Рестарт!

Темата е заключена.
Прескочи до:

28.10.13
20:14

Тренировка: 4 кръга, 25 секунди с 5 секунди почивка:
Burpee + Reptile + In/Out + Push-Up + Tuck Jump
Press-Up + 2 Knees
2 Squat Jumps + Tuck Jump + Press-Up
Sandbag Squat + Burpee + Tuck Jump

В случая моя “sandbag” беше 4,5 кг диск.

Храната: 2 кафета с мляко, едно мляко с нес, 2 зелени ябълки, салата от 1/2 краставица и 1/2 домат с 2 големи резена сирене, 200 гр (сурово състояние) пил. филе, 3 ч.л. суров сусамов тахан с какао и канела, 2 фпх с краве масло и на едната сложих и кашкавал.

Течности: като добавим чайовете, идват над 3 литра.
Добавка: калций, магнезий, бетаин.

Все още ми се подува корема от суровите плодове и зеленчуци. Подува ми се и от количествата храна през последните дни. Наливам си чайчетата Цяр и Еспумизана след всяко хранене. Явно ще е така, поне докато свикна да се храня в нормални количества. Честно казано, изяденото днес ми се вижда като планина от храна, ама пък ми беше вкусно. А и установих, че без да увелича храненето,  ще си приличам доживот на анорексичка, та ако ще по цял ден със собствено тегло да тренирам, прогрес няма да има. И за да видите с какво именно трябва да се оправям...

28.10.13
20:16

забърши го това огледало, че много мръсно

28.10.13
20:21

Видях, видях :) Без очила не видях тази подробност. Ще се поправя, решила съм така или иначе, всяка седмица да си следя прогреса (или регреса) със снимки.

29.10.13
09:58

Реших малко да разнообразя тренировката:
Z-wow 61
И понеже реших, че не ми е достатъчно:
Пак Зузана
От второто направих само един рунд. Има-няма 25-30 минути, ама пък качествено и интензивно. Хареса ми.

В следствие на рязкото ми отслабване миналото лято, все още се боря с отпуснатата кожа. Чудя се дали да не пробвам сухо четкане, четох доста добри отзиви. Скраб с кафе даде доста добър резултат, но пък ми запушва тръбите в банята :/

Чак анорексичка не си, но наистина трябва да ядеш повече :Д

Мнението беше редактирано от Графиня фон Дачева на 29.10.13 15:29.

29.10.13
23:10

Хайде време е и храната да я опишем.
2 кафета с мляко, салата краставица+домат+сирене, 2 варени яйца, 1/2 лионска наденица, 90 гр шоколад 72%, 1/2 от една малка меденка и 2 фпх с масло, кашкавал и домат. И парче козунак. И малка чиния фрикасе. Майчице...
А после се чудя защо се издувам, всякаш съм глътнала балон.
Много силно се надявам един хубав ден да преодолея страха си от кантара. Числото 42 не съм го виждала от юни месец насам и така и трябва да си остане. Въпреки всичко при мен винаги се прокрадва някакъв ужас в момента, в който видя 44. Един ден и този проблем ще се оправи. Сега на първо четене ми стои въпросът да спра да изпадам в крайности - от една страна да спра да си мисля, че от 2 бонбона ще умра, и от друга - да спра дните, в които да завъртам цикъла “тъпчене с боклуци-вина-повръщане-пак вина”. 2 дни ме боли гърлото. Мислех, че причината е в леката настинка от онзи ден. Ами, не е, просто е толкова раздрано вече, че е решило да даде ясен знак на собственичката си да спре да си тормози организма.
С много колебание го пускам този пост. Но трябва и тези неща да се споделят, главно, за да следя къде точно се намирам. Вярвам, че за да имам прогрес с външния си вид, роля не играе само да следя кога какво ще ям и колко време ще тренирам, но и от цялостната нагласа и психическо състояние.

30.10.13
08:54

Тренировката:
ZWOW #47
Храната по-късно, когато я има :)
Въпреки вчерашните ми козунаци, фрикасета, филийки и глупости, няма плюс на кантара (party) Да вземе да ми идва вече МЦ, че преди него борбата с тези храни е безмилостна. И един път спечеля аз, един път - те.

