След първата завършена програма - накъде ?

17.10.13
00:16

Здравейте , след дълга пауза отново влезнах във залата , този път реших да тренирам както трябва и да не се хвърлям на сплитове за олимпийци от 1вия път.
Та започнах по тази програма: http://www.bb-team.org/workout/4446_trenirovuchni-programi-ot-bill-pearl-ii-chast
Много добре ми се отрази програмата , доволен съм.
Изкарах 6 седмици по нея (както пише) и сега се чудя с каква да продължа ? Чудех се дали да не продължа по нея , но леко да е “модифицирам” ? Залагам на базовите упражнения като клек , лег , гребане , тяга и т.н. В темата на програмата пише да се смени със следващата , но такава няма качена ...
Целта ми е ММ.

Ще се радвам да ме посъветвате :)

Темата беше редактирана от instructor на 17.10.13 00:18.

17.10.13
13:25

Клек, Мъртва тяга, Лег, Гребане, Раменна преса, Набиране, Кофички
- Разделяш ги на бутащи/дърпащи или горна/долна част.
- Тренираш по следния начин - АБХАБХХ, тоест 2 тренираш, 1 почиваш, 2 тренираш, 2 почиваш.
- Ползваш вариациите им, за да не е еднообразна тренировката.
- За предпочитане е тренирането в пирамида с покачване на тежестта във всяка следваща серия.
- Всяка тренировка увеличаваш с поне 1кг работната тежест на упражненията.
- Спазваш стабилен хранителен режим.

17.10.13
21:06

Благодаря за отговора.

Ще го направя както ти каза.
Понеделник - бутащи
Вторник - дърпащи
Сряда - почивка
Чет - бутащи
Пет - дърпащи
2 дни почивка

така разпределени упражненията добре ли са? Специално клека и тягата - за тях се чудех.
Нещо от сорта на.

За бутащите: Клек , Лег , Раменна преса , Кофички ?
За дърпащите: Тяга , гребане , Набирания ?

Добре ли е с тези упражнения ? И по колко серии да вкарам ? 5х5 ли да ги правя ...

17.10.13
21:23

Специално аз предпочитам да правя горна/долна част, защото като правя клек, на другия ден хич, ама хич не ми е до тяга. Но щом си решил бутане/дърпане - ок.
По-горе съм ти написал за упражненията, но ще повторя. За бутащите прави само клек, лег и раменна преса примерно в понеделник. В четвъртък обаче ги промени на преден клек, кофички, преса зад врат. За бутащите е същото - понеделник: тяга, гребане, а пък петък: сумо тяга, набиране.
Може да добавиш и асистиращи упражнения - например към бутащите слагаш 1 за трицепс и 1 за прасец, а към дърпащите - 1 за бицепс и 1 за корем.
Сериите може и да не са 5х5. Но е хубаво да са в пирамида. Например правиш 1вата серия с 8 повторения, 2рата с 6, 3тата с 4-5, 4тата с 3 и 5тата с 1.

03.11.13
22:40

Карам още 2 седмици по програмата в първият пост и минавам на нещо подобно.

Понеделник: горна част
Вторник: долна
Сряда почивка
четвъртък: горна част
Петък: долна
Съб/Нед почивка.

Понеделник: Горна част
Лежанка: 5х8
Набиране: 5х8
Раменна преса: 5х8

Вторник: Долна част
Клек: 5х8
Тяга: 5х8
Прасец: 3х20

Четвъртък: Горна част
Кофички: 5х8
Гребане с дъмбел: 5х8
Раменно разтваряне с дъмбел: 5х8

Петък:
Клек: 5х8
Тяга: 5х8
Прасец: 3х20

В дните за горна част мисля , че 5те серии на упражненията не са много? Да включа ли 1-2 асистиращи след това?
И като цяло добре ли съм структурирал програмката?
Мерси :)

04.11.13
11:22

В понеделник трябва гребане, във вторник и петък корем, а в четвъртък набиране. И махни тва разтваряне, сложи друг вид раменна преса.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1