17.08.07
07:24
Здравейте искам да попитам дали е добре вместо Ръчен бял хляб да ям Пълнозърнест Хляб,гледам на Пълнозърнестия хляб пише че съдържа: 54,6г въглехидрати,7,8г протеин,0,2г Мазнини,Витамини и други.
Смятам че Пълнозърнестия хляб е по добре да се яде и е по полезен за качване на килограми?
Моля дайте вашите съвети и мнения дали е добър и по колко филийки трябва да ям на ден за да качвам килограми и за да има някакъв напредък ?
казано от watron на 17.08.07, 07:24:
Здравейте искам да попитам дали е добре вместо Ръчен бял хляб да ям Пълнозърнест Хляб,гледам на Пълнозърнестия хляб пише че съдържа: 54,6г въглехидрати,7,8г протеин,0,2г Мазнини,Витамини и други.
Смятам че Пълнозърнестия хляб е по добре да се яде и е по полезен за качване на килограми?Моля дайте вашите съвети и мнения дали е добър и по колко филийки трябва да ям на ден за да качвам килограми и за да има някакъв напредък ?
Хапвай и въобще не се кахъри.
17.08.07
13:36
Важно е само да е наистина пълнозърнест, защото усилено върви мълвата, че масово се продава “боядисан” бял хляб под формата на ръжен, пълнозърнест и т.н.. За щастие има няколко реномирани хлебопроизводители, на които би могло да се разчита за “достоверност”.
17.08.07
14:50
Значи от пълнозърнестия хляб се качват килограми ?
Последно време немога да го понасям кажете ми как да го направя по-привлекателен ,ако може така да се каже
Ако го хапваш примерно със салатка, може да го топваш там за да не е толкова сух.
Мнението беше редактирано от Elitsa на 18.08.07 16:50.
18.08.07
18:10
казано от Димитър Михайлов на 17.08.07, 13:36:
Важно е само да е наистина пълнозърнест, защото усилено върви мълвата, че масово се продава “боядисан” бял хляб под формата на ръжен, пълнозърнест и т.н.. За щастие има няколко реномирани хлебопроизводители, на които би могло да се разчита за “достоверност”.
Може ли да споменеш 2-3 от тези фирми плс .
Аз ям Бонус стандартния той е по добър от останалите хлябове правени в България.
19.08.07
07:30
абе защо задължително българина трябва да яде хляб?!?!Това немога да го разбера, аз ям без хляб и не изпитвам нужда да ям хляб!Тук хората ядат бонус и другите разновидности само и само да си осигурят дневната дажба от хляб!Хора стегнете се малко!
как ли не, баш от хляб ще се лиша изцяло.
Някоя манджичка, където има за топене, как без хляб!?! Да не говорим, че при хората с проблемен стомах- язва примерно- хлябът помага, когато ядат пържено, панирано и т.н.
Ай сега да се правим на много важни... 1 филия хляб няма да хапваме и ще сме в перфектна форма и здрави.
23.03.09
08:56
organic
23.03.09
18:15
Почти не ям хляб, а когато се случва, е “Вита без брашно”
23.03.09
22:10
Хляба е една от най-ненужните храни. Ям го само когато ми трябват повече въглехидрати. Когато не съм на диета и най-вече когато свалям, не ям хляб. Е, като не съм на диета, тоест поддържам само някакво там ниво, понякога ям 1-2 филии на ден, бял при това. Като съм на нисковъглехидратна диета - никакъв.
Мнението беше редактирано от Георги Николаев на 22.05.09 20:48.
Заствам изцяло зад мнението на Георги за хляба. + че аз съм от песимистите, които смятат, че пълнозърнестите хлябове са такива само на опаковката.
Хляба не е чак толкова вреден, зависи какво има в него. Приятелката ми прави custom made хляб. И мога да ви кажа че е доста полезен освен вкусен. Друг е въпроса че брашното вътре е в минимално количество - слага много семена, ядки.. и цената отива към тази на пилешкото но си заслужава.
29.12.09
10:02
казано от watron на 17.08.07, 07:24:
Смятам че Пълнозърнестия хляб е по добре да се яде и е по полезен за качване на килограми?Моля дайте вашите съвети и мнения дали е добър и по колко филийки трябва да ям на ден за да качвам килограми и за да има някакъв напредък ?