30.10.13
10:24

Чака ме 12-часова смяна :( Заредих се с пакетче сурови бадеми, 90 гр, сусамов тахан, пак разбъркан с какао и канела (от вкъщи го взех), десерт Линд и банан. Пих и едно кафе с мляко у нас.
Пс: От един банан, станаха 2. Добавете и 6!!!! Кюфтета на скара от свинска кайма. Много глад тези дни, викам си, то това предвиденото, е много калорично, ще ми стигне. Да, да. В един момент все едно нищо не бях яла цял ден

Мнението беше редактирано от Дона Флор на 30.10.13 21:02.

31.10.13
10:13

И един шоколадов бонбон за вчера. Все още нищо не ми се яде :D И днес сигурно ще има 1-2 бонбона, че имам чувството, че всички около мен са решили да се родят октомври месец. Май ги добутах до над 2000 калории, но пък като цяло бяха от полезни неща... освен, може би, бонбонът и десертчето, но така или иначе това ми прави не повече от 50 гр шоколад.
Имах сили за 2 тренировки на Зузана
Burn it off
& Z-wow 55

Засега - кафе с малко мляко, сега ще си направя и още едно - с краве масло. Със сигурност ще има и 3 сварени яйца, които ще си взема за работа, но останалото ще го дописвам допълнително.

31.10.13
20:37

Храната:12:00 ч - варено броколи, 2 кюфтета, кашкавал и сирене
17:00 - 50 гр шоколад с цял лешник, 1 шоколадов бонбон и хапка торта.
19:00 - суров сусамов тахан с какао и канела.
20:00 - 3-те яйца.
И снимка на обяда

01.11.13
20:01

Тренировка: ZWOW 53
Храна:
3-4 ч.л. пълнозърнест сусамов тахан, сандвич от ръжен земел с кашкавал и сирене, 100 гр шоколад, снежанка и пилешки гърди.
Течности: чаша сок от ананас, кафе с мляко, кафе с краве масло, вода, чай
Сън: към 7 часа... Не знам дали има

02.11.13
12:23

2 кг водна задръжка (tmi) В следствие на последните дни се чувствам тежка, тромава, а днес коремът ми е подут като на бременна. Надявам се да е вода, де, но то в рамките на няма и 24 часа, няма как да кача 2 кг мазнини или мускули.

02.11.2013
Тренировка:
ZWOW 69
2 кръга:
High knees - 75
Goblet Squat - 25 - с 8 кг
High knees - 75
Dive bombers - 25
High knees - 75
Plank Pulls - 25

Храна: ябълки
Течности: зелени чайове с лимон, вода

Днес друго няма да консумирам. Уточнявам, че това го правя с цел детоксикация и освобождаване от задържаната вода, която определено вече ми тежи.

03.11.13
09:24

Цял ден само на ябълки - мисията изпълнена. Очаквах, че ще си легна със стържещ стомах и виеща от глад, но не - бях си сита до края на деня. Чувствам се доста добре, почти всичката излишна вода е изхвърлена. Казвам почти, защото при мен ПМС продължава МИНИМУМ 10 дни и дори да изкарам седмица само на ябълки, пак надали щях да изкарам всичко. Но поне вече нищо не ми тежи, подута съм точно толкова, колкото трябва да бъда в този период от месеца. В крайна сметка, начесах си и крастата, че много ми се бяха дояли. Гастрита почти не се обади, от което съм доволна, само дето след 5-тата имах чувството, че само още една, ако изям, няма да ги погледна до края на живота си. Май ги докарах до 6, т.е. към кило и половина - две.

Мислех довечера да го напиша това, както и да си опиша тренировката и храната наведнъж, но попаднах на нещо, което няма как да не си споделя в дневника. Една невероятна мисъл на г-жа Дженифър Лопес, а именно:

„Вече не съм чудовището във фитнеса, което бях преди” - твърди певицата. „След като надхвърлиш 30-те, имаш деца ... просто ставаш демотивирана и не ти се тренира” - допълва тя.

