18.10.13
09:46
Здравейте. Искам да споделя с вас тренировките си. Преди не качвах, но от когато започнах да тренирам по този начин има ефект. Наедрял съм. За две седмици, съм качил 1,5 кг ръцете ми и и гръдната ми обиколка са се увеличили с по 1 сант, гърбът ми се е пооформил, а краката ми са пораснали. Висок съм 1,72 и вече съм 59,5 кг. Преди две седмици бях 57 кг.
Ето и тренировките ми:
Събота: Повдигане на щанга от тилен лег (класически вариант) 3 серии х 8, 6, 3-5, като второ упражнение правя повдигане на щанга от полулег 3 серии х 8, 6, 3-5. А като трето кофички, като се старя да акцентирам върху гърдите, тоест кръстосани крака повдигнати леко на горе, гърди изпъчени напред, по-широк хват. Там правя 3 серии х 8-6, 5-6, 4-5. Защото съм адски изморен от лежанките. И за финал донапомпвам трицепса, за да не се събират твърде много упражнения в деня за ръце. Правя трицепсово разгъване на горен скрипец 3 серии х 8, 6, 3-5.
Неделя:Набирания с широк раменен надхват 3 серии х 8, 6, 3-5. Гребане с щанга от наклон напред - надхват 3 серии х 8-6, 3-5. После продължавам с придърпване на долен скрипец 3 серии х 8, 6, 3-5. После следва едно донапомпващо упражнение за бицепс и предмишнициа, със същата цел да не се събират твърде много упражнения в деня за ръце. Правя бицепсово сгъване с щанга от стоеж 3 серии х 8, 6, 3-5. После за предмишница продължавам със сгъване за предмишници с дъмбели 3 серии х 8, 6, 3-5.
Понеделник:Почивка.
Вторник:Клек с дъмбели 3 серии х 8, 6, 3-5. После следва бедрено разгъване 3 серии х 8, 6, 5-3. После повдигания на пръсти за прасец, тей като съм много изморен от предишните упражнения го правя със собствено тегло на праг 3 серии х 10, 10, 10. И за финал няколко минути колело за донапомпване.
Сряда:Раменни преси пред гърди с дъмбели 3 серии х 8, 6, 3-5. Разтваряне на дъмбели в с трани от стоеж, класически вариант 3 серии х 8, 6, 3-5. Повдигане на дъмбели встрани при наклон напред от стоеж 3 серии х 8, 6, 3-5. После следва Трапецовидни повдигания с дъмбели 3 серии х 10, 10, 10.
Четвъртък: Изтласкване на щанга от лег с тесен хват 3 серии х 8, 6, 3-5. После следва кофички, като акцентирам върху трицепса, демек, не кръстосани крака, не повдигнати леко на горе, по тесен хват 3 серии х 8, 6, 3-5. Скотово сгъване от седеж с щанга 3 серии х 8, 6, 3-5. И за финал бицепсово сгъване с дъмбели от наклонен седеж 3 серии х 8, 6, 3-5.
Петък:Почивка
Моля, за вашите мнения,, какво да добавя или пък да премахна. Или пък всичко си е наред. Правя упражненията с по 1-2 мин. почивка между сериите, изпълнявам ги чисто без чийтинг. Във всяка следваша серия покачвам тежеста, за да ми е максимално тежко. Пия между 2-3 литра вода на ден и се старя да приемам около 1,5 до 2,5 протеин на телесно тегло. Храня се между 3-4 пъти на ден. Моля за отговори, благодаря ви предварително. :)
18.10.13
13:26
Щом имаш някакъв прогрес в мерките, значи си на прав път с храненето и тренировката :)
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/70400
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/70193
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/70002
Това вече е четвърта тема относно програмата ти. Толкова ли не можа да я съставиш тая програма.
В една от предишните теми помня, че ти бях казал за тягата. Отново обаче не си я включил. Тоя клек с дъмбели за какво ти е? За да тренираш хвата и предмишницата ли?
Та ти си само 60кг. Не мисля, че ти е нужен такъв сплит, а една проста програма, която е съставена 90% от базови упражнения и в останалите 10% се вписват по 1 упражнение за бицепс, трицепс, прасец и корем, но те не са задължителни.
Горна/Долна част
Бутащи/Дърпащи
Торс/Крайници
И трите програми са супер, само където при третата няма да има голяма нужда от тренировката за горните крайници. Ето в краен случай още една добра програма:
Гърди/Предно рамо
Гръб/Задно рамо
Почивка
Предно бедро/Трицепс
Задно бедро/Бицепс
Малко и за упражненията. Най-важните са ти следните:
- Клек
- Мъртва тяга
- Лег
- Гребане
- Раменна преса
Всичко се върти около тях. Тренираш 4 пъти седмично (АБХАБХХ). По 1 упражнение за мускулна група. Ползвай вариациите им и ги върти (например гребане с набиране, лег с кофички, и т.н.).
И не на последно място - хранителния режим е най-важен.
УСПЕХ!
Мнението беше редактирано от Ронката на 18.10.13 15:37.
18.10.13
22:43
А като стана дума за храненето ми, ето как долу горе се храня, давам пример с днес:
Закуска: Здравословно 3 в 1 3-4 гр нес кафе на зърна разтворено в 200 мл прясно мляко 3,2% масленост, 100 гр типов хляб, 60 гр пушено пуешко филе, 60 гр овче сирене, 8 маслини и една диетична сусамка (сусам, ванилия и фруктоза)
Обяд: Една консерва от 180 гр риба скумрия в доматен сос, 65 гр печено индийско кашу с много малко сол, 100 гр типов хляб и още една диетична сусамка (сусам, ванилия и фруктоза)
След Обедна закуска: 2 средно големи ябълки общо около 300 гр и едно капи зелена ябълка от 250 мл.
Вечеря: 160 гр пилешки гърди на скара, с около 150 гр салата от домати гарнирана с около 15 гр зехтин, без сол, 100 гр типов хляб и една кофичка кисело мляко от 300 гр 3,5% масленост.
Долу горе храненето ми е такова.