Зависи. Щом има брашно, без значение какво е, не е добре за хора с проблеми с кръвната захар/инсулинова чувствителност и трябва да се подхожда внимателно
Много е важен произходът на това, което е в хляба, на каква почва е гледано, третирано ли е с химикали и т.н. За момента единствения хляб, за произхода на пшеницата/суровината на когото мога да гарантирам е този на хармоника ( на малееви фирмата ), БИО хляб го водят.
Въпросът с фибрите също е двустранен. Определено количество фибри ти трябват да, за перисталтиката, но повечко могат да изкарат от организма ценни минерали.
Ако искаш да качваш килограми, хлябът е последното, което ще мислиш. Яж си достатъчно и достатъчно качествени месо, яйца, животински продукти, млечни, зеленчуци, плодове, тренирай тежко, възстановявай се и се чувствай добре :) Хляб- ако ти се яде и ако е хубав :)
казано от kao на 17.05.09, 15:34:
Хляба не е чак толкова вреден, зависи какво има в него. Приятелката ми прави custom made хляб. И мога да ви кажа че е доста полезен освен вкусен. Друг е въпроса че брашното вътре е в минимално количество - слага много семена, ядки.. и цената отива към тази на пилешкото но си заслужава.
Дай рецепта ако може.
21.01.10
05:51
Тоя артикул ‘хляб без брашно’, който все пак съдържа закваска от пшеница, що за животно е?
Някой доволен ли е от марката Нилана, по-конкретно ръжения хляб? Вчера си купих за експеримента - много вкусен и имам сляпо доверие, дано се окаже оправдано.
16.02.10
16:55
Преди работех за едни хора, които са собственици на известна марка хлябове и знам със сигурност, че боядисват яко!!! Така че не се вталясвайте толкова за “бял”, “ръжен”, “пълнозърнест”- all the same!
Голяма ли е разликата между пълнозърнестия е многозърнестия хляб при ВВД? Защото до нас има една фурна и продават само многозърнест, а рядко има пълнозърнест.
07.02.13
18:52
Да ви попитам не съм ял хляб цял месец и без хляб ми е супер гладно ,а искъм да качвам чиста мускулна маса и питах едни пичове от фитнеса и ми казаха само сутрин да ям по няколко филии най - много до обяд ? Вие как мислите става въпрос за ПЪЛНОЗЪРНЕСТ ХЛЯБ !
04.10.13
18:56
Че то има ли пълнозърнест хляб въобще? Поне ориза, картофите и овесените ядки можеш да си ги дозираш точно, защото хранителната им стойност е ясна, в хляба знаеш ли точно какво има, и по-колко?
04.10.13
20:45
Взе ми думите от устата :) Освен ако не си правиш ти пълнозърнестия хляб.. не се надявай да намериш такъв на пазара. 90% от тях са с доста съмнителен произход. От тази гледна точка - по-добре си яж ориз и картофи
Има истински пълнозърнест хляб!’‘Бонус’‘,аз ям всеки ден от него и е супер http://bonusbg.eu/index-1.html
особено зеления,има л-карнитин в него и е пълен с ядки!!
04.10.13
22:08
Добре, както кажеш:) Сигурно го месиш лично и затова си толкова уверен,че е истински 100% :Д А това,че има Л-карнитин вече съвсем ме кара да НЕ си го купя
04.10.13
18:22
Какво е мнението ви за пълнозърнестия хляб ? Знам, че е сложен въглехидрат, но добре ли е да се яде през деня (вместо кафяв ориз или картофи например) и отстъпва ли им по нещо ? От кое се качва по-чисто, пълнозърнест хляб, картофи, кафяв ориз или овес ? И ако има разлика между пълнозърнестия хляб и другите сложни въглехидрати, то тя голяма ли е ?
казано от Adriana Dacheva на 04.10.13, 22:08:
Добре, както кажеш:) Сигурно го месиш лично и затова си толкова уверен,че е истински 100% :Д А това,че има Л-карнитин вече съвсем ме кара да НЕ си го купя
Ако си толкова скиптична към всичко ние трябва да останем гладни по твоита логика .То и в место има всякакви ла*на ?!Във абсолютно всичко плодове ,зеленчуци и т.н има пестициди и т.н така че един хляб няма да нареди никому !