24.10.13
13:20
Здравейте, на 23 години съм, 1.75м., 72кг. с малък стаж в залата, но не малък извън нея :D От години(но с прекъсвания) тренирам предимно в домашни условия , лицеви опори, кофички,набирания, преси, стълби, клекове и малко упражнения за трапец и рамо с два 12.5кг дъмбела, но мисля да премина към тренировка в залата. Разгледал съм доста програми и се опитах да комбинирам следната:
1ден - крака(включително прасеца)
2ден -гърди+трицепс - 4 упражнения за гърди + 2 за трицепс
3ден -”кардио”-което смятам да правя извън залата т.е. 3х12 етажа стълби(тичане) + коремни упражнения.
4ден -гръб + бицепс -4 упр. за гръб + 2 за бицепс.
5ден -рамо + трапец.
6ден -пак кардиото от 3ден
7ден - почивка.
Въпросите ми са: твърде натоварваща ли е програмата заради 6-те тренировъчни дни? (сложил съм крака като първи ден за да не е нито преди “кардио”, нито след него). Тъй като по телесен тип се определям като “мезоморф” (ако не пазя сериозна диета лесно ми се лепят мазнините, и в момента имам малко по корема и задника...). По-добре ли ще е да махна единия ден кардио и да тичам 20 минути след всяка силова тренировка?
Темата беше редактирана от Andrey Drandarov на 24.10.13 13:20.
24.10.13
13:58
не мисля че това е важното в случая, но когато съм ходил на фитнес предимно гърди и гръб в отделни дни, понякога кръгови тренировки...
Значи започни сериозно - кръгови тренировки 3 пъти в седмицата с базови упражнения. Карай 1-2 месеца така и от там хвани някоя програма като 5х5, горна/долна, бутане/дърпане, торс/крайници, 10х10, клек в 20 повторения... избираш и почваш.
24.10.13
16:09
След като приключа с кръговете тренировки, защото точно това съм правил последните месеци...горната програма която съм направил става ли изобщо?
Горната програма не е лоша, обаче сега е зима. Моят съвет е да се възползваш от нея и да качиш килограми, тоест кардиото е излишно за сега. А пък като дойде лятото вкарай и кардиото (както и диета за чистене) и ще изчистиш ненужните мазнини. Иначе програма бих я структурирал така:
- гърди/трицепс
- гръб/бицепс
- почивка
- рамо/трапец
- крака
По този начин имаш почивка и след краката и след гърба. А пък като толкова искаш може да направиш едно ниско интензивно кардио в някой от почивните дни, но не виждам голям смисъл в това.
Мнението беше редактирано от Ронката на 24.10.13 18:46.
24.10.13
21:42
Благодаря ти, ще те послушам, но само последен въпрос, кога да правя корем( 1, 2 пъти )?
Може би към тренировката за рамо би било най-удачно, понеже тя е най-кратка. Ако искаш да го тренираш втори пък остава да го сложиш след гърдите и трицепса, обаче ако го тренираш тежко и на другия ден имаш мускулна треска, няма да ти е много приятно да правиш гръб.
24.10.13
23:55
Добре,че е `~1! тук да се занимава да ви измисля програми (giggle). Защото ви мързи да видите примерните програми в сайта.