21.10.05
17:34
Значи имам стаж от 2год. висок сам 170/68кг на 18г. Исках да се посъветвам с вас за тази програма и ако може да кажете дали става или да разместя някои муск. групи:
1 ден: Гърди,предно рамо,корем
2 ден: Бицепс,предмишница,корем
3 ден: Почивка
4 ден: Гръб,Трапец
5 ден: Трицепс,задно рамо,корем
6 ден: Почивка
7 ден: Почивка
Тренирам в домашни условия защото нямам възможност да ходя на фитнес.Имам дъмбели,щанга,лежанка,скрипец.
Краката ги правя по-рядко,когато намеря възможност за да ида до некой фитнес.Иначе ако имате идеи с наличните уреди нещо за крака да правя кажете.
За упражненията за мускулна група правя стандартните за тези уреди.По 4 упражнения т.е. ми се сабират по 16 серии за голяма мускулна група и по 12 за малка мускулна група.Ако ви требе още инфо само кажете.
21.10.05
18:19
[quote author=“DJ_EMO”]16 серии за голяма мускулна група и по 12 за малка мускулна група.
:shock:
Абе човек ти нищо не правиш,само си губиш времето
нищо нямало да направи?и как си направи извода за това нещо не ми е ясно.Това защото тренира в домашни условия или щото прави толкова серии за мускулните групи?Аз сам правил по доста по-малко серии общо и сам имал повече от добри резултати ама ти не знам от къде изхождаш че човека си губи времето.
Значи напиши първо за какво тренираш маса релеф и ако е за маса с тия пофторения... няма да стигнеш до никъде давай с по малко пофторения до 6-8 и с мах. кила
edit:за крака можеш да ги тренираш ако лоста е отпред на гърдитети и да клякаш така отпред доста по трудно е и трябва някои да ти ги подава тези кила ако нямаш стойка кадето после да ги оставиш
Значи ZeroMancer би ли си обосновал отговора малко, защото нещо не те разбрах.Толкова ли е трудно да напишеш още некой и друг ред.А за Player , не сам споменавал с колко повторения си правя сериите а само по колко серии права за мускулна група.Тренирам за маса иначе.
Благодаря за бързите отговори!
22.10.05
12:56
Както каза Player трябва да се обосновеш за какво тренираш :D Ако е за маса той даде много точен отговор... от 6-8 повторения :D Ако питапш моето мнение програмата ми харесва,но трябва да намериш начин да правиш и крака, защотото те са много важна мускулна група и без тях не може :D
DJ_EMO
виж тази програма 3дневен сплит:
Понеделник: гърди, бицепс, предмишница;
Гърди:
повдигане на щанга от лег - 3х8
повдигане на дъмбели от полулег - 3х8
Бицепс:
бицепсово сгъване с щанга - 3х8
бицепсово сгъване с дъмбели - 3х8 ( по - добре да се замени със скотово сгъване)
Предмишница:
сгъване с щанга - 3х8
Сряда: рамо, крака;
Рамо:
раменни преси - 3х8
разтваряне на ръцете встрани - 3х8
и после още едно упражнение с дъмбели за задно рамо 3х8
Крака:
разгъване на лег преса - 3х8 (прави клек по добре).
бедрено разгъване - 3х8
бедрено сгъване - 3х8
упражнение за прасец - 3х8
Петък: гръб, трицепс, трапец;
Гръб:
придърпване на вертикален скрипец - 3х8 (не зле да правиш набираня)
мечка - 3х8 (може и гребане с щанга)
придърпване на вертикален скрипец(тесен хват) - 3х8
хиперекстензии - 3х10 (мъртва тяга препоръчвам)
Трицепс:
френско разгъване - 3х8
разгъване на горен скрипец(с въже) - 3х8
разгъване с дъмбел зад врат - 3х8
Трапец:
трапецовидно вдигане на щанга - 3х8
Благодаря ти Player ,но мисля да остана на 4-дневен сплит.Ако някои има някакви мнения да сподели.
А за гърди не мислиш ли че 6 серии 6те са малко за такав голям мускул.Все пак благодаря.
Не са малко ,но ако ги чувстваш малко може и да правиш по още някоя друга серя важно е ти да осетиш натоварването
30.10.05
19:23
а за начинаещ колко дневен сплит е препоръчителен ?тренирам за маса
edit:за тридневен съм май http://www.bb-team.org/training/000156.php
еми ти си избрал вече сплита от сайта такаче.. Все пак ако те инт. повече разгледаи и другите теми в форума