Необичайно слаби гърди ?!?

18.10.05
03:24

Здравейте,

Значи проблема ми е следният :

От близо година и половина се занимавам с бодибилдинг и забелязвам следния проблем. Гърдите са ми най-слабата част от тялото и не мога да си обесня защо !

Бицепс (обиколка 40см) вдигам 45кг от стоеж 6 пъти
Трицепс бутам 55 от лег тесен хват 8 пъти

Гърди бутам 75 от лег 6 пъти с ебати мъките

За гърди правя в тренировката (2 пъти в седмицата ги правя гърдите) лег, полулег(55кг 6 пъти) , флайс и изтласкване на дъмбели.

Та въпроса ми е нормално ли е това съотношение на гърдите спрямо другите мускули ? (186см - 88кг съм)

BTW не съм си сменял програмата от както съм почнал да се занимавам. Наложително ли е да я сменя и доколко, защото за гърди не се сещам за някакви коренно различни упражнения ?

18.10.05
09:08

Можеш да смениш подредбата на мускулните групи.
Може да ги преуморяваш с тези две тренировки седмично.
Пробвай различни методики на тренировки.

18.10.05
10:54

Намали упражненията и пробвай да вдигнеш тежестите. 4 упражнения за гърди 2 пъти седмично са много. Само гърдите ли правиш 2 пъти седмично? Ако е така, и само те не ти вървят, може би трябва да се замислиш дали не ги претоварваш ;)
Съотношението на тежестите между тесния и широкия хват е нормално, но като цяло не вдигаш много за килата си.

Ако тренираш два пъти седмично, пробвай различни упражнения в двете тренировки:

Примерно:
1. Лежанка
2. С дъмбели от наклон

Следващия път:
1. Наклонена лежанка
2. Кофички

Пробвай и да разредиш тренировките за гърди на всеки 4 - 5 дена, понеже 2 пъти седмично според мен е много. Примерно, тренираш гърди в понеделник, после чак в петък или събота, после следващия вторник или сряда, после в неделя и т.н.

18.10.05
21:00

Ами правя гърди-корем; трицепс-бицепс; гръб-рамо като изпускам гърба отвреме на време шот ми е много тежка тренировката. Това през ден. Петко, казваш 2 упражнения на тренировка- това не е ли малко за цяла тренировка...или пък колко серии кажи

Щото аз правя по 3 серии на посочените упражнения  :)

Пък за претоварване незнам, защото съм дигал и 85 и изведнъж като почнах да свалям от лежанката - ставаше ми все по-трудно и сега съм на 70-75, а другите мускулни групи си бяха добре

Все си мисля, че програмата ми куца, пък и на якия бик като му прочетох програмата едва ли има нещо такова като претоварване  :twisted:

18.10.05
21:24

[quote author=“CTAMAT”]Ами правя гърди-корем; трицепс-бицепс; гръб-рамо като изпускам гърба отвреме на време шот ми е много тежка тренировката. Това през ден. Петко, казваш 2 упражнения на тренировка- това не е ли малко за цяла тренировка...или пък колко серии кажи

Щото аз правя по 3 серии на посочените упражнения  :)

Пък за претоварване незнам, защото съм дигал и 85 и изведнъж като почнах да свалям от лежанката - ставаше ми все по-трудно и сега съм на 70-75, а другите мускулни групи си бяха добре

Все си мисля, че програмата ми куца, пък и на якия бик като му прочетох програмата едва ли има нещо такова като претоварване  :twisted:

Претоварване и нещо като хронична умора в гърдите може да имаш, което да е довело до кофти силови постижения.

Междо другото, явно силата ти не е огромна, а опитвал ли си колко е издражливостта им. Защото аз също не мога да вдигам огромни килограми, но за сметка на това забелязвам доста прилична издръжливост.

18.10.05
22:26

Издържливостта колкото може повече повторения ли означава ?

И дали ще качвам килограми на лежанката ?

