07.11.13
12:29
Идеята ми е тренировките да не надвишават 40-50 минути продължителност .
Точно заради това ръцете са в отделен ден ,а не комбинирани с гърди/гръб !
Трапци не тренирам на този етап :) ..
Ако имате съвети към мен за това кои упражнения са ненужни ,кои бих могъл да заменя и т.н ще съм много радостен да ги чуя !
Понеделник-Гърди
1.Хоризонтална лежанка - 1 загряваща серия с 3 работни (8-10 повторения)
2.Горна лежанка с дъмбели - 1 загряваща с 3 работни (8-10 повторения)
3.Кофички с тежест - 1 загряваща без тежест и 2 работни със !
4.флайс на горна лежанка 3 серии по 15 повторения
Вторник-Гръб
1.Набирания пред гърди - 5 серии (първите 2 без тежест) и 3 със (6-8 повторения)
2.Тяга - 1 загряваща и 4 работни серии 8-10 повторения
3.Гребане с щанга/дъмбел в надхват 3х8-10 повторения
4.Пулоувър с дъмбел- 3 серии по 15-20 повторения (цел дълбоко дишане)
Сряда-Почивка
Четвъртък-Горна част гърди и рамо
1.Горен лег с щанга - 1 загряваща и 3 работни серии 6-8 повторения
2.Флайс на горна лежанка - 1 загряваща и 3 работни серии 12-15 повторения
1.Раменна преса с дъмбели/щанга пред гърди - 1 загряваща и 4 работни серии (6-8 повторения)
2.Разстваряне в страни за средно рамо - 3 работни серии 8-10 повторения ( с дъмбел,или на портален скрипец с кабел)
3.Разстваряне на дъмбел от наклон напред за задно рамо - 2 работни серии по 8-10 повторения
Петък-ръце
1.Тесен хват лежанка - 1 загряваща и 3 работни серии 6-8 повторения
2.Френско - 1 загряваща и 3 работни серии 8-10 повторения
3.Кофички с акцент в/у трицепс с добавена тежест - 3 серии по 8 повторения
4.Кикбек 3 серии по 8-10 повторения
1.Сгъване за бицепс от стоеж с дъмбели ,или с лост - 1 загряваща и 3 работни серии 6-8 повторения
2.Чуково сгъване с дъмбели - 3 серии 6-8 повторения
3.Скотово сгъване с тесен хват - 3 серии 8-10 повторения
Събота-крака
1.Пълен ДЪЛБОК клек - 1 загряваща и 4 работни серии 8-10 повторения
2.Сгъване за предно бедро на машина 4 работни серии 8-10 повторения
3.Сгъване за задно бедро на машина 4 работни серии 8-10 повторения
Прасец от стоеж и от седеж на машина / 3 серии по 8-10 тежки повторения като последните серии са доизпомпващи с по-малко тежест .
Неделя-почивка
Темата беше редактирана от mogp на 07.11.13 12:32.
07.11.13
23:38
Маса се прави на маса. В този смисъл - храненето?
Колкото до програмата...изглежда прилична - определено съм виждал и по-калпави :) Имаш многоставни движения, кофи/набирания с тежест, клякаш, дърпаш тяга, буташ раменна преса, основата ти е добра...
Според мен махни “горни гърди” - това горни, долни средни, леви, десни е глупост....Вместо това сложи едно високо изтегляне 3-4 серии.
Гърди : смени местата на 2 и 3, може би намали флайса с една серия за сметка на някое от предните.
Гръб : бих разменил местата на тягата и набиранията. Също така от време на време бих сменил гребането със скрипец (хоризонтален) - разнообразие малко. Лично мен тесният успореден хват на хоризонталния скрипец ми смазва гърба яко :)
Ръце : махни френското, махни кикбека...тесният лег и кофите са ти предостатъчни, а ако имаш нужда от напомпване - скрипец с въже. За бицепс - скотово с тесен хват ми звучи зле за китките/лактите - ако ще е скотово - прави го с дъмбел.
Крака : включи напади.
П.П. За предно бедро разгъваш :)
П.П.2 - това са лично мои виждания, не ги приемай за чиста монета ;)
08.11.13
10:38
Сложи и някоя лег преса освен както ти предложиха по-горе напади. Според мен съвсем спокойно можеш да правиш толкова упражнения за ръце ако са ти в отделен ден, но да наистина скотовото го прави с дъмбел. Сложи кофите последни в деня за гърди, добави хоризонтален скрипец, и примерно мечка/гребане с Т лост в деня за гръб. Горни гърди и рамо не знам дали е добра идея, но съм виждал подобна програма с доста успех, тъй че ако работи, давай смело. Притеснява ме обаче дали ще можеш да възстановяваш с този 5 дневен сплит....
Мнението беше редактирано от Alex Ivanov на 08.11.13 10:39.
Попринцип възстановяването при мен върви по-лесно с чести и кратки тренировки 40-50 минути максимум ..
Опитах известно време да тренирам по класически сплит Гърди/бицепс Гръб/трицепс Крака/рамо през ден ,но тренировките стават доста по-обемисти и не се чувствах добре ,въпреки че се храних като прасенце .. Благодаря и на двама ви за отделеното време ! Определено ще се вслушам в съветите ви :)
08.11.13
11:32
“Храненето е чук” - изказване на 99% от трениращите, при 80% обаче е трагедия.