Я да намине тук, да види как точно се демотивираш след 30 и имаш деца :D И да намине през вкъщи, да види крайно демотивираната ми 46-годишна майка, която тренира цял живот. Пази Боже, един ден да мисля така...

И така и така съм започнала:
Тренировка - 8:40, на гладно: ZWOW 52

Мнението беше редактирано от Дона Флор на 03.11.13 09:25.

03.11.13
15:13

Храна: Закуска с баба - ръжена питка с масло и сирене (inlove), парченце шоколадов кекс
Обяд: Преди малко - варено броколи, малко обезсолено сирене, няколко маслини
Отивам на работа, там имам оставено едно Баунти, ще хапна и малко сусамов тахан и мисля това да е...
Нещо се чувствам дебела и тромава от кекса и питката. Ама според мен само си въобразявам и си е някаква моя идиотщина. Ще се опитам да не го мисля много-много и да не се вкисвам. Пфу, а толкова добре започна сутринта :D

03.11.13
22:55

Току-що добавих и ориз с пиле и малко домашна баница.
Понеже нещо не ми харесва накъде съм се запътила, с въглехидрати от скапани храни, пък и е нов месец, си поставям следните нови цели:
1. Силно редуцирам храни, които ми дразнят стомаха - максимум по някоя краставичка, доматче, ябълка, и то в ограничено количество. Никакви продукти от бяло брашно, никакви десертчета. Шоколад - натурален, до 2 реда.
2. Към всяко хранене, което се състои вкъщи или на работа - порция варено броколи/моркови/и двете. Освен, разбира се, с тахана.
3. Въглехидрати задължителни, но вечерно време. Няма да я пропускам тази част, поради 2 причини: или ги компенсирам с джънк, или се започва с тях от сутринта, а започна ли - омазвам положението за целия ден.

И си купувам мултивитамини, за да не му липсва нищо на организма ми. Остава да се поровя да проверя какви точно да си взема :)

04.11.13
08:39

Днес няма да има тренировка. 7 дни поредни се събраха, хайде малко почивка, викам. А пък и нищо чудно това да е причината да налитам на некачествени хранителни източници - тялото ми май ми казва “дай ми почивка, защото ми трябва енергия. Не ми даваш почивка? Добре, искам енергия по най-бързия начин”.
Пак 12 часова смяна, приготвих си: 2 пържоли на скара от бяло пилешко, варено броколи, сирене и 2 шепи маслини. Таханът си ми е там, така че и той е предвиден в менюто.
До тук съм изпила: 1 зелен чай, 2 кафета с мляко. Течностите тепърва предстоят :)

05.11.13
10:00

Тренировка: ZWOW 60
3 кръга:
10 weighted squat twist / 8 кг
10 cross leg push up
15 cross body kick (живо soto keage, още има сила в кракатаааа!)
10 4 point punch / 3 kg
10 jump over bench, ама без bench

Вчера като се прибрах, хапнах малко ръжена питка с кашкавал. И ябълка, да има някакви фибри. Нали казах, че ще има въглехидрат задължително.
И почти удрям 46 кг (dull) вода ли е, какво е, не знам, вчера цял ден пак си усещах червата направо задръстени и цялото ми хранене беше на принципа “ще го изядеш, защото не може да не се храниш”. Принудих се Бизалакс да пия, не ми допадна идеята, ама като няма друг начин... Ей, на морето се счупих от баници, гофрети, шоколади, кока-кола и бира и за една седмица бях качила само един кг, който свалих за няма и 3 дни. Сега всякаш от въздуха качвам. Като ще мина на закуска - пържоли и яйца, а обяд и вечеря - салати... :@ Ама не искам да е по този начин...

И сънят беше малко - към 5 часа. Не мога да спя тези дни. Май имам нужда от една целодневна разходка из планината 8-) Храната ще опиша довечера.

05.11.13
22:00

На майтап, на майтап - днес храната наистина беше пилешки бон филета с лук на фурна и домати със сирене...

