Как най-уместно да заместя упражненията

06.11.13
23:31

Здравейте, много хора ми казаха, че трябва да замествам упражненията всяка седмица, обясниха ми следното:
Ако примерно тази седмица правя полулег, лег, лег с обратен наклон с щанга и флайс от лег, то другата седмица трябва да ги правя с дъмбели, а флайса от полулег и така да ги редувам, едната седмица с щанга, др с дъмбел.
Та да се върнем към въпроса, може ли да ми дадете алтернативни упражнения за другите мускулни групи като това по-горе и как най-уместно да ги комбинирам.
За гръб, рамо, ръце не знам как да ги съчетая и в същото време следващата седмица да ги заместя с нещо друго.
примерно:
тяга, гребане(с дъмбел и щанга), мечка, долен скрипец, горен зад врат и т.н. - как да ги комбинирам, кое с кое и съответно следващата седмица ако е възможно да ми дадете някаква алтернатива.
Ако е възможно да ми дадете също и за останалите мускулни групи.

П.С. Ако темата не е в правилния раздел или вече съществува такава или подобна(търсих уж, но не намерих), моля да бъда извинен.

07.11.13
00:30

Не мисля,че трябва да редуваш упражнението с щанга и с дъмбел,може просто да разменяш последователността на упражненията всеки път,това беше за да не свикват стабилизиращите мускули на движението. :/

07.11.13
00:35

казано от Свободомил Затворов на 07.11.13, 00:30:

Не мисля,че трябва да редуваш упражнението с щанга и с дъмбел,може просто да разменяш последователността на упражненията всеки път,това беше за да не свикват стабилизиращите мускули на движението. :/

Ами така ми обясниха, за да не свиква мускула със самото движение.Но би ли ми обяснил какво имаш предвид.

07.11.13
08:30

Това са пълни глупости. Разнообразявай от време на време, но не се вманиачавай в това.

Евентуално, когато тренираш дълго време, сам ще намираш различни упражнения които ти харесват повече от предишните и този процес на “разнообразяването” ще стане от самосебе си.

07.11.13
10:54

Може просто да сложиш по-тежко на същото упражнение и ето че няма да си му свикнал

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1