Ударен метод на Джо Уидър

08.10.13
16:07

Здравейте колеги, какво мислите за програмата на Джо Уидър като цяло вчера я пробвах за 1ви път и да ви кажа честно не ми останаха почти никакви сили да я завърша.. Интересува ме какво мислите за тази програма и как може да рефлектира върху нечие тяло :)

Темата беше редактирана от Бау Мяу на 08.10.13 16:07.

Ами подходяща е за по-кондиционално трениращи и трениращи спорт в който се изискват издръжливост, сила и прочие... трябвало е да скалираш малко надолу ( т.е. да почнеш с по-леки тежести ) докато свикнеш с натоварването... това, че по принцип примерно клякаш със 120 не значи, че тук трябва да тръгнеш със 120… иначе тя програмата не е лоша зависи какви са ти целите :)

08.10.13
18:02

Точно, правих по 3 серии, а не 4 както е в програмата и до 5 повторения, а не 6. Потвърждавам името ударен метод, понеже от нормалното ми трениране (всеки мускул поотделно) на тази програма ефекта е огромен, а усещането за натоварване също е оптимално. Целите ми са точно това издръжливост, сила и естествено маса... (но както знаем по-голяма роля за нея участва яденето)

Ако има много фгасягата, програмата ще работи.

09.10.13
02:46

казано от Херцог Трън на 08.10.13, 18:05:

Ако има много фгасягата, програмата ще работи.

То там има ли всичко работи..

Колко време са почивките между сериите и упражненията ?

09.10.13
14:53

Минимални.. както се пише и в статията колкото да си поемеш въздух. :)

10.10.13
14:16

Предполагам, че съществуват повече от един вариант на този метод, понеже разполагам с подобен метод, носещ същото заглавие.
Ето го, дословно:
“1.Повдигане на щанга от борцов мост
2.Сгъване на ръцете с щанга в подхват от стоеж с читинг
3.”Мъртво” теглене на щанга от поставки
4.Отвеждане на ръцете с дъмбели назад от стоеж
5.Клякане с щанга на рамената до седеж
6.Повдигане на щанга в надхват от стоеж
7.Придърпване на щанга в широк надхват от наклон напред
8.Повдигане на щанга от тилен лег върху пода от поставки”

Метода по същество:
-неподходящ за начинаещи
-висококалорично хранене
-общо 8 упражнения, всяко с 2 серии и по 6 повторения
-използване на максимални тежести
-използване на “чийтинг”
-почивката между сериите да е 2 минути

Допълнително: Щом и двете серии от всяко упражнение започнат да се изпълняват с пълни 6 повторения, тежестта следва да се повиши с 2,5 кг. Тренировката се изпълнява 3 пъти седмично в продължение на 8 седмици. Задължително добро разгряване преди всяка тренировка.

Различната интерпретация на упражненията е в такъв вид, понеже метода е описан в книга, издадена 1985 година.

13.10.13
16:08

Аз имам въпрос относно Ударния метод... Това, което е описано в статията за него, се изпълнява в един ден нали (т.е. всички описани упражнения)?

17.10.13
03:13

Да, в един ден... за около 1 час и 30 мин съм готов лично аз. Тежко е именно затова в началото почивам 2 дни (не 1 както е описано). Силата скача безразборно, но съм на втората седмица и още съм на ниски серии и повторения.

17.10.13
11:59

казано от Бау Мяу на 17.10.13, 03:13:

Да, в един ден... за около 1 час и 30 мин съм готов лично аз. Тежко е именно затова в началото почивам 2 дни (не 1 както е описано). Силата скача безразборно, но съм на втората седмица и още съм на ниски серии и повторения.

То като видях, че са 12-13 упражнения ми стана ясно, че тренировката е тежка ако се правят в един ден :-D Успех с тренировките и благодаря за отговора!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1