на 16 и 83кг.

Здравейте :) нямям идея как да започна...може би с това,че съм на 16 (почти 17) години , висока съм 180см. и съм страшните 83кг. От може би от 2 години насам правя опити да сваля поне 15 кг. но без успех.Ходех на фитнес , на бокс ,  на танци , упражнения вкъщи и разбира се винаги на някакъв хранителен режим (ограничаване на сладкото,спиране на хляба,без пържено,без мазно, риба,бяло пилешко месо ,много вода и т.н),но резултатите не бяха такива каквито трябва да са... сега тичам в парка,отново фитнес(казаха ми поне 40мин. кардио и след това силови упражнения),народни танци ии диета...Объркана съм и имам нужда от помощ .Разговаряла съм с много хора и всеки казва различно нещо.Ще съм Ви много благодарна да изкажете критики,мнения и т.н.
Благодаря предварително ! :)

01.11.13
13:57

Точно в този момент, когато всеки ти казва различно нещо отваряш гугъл, пишеш това, което те интересува и четеш, много четеш. За да не казваш “Еди кой си ми каза”, а да кажеш “Прочетох това и това.... ”

Напиши си менюто, какво ядеш обикновено, какво обичаш, какво не .. и тук хората ще ти помогнат. Предполагам в храненето ти е проблема.

Успех! :)

менюто ми е гаре долу едно и също
закуска: 3с.л овесени ядки с нискомаслено мляко и малко мед
обяд: малко пилешко задушено или на пара със салата (без олио и сол)
вечяря:салата
м/у храненията изяждам един банан или ябълка...някакъв плод
опитвам се да пия и много вода.
разноoбразявам със задушени зеленчучи,трици и супа без олио и фиде

01.11.13
15:12

На първо четене имам някои “критики” към храненето и тренировките ти.

1. Ядеш повечко въглехидрати, не много протеини и никакви мазнини. Опитай да намалиш въглехидратите и да увеличиш протеина и мазнините. Въобще спри да си купуваш обезмаслени боклуци - за да се “обезмаслят” им се слагат захари и нишесте, замисли се, кое е по-добре - да ядеш полезна мазнина или да ядеш нишесте? Слагай си нормални количества зехтин или масло на храната, хапвай повече месо (писала си “малко пилешко”, не знам какво за теб е малко...). Плодът между храненията, разбира се, не е фатален, но по-добрият вариант са сурови ядки или извара (самостоятелно или с въпросния плод).

2. Това 40 мин кардио и след него силови упражнения е грешно. Ако искаш да тренираш в зала, според мен е много по-добре да правиш първо силовата си тренировка (след загрявка, разбира се), след което кардиото, ако държиш да го има. Не повече от 20ина минути, ако можеш - интервално, ако не - засега монотонно. Но интервално кардио след силова тренировка като цяло не е най-добрата идея ....

01.11.13
15:14

казано от Рони Барутчийска на 01.11.13, 15:05:

Здравей :) Първо поздравления, че си решила да търсиш причините и решенията за твоя проблем.
Храната ти е малко за момиче, високо 180 см. Замени нискомасленото с пълномаслено мляко, в закуската сложи не 3, а 5 с.л.овес, увеличи порциите на месцето, вечерята също може да е като обяда, пиле, риба, яйца + салата, спокойно можеш да добавяш зехтин към салатите си. Опиши си и спортните занимания в момента. Те също са така важни, както храната :)

01.11.13
17:42

Ако се чудиш защо са те посъветвали да увеличиш мазнините - Когато тялото не приема достатъчно мазнини, отказва да гори вече натрупаните и започва да трупа още върху тях и се получава обратен ефект. Така че няма страшно да ги увеличиш. Всичко друго са ти го описали. Успех!

казано от Рони Барутчийска на 01.11.13, 15:05:

Първо здравей и честит дневник !
Сега на въпроса - не е чудно, че не постигаш резултати, ако храненето ти е било такова. 180 ръст, 83 кг, а не знам дали приемаш и 1000 калории на ден ? Повечето жени мислят, че карайки на фотосинтеза, те си правят услуга и ще “отслабнат”, защото са приели малко количество храна - ГРЕШНО! Колкото по-малко храна даваш на организма си, толкова повече той ще складира мастни депа и така ще трупаш килограми. Извод- храни се нормално, момиче! За твоя ръст и килограми 1000 калории са просто светотатство.. организмът ти няма как да функционира нормално, ще имаш сериозни здравословни проблеми не само от естетическа гледна точка, тази липса на храна ще доведе и до проблеми с менструацията - 90 % от момичетата тук са с ПКЯ, следствие на ГЛАД продължителен период от време.

Направих си труда да ти изчисля калорийния баланс с оглед на годините,килограмите и ръста ти - 1700 калории ти е базовият метаболизъм в покой (тоест без коефициента за физическа активност), ако тренираш поне 3 пъти в седмицата, умножи това число по 1.375 се получават 2337 и като извадиш от тях 20 %, за да си в калориен дефицит и да сваляш : 1870.
Така че, старай се да поемаш толкова калории. Включи полезни мазнини в храненето си  - зехтин,маслини,авокадо,ядки,яйца. Ограничи въглехидратите колкото се може повече поне в началото - имаш доста за сваляне. И забрави за обезсмаслените продукти - другите са ти го написали вече. Яж повече протеин! Риба,пиле,пуешко,телешко, свинско от време на време:) Това е от мен, успех

П.С Вечеря - салата - забрави го това ! белтъчини + салата - риба, пилешко, пуешко.. телешко - изборът е твой. И не по 50-60 грама, ами една хубава 150гр пържолка:)
П.С Избягвай бананите на този етап - мое мнение. По-добре,ако ядеш плод, да ядеш плодове, които не са толкова сладки. Като цяло е добре да не прекаляваш с плодовете

Мнението беше редактирано от Графиня фон Дачева на 01.11.13 17:47.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1