашен яйчен :)

01.10.13
16:33

Изгледах първия клип и не чух нещо, което да е революционно откритие, но чух нещо, което лично аз не го приемам !
Всеки средно интелигентен човек, знае какво представлява хран. промишленост в днешно време и за всичката вредна химия, която се буха в храните, как се гледат животните, какво папкат и няма нужда да казвам, че в моя град има завод , който произвежда лекарства и добавки за животновъдството и земеделието и изнасят продукция за целият свят и дори малко работих едно време там и гледката на толкова химия си е направо плашеща.

Чак ми стана смешно, като чух във видеото, как две години мислили, дали да споделят това нещо на хората :D Не мога да се съглася обаче с констатацията, че дори не промишленото мляко било вредно, заради високото съдържание на вредни мазнини, просто ще ги пратя тези руснаци по някои села в моя край в планината да видят там колко дълго живеят хората и как са със здравето, хора който цял живот са яли млечни храни и то в големи количества.

А за пром. храни, дали ще е мляко, месо или каквото и да е, то е от ясно по ясно колко са зле храните и тепърва последствията от тях ще стават все по видими, защото положението се влоши от последните 20год., едно време, кой е чувал за сирене с палмово масло, сгъстители и всяка друга химия, всички храни бяха и много по малотрайни, сега купешко кис. мляко за 2 седмици в хладилника и не е мръднало, охладено пил. месо с 10 дена трайност, ебати за кво говорим. Няма смисъл да изброявам примери, вие знаете за какво става на въпрос !

Мнението беше редактирано от Хри$то® на 01.10.13 17:14.

02.10.13
00:37

казано от FaceOff на 01.10.13, 15:36:

Взимам микс протеини. Това че отворих темата не означава че вече съм педант. Ям домашна извара и си подкиселявам прясното мляко, ако ми се ядат млечни бактерии.
Относно че е мислила 2 години, това е защото си е мислила че млечната мафия, ще я изпратят за прераждане.

Мнението беше редактирано от Еушендре на 02.10.13 00:40.

02.10.13
09:46

Мен пък ми е странно, защо повтаряш “домашно” като някаква мантра? Смяташ че, домашното е по-добро от промишленото мляко - на базата на какво? Знаеш ли в какви условия се гледат домашните животни, къде пасат, с какви фуражи се хранят, как се лекуват и ваксинират? Защо си мислиш, че тези животни Господ ги пази? От личните си наблюдения мога да ти кажа, точно обратното - в не малко случай, хората гледащи животни и растения, проявяват изключителна безотговорност от незнание. При все че, количеството при тях е по-малко от това във фермите, те си позволяват да дават повече пари за препарати и лекарства, и разбира се бог знае как ги дозират. Лично съм виждал собственик на ябълкова градина, да пръска с фунгицид в пет пъти по-голяма концентрация, щото му се “струвало” че дозата описана на опаковката била малка. След като му казах как се изчислява концентрацията, човека се втрещи. Така че, не винаги “домашното” е по-добро от промишленото!

02.10.13
10:11

казано от Александър Костадинов на 01.10.13, 14:52:

Моят опит е следния: Спрях да консумирам мляко за 3 седмици  и заприличах горе-долу на човек.

Коментари от този тип са ми най-забавни.

Според мен обаче, си се почувствал по-добре заради сока от моркови и ензимите от папая.

02.10.13
15:11

казано от antipodean aub на 02.10.13, 10:11:

казано от Александър Костадинов на 01.10.13, 14:52:

Моят опит е следния: Спрях да консумирам мляко за 3 седмици  и заприличах горе-долу на човек.

Коментари от този тип са ми най-забавни.

Според мен обаче, си се почувствал по-добре заради сока от моркови и ензимите от папая.

В този период не съм взимал други добавки освен домашна :) ракия.

02.10.13
16:58

Дишайки кислород, ние умираме по малко всеки ден.
Предлагам да спрем да дишаме.

02.10.13
17:25

Явно просто имаш непоносимост ,иначе от 250 мл мляко не можеш да се подуваш и да пъпчасваш и не знам си още какви други магии. Хората пият по 2 литра прясно мляко всеки ден от години и нищо им няма.Чакай,че забравих,тя прабаба дето почина на 92 се интересуваше точно от прясното мляко колко смъртоносно е,че за това живя до толкова.

