Стак за покачване на мускулна маса

04.10.13
16:41

Добър ден, колеги. Казвам се Борислав на 18 години тренирам приблизително 3 години 173см 74,4кг.Храненето е добро. До сега не съм употребявал добавки, мисля че момента дойде и съм се спрял на следния стак от

Аминокиселини http://shop.bb-team.org/bsn-amino-x?sku=2504
креатин http://shop.bb-team.org/bsn-cellmass-2.0?sku=2200
гейнер http://shop.bb-team.org/bsn-true-mass?sku=89

какво мислите за този стак, нещо за добавяне за премахване, замяна на дадена добавка ? Благодаря ви предварително.

Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 04.10.13 22:14.

04.10.13
16:44

По-добре си вземи монохидрат и без гейнър ще минеш.

04.10.13
19:15

Този стак излиза доста скъпичко и неоправдано. За тези пари  можеш да си вземеш чист монохидрат и протеин със стабилен аминокиселинен профил и да си спестиш повече от половината сума.А ефекта мисля,че ще е по-добър.

04.10.13
19:23

Ако не си употребявал досега добавки може леко да си разочарован, ако не се получи зверския растеж, но ако не те бъркат парите - пробвай. Иначе храната е още по-евтина от добавките - може да пробваш да ядеш повече.

04.10.13
20:27

Замени гейнера с протеин на същата фирма и става прилично стакче.

04.10.13
23:17

Бате истината е в храната,аз ям по 7 пъти на ден и качвам стабилно без мн добавки.Не се забивай по тия добавки а по паржолите.

05.10.13
07:11

Смисъл няма да даваш 300 лв. месечно за добавки, а да ядеш 1 път на ден (пица, McDonalds, каквото падне) :)

05.10.13
09:57

От горе изброените единствено креатинът си заслужава.

Нека да направим 1 калкулация,а ти сам ще си прецениш :)

Протен (или гейнер) + аминокиселини ще ти излезе около 160-170 лв/ месец
1 кг телешко, готово за готвене е  ~12-13 лв/кг т.е

160 / 12 = 13.3 кг - на толкова месо се равняват прахчетата за 1 месец
13.3 / 4 (седмици в месец) = 3.325 кг месо на седмица
3.325 / 5 (няма да ядеш 7 дена месо 2 дена може да правиш чийт) = 0.665 кг месо/ ден

Ако приемем, че хапваш по 4 пъти (закуската не я броя защото едва ли ядеш месо на закуска)
0.665 / 4 = 0.166 кг/месо ще можеш да слагаш на всяко хапване

Вече сам си прецени дали ако ядеш чисто телешко месо на всяко ядене в стабилни количества ще имаш по-голям ефект от това да приемаш незнайно какво прахче 2 пъти на ден :)

PH

05.10.13
14:05

Здравей,моето мнение е,че с продуктите на BSN само ще хвърлиш излишни пари.Те не превъзхождат конкурентните формули по абсолютно нищо,освен по-висока цена и по-лъскави опаковки ... Единственото нещо,което ги прави продаваеми е рекламата,ако малко се зачетеш в етикетите им ще видиш,че цените са супер надути за това,което получаваш,само залъгват хората с гръмки имена и обещания.
Та,сега да преминем към моето предложение:
Аминокиселини:Ако искаш да са напрах (като AminoX),моите фаворити са Scivation Xtend,Primaforce BCAA’s и BCAA20K
Гейнър:Не ползвам гейнъри,аз лично бих си взел протеин.Телешки или някоя суроватка с добър профил,но ако си решил за гейнър те съветвам да се насочиш към най-изгодният,като гледаш съотношението цена/количество/качество.
Креатин:Cellmass е матрица,но е супер скъпа и не изгодна.Погледни Green Mag или MP Creatine,също така можеш да си вземеш добрият стар Creaform и да не се занимаваш с глупости.

07.10.13
09:37

казано от bicepcurl на 05.10.13, 16:41:

То пък понеже телешкото или каквото и да било друго месо е “чисто”. Айде моля ви се, навсякъде ни троват и тъпчат с евтини боклуци. Качването не се изразява само в безцелното плюскане, но и в усвояването на приетата храна. Не на всеки усвояването е едно и също.
@Борко, надявам се да познаваш добре тялото си и да прецениш, но ако сметнеш, че нямаш усвояването, т.е. ядеш до пръскане и пак не качваш може би трябва да се замислиш да вземеш ензими или пробиотици. Аз съм много доволен от Super enzymes на Now, Бълк имат комплекс пробиотици+ензими, който също е много хубав. Пробвал съм също EnzymEx и Digestive Enzymes Haya labs. Общо взето има варианти. Относно креатина със сигурност ще ти бъде от полза. Вземи си на Оптимум или Мекс, защото те са Креапюр. Един суроватъчен протеин също ще те подхрани допълнително и ще ти даде възстановяване. Там също имаш доста варианти. Голд стандарт-а ти е доста добър, Американ стандарт на Мекс пък е единственият със Стевия като овкусител, но аз лично харесвам Фарма уей на Phd. Пий вода, студена, поне 3-4 литра на ден.

Абсолютно съм съгласен.
Най-вече се насочи към ензимите на Бълк - просто забравяш за дискомфорта от многото храна !

Модерация: Мнение без връзка с темата!

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 26.11.13 20:59.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1