Гръб като четирикрилен гардероб

27.10.05
11:53

Тренировките за гръб трябва да са наи интензивните от вашата програма. Правете до 5 упражнения като към края включите трапец и задно рамо. Не пренебрегваите базовите упражнения, използваите добавки и суплементи и бързо ще видите резултата.

27.10.05
12:02

Не виждам смисъл от 5 упражнения в една тренировка.

27.10.05
12:45

[quote author=”Петко К”]Не виждам смисъл от 5 упражнения в една тренировка.

Аз виждам.....претоварване  :roll:

27.10.05
13:14

Ако са от по 1 серия може и 10 да се правят, ама наистина няма голям смисъл в таквизи начинания... :lol:

EA

27.10.05
18:04

добре е 4 упражнения по 4 серии с по 7 повторения

MI

27.10.05
18:22

ха,откъде измисли че трябва да е с 7 повторения тая тренировка за гръб,най добре си е тя да е 4 упр с 3 до 4 серии
Моля пишете на кирилица!
Mr_Muskul

27.10.05
19:32

най добре е три упражнения с 8 повтореноя :wink:
гребане с дъмпел
мъртва тяга
хабирания/гребане с щанга

:arrow:  :wink:

27.10.05
21:44

Абе човек мисли като пишеш подобни неща ами да предположим че човека Х със стаж 2 месеца прочете това и както е надъхан да порастне бързо веднага ще я почне и ще скапе.А тези с големия стаж дето им трябват по 5 упражнения са на ниво сами да си преценят това

27.10.05
22:44

откакто сам почнал да тренирам вече година и 3-4 месеца все по една програма за гърба си работя:
1-тяга
2-чукове
3-мечка
4-пулдаун отпред
и ако имам сила останала-набирания
  мога да кажа че ИМА голям ефект

27.10.05
23:30

то за всеки си е индивидуално.например имам приятел който прави само 2 упр за гърди ама растат все едно в тях има синтол :( но все пак 4упр мисля че са оптималното

MI

28.10.05
10:26

4 упр си е най добре,но за среднонапреднали разбира се,макар че и за начинаещи може стига сериите да са по 3 от всяко упр

28.10.05
11:15

Издребнявате за глупости: “Четири серии за напреднали, три серии за начинаещи ...”!

Истината е една - гърбът е най-голямата мускулна група заедно с квадрицепса и единственото, което иска са големите тежести и сравнително добра техника. Когато някой се лигави на чукчета с 40-60 кг примерно, естесвено е, че няма да расте, ако ще да прави и по 5-6 серии на упражнение. Ако пък не вкарва въобще щанга, а го кара само на скрипци, е ... ще има проблем!

Аз правя 3 упр. по 2-3 серии (без загряващите), досега не знаех, че тренирам като начинаещ! Чувствам се засрамен!

28.10.05
11:37

nikolaBULL е прав! Преди да спорите за такива неща, си помислете, че мускулите не могат да броят и не знаят колко серии и упражнения сте направили!
Важен е единствено стреса, натоварването, което получават. То трябва да е достатъчно, за да се получи стимулация. Но има един момент, от който нататък става безсмислено да товарите мускула - резултата няма да е по - добър, а даже може да е по - лош, понеже ще забавите възстановяването или ще претренирате.

И като казвате еди колко си серии и упражнения да се правят, не е зле да уточните с каква интензивност се изпълняват тези серии, с какви тежести, общия обем на тренировката, през колко време се изпълняват, колко са почивките между сериите и т.н. Иначе са само празни цифри, без никакво съдържание.

MI

28.10.05
12:14

te neмогат,ама ако не ги натовариш,по-добре да не ходиш на фитнес,и тва за начинаещите и среднонапреднали,си е така,ако попиташ да речем христомир,как трябва да тренира човек който за първи път влиза в залата,е естествено да ти каже,че трябва с програма за начинаещ,така че nikolaBULL незнам от колко време тренираш,но ако е повече от година , тия 3 упр с по 2-3 серии,се чудя дали усещаш нещо от тренировката на гърба

28.10.05
12:48

[quote author=”Петко К”]
И като казвате еди колко си серии и упражнения да се правят, не е зле да уточните с каква интензивност се изпълняват тези серии, с какви тежести, общия обем на тренировката, през колко време се изпълняват, колко са почивките между сериите и т.н. Иначе са само празни цифри, без никакво съдържание.

;)

За него не знам, обаче аз примерно гърдите или рамото ги усещам много добре натоварени само след 1 - 2 упражнения по 2 серии, изпълнени с нужната интензивност.

KA

28.10.05
17:16

а може ли да ви попитам само, понеже стана дума за претрениране малко по-нагоре....как мога да разбера кога претренирам?

28.10.05
18:04

когато след тренировка си мн отпаднал и имаш голяма МТ  :wink:

28.10.05
22:35

[quote author=“kakvo_stana…”]а може ли да ви попитам само, понеже стана дума за претрениране малко по-нагоре....как мога да разбера кога претренирам?