07.11.13
08:44

Такаааа...
06.11.2013 - ZWOW 58
Храна: банан, сникерс (dull) , 3 варени яйца, пиле със зеленчуци, 2 ябълки, домашна кифличка със сирене

Днес: почивен
Храна: Филийки със сирене и кашкавал за закуска, мляко с нес... Остатъка ще го видим какъв ще е.

Днес беше планиран тренировъчен. НО! Вчера най-накрая се наканих да си завлека дупето и да си изкарам карта за фитнес (party) Мислех още днес да ми е първата тренировка, обаче ме изненадаха, че съм от по-рано на работа, пък после стаж ме очаква... абе, няма да стане, та затова - утре съм там. И реших днес да почивам, понеже се знам как като ми е мерак нещо, има поне 5-6 дни да си ходя. Пък трябва и да се почива. Смятам първата ми тренировка да бъде с инструктор, за да има кой да ме наблюдава дали правя нещата правилно. Пък и ми е терсене, грам няма да знам какво да правя, признавам си без бой (blush) Докато гледах хората вътре, се чувствах като осмокласник в гимназията, имам чувството, че утре ще се тръсна и ще бъда единствената супер неориентирана девойка вътре :D Но за всяко нещо си има първи път, така че ще се окопитя. А и трениращите там също не са се родили с щангата в ръка, не знам защо се притеснявам толкова.

Всеки е имал първи път във фитнес зала и е бил по абсолютно същия начин :) Важното е, че си решила да започнеш и наистина решението ти първата тренировка да бъде с инструктор е добро, така ще ти бъде много по-лесно да се ориентираш и да извършваш правилно движенията :)

07.11.13
13:19

Напълно подкрепям Ади.
Добре е да говориш с инструктор, защото той ще ти предложи правилните упражнения според твоите желания. И така ще има ефект от посещенията в залата. Казвам го от личен опит, защото аз половин година се лутах сама в направата на програми и избора на упражнения и ефекта клонеше към 0. Пък и той ще ти каже грешките в изпълненията.. да не те боли после я кръст, я нещо друго :D А и така няма да ти е кофти или неудобно първите тренировки /защото мен лично ми беше така/
Хайде, успех ти пожелавам и те следим :P

07.11.13
14:42

Аз познат инструктор имам, лошото е, че е в чужбина. Със сигурност ще му пиша за препоръки, но това ще е след утре. Все пак не е врачка, че да знае с какво разполага залата, а е добре да е възможно най-информиран.

Обедна почивка: зелева салата, 2 карначета, банан. Гледах, гледах шоколадите, ядосах се и взех банан! Айде стига, аман с боклучавата ми храна!

Чакам до час да ми донесат тахан. И от него ще има.

Фитнесът, в който отиваш, 90 % ще има наличен инструктор и моят съвет е да ползваш него:) Едвали иснтрукторът, който е в чужбина, ще може да ти каже какво да правиш от километри разстояние, нито пък да ти покаже кое КАК се прави, от което именно имаш нужда.

08.11.13
13:25

Да, аз на първо време ще тренирам с него, както написах.
Току-що излизам от залата, не бях изядена.
Кардио на пътека - 20 мин, 5-та степен
Напади с 6 кг във всяка ръка 4 серии х 24 бр
Напади с 4 кг във всяка ръка 4 серии х 24 бр
Бедрено разгъване 6 х 15; 15 кг тежест
Абдуктор 6 х 20; 15 кг
Коремни, 6 серии - 60;40;35;30;35;40 - демек до отказ
Повдигане на крака от вис - 6х20
Пътека - 10 мин; 6,5 степен

08.11.13
23:16

Храна и течности:
7:30 - мляко с нес
9:30 - мляко с нес
10:00 - бадеми
11:30 - 12:30 - тренировка
14:00 - сусамов тахан с бадеми
15:00 - пил. шишче + карначе
20:10 - ч.л. сусамов тахан с 5-6 бадема
22:30 - 1 ФПХ с масло, кашкавал и домат; малко парченце шоколадова торта Маркрит (по случай имен ден на близка)

