Въпрос за задното и предното рамо

16.10.13
11:47

По-принцип знам, че преси с лост пред врат си вкарват предното рамо. Също така навсякъде чета, че и зад врат да го правиш, пак влиза предното рамо. Затова съм объркан. Много хора казват, че като го правиш зад врат е за задно рамо. Не е ли задното рамо дърпащ мускул? И не е ли дигане на лост зад врат рисковано?

16.10.13
11:54

Да и на двата въпроса. За задно рамо - гребане с широк хват, разтваряне с дъмбели от наклон, фейспул и други такива.

16.10.13
14:12

Всяка раменна преса натоварва основно предното рамо, а средното е синергист. Задното не участва.

16.10.13
16:39

Раменната преса както и да я правиш все си влиза отпред и с нея средно рамо не се прави! За задно вече ти казаха.

Мнението беше редактирано от Юли на 16.10.13 16:39.

И аз така знам. Аз попринцип не правя преса зад врат. За задно рамо си разтварям с дъмбели, а някакви от фитнеса на по 40 години ми казват да правя преси зад врат, защото било най-хубавото упражнение за задно рамо.

Мнението беше редактирано от Георги Иванов на 16.10.13 18:37.

16.10.13
19:02

Много е лошо някой да не разбира от нещо, но въпреки това да съветва! Не ги слушай, то колкото и прост да е човек, като направи 2-3 такива тренировки и усети, че има треска на предната част на рамото, а не на задната, ще разбере за какво е това упражнение.

да..

17.10.13
02:34

казано от Георги Иванов на 16.10.13, 18:25:

, а някакви от фитнеса на по 40 години ми казват да правя преси зад врат, защото било най-хубавото упражнение за задно рамо.

Знам ги аз тези по на 40+..
Имал съм случай двама такива “младежи” да си кореспондират.Докато единия видимо закръглен, се поти на колелото и казва на другия:
- Блъскам по цял ден ,а не мога да изчистя..
- Ими ,ген .. - отговаря категорично другия.

П.С.Ами как ще стопиш,като освен че в залата блъскаш яко,вкъщи блъскаш и сланина и какво ли още не???
Малко се отклоних от темата .. но просто исках да кажа,че по-голям не значи по-умен.

Успех. :)

Да, същите са и в моя фитнес.. На всичкото от горе се хвалят: аз имам много добър метаболизъм, когато искам мога да изчистя. :D

17.10.13
21:32

Простотата не ходи по гората,ходи по залите!

21.10.13
21:22

Последното мнение ми оправи деня. :)
Браво, Лординов, много на място казано.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1