Препоръчайте ми какво да правя за да отслабна

Здравейте! Не знам дали точно тук е мястото за тази тема, но търся начин да отслабна. Знам, че не ми трябва само хранителен режим, ами и някакви тренировки, примерно кардио нещо упрежнения и др. Аз съм момиче на 16 год. Висока съм 158 см и тежа около 70 кг което си е множко, но не съм разпусната,обемна, ами съм някак си стегната, тялото не ми е грозно със висящи тлъсти сланини. Не знам дали това ви интересува но съм със тип тяло пясъчен часовник (103-105-70-106) и краката са ми по - пълни и набити, имам равномерно разпределени мазнини, имам и голям бюст и видимо хората не ми дават тези килограми. Принципно искам да стана 60 кг. и да си ги поддържам с годините. Забелязала съм че когато бях 60 кг (преди 3 години) имах 21 кг мазнини, след една година бях 63 кг и мазнините ми бяха 19 кг. Искам да кажа, че изобщо не съм трениларала нищо, нито съм ходила на фитнес тогава, дори и сега не правя нищо и ми е интересно как така са ми намалели мазнините, като не съм се подлагала на диети, ям си колкото ми е сладко никога не съм се лишавала от нищо, не съм мръднасла и сантиметър нагоре от 5 години. Начинаеща съм, затова мисля че тук ще ми помогнете. Другото което искам да спомена е, че джипито ми каза, че имам халтави стави, които изключително много ме болят, не бих казала че е от теглото, защото ме болят абсолютно всички стави, като тези на китката, сгъвките на пръстите, врата и тн. .. И не е много препоръчително да ги натоварвам. Надявам се на бързи мнения. Благодаря ви предварително :)

18.10.13
18:08

Не е важно какво показва кантара  , а това дали на теб ти харесва и се чувстваш добре.
Как  определи , че си имала 21 кг мазнини ?
Иначе - изчисляваш си КБ - калориен баланс - калориите необходими за нормално функциониране и поддържане на тегло , от тях изваждаш 200-300 калории , за да станеш на ОКБ-отрицателен калориен баланс , при който калориите не ти стигат и започваш бавно да сваляш.
В сайта ги има тези формули за изчисляването . След като изчислиш КБ погледни раздела за храните и според тяхния състав си изготви меню при което ще си на ОКБ.Наблегни на храни като месо,яйца,млечни продукти,ядки,риба,ориз,бобови култури,картофи,плодове и зеленчуци и избягвай т.нар “фаст фуудс” и “джънк”.За тренировките , може да започнеш с някои сплит във фитнеса , някакъв вид кардио например.Тренирай и се храни разумно и имай търпение.Успех

Мнението беше редактирано от Пенев на 18.10.13 18:10.

ами качвала съм се на такива уреди, където пускаш левче и ти изписват всичко :)
ами формулата за BMR беше 655 - (9,6 . теглото) + (1,8 . ръст см) - (4,7 . години) нали така ?

Мнението беше редактирано от Александрина Атанасова на 18.10.13 18:12.

18.10.13
20:44

Скептично съм настроен към тези уреди.Да това е формулата , но е хубаво да прочетеш цялата статия

казано от Александрина А. на 18.10.13, 18:10:

ами качвала съм се на такива уреди, където пускаш левче и ти изписват всичко :)

Тези уреди не отичатат вярно - казвам ти го от личен опит. Така че - не се води от тези резултати

Мнението беше редактирано от Графиня фон Дачева на 18.10.13 20:50.

ПВ

19.10.13
14:58

Модерация: Нарушаване на правилата!

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 20.10.13 08:19.

20.10.13
11:43

Според мен имаш съвършенни мерки!!! Не отслабвай, мъжете не харесват кльощави жени от личен опит ти го казвам!

+ 1 глас към коментара на Kitty !

20.10.13
13:47

казано от Kitty Petrova на 20.10.13, 11:43:

Според мен имаш съвършенни мерки!!! Не отслабвай, мъжете не харесват кльощави жени от личен опит ти го казвам!

в страна родила поговорките “куцо, кьораво, сакато дупка има ли е злато” и “хуй око няма” смятам че имаш напълно грешна представа за мъжете.

Мнението беше редактирано от Gledam Tupo на 20.10.13 13:48.

Мерките й може да са чудесни, но за самата нея не е здравословно на този ръст да носи тези килограми (мое мнение). Това може да причини проблеми след време, затова ако и самата тя не се чувства добре, при всички случаи няма да й навреди да се храни по-здравословно и да спортува, може само да извлече позитиви от това. Отделно това,че мъжете не харесват кльощави жени ... е доста субективно. Едни харесват едно, други друго, но е хубаво човек да не се променя за другите, а за себе си. Важното е ТИ да се харесваш, когато се погледнеш, да се чувстваш добре в тялото си, а това дали Генчо те харесва.. 5 пари не струва.

[quote author=“Adriana Dacheva” date=“1382289510

Мнението беше редактирано от Александрина Атанасова на 04.11.13 16:44.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1