Вода - около 2 л; 1 бр зелен чай без захар

Бадемите общо са около 20 гр. Пакетчето беше 80 гр, снощи след стажа изядох половината, днес - половината от половината :D Имам си и за утре.
Мисля тези дни да се разходя до женския пазар за лавандула и да си взема насипно бадеми. И евентуално още нещо, ако си харесам.
Таханът на Тръндеви е нещо БОЖЕСТВЕНО. Хем е по-вкусен от другите 2, които съм яла, хем ми убива апетита за сладко. Ако не беше имения ден днес, със сигурност нямаше и да се сетя дори.

09.11.13
18:07

09.11.
7:30 - мляко с нес + 20 гр бадеми
12:30 - 14:30 - чистене
15:10 - 16:10 - тренировка:
10 мин кростренажор
4х15 горен скрипец - 2х15 кг; 2х10 кг
4х20 долен скрипец - 20 кг, 15 кг, 2х10 кг
до отказ вертикален скрипец - 15 кг - към 30-40 бройки ми се получаваха на серия, нещо такова
30 мин пътека - 20 мин 5-та степен, 10 мин 8,1
17:30 - кюфте, 2 бъркани яйца с масло и сирене, няколко маслини, 4 филии с масло и сирене, 2 вилички от мусака, 1 ябълка... личи си, че е било глад цял ден :D
Ще ям и зеленчукова супа и стига с яденето за днес...
ПС: И баунти... мъжо е виновен.

Мнението беше редактирано от Дона Флор на 09.11.13 18:38.

10.11.13
15:16

10.11 - нетренировъчен
8:00 - сандвич от ръжен хляб с масло и кашкавал, кафе с малко мляко, 3 ч.л. тахан
12:00 - 2 карначета + 150 гр салата зеле и моркови
15:00 - 100 гр шоколад 85%
Вечерята ще я видим.

Мнението беше редактирано от Дона Флор на 10.11.13 15:18.

10.11.13
20:09

Останалото:
16:00 - 2 бонбона Рафаело
20:00 - домат+скумрия на фурна (цялата си изпапках :D) + 3 мини домашни банички с кайма.
Страх ме е да си сметна калориите от вчера и днес.

11.11.13
13:50

11.11.2013
8:00 - мляко с нес
10:00 - 11:00 - тренировка
10 мин пътека - 7-ма степен
4х15 трицепсово разгъване на горен скрипец х 15,15,15,10 кг
5х20 коремни преси
5х20 повдигания на крака от вис
4х20 аддуктор * 20 кг
20 мин пътека - 5 мин 7,2 степен, 10 мин 7,5 степен, 5 мин 8 степен.
12:00 - цяла скумрия на фурна, 25 черни маслини екстра джъмбо (не ги знам като грамаж, затова пиша бройка), един морков

За работа планирам да ям тахан с какао. Ще си го взема от вкъщи пак :)
Добавки и течности: до тук 2 зелени чая, 1/2 л вода. На работа ще има поне литър и половина още.

МЦ наааай-накрая дойде (party) със седмица закъснение (dull) Малко по малко започва да намалява това подпухване.
Edit: + 120г нискомаслена извара+бонбон+бисквитка
Пак омазах положението с калориите...

Мнението беше редактирано от Дона Флор на 11.11.13 19:11.

12.11.13
17:18

12.11.2013
Тренировка: 20 мин кардио: пътека, 7,2 степен
напади 6х24 - 2х7 кг;4х4 кг (слабооо...)
бедрено сгъване 6х15 - 10 кг
бедрено разгъване 6х15 - 10 кг
повдигания на крака от вис - 6 серии до отказ - 30 и всичко останало по 20 повторения...
коремни преси 6 серии до отказ - тука вече им губя бройката, ама над 30 не можех да направя...
20 мин кардио (пътека) - 10 на 7,2; 5 - 8; 5 - 8,2

Мноооого вода се изля...

