Гръб - прекалено много упражнения, които искам да правя?

20.10.13
17:51

Здравейте, стажът ми е 1 година и със времето от 3 упражнения за гръб, днес стигнах до 6. Днеска тренировката ми за гръб беше около 50 мин, което не съм сигурен дали не е прекалено много. Въпросът ми е, кои упражнения смятате, че се припокриват за да изключа 1. Тренирам за хипертрофия.
1. Набиране с широк и раменен надхват (днес за първи път го правих) 3x8
2. Гребане със щанга надхват и наклон напред 4x8
3. Мъртва тяга 4x8
4. гудморнинг 3x8
5. Гребане със дъмбел 3x8
6. Пул-овър 3x12

Темата беше редактирана от Tony на 20.10.13 17:53.

AS

20.10.13
17:52

Тяга + набирания.Друго не.

20.10.13
18:19

Глупости. Всичко си прави,просто гледай да ти се вписва в обема. Само за гутморнинга не съм съгласен,защото е тъпо упражнение и на всичкото отгоре не е за гръб, а си е баш за гъз и крака (изпълнено безопасно и правилно).

Мнението беше редактирано от lordinario на 20.10.13 18:19.

20.10.13
18:42

Гребане с щанга = гребане с дъмбел.
Гууд морнинг към тренировката за задно бедро би свършило повече работа.
При пулоувъра, за да акцентираш на гърба, трябва да го правиш с щанга (тоест раменен хват). Обаче и без него може да минеш.
И така трите основни упражнения за гръб остават - тяга, гребане, набиране.

20.10.13
19:22

казано от lordinov на 20.10.13, 18:19:

Глупости. Всичко си прави,просто гледай да ти се вписва в обема. Само за гутморнинга не съм съгласен,защото е тъпо упражнение и на всичкото отгоре не е за гръб, а си е баш за гъз и крака (изпълнено безопасно и правилно).

Това е най-доброто мнение по темата.

20.10.13
20:20

Значи, ще оставя тренировката така. За гудморнинга забравих да спомена, че го правя по-скоро за асистиращо упражнение за тягата.

21.10.13
02:24

Набиране,гребно и тяга + пулоувър бих оставил аз.
Пулоувъра, накрая или в началото като метод за предизтощение на перките без да е натоварват излишно бицепсите.

21.10.13
19:02

20 серии за гръб при такъв стаж ми се струват леко казано много.Не пречи да ги правиш всичките упражнения , но сериите трябва да се намалят поне наполовина.Хипертрофия не се получава чрез стотици серии!

Мнението беше редактирано от Пенев на 21.10.13 19:04.

21.10.13
20:27

Прави си я както е. Само това добро утро го премести да е накрая.

30.10.13
03:43

казано от Пенев на 21.10.13, 19:02:

20 серии за гръб при такъв стаж ми се струват леко казано много.Не пречи да ги правиш всичките упражнения , но сериите трябва да се намалят поне наполовина.Хипертрофия не се получава чрез стотици серии!

Нима? Ела го кажи на гърба ми, аз правя по 2 хиляди набирания (една част от тях е с тежест) на седмица + няколко пъти гребни движения + упражнения за задните рамене. ;) ... като не разбираш, не пиши. Точно пък обемът (не интензивността, не темпото...) е определящ фактор за хипертрофията,респективно от там би следвало да се очаква добър стимул за растеж ;)

п.п само да кажа, че това което правя аз не е за всеки, аз съм напреднал и се храня добре, почивам, а-у...демек за мен работи, за друг може да е пагубно, но дадох пример за да оборя категоричният му изказ на този - “не се получава чрез стотици серии!” , брей че с удивителна,хахахахх.

Мнението беше редактирано от lordinario на 30.10.13 03:56.

30.10.13
03:45

А претрениране не съществува, не и от гледна точка на това, че ще загубиш мускулна маса чрез супер много серии и голяма честота ;) Мускулна маса е невъзможно, НЕВЪЗМОЖНО, НЕВЪЗМОЖНО да се “изгори” с тренировки на конкретният мускул.

п.п освен ако не си на сериозен дефицит от калории и не ядеш протеин и тренираш до смърт ;) тогава тялото ще трябва да си набави от някъде протеин и енергия и би се получило някакъв вид разпад на мускулатурата, но ЕДВА ЛИ

Мнението беше редактирано от lordinario на 30.10.13 03:46.

05.11.13
21:28

Лординов прав си ,но е доста относително. :)
И аз съм на мнение ,че претренирането  по-скоро може да доведе до застой на тялото ,отколкото до загуба на мускулна маса.То и няма как да е друго,ако се горят повече калории от колкото се приемат.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1