Пълнозърнест хляб

WA

17.08.07
07:24

Здравейте искам да  попитам дали е добре вместо Ръчен бял хляб да ям Пълнозърнест Хляб,гледам на Пълнозърнестия хляб пише че съдържа: 54,6г въглехидрати,7,8г протеин,0,2г Мазнини,Витамини и други.
Смятам че Пълнозърнестия хляб е по добре да се яде и е по полезен за качване на килограми?

Моля дайте вашите съвети и мнения дали е добър и по колко филийки трябва да ям на ден за да качвам килограми и за да има някакъв напредък ?

17.08.07
13:34

казано от watron на 17.08.07, 07:24:

Здравейте искам да  попитам дали е добре вместо Ръчен бял хляб да ям Пълнозърнест Хляб,гледам на Пълнозърнестия хляб пише че съдържа: 54,6г въглехидрати,7,8г протеин,0,2г Мазнини,Витамини и други.
Смятам че Пълнозърнестия хляб е по добре да се яде и е по полезен за качване на килограми?

Моля дайте вашите съвети и мнения дали е добър и по колко филийки трябва да ям на ден за да качвам килограми и за да има някакъв напредък ?

Хапвай и въобще не се кахъри.

Важно е само да е наистина пълнозърнест, защото усилено върви мълвата, че масово се продава “боядисан” бял хляб под формата на ръжен, пълнозърнест и т.н.. За щастие има няколко реномирани хлебопроизводители, на които би могло да се разчита за “достоверност”.

WA

17.08.07
14:50

Значи от пълнозърнестия хляб се качват килограми ?

17.08.07
18:15

Последно време немога да го понасям кажете ми как да го направя по-привлекателен ,ако може така да се каже

18.08.07
16:46

Ако го хапваш примерно със салатка, може да го топваш там за да не е толкова сух.

Мнението беше редактирано от Elitsa на 18.08.07 16:50.

18.08.07
18:10

казано от Димитър Михайлов на 17.08.07, 13:36:

Важно е само да е наистина пълнозърнест, защото усилено върви мълвата, че масово се продава “боядисан” бял хляб под формата на ръжен, пълнозърнест и т.н.. За щастие има няколко реномирани хлебопроизводители, на които би могло да се разчита за “достоверност”.

Може ли да споменеш 2-3 от тези фирми плс .

18.08.07
23:23

Аз ям Бонус стандартния той е по добър от останалите хлябове правени в България.

B_

19.08.07
07:30

абе защо задължително българина трябва да яде хляб?!?!Това немога да го разбера, аз ям без хляб и не изпитвам нужда да ям хляб!Тук хората ядат бонус и другите разновидности само и само да си осигурят дневната дажба от хляб!Хора стегнете се малко!

19.08.07
10:51

как ли не, баш от хляб ще се лиша изцяло.
Някоя манджичка, където има за топене, как без хляб!?! Да не говорим, че при хората с проблемен стомах- язва примерно- хлябът помага, когато ядат пържено, панирано и т.н.
Ай сега да се правим на много важни... 1 филия хляб няма да хапваме и ще сме в перфектна форма и здрави.

LE

23.03.09
08:56

organic

23.03.09
18:15

Почти не ям хляб, а когато се случва, е “Вита без брашно”

ГН

23.03.09
22:10

Хляба е една от най-ненужните храни. Ям го само когато ми трябват повече въглехидрати. Когато не съм на диета и най-вече когато свалям, не ям хляб. Е, като не съм на диета, тоест поддържам само някакво там ниво, понякога ям 1-2 филии на ден, бял при това. Като съм на нисковъглехидратна диета - никакъв.

Мнението беше редактирано от Георги Николаев на 22.05.09 20:48.

24.03.09
10:35

Аз си хапвам от ръжения на Нилана или Вита ръж. :)

17.05.09
12:41

Заствам изцяло зад мнението на Георги за хляба. + че аз съм от песимистите, които смятат, че пълнозърнестите хлябове са такива само на опаковката.

17.05.09
15:34

Хляба не е чак толкова вреден, зависи какво има в него. Приятелката ми прави custom made хляб. И мога да ви кажа че е доста полезен освен вкусен. Друг е въпроса че брашното вътре е в минимално количество - слага много семена, ядки.. и цената отива към тази на пилешкото но си заслужава.

