09.11.13
15:41
Здравейте. :) Аз съм на 14 години, висок съм 174 сантиметра и тежа 54 килограма. Искам да ви попитам какво мислите за програмата, която измислих:
Понеделник: Тренировка А.
Вторник: Тренировка Б.
Сряда: Почивка.
Четвъртък: Тренировка А.
Петък: Тренировка Б.
Събота: Почивка.
Неделя: Почивка.
Тренировка А:
1) 5х5 Клек с щанга зад врат.
2) 5х5 Военна преса.
3) 5х5 Повдигане на щанга от лег.
4) 5х5 Кофички.
Тренировка Б:
1) 5х5 Напади с дъмбели.
2) 5х5 Набиране с раменен надхват.
3) 5х5 Гребане с щанга с надхват.
4) 5х5 Мъртва тяга с прави крака.
Засега не искам да тренирам за маса. Знам, че съм слаб, но просто качвам много трудно. Засега целя сила, защото постиженията ми са много слаби.
Прилича на бутане-дърпане. Само където нападите са бутащо движение. По-добре ги махни от тренировка Б, защото не са за сила. От тренировка А махни кофите, защото вече имаш упражнение за гърди (лег). Ако проявяваш желание да ги изпълняваш ги редувай с лежанката - в понеделник лег, в четвъртък кофички. Същото можеш да правиш и с останалите упражнения.
Едит: Тягата я прави класическа, не с прави крака. Причината е същата като с нападите - тягата с прави крака не е силово упражнение и няма да видиш големи ползи от нея, изпълнявайки я в 5 повторения.
Успех.
Мнението беше редактирано от Ронката на 09.11.13 16:57.
09.11.13
17:43
казано от `~1! на 09.11.13, 16:48:
Прилича на бутане-дърпане. Само където нападите са бутащо движение. По-добре ги махни от тренировка Б, защото не са за сила. От тренировка А махни кофите, защото вече имаш упражнение за гърди (лег). Ако проявяваш желание да ги изпълняваш ги редувай с лежанката - в понеделник лег, в четвъртък кофички. Същото можеш да правиш и с останалите упражнения.
Едит: Тягата я прави класическа, не с прави крака. Причината е същата като с нападите - тягата с прави крака не е силово упражнение и няма да видиш големи ползи от нея, изпълнявайки я в 5 повторения.
Успех.
На мен не ми е проблем да правя 2 упражнения за гърди в един ден. Иначе тягата ще я правя класическа, щом ще даде по-добър резултат. Нападите ще ги махна, но кое упражнение да сложа на тяхно място?
П.П. Днес направих 2 серии по 5 повторения и 1 серия по 3 повторения Мъртва тяга и натоварва супер много.
Мнението беше редактирано от Viktorio Mihailov на 09.11.13 17:45.
На всяка тренировка имаш по 3 основни упражнения. В случая в тренировка А са клек, лег и военна преса, а в тренировка Б са тяга, гребане и набиране.
Кое не разбра?
09.11.13
20:38
Разбрах го това, но ми се струват малко 3 упражнения.
Лег след военна преса и ще искаш сила там ? Кой луд прави гърдите след рамото ?
09.11.13
20:43
Военната преса след лежанката ли да я правя?
Може всеки път да започваш с различно упражнение с цел да вдигаш максимални килограми.
Например:
Седмица 1 - клек, лег, военна преса / мъртва тяга, гребане, набиране
Седмица 2 - лег, военна преса, клек / гребане, набиране, мъртва тяга
Седмица 3 - военна преса, клек, лег / набиране, мъртва тяга, гребане
Мнението беше редактирано от Ронката на 09.11.13 22:22.