12.10.13
01:39
Извинявай Петьо,но пулоувърът е упражнение и за гърди и за гръб,аз лично го усещам тройно по-силно в гърба.Не че не мога да си изолирам гърдите до голяма степен,но трябва да ползвам лека тежест,а не обичам да вдигам леко на базови упражнения,които натоварват много и големи мускулни групи. За другите упражнения се закачих :) Щото не се изрази правилно. Бицепсът и трицепсът участват при всички упражнения за гръб и гърди,където има флексия/екстензия в лакътната става - тогава да.
Мнението беше редактирано от lordinario на 12.10.13 01:39.
Пуловера (с дъмбел и прави ръце) го усещам в гърдите най-вече, от него съм получавал яка мускулна треска баш в трицепса. Гърба участва де, но при мен гърдите явно са по-силната група и обира повечето.
12.10.13
01:51
Не зависи ли до голяма част под какъв наклон го правиш самия пуловър... лично аз го усещам много повече при обратен наклон в гърба, а при нормален лег в гърдите и трицепса.
12.10.13
01:51
Понеделник : набирания, гребане с щанга, лег, военна преса. 4-5х6
Вторник : клек, румънска тяга, напади с дъмбели. 4-5х6
После ръгай пресата, знам, че ще ти е грижа... :D
Четвъртък: набирания (друг вид), гребане с дъмбел, кофи, раменни преси с дъмбели. 4-5х6
Петък: преден клек, тяга, клек-скок с дъмбели. 4-5х6 И пресата де...
А ако искаш да си много як, завърти всичко в кръгова.
казано от luxso luxso на 12.10.13, 00:53:
За бицепс кое е базовото упражнение ? Търсих , ама не намерих . Аз до сега съм си мислел , че френска преса , скрипец , лег с тесен хват са за трицепс базовите и естествено кофичките , който не ги мога . А за бицепс ?
Базово/основно упражнение е многоставно, т.е. в движението участват повече от една става. Изолиращо-едноставно.
Правиш я докато работи, за 5х5 можеш.
12.10.13
02:03
Тая тема на какво заприлича......
Авторе прави каквото ти глава иска, наблегни на храната пък ако дадена програма не работи, сменяш след 2 месеца.
12.10.13
02:41
казано от Петко К на 12.10.13, 01:51:
Пуловера (с дъмбел и прави ръце) го усещам в гърдите най-вече, от него съм получавал яка мускулна треска баш в трицепса. Гърба участва де, но при мен гърдите явно са по-силната група и обира повечето.
За трицепса да, за трицепса съм съгласен. Аз съм усещал трицепса (най-горе трицепса където се свърза с перката и рамото) от пулоувър машина за гръб, тип Дориан Йейтс с фиксирани лакти и амплитуда на движението :) и то моооощна треска, това не значи нищо. Мене дупките в гърдите (пекторалис минор) са ме боляли от набирания. И тн. примери.
12.10.13
11:12
казано от lordinov на 12.10.13, 01:39:
Не че не мога да си изолирам гърдите до голяма степен,но трябва да ползвам лека тежест,а не обичам да вдигам леко на базови упражнения,които натоварват много и големи мускулни групи..
Всъщност това, което определя дали гърдите или гърба ще са/е динамист не е тежестта или скоростта на изпълнение, а ширината на хвата и свободната тежест (уред), която използваш. Ако изпълняваш упражнението с дъмбел, с тесен хват, динамист е пекторалиса, ако изпълняваш упражнението с лост, с раменен хват (или по-широк) динамист е латисимуса.
12.10.13
16:23
Последно остава това , нали ?
Понеделник :
1. Нормална лежанка -5x6
2. Гребане с щанга -4x6
3. Набирания -5x6
4. Военна преса -4x6
Вторник :
1. Румънска тяга -5x6
2. Клекове -5x6
3. напади с дъмбели -4x6
4.Коремни преси -3x20
Четвъртък
1. Лежанка от наклон -5x6
2.Набирания -5x6
3. Гребане с дъмбели -5x6
4.раменни преси с дъмбели -4x6
Петък
2. мъртва тяга -5x6
1. преден клек -5x6
3 клек с дъмбели -4x6
4. Коремна преса -3x20
Дано вече имам свястна програма . Останаха ми последни два въпроса . Колко време съм на тази програма ? Какво следва след нея ? това - http://www.bb-team.org/workout/4671_klek-v-20-povtoreniya ? Или подобна на старата ми програма ?
Мнението беше редактирано от luxso luxso на 12.10.13 16:33.