Храна, течности, добавки: 2 фпх, едната с масло и сирене, другата - с нищо, една свинска наденица на скара, 3 бъркани яйца в масло, сирене и лук, малко салата печени чушки + сирене + цедено кис. мляко, 2 ябълки, шоколад 80-90 гр
Зелени чайове, кафета... неизвестно количество, вода над 2 литра
Калций + магнезий + бетаин

Имам си от село 2 големи кашона орехи, мнооооого яйца, кашон ябълки, чесън, подправки... Утре със сигурност ще се закусва тахан с орехи.

14.11.13
09:09

13.11.2013
Тренировка: 20 мин пътека, 7,5-та степен
Избутване на дъмбели от наклонен лег 4х15; 6 кг на ръка
Флайс с дъмбели 4х15, същата тежест
Придърпване на долен скрипец 4х15 - 10 кг
Придърпване на вертикален скрипец 4х15 - 20 кг
Трицепсово разгъване на горен скрипец - 4х15 - 15,15,10,10 кг
Бицепсово сгъване 4х20… с гирички 3 кг (dull) Няяяяма толкова слаб бицепс, няяма :D
Вдигане на крака от вис + коремни преси - х6 серии до отказ.
Трябваше 20 мин пътека, ама бях напреднала доооста с времето, та просто вдигнах 10 мин на 8,5 степен и потичках по-кратко и по-интензивно.
Храна: ... тахан, орехи, 2 реда шоколад, наденичка, а после мъжо ми прави за вечеря яйца на очи с кашкавал + масло + кис. краставички + чушки и домати
Цялата история е домашна, без маслото, тахана, кашкавала и шоколада.

14.11.2013
Беше планиран почивен, а утре тренировката да е като онзи ден, но правя разместване (предварително консултирано с инструктора, все пак дали е ОК) - днес ще тренирам, утре ще почивам, поради невъзможност утре да посетя залата.
6:30 - тост от 2 ФПХ, 3 резена кашкавал и малко салата печен пипер+цедено кис.мляко+сирене, кафе с малко мляко, баунти
7:30 - ябълка + зелен чай
9:00 - 3 хапки козунак + чай от лайка.
Хапнах повечко съвсем умишлено - чака ме работа, свързана с малко висене по опашки, после 2 часа в залата, после докато се прибера... и е по-вероятно да следобядвам, отколкото да обядвам...
Остатъка ще го дописвам :)

14.11.13
14:56

Значиии... след тренировка, глад ли бе, да го опишеш :D
14:10 - 1/2 наденичка (толкова беше останала), 1/2 краставица, пак от горната салата... неизвестно количество.
14:45 - не се стърпях и изядох 2 ябълки. Не мина много време от последното хранене, няма и 30 минути, ама здраве да е.
Вечерята ще е пак същата салата + 2 сварени яйца.
А след малко отивам да чукам орехи, че въгленът ще е сведен до минимум утре, като за нетренировъчен ден.
И изобщо на такова хранене като днешното, винаги съм се чувствала най-добре и не виждам защо ми щукна идеята дори, да го променя - последните 3 месеца то не бяха смятане на калории, не бяха и някакви странни опити за НВД, провалящи се за няма и месец... Ще си го карам по този начин, пък каквото излезе в крайна сметка :)

ПС: След ден, в който съм си тренирала краката, имам чувството, че светът просто чака да бъде изяден...

ПС2: Да си споделя само... последният път нали писах, че МЦ е дошъл... е, дойде... за час. Това не ми се беше случвало от 2 години. И ето че пак, благодарение на булимичните си пристъпи, си прецаках организма :( Трябва да се взимам в ръце. Ама не само да си повтарям, че “трябва”, а наистина да го правя.

Мнението беше редактирано от Дона Флор на 14.11.13 15:03.

15.11.13
17:31

15.11.2013 - нетренировъчен
Ставане - ябълка и зелен чай
Час по-късно закуска: 4-5 цели ореха, 3 лъжици сусамов тахан + кафе
Междинно: 2 ябълки
Обяд: 2 св. кълцани наденички + салата зеле и моркови
Междинно: мляко с нес
Вечеря: 2 св. печени кюфтета + 100 г извара + салата зеле и моркови

Течности: вода до тук към 2 литра... След вечерята ще има още, не знам колко ще отиде до края на деня.