Претрениран (невъзстановен) си, когато дойде време да тренираш пак същия мускул, но още го чувстваш изморен и имаш и тогава мускулна треска все още!

[quote author=“valaraukarky”]когато след тренировка си мн отпаднал и имаш голяма МТ

Напротив, това пък е признак на добре проведена и високоинтензивна тренировка!

[quote author=“milosh”]nikolaBULL незнам от колко време тренираш,но ако е повече от година , тия 3 упр с по 2-3 серии,се чудя дали усещаш нещо от тренировката на гърба

Tренирам над 10 г. и тренировката ми е (най-често):

Набирания на лост с широк надхват до брадичката с тежест - 2Х5-6 с 20 кг, след това ми махат тежестта и правя още 2-3 повт. без тежест.

Мечка - 2Х6-8 с 130 кг. - но класическата, с щанга забита в един ъгъл на залата и натоварена в единия й край и хваната направо за лоста, а не с някакви си ръкохватки или глупави машини!

Придърпване на скрипец с тесен подхват към гърдите (макарата отгоре) - 2Х6-8 с 24 плочки + 2 форсирани повт.

Придърпване на скрипец към корема с широк надхват (макарата отдолу) - 1Х12-15 с 12 плочки + 2 форсирани повт.

М-да, “нещичко” усещам! Винаги!

P.S. С Петко К. както винаги си ни пасват мненията (с изключение за “Перфектният бицепс” :wink: ) Бързо разбираш кога говориш с “човек с опит в занаята”.
Нарочно отговорям на няколко човека едновременно с един пост, за да не си помислят някои, че трупам мнения!

28.10.05
23:45

[quote author=“nikolaBULL”][quote author=“kakvo_stana…”]а може ли да ви попитам само, понеже стана дума за претрениране малко по-нагоре....как мога да разбера кога претренирам?

Претрениран (невъзстановен) си, когато дойде време да тренираш пак същия мускул, но още го чувстваш изморен и имаш и тогава мускулна треска все още!

[quote author=“valaraukarky”]когато след тренировка си мн отпаднал и имаш голяма МТ

nikolaBULL имам предвид когато МТ е наистина доста голяма и то се подразбира че няма да се възстанови до другия път, но верно не съм го допълнил ..

M_

29.10.05
21:01

nikolaBULL имам предвид когато МТ е наистина доста голяма и то се подразбира че няма да се възстанови до другия път, но верно не съм го допълнил ..

това претоварването с мускулната треска до следващата тренировка нямам представа вследствие на какво чак толкова може да се получи?!!? ако естествено човека тренира въпросната група 1 път в седмица ..това са 3-4дни макс при мен примерно за да ти отшуми мускулната треска  :idea:

30.10.05
00:20

получава се от претрениране  :wink: като блъскаш докат не можеш да дишаш ще видиш ефекта после

30.10.05
00:54

извинете 4е питам ма кво е тва мечка??? ;-)

30.10.05
01:17

[quote author=“valaraukarky”]получава се от претрениране  :wink: като блъскаш докат не можеш да дишаш ще видиш ефекта после

Определено аз така тренирам гърба, почивам точно 1 седмица, а растежа продължава ;) . Мускулната треска разбира се се появява още на първия ден, на втория се усилва а на трети, четвърти е отшумяла.

[quote author=“S133p13zZ”]извинете 4е питам ма кво е тва мечка???

http://www.bb-team.org/exercise/000584.php

31.10.05
19:35

[quote author=“valaraukarky”][quote author=“nikolaBULL”][quote author=“kakvo_stana…”]а може ли да ви попитам само, понеже стана дума за претрениране малко по-нагоре....как мога да разбера кога претренирам?

хаха и как така се подразбира :)
а и винаги може да пропуснеш или да отложиш някоя тренировка в името на растежа :)

01.11.05
01:29

претренирането е в следствие на прекалено тежка тренировка с мн упражнения и мн серии + повторения за дадена МГ .. като дигаш докато нямаш вече сили и после не се възстановяваш добре се осеща кво е претрениране .. а ако говорим за малка мускулна група например трицепс тя участва не само в тренировката за трицепс, а и за гърди .. (може да ги тренираш заедно и тогава трябва да се внимава доста за претрениране) ..
мисля, че е всичко ясно няма кво да коментираме повече  :lol:

06.11.05
10:09

Ако правя мечка,необходимо ли е да правя и чукчета с щанга????Аз си мисля че е едно и също натоварването,но инструктора в залата ми казва че трябва!!!То вече незнам кои да слушам и как да тренирам!!!Всеки ми казва различни неща!!!!! :?  :?  :?  :?

06.11.05
19:50

Нищо ново аз по принцип си правя по 4 упражнения за гръб като даже  не правя тяга.И пак си ми е добре гърба.Иначе рамото и трапеца ги правя в отделен ден,ако ги правя заедно ше са ми много.

14.11.05
10:49

за гърба задължително набирания - кой както иска и както може.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1