Правилно ли е това което съм започнал?

28.10.13
10:41

Здравейте, първо се извинявам ако не пиша в правилния раздел, но съм още нов тук. Реших да започна да тренирам, и да покачвам маса, но един приятел ме посъветва преди да започна да качвам мускулна маса първо трябва да изчистя мазното по корема и след това да започн да качвам маса, реших да го полслушам и започнах този режим: Висок съм 189 и в момента тежа 80.1 кг.

Закуска   
- Овесени ядки, сурови 
- Мляко, 2%
Обяд   
- Пилешко, гърди, сурови 200 гр
- Спагети, пълнозърнести, сурови 100 гр
- Салата, зеленчуци, без дресинг  200 гр
Следобед   
- Оризови блокчета, от кафяв ориз и сусам 100 гр
- Кисело мляко, нискомаслено 1 коф. / (450г)
След тренировка   
- Банани, сурови 100 гр
Вечеря   
- Яйце, белтък, суров 5 бр / (33.4г)
- Извара, 1% мазнини, без сол 100 гр
- Хляб, пълнозърнест 2 парче(та) / (28г)

И в същото време намерих тренировъчен режим за начинаещи с опит под 1 година, но пише че е за покачване на маса (незнам дали е позволено да се дават линкове на чужди сайтове за фитнес, затова няма да го дам засега)

Можете ли да ми кажете дали режима е подходящ за сваляне на мазното от корема и дали е ще има ефект ако продължавам да съм на режима и в същото време тренирам в залата за покачване на маса. Благодаря предварително за отговорите ако имате време да погледнете.

28.10.13
10:52

Няма смисъл в момента да започваш със сваляне на мазнините, защото така или иначе, когато започнеш с качването на ММ ще качиш и някакъв процент мазнини. Просто си е загуба на време, поне според мен. Качвай ММ, после мазнините пак ще си ги свалиш.

Смятал ли си енергията в тази храна? На око ми се вижда повече от необходимото, за да сваляш.
Белтъчините са малко със сигурност.
Прекалено много въглехидрати - не съм уверен, че нещата ще се получат при такъв подход.
Липсват мазнини - груба грешка.

Яйцата се ядат цели. Няма причини да ядеш само белтъците.
Обезмаслените храни не са добра храна... а и няма смисъл да бягаш от мазнините.

28.10.13
11:01

Тоест какво трябва да направя....

28.10.13
11:10

Тоест трябва да почнеш да си качваш, а после като качиш достатъчно маса, ще започнеш да чистиш. Наистина не виждам смисъл да чистиш първо, после да качваш ( да се омазниш пак) и после пак да чистиш..  И наистина е добре да послушаш съветите на останалите - трябват ти източници на качествени мазнини. Ако ще качваш или поддържаш килограми, въглехидратите ти са ок, но за сваляне - поемаш много въглен според мен.

28.10.13
20:08

Яж си яйцата цели (И НЕ СУРОВИ!!!). Тия оризови блокчета ми се струват малко в повече. Изварата преди лягане бих те посъветвал да я направиш 200гр. (Ако ти е гадна и имаш блендер можеш спокойно да я направиш на смуути с малко вода и така се приема доста по-лесно и “безболезнено”). Вкарай някакви сурови ядки/авокадо и тем подобни източници на мазнини, в сайта има много информация.

28.10.13
20:56

Благодаря много за отговорите на всичко, само да попитам по колко яйца да ям и както казвате да ги ям цели колко жалтъка да ям и кога да ги ям сутрин на закуска или за вечеря яйцата ?

28.10.13
21:30

казано от Ivan Petkov на 28.10.13, 20:56:

Благодаря много за отговорите на всичко, само да попитам по колко яйца да ям и както казвате да ги ям цели колко жалтъка да ям и кога да ги ям сутрин на закуска или за вечеря яйцата ?

Аз ги ям през първата половина на деня. Преди време също ядях само белтъците ама установих, че на фона на толко гладуващи не съм най-големия тарикат, който ще изхвърля храна.

Яйцата можеш да ги ядеш и сутрин, и вечер - въпрос на личен избор ! Но не ги яж сурови и ги яж цели. По колко да ядеш вече зависи от това какво дневно меню ще си съставиш според калорийните ти нужди. Съвсем спокойно можеш да си ядеш по 5-6 яйца на ден, има хора, които ядат по 10-15 и нямат никакъв проблем. Но пак казвам - това си го преценяваш ти спрямо дневното ти меню

28.10.13
21:41

Окей благодаря ви пак, а тогава идва другият ми въпрос, от къде да избера добра диета за покачване на маса ?

28.10.13
22:16

Диетата не е константа и се нагажда спрямо самия теб. Нали се сещаш, че една диета (била тя за маса или чистене), която свалиш наготово от интернет няма как да има еднакъв ефект върху 95 килограмов активноспортуващ човек и 75 килограмов, който тепърва навлиза в спорта. Отдели си един ден в който да прочетеш надълго и нашироко за макронутриентите в храните и за това какво ти дават въглехидратите, белтъците и така пренебрегваните от мнозина мазнини. Сигурен съм, че освен полезно ще ти е и интересно. Колегата по-горе ти е дал връзка към много полезна статия, която ще ти изясни основните неща. Успех!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1