16.11.13
19:13

16.11.2013 - тренировъчен
7:45 - сандвич от 2 филии пълнозърнест хляб и дебело парче сирене, баунти, кафе без захар
9:15 - 11:10: тренировка
20 мин пътека, 7 степен
Избутване на дъмбели от лег - 5 кг на ръка
Флайс с дъмбели - 5 кг на ръка
Придърпване на долен скрипец - 4х15, 15 кг
Придърпване на вертикален скрипец - 4х15, 20 кг
Трицепсово разгъване на горен скрипец - 4х15, 10 кг
Бицепсово сгъване - 4х20; 3 кг на ръка...
Коремни на наклонетата пейка 30 бр
Повдигания на крака от вис - 30 бр
30 мин пътека, 7 степен

11:50 - мляко с нес
13:50 - 2 св. кюфтета, салата червено зеле + айсберг + морков, 100 гр пил.роле
14:50 - кафе със сметана
18:30 - 2 св. кюфтета + от същата салата

Малко изклинчих коремните, ама имам уважителна причина. МЦ ме посети, този път окончателно! Боли много, ама все тая - важното е, че го има!
И сутринта мислех да закуся овесени ядки. Ем...успах се. Нямах време да ги кисна, набързо сандвич, баунти, кафе, обличане и беж на тренировка. Спала съм 9 часа и половина. Нищо, сънят е важен :)

Мнението беше редактирано от Дона Флор на 16.11.13 19:14.

“Избутване на дъмбели от лег - 5 кг на ръка
Флайс с дъмбели - 5 кг на ръка”

Има ли конкретна причина за това,че тежеста е еднаква?

“Това не е силово упражнение, ако го правиш като силови, значи си далече от концепцията. Няма пряка зависимост между възрастта и тежестите на флайса. Има между флайс и избутване от лег. Не се препоръчва да слагаш повече от 20% от тежестта, с която правиш серии лег, на флайс.

Ако правиш лег със 100 кг например, взимаш по 10 кг в дъмбел на ръка, фиксираш лопатките и започваш флайс. Ако ключиците ти не мърдат, докато затваряш и отваряш, значи се справяш добре”

Цитирах Владимир Недков.

Има хора,който го изпълняват като силово,но тогава е нещо като комбинация м/у флайс и избутване.Според мен можеш да бутнеш повече а флайса го прави с по-малки килограми и наблягай на техниката.Успех.

Мнението беше редактирано от Светослав Тодоров на 16.11.13 19:41.

16.11.13
19:44

Значи избутването да е с по-тежки кг, а флайса - по-леки от избутването? Ако съм разбрала правилно.

казано от Ann на 16.11.13, 19:44:

Значи избутването да е с по-тежки кг, а флайса - по-леки от избутването? Ако съм разбрала правилно.

Да,избери тежест за флайс с,която се чувстваш максимално комфортно и можеш да направиш поне 15 прецизни изпълнения.Умножи тежеста по 5 и се опитвай  получената тежест да избутваш на лежанка.Няма логика да не се получи;)

П.С.Не съм обърнал внимание на дневника ти до момента.Мой пропуск :)Научих нещо ново,кафе с масло,и съм очарован!

16.11.13
20:11

Ок, мерси за съвета :) Ще пробвам другия път, когато тренирам горна част.

Леко те подведох,забравих,че тренираш с дъмбели.Формулата “5 Х килограмите за флайс=килограми за избутване от хоризонтален лег” важи за лост.С дъмбели е по-трудно така,че умножение по 3 за начало ще ти свърши добра работа ;)

17.11.13
08:56

Абе и на мен ми се стори множко, ама, викам си, щом такава е формулата, няма да е много трудно :D

17.112013 - нетренировъчен
7:50 - ябълка + зелен чай
8:50 - шепа орехи (шепа, шепа... От едната ми длан), резен сирене, резен кашкавал + кафе

Ще дописвам.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1