14.10.13
00:17
Здравейте, тренирам от близо 2 месеца по следната програма, и бих желал да чуя вашето мнение за нея.Програмата не включва тяга и клекове, защото все още съм “начинаещ”,както и факта, че имам малко проблемен кръст.
Ден 1: Бицепс и Трицепс.
Трицепс:
1.Изтласкване на щанга от лег с тесен хват, 4 серии х 8
2.Трицепсово разгъване горен скрипец(въже), 4х8
3.Полукофички,повдигнати и разпънати крака, с добавени тежести, 4х8
4.Тук искам да включа четвърто упражнение, но все още не знам какво, така че бих послушал вашите съвети.
Бицепс:
1.Бицепсово сгъване с дъмбели 4х8
2.Бицепсово сгъване с щанга(права) 4х8
3.Скотово 4х8
4.Бицепсово сгъване долен скрипец с въже 4х10
Ден2:Гърди и рамена.
Гърди:
1.Лежанка 4х8
2.Лежанка полулег 4х8
3.Кофички 4х8
4.Избутване на дъмбели хоризонтален лег 4х8
Рамена:
1.Раменни преси с дъмбели 4х8
2.Повдигане на ръце встрани 4х8
3.Вертолет с крив лост 4х8
4.Не съм влючил четвърто упражнение, но бих искал да включа такова.
Ден3:Гръб и крака.
Гръб(държа да подчертая, че имам проблемен кръст и не правя упражнения натоварващи кръста, защото на другия ден изпитвам болки):
1.Набирания 4х5 (понякога първите 2 серии ги правя и 6 набирания, но повече ми е доста трудно все още)
2.Придърпване на долен скрипец 4х8
3.Придърпване на вертикален скрипец с широк хват 4х8
4.Разтваряне пек-бек машина 4х8
Крака:
1.Лег преса 4х10
2.Хакен-клек на машина 4х8
3.Калф машина 4х10
4.Повдигане на пръсти от стоеж,с щанга 4х10
Това е.Два дена тренирам, един почивам.Относно пресата, тя не е най-важното за момента, но ако ми препоръчате програма ще я включа в тренировките си, за сега я правя когато ми скимне,но поне 1 път в седмицата.
На 20 години съм, с 2 месеца стаж както казах.Висок съм 177 около 66 килограма.Целта ми е покачване на маса, но и урелефяване.
Пия единствено креатин монохидрат, и то от 2 седмици.Храненето ми е максимално здравословно, но в момента съм студент и е невъзможно хапването на някой вредни храни, във вредни часове, но това е рядкост.Сутрин закусвам овесени ядки(с кисело или прясно мляко) с мед и банан.Обяда ми е различен, защото много често ходя на стол точно по обяд, но гледам да включва месо/ориз/картофи.Следобед си правя следобедна закуска фъстъчено масло+мед намазани на филии черен хляб.Вечерята е почти винаги пилешко месо + ориз/картофи.
Поствам тази тема защото търся критики,съвети,предложения и мнения.
Поздрави!
След като си начинаещ, за какво ти е сплит, и то такъв с по 4 упражнения и 16 серии за ръце?
14.10.13
09:41
Ами това ми казаха,щом сплит не е ефективно, какво трябва да правя?
15.10.13
00:37
Петко, те 16 серии ама само за бицепс... И още толкова за трицепс. Майко мила, спрях да чета още тук.
Към автора, програмата е толкова зле, че не виждам смисъл да се поправя. Отделно е това, че сплит не е най-доброто за тебе.
Мнението беше редактирано от Veso Pervazov на 15.10.13 00:38.