Искам още да добавя, че не съм много редовен (имам да уча доста). Все не искам да повярвам, че съм слаб физически  :twisted:

18.10.05
22:44

Това, че си почнал да сваляш кила, вместо да качваш, не ти ли говори достатъчно? Защо само гърдите правиш два пъти седмично, защо нямаш крака? Защо пропускаш гърба, какво като е тежка тренировката? То с леко не става ;).
2 упражнения са повече от достатъчни, още повече, че правиш 2 пъти седмично гърди. Пробвай вариантите, дето ти казах, какво губиш, и без това нямаш напредък ;)

18.10.05
22:51

EEE ясно е че ги претоварваш аз ти препоръчвам 1 седмица пълна почивка и след това да си направиш сплит в който да ги тренваш 1 в седмицата проблема ти е класически

SE

22.10.05
12:53

Как си правиш тренировките за гърди на 100% ли? Лично аз щото се занимавам с канадска и преди си тренирах ръцете 2 пъти седмично (има резултат ) но..едната тренировка ми беше на 60-70% а другата 30-40% така не позволявам да претренирам Апък лично ти ако си правел 2-те тренировки за гърди на 100% е нормално да няма растеж .Пък и да ти кажа тука може да влият и генетичните ти заложби лично аз имах един приятел който имаше 44см ръка 120 гръб 65 см бедро а,бе изобщо добри резултати но отпред си беше дъска какво ли не правеше за тези гърди но нямаше резултат.Лично пък аз рядко тренирам гърди и са ми добре развити ако погледнеш аватарът ми това съм аз при лично тегло 65-70кг на 178см  :lol:  :lol:

23.10.05
00:52

Еми починах си 1 седмица и сега мисля да ги правя гърдите само 1 път в седмицата, но сега като починах имам чувството, че можех да направя тренировката още преди 2-3 дни.

И да, обичам да се натоварвам близо до 100-те процента :twisted:

Все пак между сериите не трябва да има повече от минута и половина почивка, а пък между тренировките трябва да има минимум седмица  :?:  :!:  :?:

Не си ли противоречат двете правила  :?:

23.10.05
01:05

Почивките може и повече от минута и половина да са, зависи от тежестите и дали тренираш до отказ. А между две тренировки за мускулна група трябва да е толкова, че да се свръхвъзстанови, но не повече или по - малко ;) Колко е това време не мога да ти кажа.
За мен лично е между 4 и 6 дена, в зависимост от тренировката и някои други фактори ;)

23.10.05
11:51

Незнам за гърдите ама аватара ти е ужасен :D :D :D :D :D :D :D

27.10.05
22:32

[quote author=“mmds”]Незнам за гърдите ама аватара ти е ужасен :D :D :D :D :D :D :D

шшшшшт...  :D

А за гърдите: пробвай да правиш гърди само веднъж седмично, дори една седмица не е достатъчна за хипервъзстановяване след тежка тренировка. Повече ядене, протеини, ако искаш яж нещо сладко преди тренировка - доста помага за силата и издържливостта. Веднъж изядох едно corny преди тренировката и се учудих от себе си в залата  :D Просто спи повече и повече почивка. Ако тренираш гърдите два пъти в седмицата, наистина си се преуморил и губиш маса, защото катаболните процеси при тебе са по-големи от анаболните. Разрови се из bb-team.org и прочети това-онова за възстановяването и така  :D

MI

28.10.05
10:54

щом са ти слаби гърдите.ги прави първи след почивката(събота-неделя)така ще имаш повече сила,за по-малко повторения 8 да речем :)

08.11.05
20:19

след всички прочетени мнения бих дал и моето скромно такова - и аз трернирам от около година и на мен гърдите са ми най-слабата мускулна група и все се опитвах да ги оправя но нямаше ефект- така че започнах както каза Петко на 5-6 дни тренировка за гърди, примерно понеделник и петък после втрорник , събота и т.н.
От няколко седмици осъзнах че жестоко ги претренирам като правя всяка тренировка по 3-4 упражнения , за това постъпи както сметнеш за редно, но аз ти препоръчвам да правиш по малко упражнения 2 максимум на 5 дена - в 1-ата тренировка влагай повече сила , а във втората намали тежестите

по-здрави

09.11.05
21:59

Всичко е до гена.И аз съм така,търси неочакваното за мускула,изненадай го,ако пък не стане,значи времето ще реши проблема.Успех!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1