06.11.13
00:20
Здравейте. Доста време по такива теми “чуках на дърво” да не ми се случи ,но явно дойде и моят ред.
Тренирам си сравнително редовно с базови упражнения и досега не съм имал никакви болки ,нито с мъртва тяга ,нито клекове ,нито лежанки ....абе нищо бе хора. Желязо !
Работата ми обаче е свързана с доста тежести ,които са с неприятна за вдигане форма( продавач-консултант на черна и бяла техника(предимно бяла(перални, хладилници и тн.)))
Усещал съм си кръста доста натоварен ,но след една нощ хубав сън всичко ми е минавало.
Скоро обаче почнах яко да тренирам корема си и правех много коремни преси и повдигания на крака от вис(предимно в края на тренировките ми). След последната ми тренироква (преди 2 седмици ) усетих доста странна болка в кръста. Усетих я 2-3 часа след тренировката. На следващия ден не тренрах и реших да си дам почивка ,но не минава. Болката е в долната лява част на кръста. Усещам я повече към таза, отляво. Не пулсира , а просто усещам как нещо там ме опъва. Особено при навеждане.
Но странното е че го чуствам повече всякаш коста ме боли. както след удар. Не мога точно да го обесня и затова ще давам накратко.
Дайте ми съвет за някакво мазило с което да пробвам да се справя с това . И моля ви ,не споменавайте лекари и прегледи. Искам първо да опитам с някое мехлемче ... :)
Много ще съм благодарен за помоща ви.
И да добавя още нещо ,което по принцип ми е било проблем с кръста. На работа седя по 12 часа прав и не ме болят краката ,нито се уморяват ,а умората ми е само в кръста по принцип . Но досега не е било болка а само умора.
Спри временно тренировката за корем.. след това започни да го тренираш, но без пресите. Бях чел тук, че при колко хиляди повторения се уврежда кръста. Това естествено не бива да те плаши, понеже има хора правили много повече от там и нищо им няма, но има и такива като теб който страдат. За мазилото препоръчвам “Deep Relief”
Мехлемите са безброй и като цяло по-голямата част съдържат диклофенак, така че който и да си вземеш няма да е грешка.
Относно кръста опитай кобра, куче гледащо надолу, гръбни екстензии от лицев лег(супермен) и когато го почувстваш стабилен, планк, хиперкекстензии и колелце.
Казвам ти го от опит, защото имам хроничен проблем с кръста, а симптомите ми съвпадат донякъде с описаните от теб. Когато правя редовно описаните упражнения нямам никакви проблеми.