Упражнения за малко дете

27.10.13
13:45

Здравейте! В днешно време е видно, че повечето деца са затлъстели и не спортуват активно. Ядът вредни храни и прочее. Забелязвам, че брат ми, на почти 6 години, се е запътил и той натам. Яде макдоналдс, макар и не често, хапва кроасанчета и повечко сладки работи. Тежи 21кг. което е нормално за неговата възраст/ръст(111см.). Когато се опитам да му спра вредните храни се превръщам в лошия и вманиачения фитнес маниак (защото съм единствения трениращ и добре изглеждащ в семейството :/ )
Затова искам да започна да го натоварвам и него с тренировки, да спортува, да се раздвижва и изобщо да е активен. Но не знам на какви упражнения да го “подлагам”. Да не го претоваря или да му навредя. Молбата ми е да ми предложите някакви упражнения, които да го натоварват до такава степен, че да не се откаже. Благодаря предварително!

27.10.13
13:49

надявай се малкия да има компания и да ходят да играят мачлета редовно иначе никакъв шанс

27.10.13
13:56

Детската му градина не е в района на квартала и приятелите му оттам не живеят наблизо. А другарчетата от квартала са и те толкова активни колкото него. Хубавото е че имат плуване, но то е 1-2 пъти в седмицата. :/ Общо взето няма големи предпоставки да се развива добре физически. И просто се чувствам длъжен да се включа на макс в тази му изоставаща част.

27.10.13
14:02

На тази възраст от към 5-6 годинки като бях тичах с баща ми всеки ден към 6 км един и същ терен всеки ден и после като се върна правех няк’ви лицеви там колкото мога някак’ва гиричка имаше 2-3 килограмова сгъвах ей така и това е.

Carbohydrate

27.10.13
15:03

Първо и най важно: трябва му подходяща храна, която да яде цялото семейство. Без макдоналдс, чипсове, коли и т.н. Може разбира се да се ядат, но рядко!
Второ: да се развие във него желание за движение. Всякакво движение под форма на игра. Стимула е, като му повтаряш, че се е справил страхотно, че може и други хубави и стимулиращи изрази!
Като се играе, може да се види какво му харесва и да се набляга на него, но без да се задълбочава “треньора”. Всичко е под формата на непренудена игра-тренировка.

Аз моят син го карах да ходим на лостовете, а той ми казваше, че това не е тренировка. Тренировка било бягане и аз докато се набирах, той правеше обиколки....
Сега почнахме да ходим на зала заедно. Днес пак ще ходим. Бяга на пътеката, колкото си иска и после гребен тренажер. После каквото си хареса. Иначе ще му мине мерака, ако го задължавам да прави нещо.
Цялата среда около него трябва да е здравословна, за да вижда и свиква....
Успех!

Накарай го да прави лицеви опори, коремни преси, дай му пример за подражание. На тази възраст лесно се подлъгват по това, което прави някой в семейството им и правят каквото видят. Завърти това в твоя полза и го мотивирай, да те уважава колкото и ти него.
Поздрави! :)

Не знам дали на такова малко дете трябва да му се спират всякакви работи. Въпреки, че е вярно че децата вече нито излизат да играят на кришка мишка или да ритат. Освен да го водиш да ритате заедно :)

27.10.13
16:23

Футбол/Баскетбол/Плуване са страхотни за тази възраст.

28.10.13
14:22

Съгласен със забавните, групови спортове! Иначе.. детето е много малко за да се интересува от това как изглежда, според мен за момента важното е да вижда батко си как тренира и да разбере че това е хубаво нещо. Не му спирай сладкото, по-скоро направи така, че като поотрасне да иска да идва с теб в залата ;)

28.10.13
18:19

Благодаря, че се включихте в инициативата :) Днес го взех. Беше му забавно. Прави бицепс и крака. Едвам вдига 2кг. гира, но я вдига. На клековете искаше и лоста и като му го дадох (5кг.) трудно стоеше и на крака :D Важното е, че му хареса. Да се надявам, че не е било само за 1 път!

Взимай го със себе си просто, ще му дадеш невероятен пример!

31.10.13
22:18

Виж тук  http://silnatajena.blogspot.com/2012/11/blog-post_7989.html
Постигнах голям успех със синът ми, който не само че отслабна много, а и намали вредната храна до минимум, тренира 4-5 дни в седмицата.
В блога има снимани тренировки, които прави в къщи.

Мнението беше редактирано от shindi на 31.10.13 22:21.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1