Болки в колената

06.11.13
18:10

Здравейте на всички! Имам проблем с колената, особенно с лявото. От няколко седмици имам доста силни болки от външната страна, боли ме и под и над капачката, болките понякога отиват към бедрената част или към прадеца, когато е свито болката е доста силна, най вече оъ външната дтрана и под капачката, при ходене същи доста боли и имам чувството, че ще се счупи на две крака. При дясното коляно болките са идентични, но доста по рядко. Ако някой може да сподели според него какъв е проблема ще се радвам. Тренирам волейбол веднъж седмично.
Благодаря предварително!

06.11.13
18:54

На колко години си?

06.11.13
19:57

на 16, от година и половина вече тренирам волейбол

07.11.13
00:38

Най-вероятно е дисторзия на хрущялите в колянната става, породена от комбинацията между растеж и физическо натоварване, което води до недостиг на калций, магнезий, цинк и други необходими вещества.
Конкретно при волейбола вертикалните отскоци и приземявания причиняват такава дисторзия и като превантивна мярка може да се използва наколенка тип пателарен водач или наричана още подръжка за шлатер.

Предполагам, че това е причината, тъй като те болят и двете колена, но е възможно и да е нещо друго. Ако болката се засилва след натоварване и отшумява за няколко дни, вероятно съм прав. Мажи с охлаждащи гелове - ще ти облекчават болката.
Това, което ме притеснява е , че болката е от външната страна на коляното и отива към бедрото и прасеца. И при двете ли е така или само при едното и предната или задната част на бедрото и прасеца болят.?
Лечението е почивка и силна храна. Принципно се израства, но ако се задълбочи проблема е редно да посетиш специалист, тъй като аз все пак нямам медицинско образование и все още не нямам вграден ЯМР в главата си.

Мнението беше редактирано от Маданеца на 07.11.13 00:49.

07.11.13
20:13

Ами само при лявото са болките, и ме от вътрешната страна на бедрото :/

09.11.13
16:48

казано от Кристина Терзова на 07.11.13, 20:13:

Ами само при лявото са болките, и ме от вътрешната страна на бедрото :/

Възможно е да става въпрос и за някакво разтежение, но явно не разбирам изцяло къде те боли. Намери една снимка на коляно в нета и маркирай къде е болката.

09.11.13
18:45

Случайно да имаш някоя “любима поза”, при която лявото ти коляно е в не особено естествена позиция?

14.11.13
15:15

с червено са болките в лявото коляно, от няколко дена също така е леко поддуто

Мнението беше редактирано от Lfc на 06.07.14 23:23.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1