казано от watron на 17.08.07, 07:24:

Зависи. Щом има брашно, без значение какво е, не е добре за хора с проблеми с кръвната захар/инсулинова чувствителност и трябва да се подхожда внимателно
Много е важен произходът на това, което е в хляба, на каква почва е гледано, третирано ли е с химикали и т.н. За момента единствения хляб, за произхода на пшеницата/суровината на когото мога да гарантирам е този на хармоника ( на малееви фирмата ), БИО хляб го водят.

Въпросът с фибрите също е двустранен. Определено количество фибри ти трябват да, за перисталтиката, но повечко могат да изкарат от организма ценни минерали.

Ако искаш да качваш килограми, хлябът е последното, което ще мислиш. Яж си достатъчно и достатъчно качествени месо, яйца, животински продукти, млечни, зеленчуци, плодове, тренирай тежко, възстановявай се и се чувствай добре :) Хляб- ако ти се яде и ако е хубав :)

29.12.09
14:20

казано от kao на 17.05.09, 15:34:

Хляба не е чак толкова вреден, зависи какво има в него. Приятелката ми прави custom made хляб. И мога да ви кажа че е доста полезен освен вкусен. Друг е въпроса че брашното вътре е в минимално количество - слага много семена, ядки.. и цената отива към тази на пилешкото но си заслужава.

Дай рецепта ако може.

21.01.10
05:51

Тоя артикул ‘хляб без брашно’, който все пак съдържа закваска от пшеница, що за животно е?
Някой доволен ли е от марката Нилана, по-конкретно ръжения хляб? Вчера си купих за експеримента - много вкусен и имам сляпо доверие, дано се окаже оправдано.

16.02.10
16:55

Преди работех за едни хора, които са собственици на известна марка хлябове и знам със сигурност, че боядисват яко!!! Така че не се вталясвайте толкова за “бял”, “ръжен”, “пълнозърнест”- all the same!

12.04.10
17:05

Голяма ли е разликата между пълнозърнестия е многозърнестия хляб при ВВД? Защото до нас има една фурна и продават само многозърнест, а рядко има пълнозърнест.

Да ви попитам не съм ял хляб цял месец и без хляб ми е супер гладно ,а искъм да качвам чиста мускулна маса и питах едни пичове от фитнеса и ми казаха само сутрин да ям по няколко филии най - много до обяд ? Вие как мислите става въпрос за ПЪЛНОЗЪРНЕСТ ХЛЯБ !

07.02.13
22:32

Яж пълнозърнест хляб, защо не. А овес, кафяв ориз ядеш ли?

04.10.13
18:56

Че то има ли пълнозърнест хляб въобще? Поне ориза, картофите и овесените ядки можеш да си ги дозираш точно, защото хранителната им стойност е ясна, в хляба знаеш ли точно какво има, и по-колко?

Взе ми думите от устата :) Освен ако не си правиш ти пълнозърнестия хляб.. не се надявай да намериш такъв на пазара. 90% от тях са с доста съмнителен произход. От тази гледна точка - по-добре си яж ориз и картофи

04.10.13
21:45

Има истински пълнозърнест хляб!’‘Бонус’‘,аз ям всеки ден от него и е супер http://bonusbg.eu/index-1.html
особено зеления,има л-карнитин в него и е пълен с ядки!!

Добре, както кажеш:) Сигурно го месиш лично и затова си толкова уверен,че е истински 100% :Д А това,че има Л-карнитин вече съвсем ме кара да НЕ си го купя

04.10.13
18:22

Какво е мнението ви за пълнозърнестия хляб ? Знам, че е сложен въглехидрат, но добре ли е да се яде през деня (вместо кафяв ориз или картофи например) и отстъпва ли им по нещо ? От кое се качва по-чисто, пълнозърнест хляб, картофи, кафяв ориз или овес ? И ако има разлика между пълнозърнестия хляб и другите сложни въглехидрати, то тя голяма ли е ?

06.10.13
12:29

казано от Adriana Dacheva на 04.10.13, 22:08:

Добре, както кажеш:) Сигурно го месиш лично и затова си толкова уверен,че е истински 100% :Д А това,че има Л-карнитин вече съвсем ме кара да НЕ си го купя

Ако си толкова скиптична към всичко ние трябва да останем гладни по твоита логика .То и в место има всякакви ла*на ?!Във абсолютно всичко плодове ,зеленчуци и т.н има пестициди и т.н така че един хляб няма да нареди никому !

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1