Днес слушах в рейса много странна история как един научил straddle. Разказваше на приятеля му, че се учил в басейн и там правил упражненията за него и след 1 седмица го можел. Та мисълта ми е дали е възможно?
Сигурно на пръсти се броят хората можещи предна везна на една ръка с хубава форма, тея жалки криви и сгърчени предни везни и хората които си вярват че ги правят изобщо не изглеждат естетично красиви и не приличат на нищо.
Изобщо не е вярно това.Предна везна на една ръка доста хора я могат.
Е да но говорим да е хубава везна, като тази на снимката. Хората който могат по същият начин са много малко а иначе да я направят там колкото да покажат, че могат нещо са много.
В момента има ли някой който да е правил one arm planche? Защото никъде не съм виждал да го правят.
Значи тази снимка я гледам и се чудя дали това е по трудно от full planche? И как се казва това?
:D ти как мислиш? Естествено, че е по-трудно. Това пак е планч, но китките са обърнати, което прави напрежението в тях още по-голямо.
29.06.13
21:17
Естествено, че не е по-трудно, краката не са събрани.
И аз мисля, че е по трудно но краката не са събрани.
Също намерих и тази снимка и се чудя дали е истинска.
Ами не не бях гледал до сега. Ами то значи акробатите могат много повече неща от тези който тренират Street Fitness?
Тези които практикуват уличен фитнес и могат нещо по-впечатляващо са малцина, повечето са 50-килограмови глисти, които могат по 10 набирания и 10 кофи и с това им се изчерпват възможностите. Акробатите са класи над “лостаджиите”!
Не защото съм виждал доста и познавам доста който практикуват Street Fitness и могат доста интересни неща на лостовете като планчове,предна и задна везна с една ръка и други.
Много е важно дали ги изпълняват правилно - изпънати лакти, да не треперят, краката да правят плавни и контролирани движения и т.н., а не кълчене и с 300 зора да направят нещо по възможно най-кривия начин. Важно е да изглежда красиво и впечатляващо и отстрани!
Мнението беше редактирано от Юли на 02.07.13 23:58.
От доста време се чудя дали някога е правено тройно салто земя земя? В група, няма значение дали е предно или задно само дали някога е правено тройно?
казано от Darkwish на 21.09.13, 13:48:
От доста време се чудя дали някога е правено тройно салто земя земя? В група, няма значение дали е предно или задно само дали някога е правено тройно?
Да, правено е задно тойно превъртане на едно световно първенство по спортна гимнастика от преди 20-тина години.
21.09.13
21:46
Със засилка или без? Без засилка никой не е правил тройно, иначе със засилка има колкото искаш клипчета.
Ами от земя, питах дали е правено но. А в група ли е било или с обтегнато тяло? Защото да е с обтегнато не ми се вярва някой да успее да скочи около 4-5 метра от земята.
Също исках да питам какви тренировки може да се правят за кръст? Кръст в смисъл не на халки а кръста на гърба.
Тази ми хареса много ама няма къде да бъркам бетон а копам кирка пак няма и да цепа дърва няма къде :D Нещо което мога да си го правя у нас без разни кирки и брадви :D
Мнението беше редактирано от Darkwish на 22.09.13 13:27.
Мерси за отговора и за упражнението.
Сега се чудя от около 2 седмици кое е по трудно maltese planche или full plache? Защото слушам от хора който могат и двете, че full plache е доста по труден от самолета та реших да питам да видя какво ще ми отговорите :)
Мнението беше редактирано от Darkwish на 24.10.13 17:50.