04.10.13
09:06

Д-р Емилова, отново култова и разбива концепции за млякото!:)
http://www.zajenata.bg/д-р-емилова-лекция-мляко-и-остеопороза-video2164.html

04.10.13
09:14

Не гледах клипчето, но ако вярваш на д-р Емилова си в голяма грешка. Още се сещам за изказването й, че сланината има 0 калории, който яде месо ще умре млад и още подобни.

Мнението беше редактирано от Петър на 04.10.13 09:14.

04.10.13
09:35

казано от Петър на 04.10.13, 09:14:

Не гледах клипчето, но ако вярваш на д-р Емилова си в голяма грешка. Още се сещам за изказването й, че сланината има 0 калории, който яде месо ще умре млад и още подобни.

Дай линк да се посмеем малко.

04.10.13
10:10

http://bnt.bg/bg/news/view/93204/opasnite_dieti

04.10.13
13:51

Петър, д-р Емилова е излекувала хиляди хора от тежки заболявания. Нещата които публикувам подобна на записа на д-р Емилова, не означава че вярвам на някой а напротив проверявам нещата, различни гледни точки и решавам самостоятелно на кой да се доверя.
Важното което съм открил за мене, научил от някого и/или го пише в някой книги, различните храни влияят по различен начин на различни хора в различни периоди от времето на живота им. Например на мен млякото ми образува слуз, запушен нос и набъбнала лигавица.

04.10.13
14:24

Не знам, но ако сайт като zajenata.bg ти е източник на информация...не знам.

10.10.13
00:55

Модерация: дублирано съдържание

Мнението беше редактирано от Димитър Михайлов на 10.10.13 17:10.

За такива постове има само един отговор - TLDR :)

10.10.13
15:24

казано от Херцог Трън на 10.10.13, 00:57:

За такива постове има само един отговор - TLDR :)

Това някаква спортна добака за награда от сайта ли е? :)

казано от Александър Костадинов на 10.10.13, 15:24:

Това някаква спортна добака за награда от сайта ли е? :)

Мда, награда е... за хората, копирали чужд труд и представили го за свой.
Не си прави труда от тук нататък - знаем кой е източникът, можем и да четем.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 10.10.13 16:07.

10.10.13
16:51

Ама то е като бял ден ясно че не съм го писал аз и че повечето вече са го чели, а няма линк защото е на конкурентен сайт.

TLDR = Too Long, Didn’t Read

Александър, постът ти беше модериран, тъй като използваш чуждо съдържание, за което не знаем, дали има(ш/ме) правото за това. Във форума ценим преди всичко личните мнения и евентуално цитати.

10.10.13
19:40

....Вкусно е козето мляко, но за съжаление покрай модните тенденции да се яде био,мио и прочее простотии, цените му и те са “био” В Карфур мисля че гледах преди време, козе кисело мляко, на “скромната” цена от 3 и нещо за кофичка. Да не говорим че е твърде съмнително до-колко въобще в тези продукти има козе мляко, или не е някакъв микс. Давам пример със сиренето на Маджаров, което преди години жулех здраво, и после като опитах сирене от село, нямаше нищо общо като вкус! Козето мляко, има характерен мирис, който в продуктите от магазините липсва.

11.10.13
11:09

Да не говорим, че козето мляко го купувам на левче литъра от бабите на село ;)
Като толкова ви се ядат натурални продукти - до което и да е село да се разходиш, все ще си купиш домашно мляко, козе, овче, за масло и млечни се иска малко повече питане и търсене.

11.10.13
11:18

казано от James Hinks на 11.10.13, 11:09:

Да не говорим, че козето мляко го купувам на левче литъра от бабите на село ;)
Като толкова ви се ядат натурални продукти - до което и да е село да се разходиш, все ще си купиш домашно мляко, козе, овче, за масло и млечни се иска малко повече питане и търсене.

Аз козе не обичам, но пък взимаме от Бистрица биволско. Като си го заквасим сами у нас, става такова кисело мляко, че е трудно да се опише. Маслеността със сигурност е двуцифрена, а вкусът... :)

11.10.13
14:25

Днес съвсем случайно в СБА, видях козе кисело мляко Земнея. Струва около 1,10лв. и има вкус на козе мляко, освен това е идея по-кисело от кравето което си купувам от магазина. Хареса ми!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1